Elokom, ointment

Analog

tuba lan kotak gedhe

Analog adhedhasar inti sing padha:

  • Momat;
  • Nasonex;
  • Mometasone furoate;
  • Gistan-N;
  • Silkaren;
  • Inggris;
  • Asmanex;
  • Avecort.

Glukokortikoid populer adhedhasar bahan aktif liyane.

Rega

: мазь 383 р., крем 365 р. Rata-rata rega online * : salep 383 p., Cream 365 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Elinga, klik tombol Bagéyan ing ngisor kaca yen artikel mbiyantu.

Produsèn wis nglakokake maneka studi sing nyatakake yen "Elocom" nggunakake jangka panjang ora duwe efek mutasi ing awak. Kanthi gati babagan efek karsinogenik sing mungkin, pengamatan laboratorium lan eksperimen kasebut durung dilakokaké, saéngga ora bisa ngetrapake kanthi tepat babagan safety jangka panjang tamba iki .

Gambaran lan sifat

kabeh formulir Obat iki "Elokom" diprodhuksi sajrone salep, krim lan lotion - kabeh digunakake kanggo panggunaan njaba lan duwe efek lokal ing wilayah sing beda karo lesi.

Komponen utama ing komposisi salep, sing nduweni aktivitas biologi dhuwur - mometasone. Punika ngarsane sing nyedhiyakake efek terapeutik sing dhuwur ing perawatan penyakit saka orientasi dermatologis, sing ndadekake bisa ngubungake steroid iki kanggo obat terapeutik saka generasi anyar.

Kemampuan penetrating salep sing gegandhèngan karo kulit gumantung ing akèh faktor, kayata integritas wilayah sing dianggep. Studi wis dikonfirmasi manawa kerusakan mekanik kanggo kulit (abrasions, wounds, burns, cuts) mundhakake laju penyerapan mometasone kanthi meh setengah. Peningkatan panyerapan uga nyebabake inflammation saka macem-macem etiologi, kedadeyan karo warna-warna tingkat keruwetan ing kulit.

Nalika nglamar salep ing wilayah utuh saka wilayah epidermal, zat aktif tekan konsentrasi dhuwur 8 jam sawise aplikasi (yen ora ana klamben tartamtu kanggo prosedur kasebut).

Indikasi sing digunakake

Tabung diwutukake Ointment "Elokom" digunakake kanggo nambani dermatitis saka macem - macem alam minangka obat lokal kanggo ngredhakaké inflammation lan ngilangi gatal. Obat iki bisa digunakake kanggo ngobati bentuk-bentuk saka penyakit sing rentan karo efek saka obatan steroid.

Aplikasi menyang area sing nyusup sepisan dina. Irung tabung kudu digawa nutup kulit - iki bakal njamin efektifitas panggunaan. Sawise aplikasi, salep kudu alon-alon mateni kulit nganti rampung diserep.

Contraindications

Obat iki wis ora ana contraindications. Kondisi mung kanggo nolak tamba kasebut yaiku pasien luwih sensitif marang komponen pengobatan - ing kasus iki, perlu disaranake karo spesialis babagan panggantos karo obat liyane.

Efek sisih

Ing bocah-bocah ing umur 12, efek sing ora dikarepake luwih kerep tinimbang pasien diwasa kanthi diagnosa sing padha. Antarane fenomena kaya:

  • gejala gangguan ing panggunaan tamba (kobong, gatal, tingling);
  • furunculosis;
  • atrophy lan deformasi kulit;
  • rosacea (banget langka).

Ing sawetara kasus, kedadeyan siji-sijine efek samping ing ngisor iki wis diamati:

  • hipertrikosis;
  • belut;
  • folliculitis;
  • panas prickly

Iku worth considering kasunyatan sing nggunakake klambi occlect nambah resiko efek samping kaping pirang-pirang.

Gunakake nalika meteng lan lactation

Tabung, sisih mburi Nggunakake salep nalika ngandhut bisa dilakoni mung minangka ditampa dening dokter sing nekani kondisi pengawasan medis sing pancet. Obat kasebut bisa ditularake, nanging ana kemungkinan efek samping - ing kahanan iki, penundaan langsung saka obat kasebut dibutuhake.

Wanita sing keperawatan uga kudu waspada nggunakake Elocom. Data klinis ing kemampuan glukokortikosteroid kanggo ngasilake susu ora kasedhiya. Nalika ngolah ointment sak lactation, kudu ditemokake yen paling obatan bisa dibuang bebarengan karo susu, sing bisa nyebabake konsekuensi negatif kanggo anak (wutah lan tundha perkembangan). Mulane, perawatan kanthi bantuan "Elocom" kudu ditindakake kanthi pengawasan sing terus-terusan saka ahli terapi lan dokter anak, sing bakal netepake derajat kepatuhan saka perkembangan anak kanthi standar sing baku, uga kesejahteraan umum lan kondisi bayi.

Tindakan pancegahan

Pasien sing nggunakake Elocom sajrone wektu sing suwe (luwih saka 21 dina) bisa nemu maneka warna kelainan ing fungsi organ-organ lan sistem, kayata:

  • Sindrom Cushing;
  • hyperglycemia;
  • glukosuria;
  • supremasi adrenal.

krim lan ointment Kanggo diagnosa kondisi pasien, perlu kanggo nindakake tes sacara periodik kanthi stimulasi ACTH, uga sinau babagan kortison ing plasma utawa struktur cairan liyane (kajaba urine). Analisis iki ditindakake ing wayah esuk.

Nggunakake ointment ing bocah-bocah kang umur ngluwihi 2 taun kudu dipantau kanthi teliti, amarga ora ana data babagan keamanan tamba kasebut sajrone perawatan jangka panjang.

Terapi dermatitis sing disebabake dening nggunakake lampin, kanthi bantuan alat iki ora dilakoni.

Nalika ndandani jinis kontak dermatitis alergi (dikonfirmasi kanthi tes kulit) mbutuhake penghapusan tamba kasebut lan perawatan perawatan gejala.

Ing kasus infèksi, infèksi kudu ditambah kanthi sarana efek antijamur utawa antibakteri, gumantung saka jinis infèksi.

Kekurangan efek terapeutik positif ing perawatan saka proses inféksi yaiku alasan kanggo nandhang lara saka nggunakake ointment kanggo nambah kesejahteraan pasien.

Liyane

Dispensed saka farmasi kanthi resep. Simpen ing panggonan kang garing, peteng lan ora bisa tekan bocah, ing suhu ora luwih saka 25 ° C. Aja beku. Umur urip 2 taun.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku seneng lendir iki, amarga ngijini sampeyan cepet nyisihake gatel, sing wektu dadi ora bisa ditanggung. Nemtokake malah kasunyatan sing kabeh tangan ing getih nyuwek. Kerugian mung saka alat iki minangka rega sing relatif dhuwur. Ana analog sing luwih gampang diakses "Elocom", nanging aku ora bisa ngevaluasi efektifitas, amarga aku ora nggunakake. Alexey, 28 taun, Severodvinsk

Obat sing apik banget lan efektif. Ora ana efek samping sing ora kacathet, kajaba kanggo tingling tipis (ora pati jelas). Given efek kuat marasake awakmu, Elocom, iki minangka trifle mutlak. Aku digunakake lifesaver iki malah nalika meteng - ora efek negatif ditampilake. Anakku uga lair sehat. Inga, 19, Moskow

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.