Enterosorbents lan carane njupuk wong karo dermatitis

Apa bubuk katon kaya Kanggo cepet entuk pemulihan, perlu kanggo mbusak senyawa, racun, utawa alergen sing mbebayani, sing nyebabake pangembangan proses patologis saka struktur lan jaringan organik.

Enterosorbent digunakake ora mung kanggo keracunan lan masalah gastrointestinal, nanging uga kanggo alergi, uga atopic lan dermatitis alergi. Dhaftar indikasi ing ngisor iki.

Duration of treatment ing kasus alergi - nganti gejala ilang.

Kanggo ngilangi tahap akut dermatitis, wektu sing disaranake yaiku 7 dina, banjur istirahat 1 sasi.

Penting kanggo elinga yen pengobatan saka awak dhewe ora dadi pilihan. Mung dhokter bisa ngomong manawa yen chelators dibutuhake ing kasus, lan sampeyan bisa menehi saran pilihan sing paling apik.

Dosis:

  • Karbon aktif : 1 tablet saben 10 kg bobot awak saben dina (luwih apik kanggo ngobong dadi 2 dosis).
  • Godmectitis ( Smecta ): kanggo wong diwasa lan bocah, 1 sachet 3 kali dina.
  • Hydrolysis lignin ( Polyphepan , Filtrum-STI , Lactofilrum ): kanggo wong diwasa lan bocah-bocah 1 dosis standar 3 kali dina. Kanggo nemtokake dosis standar kanggo wong diwasa utawa kanggo bocah, deleng instruksi resmi kanggo tamba milih sampeyan, klik ing kene.
  • Polymethylsiloxane polyhydrate ( Enterosgel ): wong diwasa 1 tbsp. sendok x 3 kali dina, anak 1 ranjang teh 3 kali dina.

Sampeyan kudu njupuk mung 1 obat sing kadhaptar. Aja lali nemoni dokter. Yen ana rasa ora nyenengake ing saluran pencernaan utawa efek samping, perawatan karo chelator kudu mandheg.

Pindhah menyang dhaptar obat

Gambaran lan tujuan enterosorben

Sendok karo wêdakakêna lan kaca wêdakakêna Enterosorben yaiku obat sing bisa nandhingi macem-macem racun, alergen utawa zat beracun.

Kajaba iku, enterosorben bisa nyerep patogen macem-macem lan prodhuk sampah sing diprodhuksi, banjur obat-obatan kasebut metu kanthi alami.

Kathah pathologi sing diiringi endotoxisosis utawa keremitan endogen. Kita kerep ngalami endotoxication - kanthi gangguan pencernaan, selesma, karo dermatitis lan reaksi alergi, demam dhuwur utawa flu, lan ing akeh kondisi liyane.

Mulane, enterosorben cukup akeh digunakake. Kajaba iku, obatan saka tumindak sing padha ngurangi kemungkinan reaksi alergi, dermatitis, dysbacteriosis, lan akeh liyane. etc. Enterosorbents bantuan kanggo nambah Course saka proses ijol-ijolan materi lan duwe efek positif ing kekebalan lan kondisi sabar minangka kabèh.

Titik positif ing njupuk obat enterosorbent minangka kasunyatan sing nduweni daftar minimal reaksi lan kontraindikasi sing minimal, lan dheweke mulai tumindak sanalika bisa.

Dadi, ing kasus reaksi alergi, dianjurake kanggo njupuk sawetara enterosorbent sajrone jam wiwitan sawise wiwitan manifestasi. Bakal bisa mangan mung sawetara jam sawise panggunaan obat kasebut, nanging luwih becik ora kanggo gabungke nggunakake obat enterosorbent karo obat lisan liyane, amarga tumindak sing terakhir bakal ngurangi banget pisanan.

Varieties saka enterosorbents

Iku katon kaya bubuk Yen sadurungé kita mung akrab karo karbon aktif saka produk sing padha, dina iki ahli apotek gumun amarga akèh obatan sing duwé efek sing padha. Kabeh enterosorben dipérang dadi sawetara klompok tartamtu:

  1. Karbon - padha macem-macem senyawa saka karbon aktif;
  2. Organik - ancang-ancang iki digawe miturut serat pemakanan alami kayata rumput laut, pectin, kitin, selulosa utawa lignin. Wakil populer grup iki yaiku Multisorb;
  3. Silicon - enterosorbents iki digawe ing basis saka komponèn silikon lan digunakake kanggo gawe resik awak. Para perwakilan sing paling populer ing grup iki yaiku alumina, Polysorb, Smekta, Enterosgel, lan liya-liyane.

Paling umum lan populer ing kalangan Rusia yakuwi silikon lan prekara arang batu, sing dibédakaké karo kasedhiyan amarga biaya sing kurang. Kabeh jenis obatan sing nduweni kemampuan kanggo nyerep racun lan alergen, duwe aksi sing akeh lan rasa netral, padha ora beracun lan kabeh wis diilangi saka awak.

Indikasi sing digunakake

Saben tamba individu nduweni indeks sorpsi individu, kayata, racun utawa alergen bisa nresep unit obat kasebut. Iki kudu ditrapake ing janjian dana kuwi. Umumé, enterosorben sing aktif digunakake ing macem-macem negara patologis, kayata:

  • Reaksi alergi pangan;
  • Dermatitis lan kulit rusak;
  • Gagal ginjal;
  • Penyakit hepatik utawa bilier;
  • Obat kecanduan obat utawa alkohol;
  • Keracunan;
  • Inoksilasi akibat influenza utawa pangolahan virus;
  • Toksikosis saka asor diobong;
  • Peritonitis;
  • Helminthiasis;
  • Wound infectious processes or sepsis and mn. liyane

Nanging janjian kudu qualified lan profesional, saéngga luwih apik kanggo ngandakake solusi saka masalah iki menyang dhokter.

Ringkesan obatan populer

Pasar farmasi modhèrn dikombinasi karo jinis obat enterosorbent, saéngga bisa dipertimbangkan kanthi luwih rinci.

Polysorb

Instruksi, rega, ulasan

polisorb-2 Obat iki digawe ing basa silikon ing wangun bubuk. Kanggo resepsi, sampeyan kudu nyiyapake campuran medicinal saka bahan mentahan lan banyu lan nganggo sajian jajanan. Dosis iki diitung miturut data bobot pasien - kanggo saben kilogram bobot ana 0,2 g bubuk obat. Tingkat saben dina ora kudu ngluwihi dosis kasebut.

Polysorb contraindicated ing pendarahan usus, ulcer padharan, atony (lack of tone) lan obstruksi usus.

Karbon aktif

Instruksi, rega, ulasan

mini Enteni iki dianggep paling terkenal lan serbaguna. Padha njupuk ing 203 tablet nganti kaping papat dina, lan yen alasan kanggo janjian kasebut dadi inomasi akut, dosis kasebut bisa njupuk 1 tablet saben 10 kg bobot sabar. Yen panularan batu bara dilakoni kanggo wektu sing suwe, pasien bisa diganggu dening hypovitaminosis, masalah penyerapan mikroelement, constipation, irritation saka dinding usus, nganti ulcerasi.

Obat kasebut nimbulaké reaksi saleban tartamtu sajroning nggunakake:

  • Diare utawa constipation;
  • Kelainan dyspeptik;
  • Hemorrhase;
  • Hypothermia;
  • Thromboembolism, etc.

Prodhusèn ora nyaranake njupuk batubara sajrone proses ulcerative ing saluran pencernaan. Sawise nggunakake adonan arang aktif entuk werna ireng sing khas.

Enterosgel

Instruksi, rega, ulasan

enterosgel8 Obat digawe ing bentuk gel adhedhasar polyethylsiloxane polyhydrate. Punika contraindicated kanggo njupuk ing proses atonic utawa obstruksi usus. Obat kasebut kanthi cepet ngiket lan mbusak alergen pangan, obatan, zat beracun, alkohol lan logam, racun, lan liya-liyane.

Kajaba iku, Enterosgel bisa ngetokake produk-produk ijol-ijolan bahan kayata senyawa lemak lipid, kolesterol lan deposit asam urat, bilirubin, lan liya-liyane. Sajrone reaksi alergi, Enterosgel dijupuk nganti 14-21 dina.

Filtrasi

Instruksi, rega, ulasan

ffiltrum- Obat digawe ing wangun tablet adhedhasar lignin sing dihidrolisis. Sawise njupuk obat ora metabolisme lan ora diserap, mung nglumpukake lumahing sawijining macem-macem racun lan komponen obat, mikroorganisme patogen lan komponen liyane sing nyebabake pangembangan toksikosis.

Tablet filtrum dikontraindikasikan kanggo atrium usus, proses ulceratif ing duodenum lan weteng, lignin intoleransi. Antawisipun reaksi saleh, reaksi alergi dhateng permukaan kulit lan konstipasi langkung umum. Sampeyan ora dianjurake kanggo njupuk kursus dawa, amarga tamba wiwit mbusak calcium lan vitamins.

Polyphepane

Instruksi, rega, ulasan

polifepan-6 Obat kasebut minangka chelators universal, kasedhiya ing tablet lan bubuk. Dasar polyphepane dihidrolisisake lignin. Nalika dicerna ing saluran gastrointestinal, tamba kasebut kanthi aktif digandhengake karo racun-racun asal-usul, obat-obatan, alkohol, alergen, bilirubin lan komponen liyane.

Yen sampeyan njupuk obat kanggo alergi, bakal ngurangi manifestasi lan nambah efek terapeutik obat kasebut.

Smecta

Instruksi, rega, ulasan

smekta Obat iki minangka aluminosilicate alam, sing nduweni efek enterosorben. Obat kasebut dituduhake kanggo diare manawa asal usul, heartburn, gangguan gastrointestinal lan kembung, dyspepsia, lan liya-liyane.

Smear contraindicated:

  1. Kanthi alangan usus;
  2. Kurangé protein;
  3. Intoleransi fruktosa;
  4. Hypersensitivity to individual elements of drug.

Lactofiltrum

Instruksi, rega, ulasan

laktofiltrum-11 Obat kasebut digawe ing basis lactulose lan lignin, dituduhake kanggo pasien kanthi kelainan microflora usus, sindrom usus irritable, sirosis lan hepatitis, proses alergi kayata urtikaria , dermatitis atopik, lan liya-liyane.

Dadi contraindicated kanggo njupuk Lactofiltrum karo galactosemia, getihen ing saluran gastrointestinal lan alangan usus.

Enterodez

Instruksi, rega, ulasan

enterodez-150 Enterosorbent uga diprodhuksi ing wangun bubuk. Utamane dianjurake kanggo reaksi alergi, keracunan akut, salmonellosis, disentri, infèksi sing ditawakake panganan saka asal beracun, lan liya-liyane.

Elinga yen tamba apa wae, sanajan ora bisa dadi insulin, kudu dijupuk mung nganggo konsultasi karo dokter supaya ora nyebabake reaksi sing saleh lan overdosis.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.