Fexofenadine (Fexadine)

Analog

Kotak 120 lan 180 mg

Antihistamin liyane

Rega

241 р. Rata-rata rega online * 241 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

feks Fexofenadine - obat kanthi antihistamin lan aksi histaminergik. Fexadine minangka jeneng tamba liyane. Kasedhiya ing bentuk tablet werna pelong oblong kanthi resiko ing sisih siji lan prasasti sing isiné jeneng tamba lan dosis ing sisih liyane. Sampeyan bisa nyinkronake kanthi menehi persetujuan saka dokter sing nekani.

Aja lali klik "Share" lan ninggalake saran sampeyan ing tamba!

Indikasi

Indikasi kanggo nggunakake tablet Fexofenadine minangka alergi saka asal beda:

Sadurunge nggunakake obat, disaranake kanggo njlentrehake diagnosis, uga kanggo konsultasi karo alergis babagan kesesuaian nggunakake obat kasebut tartamtu.

Gunakake nganggo lan dosis

Pembungkus Feksadina ing sisih mbalikke gedhe Tablet Feksadin dimaksudaké kanggo administrasi lisan. Gumantung ing diagnosis lan umur pasien, uga ing anané penyakit sistemik, instruksi kasebut nyaranake dosis ing ngisor iki:

  • karo rhinitis alergi ing bocah-bocah - 2 kali dina, 30 mg, ing wong diwasa - 120 mg sapisan dina;
  • kanggo alergi kulit rashes - sapisan dina, 180 mg.

Kanggo pasien karo wangun gagal ginjal, kanggo kabeh jenis alergi, tablet diwenehi sapisan kanthi jumlah 30 mg.

Contraindications

Miturut instruksi resmi saka pabrikan obat kasebut, ora diwènèhaké marang bocah cilik (nganti umur 6 taun). Kajaba iku, pil diwenehake kanthi ati-ati kanggo wanita ngandhut lan ibu-ibu sing nresep. Penyakit ginjal lan ati sing kenceng lan kronis uga kudu ditangani kanthi ati-ati. Ing kahanan kaya mengkono, sampeyan bisa nyatakake Fexofenadine mung sakwise pemeriksa sing lengkap saka pasien kanthi alergi.

Reaksi salabetipun

Sajrone nggunakake tablet fexofenadine, pasien bisa ngrasakake gejala sing nuduhake perkembangan reaksi sing ora disenengi ing awak menyang obat kasebut:

  • kelainan nyedhaki awak, ngelu lan lemes bisa berkembang ing bagian sistem saraf pusat;
  • ing bagean saluran gastrointestinal pasien, dispepsia lan mual bisa ngganggu, ing kasus sing jarang, konstipasi dumadi nalika Fexadin;
  • ing bagean COP - owah-owahan ing paramèter laboratorium, sing ditulis ing diagnosa anemia lan leukopenia;
  • ing bagean organ pernafasan - infeksi membran lendhut saka irung lan tenggorokan, rhinorrhea, nyeri nalika ngulu, kekeringan ing irung lan tenggorokan.

Ing kasus sing jarang, saraf otot utawa inflamasi serat otot, dysmenorrhea lan peningkatan AST iku gejala reaksi sing ora dikarepake nalika nggunakake antigastamin iki.

Komposisi lan sifat farmakologi

Tablet feksadin tanpa kemasan Tablet kasebut kalebu senyawa fexofenadine hydrochloride kanthi jumlah 120 utawa 180 mg, lan uga sing ora duwe efek sistemik ing awak: titanium lan silikon dioksida, magnesium stearate, selulosa, laktosa monohydrate lan talc.

Efek terapi saka tamba kasebut adhedhasar kemampuan fexofenadine kanggo mblokir selektif reseptor H1-histamin, kanthi asil sel mast ngurangi produksi lan nglepasake histamin ing jaringan kasebut. Observasi laboratorium nampilake ketidakmampuan senyawa kanggo tumindak ing saluran kalsium. Fexofenadine hydrochloride kanthi aktif ngganggu transisi leukosit tumrap epitélium konjungtiva, lan uga ngurangi ekspresi dasar molekul adhesif.

Sawise njupuk pil, efek kasebut dumadi ing wektu 1-3 jam. Ing wektu iki, konsentrasi saka bahan aktif ing tamba ing getih tekan indikasi maksimum, dene 40-60% fexofenadine duweni hubungan karo plasma. Zat aktif ditemokake liwat sistem urining lan pencernaan ing wangun sing meh ora owah. Umur setengah umur 14-15 jam. Ing kasus penyakit ati, pasien luwih saka 65 taun, setengah urip ora ganti utawa nyimpang rada saka sing dituduhake. Siji-sijine sing bisa nambah setengah urip lan konsentrasi senyawa ing plasma getih yaiku penyakit ginjel lan hemodialisis.

Informasi overdosis

Kanthi nambah ing dosis sing dianjurake, pasien bisa uga ngalami cangkeme garing lan gangguan dyspeptik. Padha uga diganggu dening pusing lan ngantuk. lavage lan julukan lambung sing dianjurake minangka cara kanggo ngilangi gejala. Hemodialisis ing kahanan kaya mengkono ora digunakake amarga efisiensi sing kurang.

Instruksi khusus

krekspeksfeks Senadyan ora ana data babagan pangaruh sing negatif marang janin, tamba kasebut ditindakake sawisé ngandhut lan nyusoni nalika manfaat kanggo ibu kaping pirang-pirang ngluwihi pratondho resiko kanggo janin.

Yen perlu, njupuk fexofenadine kanthi agen antacid, sing kalebu aluminium utawa magnesium hidroksida, dianjurake kanggo mirsani interval rong jam antarane intake. Kanthi kapsul omeprazole, tablet fexadine kompatibel, supaya sampeyan bisa njupuk kanthi bebarengan.

Pharmaceuticals, sing kalebu ketoconazole lan erythromycin , nambah isi fexofenadine hydrochloride ing plasma getih, nanging iki ora mengaruhi frekuensi reaksi meres lan ora nyebabake overdosis.

Liyane

Iki dirilis tanpa resep. Umur urip 3 taun. Tetep metu saka bocah, ing panggonan sing garing, ing suhu ora ngluwihi 25 ° C.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Kanggo akèh taun aku duwe alergi kanggo ngembang wormwood, nettle lan suket liyane. Aku digunakake kanggo nggunakake pil liyane, nanging sawise padha munggah, aku pindhah menyang Feksadin. Efek saka wong-wong mau padha: mbengkasake membran lendhut, luh lan ora bisa nyedot. Aku njupuk pil kanthi dosis 180 mg. Sampeyan pancen trep banget yen pengobatan kudu dijupuk sepisan dina. Khusus kanggo produsen pabrikasi kanthi jeneng obat lan dosis ing saben tablet. Sanajan dheweke tiba ing kemasan, dheweke tansah gampang diakoni. Natalia, Irkursk

Phenofexadine tablet sing diwènèhaké dhokter kanggo anakku. Ngombe setengah tablet saben dina sepuluh dina. Ora ana reaksi sing saleh, bocah aktif, lan alergi (urtikaria kabeh awak) mulai mudhun ing dina pisanan. Anna, Ulan-Ude

Aku wis ngalami demam sajrone telung taun saiki. Ing wiwitan, aku nggunakake liya liya, akeh banget, nanging gawe kecanduan. Aku kudu ngganti obat kasebut, dokter menehi saran phenofexadine. Pil iki ora murah, lan iki tambah pisanan. Ing 10 dina pisanan aku njupuk siji tablet (180 mg), saiki, kanthi saran saka dhokter, aku pindhah menyang dosis sing luwih murah. Setengah musim wis lulus, nanging ora ana alergi, uga reaksi sing saleh. Olga, Izhevsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.