Fluconazole

Analog

Fluconazole ing stok

  • Vero-Fluconazole,
  • Mycoflucan,
  • Diflucan,
  • Flukonorm,
  • Fluconazole Hexal,
  • Ciscan
  • Flucostat .

Rega

: 37 р. Rata-rata rega online (7 potong 0,05 g.) * : 37 p.

Endi tuku:

Instruksi dienggo ing thrush

Fluconazole kasedhiya ing 50, 100 lan 150 mg ing wangun tablet, dilapisi film, ing 1, 2 utawa 7 potong saben pak.

Obat kasebut kalebu ing daftar B. Panyimpenan kudu garing lan ora bisa ditemokake kanthi suhu nganti 30 ° C. Umur urip 3 taun.

Indikator Pharmacokinetics

fluconazole 10 pcs 50 mg saben Pil ingested duwe panyerapan sing apik, kacepetan sing ora gumantung ing asupan pangan. Komponen fluconazole aktif bisa ngalami cairan biologis awak:

  1. Konsentrasi ing komposisi susu ibu, cairan peritoneal lan articular, saliva, sputum cocok karo konsentrasi plasma getih.
  2. Parameter ing sekresi vagina dadi ora owah 8 jam sawise njupuk pil lan tetep ing nilai kasebut kanggo paling sethithik sedina.
  3. Ing kasus meningitis jamur, jenuh saka zat ing cairan cerebrospinal tekan 85% saka tingkat ing komposisi plasma.
  4. Konsentrasi ing ndhuwur serum kacetha ing cairan kringet, stratum corneum, epidermis.
  5. Output dilakokaké déning ginjal (ing wangun sing padha - 80%, metabolit - 11%).

Sing dianjurake obat

Dhaptar indikasi kanggo prescribing tablet kalebu patologi:

  • cryptococcosis (penyakit infeksius sing disebabake dening jamur ragi Cryptococcus);
  • macem-macem wangun kandidiasis (membran mukus, alat kelamin, esophagus , kulit);
  • balanidal leptidal , uga balanoposthitis ing manungsa ;
  • mycoses kulit (kalebu pangkal, awak, sikil);
  • versicolor (variegated, scaly);
  • onychomycosis.

Minangka obat prophylactic, dianjurake kanggo nyegah:

  • Infeksi jamur ing pasien onkologi,
  • infèksi kriptokokus kanthi AIDS,
  • candidal recurrent candidiasis in AIDS.

Contraindications

flukonasol_lekhim_695 Tablet flukonazol dikontraindikake sajrone kasus:

  • sensitivitas khusus kanggo obat (uga agen azole liyane marang kelompok jamur),
  • panrapan simultan saka astemizol utawa terfenadine,
  • Umur bocah ing umur 4 taun.

Sampeyan ora perlu nggunakake obat kanggo wanita ngandhut. Pengecualian kasebut infèksi jamur sing ngancam utawa ngalang-alangi.

Contraindications nyeritakake wektu nyusui amarga akumulasi zat ing susu nalika padha karo plasma.

Efek sisih

Perawatan karo obat iki bisa nyebabake asil sing ora dikarepake ing wangun:

  • owahan ing rasa lan kurang napsu,
  • muntahake
  • flatulence,
  • sirah
  • diare,
  • dizziness
  • tambah lemes
  • kejang
  • kulit rashes
  • pendarahan
  • leukopenia,
  • reaksi anaphylactoid (edema, pruritus, urtikaria),
  • kelainan ing ginjel, lan liya-liyane.

Sajrone ngobati, ora pati penting kanggo njupuk alkohol.

Dosis lan administrasi kanggo macem-macem penyakit

c3be8577b10b2191d3a487b24a56d8e9 Dosis kanggo administrasi internal diwenehake miturut indikasi, reaksi perawatan, lan klinis.

Dosis standar yaiku 150 mg kanggo dosis siji utawa seminggu, 50 mg kanggo dosis biasa.

Dosis kasebut bisa bervariasi saka 50 nganti 400 mg, gumantung marang gambar klinis lan kondisi pasien. Pamriksan medhis dibutuhake.

Candidiasis:

  1. Vaginal candidiasis - siji dosis 150 mg.
  2. Candidiasis saka membran mukus (kajaba genital) - saka 50 nganti 100 mg saben dina (14-30 dina).
  3. Ohirhardigna candidiasis - 50 - 100 mg sapisan dina. Terusake saka minggu nganti 10 dina. Kanthi immunosuppression rong minggu utawa luwih. Prevention kanggo pasien AIDS sawise kursus standar - saben minggu 150 mg.
  4. Lisan candidiasis lisan ing ngarsane dentures - 50 mg saben dina. Perawatan iki rong minggu kanthi perawatan simultan saka prosthesis kanthi antiseptik.

Dosis saben dinten nyegah 50 - 400 mg, gumantung saka gedhene risiko infeksi jamur.

Jamur liyane:

  1. Pityriasis versicolor - 300 mg seminggu sak dina minggu sing padha. Durasi standar perawatan 2 minggu. Sawetara pasien kudu 3 minggu. Pilihan perawatan kapindho kanggo chinexia yaiku 50 mg 1 dina saben dina kanggo 2-4 minggu.
  2. Onychomycosis - 150 mg seminggu sakdurunge ngowahi kuku kasebut. Pertumbuhan sekunder kuku ing tangan lan sikil mbutuhake perawatan kanthi durasi 3-6 wulan lan 6-12 wulan.
  3. Mycoses jero endemik - saka 200 nganti 400 mg saben dina. Perawatan dawa - nganti rong taun.

Infeksi kriptokokus:

  • 400 mg ing dina kapisan,
  • salajengipun, 200 nganti 400 mg sapisan dina.

Duration of treatment gumantung marang efek klinis, sing dikonfirmasi karo studi miologi. Meningitis cryptococcal dianggep paling sethithik 6 nganti 8 minggu. Kanggo nyegah penyakit kasebut ing AIDS ing mburi dalane therapy wiwitan, tablet Fluconazole 200 mg diwajibake ing dina. Perawatan tetep suwe.

Kanggo bocah:

27298 Duration therapy uga gumantung marang asil miologi lan klinis. Nanging dosis saben dina kudu luwih murah tinimbang ing wong diwasa. Dosis sing tepat diitung dening dokter .

Kanggo bocah, ana dosis khusus kanggo dosis tunggal saben dina:

  1. Candidiasis saka membran lan esophagus mucous - 3 mg / kg saben dina paling sethithik telung minggu.
  2. Kandidiasis umum lan infèksi cryptococcal (ora kalebu meningitis) - 6-12 mg / kg saben dina saka 10 nganti 12 minggu.
  3. Nyegah infeksi jamur cilik kanthi kakebalan sing kurang bisa dilakoni ing dosis 3 nganti 12 mg / kg saben dina.

Ing perawatan bayi sing anyar, interval antarané obat kasebut (kanthi jumlah sing padha kanggo bocah sing lawas) kudu 72 jam. Ing bayi saka 2 nganti 4 minggu, interval antara dosis wis 48 jam.

Titik penting sing perlu diwenehi perhatian:

fluconazole_150_borisov_767

  1. Kanggo pasien kanthi insufficiency ginjel, dosis sing dituduhake kudu disetel. Ing kasus resepsi siji ora owah.
  2. Pasien tuwa kanthi ginjel sehat nahan regimen dosis normal.
  3. Sajrone perawatan, ati-ati ngawasi fungsi perifer getih lan ati perlu.

Obat kasebut kudu terus nganti nilai-nilai klinis lan hematologik wis ilang utawa ilang. Pungkas perawatan sadurunge bisa micu gegrengan.

Ulasan

Dianggep tenggorokan paling abot karo antibiotik sing cukup serius. Akibaté, ngadhepi gangguan iki minangka thrush. A gerah sing elek ora mandheg sedhela. Dokter resep tablet fluconazole. Aku tuku telung lembar 500 mg. Deleng ing tablet saben dina. Wis esuk teka relief. Gatal iki kurang. Kanthi mateng sawise 4 dina, nalika gatal rampung. Ing wektu sing padha, dheweke ngombe susu kanggo mbantu ati. Asile kasuwun. Obat sing apik, sing bisa dipercaya lan dipercaya. Alevtina, 27, Kaluga

Aku jamur kuwat ing sikilku. Kuku sing ireng lan exfoliated. Ing mangsa panas, aku ora bisa mlaku ing sepatu nganggo sikil mbukak. Aku nyoba kanggo nambani ointment, ora ana efek. Dokter diwènèhaké tablet flukonazol. Aku kudu nggunakaké luwih saka setahun, nganti kuku sing resik tansaya tambah. Lan rong sasi sawise wiwitan pengobatan, ana wates sing jelas antarane wilayah sehat lan perih kuku. Dadi, bagéan sing kena pengaruh mudhun, lan sing sehat mundhak. Narkoba ngombe terus-terusan. Aku krungu yen wong saka resepsi dawa luwih kuwat kondhisi ati. Nanging, aku ora ngetokake dampak negatif. Obat iki pancene mbantu. Vladimir, 34 taun, Tula

Saka thrush, aku nyoba akeh obat. Minangka aturan, larang lan ora banget efektif. Pungkasan, aku sinau babagan fluconazole. Rega tablet sing lucu - 12 rubel. Mulane, aku ora nyana asil khusus. Nanging obat murah mbantu. Gatal rampung ing sedina. Lan rong dina sabanjure, aku kepenak kanthi lengkap. Gedhe tamba. Ya, malah dadi ekonomi. Nina, 29, Yaroslavl

Ninggalake saran sampeyan ing komentar!

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

102 komentar

  • Elena :

    Aku njupuk fluconazole saka thrush ing kapsul rong dina mengko telu. Sawise seminggu, tenggorokan saya mulai sakit, nyeri ora mandheg pitung dina, rhinitis ditambah, ora bisa ngerti, bisa overdosis, utawa virus?

  • Marina :

    Hello, esophagus candidiasis sing dideteksi, dokter sing ngatur flukonazole 150 mg saben dina kanggo 10-14 dina, dosis normal iki?

  • Tatyana :

    Apa sampeyan bisa ngomong, apa bisa nggunakake suppositories Pimafucin karo thrush karo fluconazole (1 wektu)?

  • Alekseich :

    hello ing jamur kuku sethithik lan jejere driji sikilku lan jamur interdigital mlaku sing padha, carane ngombe metu fluconazole lan wektu apa

    • Doc :

      Hello

      150 mg seminggu sawise kuku sehat tuwuh.

      Kanggo interdigital nambah salep terbinafine utawa clotrimazole - 2 kali dina kanggo 4 minggu.

  • Alexander, 61 :

    Sawise 3 minggu njupuk antibiotik, candidiasis oral (plak putih ing tenggorokan ing lambe lan pojok lambe), tanda dysbiosis sing cetha.
    Mangkin perawatan kompleks karo flucanazole 50-100mg saben dina (10 dina),
    tabl. Pimafucin 100mg 4 kali dina (7-10 dina) lan Linex Forte 1 dina dina (14 dina)

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan bisa, nanging menehi resep obat dhewe mbebayani, sampeyan kudu takon dhokter. Ing salah sawijining artikel, sing maca secara harfiah wingi wrote babagan carane dheweke nandur ati minangka asil perawatan dhéwé.

  • Natalia :

    Hello Aku duwe gatal sing abot ing wilayah vagina kanthi ambu ora enak. Carane akeh dina kudu njupuk obat? Lan apa dosis

    • Doc :

      Hello

      Ora nyatane yen iku thrush, luwih apik kanggo ngliwati smear. Ing kasus candidiasis, 150 mg diwènèhaké sapisan. Yen ora rampung pass - ing minggu liyane 150 mg ing wektu.

  • Anna :

    Good day! Sawise njupuk antibiotik, aku njaluk thrush. Dokter ngandika yen sampeyan kudu ngombe fluconazole dina pisanan, ing katelu lan kaping pitu. Aku mung kuwi. Nanging maneh sasuwene dheweke metu. Banjur lilin kasebut dianggep clotrimazole kanggo 6 dina lan tablet fluconazole ing cara sing padha kaya aku nulis ing ndhuwur. Iki cukup, utawa minangka disaranake nalika sasi seminggu, tablet fluconazole uga kudu diombe kanggo pemulihan lengkap.

  • Tatyana :

    Hello! Aku wis kobong lan gatal ing wilayah vagina, ora ana sing kuat. Dokter njupuk smear, nanging asil bakal ing minggu. Tanpa asil tes, aku dianjurake fluconazol 50 -1 saben dina kanggo 10 dina sakdurunge, Ciprolet 2 dina lan salep Betadine. Apa bisa digawa bebarengan? Lan ora perlu njupuk Linex nalika njupuk antibiotik utawa ora cocog karo fluconazole?

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan bisa njupuk kabeh bebarengan. Linex luwih apik sawise mburi perawatan, saiki ora ana teges khusus. Miturut cara kasebut, ana probiotik khusus ing bentuk tablet utawa supositoria.

  • Zinur :

    Hello, Aku duwe pharyngitis xp, aku lulus smear ing jamur. Apa asil positif fluconazole bantuan kula?

  • Olga :

    Hello Saka candida throat Aku pengin ngombe fluconazole, sawetara dina lan miturut regimen apa aku kudu njupuk? Matur suwun.

  • Alexander :

    Diet ketat, propyl fluconazole 14 dina kanggo 50 mg saka candidiasis lisan lan larynx sawise 3 minggu saka perawatan antibiotik.
    Sawisé mandhek mangan asupan flucanazol sawisé 3 dina, patina putih muncul ing pojok lambé, lan rasa ora nyaman ing tenggorokan dibalèkaké, swara iki kedher.
    Wis diserahake analisis - smear saka tenggorokan ing jamur. Ngenteni asil 10 dina, kanthi trep liburan. Bilasake solusi klorheksidine 2 kali dina. lan chlorophilipta kaping 2. bantuan cilik. Apa bisa terus njupuk fluconazole utawa ana cara liya kanggo perawatan?

    • Doc :

      Hello

      Aku wedi yen aku kudu ngenteni dokter, amarga perawatan standar ora mbantu, eksperimen liyané mung bisa nambah.

      Saliyane klorheksidine, sampeyan bisa nyoba sabuk utawa obat antiseptik - hexoral, lugol, miramistin.

  • Marrying :

    Matur nuwun, dhuwit, iki obat sing efektif tumrap candidiasis lanang?

    • Doc :

      Hello

      Ya, dosis padha - siji dosis 150 mg.

      Nanging wong biasane cukup kanggo aplikasi krim ing wilayah sing kena pengaruh. Contone, Clotrimzole, 2 minggu, 2 kali dina.

  • Katya :

    Halo, aku nyusoni wiwit thrush, gatal lan discharge putih. Apa priporat bisa aku ????

  • Rifkat :

    Hello! Kira-kira 6 sasi. Dheweke njupuk thermikon saka jamur kuku ing sikile kanggo tuwuh. kuku sehat. Nanging kuku sing kena pengaruh isih ing pungkasan. Ing thermocon ora ono kanggo didol, aku bisa mulai njupuk fluconazole. Istirahat saka njupuk termilon kira-kira 5-6 sasi.

    • Doc :

      Hello

      Biasane tablet diwajibake pisanan, amarga Ana efek samping lan ora bisa dijupuk nganti suwe. Kanggo thermals, wektu maksimum mung setengah taun. Saliyane tablet, perlu nggunakake agen eksternal lan disinfect shoes.

      Fluconazole copel kanthi becik karo sebagian jamur sing nyebabake kuku, sampeyan kudu njupuk 150 mg, seminggu, ing dina sing padha ing minggu kasebut.

  • Svetlana :

    Hello, lan kepiye carane beda fluconazole saka irunin?

    • Doc :

      Hello

      Bahan kimia sing beda, beda rezim.

      Varietas jamur nanggepi beda karo zat kasebut, supaya fluconazole asring diwenehake marang candidiosis, itraconazole (Irunin) - kanthi bentuk jamur kuku, kulit, mycoses sistemik.

  • Rada :

    Hello Anak 4 wulan. Dokter resep fluconazole, iku mbebayani?

    • Doc :

      Hello

      Yen pil kanggo jamur sing ditrapake, banjur ana alasan kanggo iki, iku mbebayani kanggo miwiti penyakit Fluconazole minangka tamba sparing, strictly tindakake dosis lan pindhah menyang janjian dokter sawise perawatan.

  • Svetlana :

    Dhewe sawise nglairake sariawan muncul, nyoba macem-macem lilin, pil, pass,
    banjur katon, bisa uga prnimat fluconazole nalika dipangan

    • Doc :

      Hello

      Hubungi dokter. Yen ana kebutuhan sing nyata, sampeyan bakal diwenehake pil. Nanging luwih becik diobati karo obatan lokal sajrone HB.

  • Nikolay :

    Hello! Ana balanoposthitis, mesthi jamur, aku maca yen ana kebersihan lan cuci tangan sing cukup, sawise ngumbah klorheksidine mung balanitis tetep. Kebersihan lan chlorhexidine luwih mbiyantu. Sawise sawetara wektu, wounds muncul maneh, ora ana pijar, aku menyang jamban tanpa nandhang lara, ora ana bencana lan ora ana ambu ora enak. Saiki aku tuku salep clotrimazole 1%, wingi kabeh apik dina iki ana sores maneh, lagi wae katon nanging ana. Cara perawatan karo salep kanggo 2 minggu lan tablet fluconazole bisa mbantu ing 1 resepsi? Sampeyan dianjurake supaya wong nyelehake krim kanggo 2 minggu utawa 1 administrasi 150 mg pil, supaya apa titik banjur dianggep karo ointment 2 minggu yen sampeyan bisa diobati kanggo 1 sampurna pil? Utawa ora gampang? Matur suwun.

    • Doc :

      Hello

      Amarga ngemot salep luwih aman tinimbang njupuk pil. Mesthi, iki ora trep banget, nanging saben wong kudu milih kanggo awake dhewe.

      Yen clotrimazole ora mbantu, banjur mbok menawa ora jamur, menyang dokter.

  • Tatyana :

    Hello Apa bedane antarane fluconazole lan diflucan lan flukostat liyane saka rega, apa sing nyekel? Matur suwun

  • Vasilisa :

    Hello! Mangga matur. Kesempatan kanggo pindhah menyang dhokter ing wektu iki ora koyone. Ana kemerahan, gatal lan discharge putih. Muter abang lan gatel. Iku nyengsarakke kaya sariawan. Bakal bantuan obat kasebut? Lan sampeyan bisa menehi saran lenga kanggo IC? Thanks in advance.

    • Doc :

      Hello

      Ing wong, sariawan arang banget, kemungkinan sing dhuwur iki yaiku stpp liyane.

      Yen kabeh thrush padha, tablet fluconazole 150 mg, dosis siji. Ointment Candide. Dandan kudu kedadeyan ing saperangan dina, yen ora - menyang dhokter.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.