Erythrasma: penyakit wong kanthi bobot keluwihan

Lemak wong Erythrasma - pseudomycosis entheng, sing uga disebut penyakit saka armpits sweaty lan wong gemuk.

Iki amarga agen penyebab penyakit - mikroorganisme minutissum Corynebacterium - aran gedhe lan aktif ngasilake nalika sipat pelindung kulit dilanggar: pelipis sing akeh banget, sing nyebabake pH kulit kanggo owah-owahan ing lingkungan alkali, ruam lampin, maneka warna dermatitis , kesehatan.

Erythrasma bisa uga ora asimtomatik nganti pirang-pirang taun, lan mung nalika eksaserbasi, pasien nggrantes nyeri, ketegangan kulit ing daerah groin lan gatal sing ngganggu gerakan normal.

Gambar klinis pseudomycosis lan diagnosa

Pasien erythrasma arang banget ngubungi dermatolog amarga penyakit kasebut diarani ruam diaper. Erythrasma pancen dideteksi ing mangsa panas, nalika ngilangake kakehan sing gedhe yaiku norma. Nanging, ana pirang-pirang pratandha sing bisa dibedakake saka rash diaper lan efek saka rubbing ing kulit saka pseudomycosis.

Pelokalan Erythrasma:

  • Inguinal area (ing wong)
  • Pundhak sisih (kanggo wong)
  • Kulit ing sak dubur (ing manungsa)
  • Pambungkus ing lemah kelenjar mammary (ing wanita)
  • Pambungkus Axillary
  • Periopupal region
  • Pambungkus ing weteng (ing wong sing lemes)
  • Jurang antarane driji
  • Foreskin lan glans penis (banget arang)
  • Pasuryan (jarang)

Kuku lan rambut ora kena akibat erythrasma.

Kasunyatan sing menarik: paling kerep eritrosma lanang nandhang sangsara, bocah-bocah - meh ora tau.

Iku katon kaya erythrasma Manifestasi visual:

  • mewarna. Werna werna saka wangun bunder bisa beda-beda saka kuning dadi abang-coklat, bata. Tali tengah bisa dadi pucuke lan duwe warna coklat luwih.
  • diameteripun fokus. Bisa beda-beda saka sawetara milimeter nganti pirang-pirang centimeter. Foci cenderung nambah diameter lan gabung karo siji liyane. Sawise penggabungan kasebut, area alas bisa ngluwihi ukuran sawit.
  • karakteristik permukaan fokus. Garis-garis bintik-bintik fuzzy erythrasma (bisa mirip busur utawa duwe pinggiran scalloped). Kadhangkala ujung-ujung spektrum bakal dibingkai karo roller. Lumahing titik kasebut lancar, nanging ing wektu sing ora stabil, wiwit saka timbangan cilik. Nalika inguinal erythrasma bisa nyamban pinggir pinggir. Ing mangsa panas, permukaan oozing, vesiculation, edema lan gejala inflamasi akut liyane bisa uga.

Perasaan sing lara:

Erythrasma ora nyebabake sensasi ora nyenengake. Mulane, akeh pasien ngurusi pakar sawise 10-15 taun saka momen pratandha saka penyakit kasebut. Gatal lan kobong kacathet mung yen eritrosma dumadi ing latar mburi hyperhidrosis, obesitas lan diabetes.

Erythrasma bisa ditularake kanthi infeksi, amarga agen penyebab penyakit kasebut migrasi saka awak menyang awak sajrone ngobati, liwat selimut, kanthi ngagem busana wong liya utawa nganggo barang-barang kebersihan pribadi wong. Mulane, yen maca saka informasi ing ndhuwur tumrap prakara eritrasma, mula kudu njaluk saran saka dermatolog. Spesialis kudu ngalami pemeriksaan sing lengkap, amarga ora mungkin kanggo ndiagnosis eritrosma kanthi mripat.

Dadi, riset luminescent dening lampu kayu mesthi ditindakake. Nalika lampu kasebut disinari, bintik erythra bakal nyebabake werna abang. Ora ana perawatan foci sadurunge sinau saka lampu ora bisa rampung, amarga bisa diubengi porfirin sing larut banyu sing disekresi dening agen penyebab penyakit kasebut.

Alat diagnostik liya iku pemeriksa mikroskopik. Ing mikroskop, yen pancen erythrasma, dermatolog iki bakal nemokake sel sing dawa lan kokcoid sing mirip karo mycelium jamur.

Perawatan karo obat-obatan lan obat-obat rakyat

salitsiloviy-spirt Kanggo perawatan eritrosma nggunakake obat-obatan outdoor lokal sing ningkataké disinfeksi kulit lan peeling.

Pilihan saka tamba kasebut gumantung saka jinis inflamasi kulit (akut utawa kronis), lokasi erythrasma foci ing awak lan prevalensi cacad. Utamane, yen wilayah sing kena pengaruh gedhe, banjur antibiotik diwenehake.

Fitur terapi njaba

Tujuan perawatan: kanggo ngilangi penyebab penyakit (kanggo netralisasi patogen) lan owah-owahan sing wis dikembangake ing kulit; nglindhungi foci erythrasma saka pengaruh eksternal.

Aplikasi obat-obatan lokal anticipates cleansing kulit saka residues saka sadurunge Applied ointments, crusts, etc Luwih, spesialis apik menehi saran kanggo mriksa tolerability saka obat, sing obat ing konsentrasi banget diterapake ing wilayah kulit sing kena erythrahma. Aja nglirwakaké saran iki lan elinga: erythratma sing luwih cetha, sing luwih alus kudu terapi medis.

Dhaptar obat sing digunakake:

  1. Erythromycin salep utawa solusi erythromycin 2% (2 kali dina, duration of treatment - 7 dina).
  2. Sulfur tar salep 10% (2 kali dina, durasi - seminggu).
  3. Solusi iodine alkohol 2% (7-10 dina).
  4. Salisil alkohol 5%.
  5. Salicylic resorcinol alcohol.
  6. Alkohol gliserin-salislik 5%.
  7. Larutan 60% natrium thiosulfat (rubbing)
  8. Larutan asam klorida 6% konsentrasi miturut metode Demianovich (7-10 dina).
  9. Mikospor (krim).
  10. Clotrimazole (krim) .
  11. Solusi banyu saka aniline pewarna (yen ana swelling lan abang).
  12. 1-2% camphor alkohol, talc, bubuk boric (kanggo nyegah ambalan).
  13. Erythromycin sacara lisan (ditrapake kanggo leleh sing gedhé ing dosis 250 mg 4 kali dina kanggo patang dina)

erythromycin Fisioterapi sing didegaké kanthi sinar ultraviolet. Sinar kasebut duwe efek exfoliating lan antiseptik, disinfecting, lan foci eritrosma cepet ilang. Ing mangsa panas sampeyan kudu ora nglirwakaké tan: 30-40 menit ing sangisoré sinar ing srengéngé utawa srengéngé sore minangka alternatif sing apik banget kanggo ultraviolet.

Pengobatan narkoba ora bakal sukses tanpa mbucal sepatu lan sandhangan pasien, nggodhok sprei. Titik penting - ketaatan karo rezim kebersihan. Dadi, wong lanang lan wanita kudu mandi kaping pindho saben dina karo sabun anti-bakteri lan anti-inflamasi cairan.

Sampeyan bisa nyoba kanggo ngobati eritrosma kanthi nggunakake obat tradisional. Contone, sampeyan bisa gabungke therapy herbal lan terapi obat.

  1. Alkohol tincture saka Birch tunas (utawa godhong ing Walnut). Sayuran mentahan sayur-sayuran dicampur karo rasio 1:10 karo vodka, ngetokake 7 dina, sawise kang disaring lan digunakake kanggo ngilangke foci erythrasma kanthi swab katun.
  2. Titik eritrasma bisa dikumbah nganggo decoctions saka immortelle, kayu oak, St Yohanes wort lan chamomile.
  3. Resep nu migunani karo dekok herbal obat. Healers nyaranake nambahake bathi ing takeran sing padha:
    • St John's wort, sage and mint ;
    • currant leaves, string, oregano, chamomile pharmacy;
    • oak kulit.

Minangka tansah, kita ngelingake sampeyan - ora nglirwaaken perawatan tradisional, cara rakyat mung bisa dianggep minangka suplemen.

Nyegah prewangan

Aku wis entuk sampeyan ing kulitku Sawise bintik eritrosma ilang tanpa tilas, perlu ngilangi faktor-faktor pangembangan penyakit (kanggo mbenerake fitur individu) kanggo nyegah kambuh.

Pisanan, perlu kanggo miwiti perang nglawan sweating gedhe banget. Deodoran biasa kanthi sweating berlebihan ora mbantu, supaya pindhah menyang farmasi lan entuk deodorant kanthi kadar aluminium dhuwur (nganti 35%). Iku sempit kelenjar sing kringet lan mbantu nyingkirake ngetokake. Panganggone piyambak ngilangake sweating kanggo 4-10 dina. Kajaba iku, mungkin perkenalan obat toksin botulism Tipe A intradermally. Sawetara menit lan ngetokake bakal ninggalake 3-8 sasi. Ukuran sing ekstrim yaiku ngilangake kelenjar sing kringet kanthi anestesi lokal kanthi instrumen laser tipis.

Kapindho, sampeyan kudu miwiti perang ngluwihi bobot, supaya ora nganggo sandhangan nyenyet lan sandhangan sing digawe saka kain sintetis, kanggo nglindhungi kulit saka overheating / overcooling, maceration lan microtraumas.

Katelu, sawise udan lan adus, perlu ngetokake kulit kanthi cepet lan ngilangke kulit saben dina kanthi solusi alkohol kapur barus utawa alkohol, lan debu nganggo lipatan bubuka.

3 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.