Elidel

Analog

elidel47 Ora ana analogue lengkap.

Rega

916 р. Rata-rata rega online * 916 р.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Obat "Elidel" yaiku dermatotropik (tumindak ing kulit) agen farmakologis sing nduweni efek anti-inflamasi lokal.

Zat aktif utama ing preparation iki yaiku Pimecrolimus, sing ditemokake saka ascomycin macrolactam.

"Elidel" diakoni minangka tamba efektif ing perang nglawan dermatitis atopik lan gejala utama, minangka bukti saka sawetara studi klinis, nanging ora kabeh wis rampung.

Mekanisme tumindak obat kasebut

elidel Obat iki duweni efek hambat selektif kanggo pembentukan zat spesifik - sitokin lan mediator inflamasi (senyawa sing micu respon inflamasi).

Zat-zat kasebut disekresi karo sel khusus, limfosit lan sel mast. Bahan aktif saka tamba kasebut bisa ngikat menyang reseptor sel-sel kasebut lan mblokir kegiatan enzyme khusus sing disebut calcineurin.

Pamblokiran iki ndadékaké nglanggar paningkatan nomer lan pembedaan limfosit, uga kanggo ngurangi rilis mediator lan sitokin (interleukin, interferon, faktor nekrosis tumor).

Mekanisme iki dilakokaké utamané ing wilayah kulit sing kena pengaruh, nanging, ing pasien uga ana respon umum saka sistem kekebalan awak kanggo administrasi zat. Krim ngurangi gatal-gatal, bengkak, abang, nyuda suhu ing wilayah sing kerem.

Indikasi

Penyakit utama ing endi dermatolog utawa alergi resep obat kasebut yaiku:

"Elidel" bisa duwe efek terapeutik ing wilayah kulit sing kena pengaruh ing wong diwasa lan bocah (saka umur 3 sasi) lan remaja.

Carane aplikasi

Krem-elidel Wiwit zat iki diprodhuksi minangka krim ing tabung, cara mung kanggo nggunakake iku njaba. Obat kasebut dianjurake kanggo ditrapake ing kulit sing kena pengaruh ing bagean awak ing sajroning sasampunipun gejala awal, luwih tipis lan diubengi. Zat iki digunakake kaping 2 dina.

Yen sawise 6 minggu gejala dermatitis ora subside, dhokter kudu mikir babagan njlentrehake sing bener diagnosa. Yen perawatan kasebut sukses, lan gejala regressed, nanging banjur dilanjut, dianjurake kanggo nerusake aplikasi krim kasebut. Yen kontak karo membran mukosa saka mata, tutuk utawa irung, langsung nyisihake sisa tamba kanthi sak tenane lan mbilas kabeh nganggo banyu mlaku.

Kanggo pasien lansia, efek saka obat iki ora dimangertèni kanthi lengkap: wong-wong iki meh ora tau nggunakake obat kanggo ngobati dermatitis atopik, amarga langka ing periode umur iki. Kanggo bocah (sawise 3 sasi) lan remaja, dosis lan jumlah aplikasi ora beda karo sing diwasa.

Contraindications

"Elidel" kudu pancen dikecualake saka aplikasi ing kasus:

  1. Hypersensitivity awak kanggo komponen kalebu ing sawijining komposisi.
  2. Proses inflamasi sing aktif ing kulit virus, asal saka bakteri utawa jamur.
  3. Yen gejala dermatitis atopik dumadi ing bocah kurang saka 3 sasi.

Panggunaan tamba ing pasien karo:

  1. immunodeficiency;
  2. reaksi kulit inflamasi abot;
  3. Sindrom Netherton (kombinasi keturunan ichthyosis, neurodermatitis, katarak lan thickening rambut).

Penting utamane kanggo dicatet yen pangertosan efek farmakologis saka obat iki ing janin ing wanita ngandhut, uga ing lactation, ora lengkap. Nanging, ora dianjurake kanggo nggunakake krim iki ing kulit kelenjar mammary wanita lactating. Risiko panggunaan dianggep ora penting kanggo janin lan wanita.

Efek sisih

elidel250 Krim "Elidel" bisa nyebabake sensasi kobong ing panggonan sing ditrapake, uga reaksi lokal berupa gatal-gatal ing kulit, kemerahan, iritasi.

Kadhangkala ana folliculitis. Kurang umum, tamba kasebut nyebabake worsening dermatitis, suppuration, bengkak, rash, peeling kulit, pembentukan bisul lan papilloma.

Efek sing ora dikarepake kaya:

  1. anafilaksis;
  2. nglanggar proses metabolisme;
  3. Rash alergi;
  4. urtikaria;
  5. hyperpigmentation;
  6. hypopigmentation.

Komposisi

Minangka kasebut ing ndhuwur, obat iki minangka krim sing nduweni werna putih. Konsistensi punika seragam. Komponen utama saka krim yaiku Pimecrolimus ing jumlah 10 mg. Komposisi uga nduweni komponen tambahan, yaiku:

  • sodium hydroxide;
  • benzil alkohol;
  • alkohol;
  • stearil alkohol;
  • alkohol cetyl;
  • propylene glikol;
  • asam sitrat anhidrat;
  • sodium cetylstearyl sulfate;
  • monoglycerides;
  • diglycerides;
  • banyu sing diresiki;
  • trigliserida.

Pharmacokinetics

elidel62 Ing pasien diwasa nggunakake obat "Elidel" amarga anané dermatitis atopik, sawijining panaliten ditindakake, tujuane kanggo nemtokake konsentrasi maksimal lan minimal ing getih. Dadi, ing rata-rata 77,5% kasus iku kurang saka 0,5 ng / ml, ing 99,8% - kurang saka 1 ng / ml. Konsentrasi maksimum ditemtokake ing 1.4 ng / ml. Mung wong loro nduweni konsentrasi maksimum 0,91 ng / ml.

Ing bocah-bocah, panalitiyan iki ditindakake antarane 58 pasien (kudu luwih lawas saka 3 sasi, nanging luwih enom saka 14 taun). Konsentrasi tamba tartamtu kurang konsisten lan cocog karo sing dites. Nilai maksimal mung dicathet ing rong bocah (8 sasi, 14 taun) lan 2 ng / ml.

Kemampuan kanggo ngikat protein plasma saka "Elidel" miturut riset "in vitro" yaiku 99,6%. Lan amarga konsentrasi saka zat ing getih kurang cukup, penentuan ciri metabolik sing ora mungkin.

Liyane

Dispensed saka farmasi kanthi resep. Umur urip 2 taun. Tetep metu saka anak, ing suhu ora ngluwihi 25 ° C (ora bisa beku).

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Obat kasebut ditrapake kanggo bocah nalika umur 1 taun lan 6 sasi ing resepsi alergis minangka pengganti obat hormonal. We smeared kaping 2 dina, lan ing banget pisanan esuk efek banget. Kulit bocah dadi luwih entheng lan resik. Mesthi, sawise sawetara wektu aku wiwit ngraguni kualitas obat iki, amarga kanthi cepet efek kasebut ora bisa teka. Aku maca ing Internet sing krim iki ora diwènèhaké ing negara liya amarga kakebalan ing bocah cilik. Nanging sawise aku nemoni dheweke ana ing bocah-bocah umur luwih saka 2 taun, lan dadi tenang. Muga-muga anakku duwe efek apik banget. Ale

Kita nggunakake krim iki bebarengan karo putri kita. Loro-lorone menderita saka dermatitis alergi. Perlu dicathet yen ora mung dianggo kanthi becik nanging digedhekake kanthi ekonomi. Siji tabung kanggo loro tetep wektu sing dawa banget. Kita seneng kabeh. Valentine

Kualitas sing paling apik saka obat iki yaiku ora perlu ngenteni nganti kaserep ing kulit. Pleases lan lack komponen hormonal ing sawijining komposisi. Eksaserbasi saka dermatitis saya wis nyuda banget wiwit wiwitan aplikasi krim kasebut. Plus, aku wiwit nggunakake obatan hormonal kurang kerep, nyelehake mung ing pucuk exacerbations, lan banjur maneh nguripake nggunakake krim iki. Julia

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.