Rebus ing kelamin wanita

abdomen wanita Ing furuncle yaiku lesi kulit pustula sing bisa dipicu dening infeksi staphylococcal.

Ora saben wanita mutusake kanggo golek spesialis karo masalah kasebut lan mulai ngobati godhok ing dheweke dhewe, sing asring nyebabake pangembangan akeh komplikasi.

Alesanipun

Agen penyebab utami penyakit iki dianggep staphylococcus, sing nyebabake pangembangan proses inflamasi ing folikel rambut. Ing sawetara kasus, furuncle dibentuk persis ing panggonan ing ngendi ana rambut. Mulane, akeh wanita nandhang muncul saka bangkekan ing kelamin utawa ing wilayah groin.

Penetrasi bakteri staphylococcus ing kulit ora mung ndadekake inflamasi bulu, nanging uga kanggo tissue sing nyedhaki. Proses pembentukan lan matengake kukul ngakibatake kasunyatane yen akeh pus ngasilake. Iki nerangake munculé sensasi kuat sing nyenengake ing panggonan lokalisasi saka godhog.

Maneka warna faktor sing bisa nyebabake awak manungsa bisa nyebabake aktivasi Staphylococcus aureus. Ngurangi fungsi protèktif awak dianggep minangka salah sawijining alasan utama pambentukan godhok ing wanita ing kelamin. Kasunyatane yaiku kanthi ngurangi fungsi protèktif awak dadi ora bisa nolak macem-macem bakteri lan ngusir serangan.

Senadyan godhok katon ing kulit wong-wong wadon sing manggon ing kondisi miskin. Iki tegese kekurangan comfort lan polusi abot kulit duwe pengaruh negatif marang kesehatan manungsa. Kontaminasi epidermis kanthi partikel bledug lan zat-zat liyané, lack of hygiene pribadi ndadekake pangembangan proses inflamasi ing babagan kelamin.

Resiko udhut mundhak nalika wong wadon nganggo sandhangan sing ora nyenengake lan bisa nandhang kulit. Iku kanggo alasan iki sampeyan kudu attentive kanggo pilihan saka jeroan.

cah wadon sing lagi dienggoni Faktor liyane sing nyebabake kedadeyane pembuluh getih ing njero kelainan kasebut yaiku gangguan ing wilayah groin. Iki bisa kedadeyan minangka asil saka scratching, sawise serangga nyokot utawa sawise microtraumas.

Sampeyan kudu eling yen ngiseni sanajan pimple paling ora sampurna ing alat kelamin bisa nyebabake kasunyatan yen formulir furuncle ing panggonan kasebut. Nalika mbuwang depilasi ing kulit bisa tetep ngethok lan microtrauma, sing dadi lingkungan becik kanggo reproduksi bakteri lan pangembangan proses inflamasi.

Panyebab umum saka pembentukan godhong ing wanita dianggep minangka owah-owahan ing latar hormonal awak wadon. Asring hormon ora seimbang ing awak dumadi karo diabetes lan masalah ing karya kelenjar adrenal, sing nglanggar aliran nutrisi menyang wadhah organ organ. Suplai getih sing apik kanggo kelamin nyebabake virus, infèksi, lan bakteri gampang nglebokake awak.

Biasane, godhok ing kelamin katon minangka asil produksi hormon seks kaya progesteron. Dadi penyebab perkembangan proses inflamasi ing wilayah kelamin wadon bisa macem-macem patologi sing ditulisi utamane liwat jinis. Biasane, bisul dumadi ing infeksi genital kayata trikomoniasis lan gonore.

Gejala

Pembentukan abses ing panggonan sing intim dianggep minangka fenomena sing rada ora becik lan bisa ngliwati sawetara tahap perkembangan kanthi katon gejala karakteristik.

Foto saka bisul ing wanita

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Ing tahap pisanan patologi, sing rada redup ing organ kelamin bisa dipirsani, uga katon sensasi bengkak. Wanita asring ngeling-eling gatal-gatal sing ngganggu, panggonan lokalisasi sing dadi panggonan intim.

Ing transisi penyakit menyang tahap kapindho pangembangan, katon gejala sing luwih abot lagi diamati. Wanita wiwit nemu rasa ora nyenengake ing panggonan-panggonan sing akrab, lan godhok kasebut mulai ngembang ing wilayah pubik.

Nalika ngganti organ pengganti organ, ana swelling kuwat saka jaringan, lan ing episentrum proses inflamasi rasa pulsation katon. Ing godhok kasebut minangka jerawat cilik, sing ukurané bisa 1-3 cm. Asile, amarga penyakit kasebut dumadi ing alat kelamin, inti sing nyebabake lara, sing dilapisi lara.

thermometer Ing pembentukan godhok ing kelamin bisa nimbulaké deteriorasi ing sakabéh kesejahteraan, lan gejala ing ngisor iki katon:

  • munggah ing suhu awak;
  • sakit kepala;
  • inflamasi kelenjar getah bening;
  • nyeri otot.

Munculake gejala kasebut mbutuhake perawatan wajib kanggo spesialis lan perawatan sing efektif, yen ana komplikasi sing bisa berkembang.

Tahap ketiga dianggep minangka final kanggo wanita lan wong. Ana sumsum ripening, mbukak pustules lan ngeculake jaringan organ genital saka akumulasi pus.

Tahap kaping papat dianggep minangka tahap pemulihan lan mbutuhake kabutuhan ing papan sing intim. Sanadyan bisul ilang ing wilayah genital, proses penyembuhan ora rampung. Iku bakal gumantung marang wanita suwene suwene lan apa asil final bakal.

Fitur perawatan

jar saka ointment ing tangan A godhonge ing kelamin dianggep minangka fenomena rada ora nyenengake sing menehi wanita rasa ora nyaman banget. Punika mekaten bilih dipun wiwiti dipunanggep sanalika saged, dipunparingaken malih penyakit kasebut.

Yen ngono, yen rasa ora nyaman ing area genital katon anyar, sampeyan bisa ngumbah rasa nyeri karo alkohol salislik, lan dianjurake kanggo nindakake prosedur iki kanthi asring. Sampeyan bisa nyingkirake tanduran pubic utawa saka daerah groin kanthi bantuan salep ichthyol , sing ditrapake kanggo kulit sing resik.

Pilihan sing bener yaiku ngunjungi spesialis. Dheweke bakal mriksa, nggawe diagnosis sing akurat lan pilih perawatan efektif sing adhedhasar panggung penyakit.

Dina iki, perawatan saka godhok digawa dening spesialis nggunakake cara terapeutik, uga kanthi operasi. Pangopènan kulit wis dilakoni kanthi nggunakake anestesi lokal lan swab kanthi nyiyapake antiseptik ditrapake menyang godhok sing dibukak. Akselerasi proses penyembuhan kanthi bantuan prosedur khusus:

  • iradiasi infrared;
  • UHF;
  • elektroforesis tembaga lan seng seng;
  • darsonvalization.

godhong mateng Terapi lokal nyakup nggunakake kompresi, sing bisa ngresiki godhonge, nyuda rasa nyuda lan nyepetake proses mateng. Sawise nglebokake kompres menyang bagean sing kena pengaruh epidermis, ditutup kanthi lapisan gauze sing kandhel.

Akeh wanita duwe kepinginan kanggo ngresiki kanthi cepet nalika godhok dibentuk ing bagian pubic. Ing kasunyatan, iki ora kudu rampung, paling ora perlu ana titik putih ing tengah godhog, banjur sampeyan bisa nyumbang sethithik marang diseksi. Sawisé iku, sampeyan bisa mbusak akumulasi pus, ngobati tatu kanthi hidrogen peroksida lan ngapiki pambungkus gauze garing.

Elinga yèn ing kasus iki, obat-obatan dhéwé mbebayani, ora perlu kanggo nimbulaké tekanan ing jaringan, iki bisa nyebabake baktèri nglebokake awak lan komplikasi serius.

Ing sawetara kasus, nggunakake obat-obatan antibakteri lan nggunakake ointment khusus duwe efek anti-inflamasi lan narik efek ing kulit sing kena pengaruh. Selaras karo kabeh rekomendasi saka dhokter sing ngijinke sampeyan bisa nyisihake godhok lan supaya bisa dioperasi.

Ing acara yen godhong nyebabake demam, kekuwatan umum lan sirah, perawatan ditindakake kanthi antibiotik. Ing kahanan kaya mengkono, panyebab saka godhok bisa dadi penetrasi saka infeksi menyang awak lan penting kanggo ngenali jenisé, amarga pilihan tamba gumantung saka iku. Agen antibakteri sing paling umum digunakake kanggo ngobati ulkus:

Nalika owah-owahan furunculosis menyang tahap lanjut, nalika perawatan terapi nandhang mabuk banget, disleksia abscess dilakokake. Operasi iki dilakokaké miturut anestesi lokal, saéngga resiko ngembangaké rasa nyeri ora diilangi. Kanthi cara perawatan bisa cepet nyisihake abses, dumunung ing labia utawa pubis. Sawise operasi lan ngilangake godhok internal, bekas lara cilik bisa tetep ing kulit.

Nyegah

gadis ing dhokter Penting ngerteni yen godhok dianggep minangka penyakit infèksius lan pus sing ngandhut yaiku bebaya tartamtu.

Nalika godhok dibukak, isi purulen diekskripsikake lan bisa nyedhaki area kulit sing sehat, sing bisa nyebabake inflamasi. Kanggo alasan iki, perawatan saka furunculosis kudu ditindakake kanthi ati-ati miturut kabeh rekomendasi spesialis, lan luwih becik ora ngidini supaya katon ing kulit.

Yen kedadeyan ulkus ing panggonan-panggonan sing kerep banget, mesthine diarani maneh diet. Sampeyan kudu ninggalake panggunaan lenga lemak lan pedhes, uga ngemot rempah-rempah akeh. Wigati kanggo nyinkronake kesehatan pribadi, ngowahi warna saben dina lan nindakake disinfeksi kanthi teliti sajrone pemotongan sajrone depilasi.

Dianjurake kanggo nliti awak, amarga maneka warna penyakit organ internal bisa nyebabake munculna bisul. Yen sampeyan duwe ulkus ing kulit, sampeyan kudu ngubungi pakar sing bakal pitutur apa sing kudu dilakoni ing kahanan kaya mengkono lan cara kanggo nyegah macem-macem komplikasi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.