Pemberantasan

Yen katon ing kamus Inggris-Rusia, banjur minangka terjemahan tembung "pembasmian" tembung "likuidasi", "karusakan", "pambatalan" bakal diusulake. Pancen, ing kedokteran, eradikasi nuduhake menyang komplek medis sing ngarahake ngobati awak saka bakteri utawa virus tartamtu.

Awit paling kerep wong mbutuhake eradikasi Helicobacter Pylory (Hp), istilah "eradikasi" biasane ditrapake khusus kanggo bakteri iki. Senajan metode pemberantasan bisa ditangani karo macem-macem virus.

Apa:

Bocah kuwi katon ing tabung tes Terapi pemberantasan didhasarake marang nggunakake regimen pangobatan khusus, sing kalebu pengobatan miturut skema tartamtu. Tingkat rata-rata eradikasi punika 14 dina.

Yen ing wektu iki perawatan ora nuduhake asil positif, eradikasi dianggep gagal. Penting ora mung kanggo nuruti wektu sing ditrapake, nanging uga prinsip perawatan liyane:

  • keracunan obat sing dijupuk dening pasien lan ora ana efek samping;
  • kesederhanaan saka rejimen (interval antarane pengobatan, diet optimal);
  • untung (nggunakake obat sing paling gampang);
  • efisiensi (dinamika positif pambasmi ngirim wiwit diamati saka dina pisanan regime).

Kanthi skéma pambébasan sing becik, pasien seneng banget ing saindhenging kabèh terapi. Sawise perawatan, dheweke ora duwe efek samping, lan risiko kambuh iku minimal.

Applied to Helicobacter Pylory

Helicobacter ing kaca pembesaran Akeh sing wis krungu babagan bakteri iki sing relatif enom saka iklan babagan bio-yogurt.

Laporan swara misterius nyatakake yen prodhuk kasebut bisa nglawan Hp lan nyegah kegiatan mbebayani.

Sawise kabeh, mikroorganisme iki urip ing macem-macem wilayah weteng (khususe, ing pylorus) lan bisa nyebabake penyakit ing ngisor iki:

  • ulkus lambung utawa duodenal;
  • gastritis;
  • duodenitis;
  • kanker weteng.

Panemon Helicobacter Pylory wis ngidinake para ilmuwan mangerteni yen ora tansah panganan pedhes utawa kaasaman dhuwur sing nyebabake penyakit kasebut ing ndhuwur. Ing kasus paling, infèksi Hp dadi faktor utama.

Iki menarik! Helicobacter Pylory minangka mikroorganisme unik sing urip ing salah sawijining media paling asam ing awak. Nganti nganti pertengahan abad kaping-20, dipercaya jus padharan iku resik amarga asamitas sing dhuwur. Nanging sawisé panemuan Helicobacter Pylory, postulat iki dibantah.

Indikasi kanggo therapy

Pengobatan eradikasi ditindakake kanggo pasien kanthi penyakit ulcer peptik sing abot. Ing kasus iki, ora ana masalah manawa pasien didiagnosis karo penyakit iki: kanggo pisanan utawa maneh. Utamane yaiku yen ulcer dikonfirmasi kanthi cara paneliten, contone, liwat endoskopi. Yen ulcer ora diidentifikasi, mula ora mungkin kanggo mbusak eradikasi.

Kapan lan carane

Test tubes karo cairan warna sing beda-beda Sadurunge nindakake terapi eradikasi, panaliten tambahan liyane biasane dileksanakake - biopsi saka weteng kanggo deteksi sel malignant. Yen ora ana, eradikasi bisa diwiwiti.

Pengobatan ditindakake kanthi pirang-pirang obatan. Klasifikasi utama eradikasi gumantung saka jumlah pengobatan sing digunakake.

  1. Monoterapi Nyebabake nggunakake senyawa bismut utawa obat antimikrobial (amoksisilin, clarithromycin). Digunakna arang, amarga ora banget efektif.
  2. Dual therapy. Tipe pemberantasan sing rada cetha, nyatakake kombinasi saka loro jinis obat saka monoterapi. Efisiensi bisa mencapai 60%.
  3. Triplet therapy. Ngidini entuk gelar eradikasi sing luwih dhuwur: sekitar 90%. Derivatif imidazol (tinidazole, metronidazole) ditambahake marang obat sing wis dikawruhi. Becik kanggo nyisihake Helicobacter Pylory yen pasien ora sensitif marang imidazol.
  4. Terapi quadriplet. IIT (inhibitor pump proton) ditambah, sing uga mbantu nglawan penyakit gastrointestinal. Pembasmian quadripletic menehi asil sing banget: 95% pasien pulih.

Applied to herpes virus (HSV)

Mikroskop Yen kanthi terapi Helicobacter Pylory kuwi bisa ngrampungake kabeh lan ngrusak kabeh bakteri, banjur virus herpes ing babagan iki luwih tahan.

Perawatan iki mung ditrapake kanggo pambasmi parsial, nyuda penyakit lan nguatake sistem imun.

Salah sijine obatan utama sing digunakake kanggo terapi eradikasi kanggo virus herpes yaiku isoprinosine.

Pemberantasan HSV ditindakake kanthi nggunakake obatan imunomodulator kanthi interferon-stimulating (kanthi tembung liyane, antiviral).

Nanging interferons duwe akeh fungsi liyane, supaya padha tanpa sengaja "intervene" ing proses tartamtu saka awak. Amarga iki, eradikasi karo virus herpes ora kurang mbebayani tinimbang therapy panggantos hormon.

Relevansi

Jenis therapy iki nduweni kinerja sing cukup dhuwur, saengga cara iki asring digunakake ing rumah sakit. Pasien ora dirilis kanggo perawatan ing rumah kanthi eradikasi, amarga dhokter kudu ngawasi perbaikan lan ngawasi kondisi pasien.

Yen awak manungsa nanggapi kanthi tenang karo antibiotik, prognosis kanggo sukses terapi bakal cukup njanjeni.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.