Godhok irung

cah wadon karo selendang Ing furuncle minangka lendhut purut sing inflamasi saka permukaan rambut ing kulit. Proses patologis kasebut ana ing folikel rambut.

Ing wilayah irung, peradangan purut didiagnosa mung ing bagian ngarep bagian njerone hidung.

Penyebab penyakit

Ing furuncle katon amarga penetrasi infèksi staphylococcal menyang folikel rambute. Faktor ing ngisor iki nyumbang kanggo panyebaran flora bakteria:

  • karusakan traumatik menyang kulit irung nalika plucking rambut;
  • kebiasaan ngusapake bagian njerone hidung karo tangan sing reged, sing nyebabake infeksi jero bagian jero irung;
  • penyemprotan diri saka bisul, ing endi bakteri nyebar menyang wilayah kulit sing adoh;
  • kerep ndelok irung;
  • Ngurangi cetha ing kemampuan protèktif awak;
  • nutrisi miskin lan obesitas sistemik.

Foto saka bisul ing irung

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Gejala penyakit

Peradangan purulent saka folikel rambut diwiwiti kanthi katon ora nyaman ing irung, sing mboko sithik dadi sindrom nemen permanen. Minangka penyakit sing terus berkembang, rasa sakit dadi luwih kuat.

thermometer Gambar klinis sirup irung ditondoi kanthi ciri-ciri ing ngisor iki:

  • nyeri utawa nyedhaki nyeri ing bagian ngarep hidung;
  • pasien ora nyenengake sajrone tekanan driji ing perangan njero anterior;
  • tipis lan abuh kulit;
  • gejala mabuk umum awak: suhu awak subfebrile, sirah lan malaise.

Ing kasus sing abot, godhok nerusake kanthi gambar klinis. Ing wektu sing padha, dokter uga nyathet:

  • Tambah volume kelenjar getah bening daerah;
  • penebalan jaringan vena amarga pamblokiran wadhah getih;
  • kenaikan suhu awak nganti 38-39 ° C;
  • bengkak lan abang eyelids;
  • mbok menawi malah cacat visual lan tontonan eyeball.

Diagnosis saka penyakit

pemeriksaan irung Kanggo nemtokake diagnosis, minangka aturan, ora ana perlu kanggo studi instrumental Komplek. Diagnosis saka godhok dilakokake dening ahli otolaryngologist sawise pengawasan visual lan palpation saka wilayah patologis.

Metode tambahan pemeriksaaan dikurangi dadi analisis getih umum. Ing kasus kasebut, paningkatan ESR lan leukositosis nunjukake proses prosès inflamasi lan purulen.

Apa bebaya penyakit kasebut?

Komplikasi utama saka godhok kasebut digandhengake karo panyebaran infeksi purulent. Fitur struktur sistem vena saka pasuryan lan gulu yaiku getih saka jaringan alus irung nembus menyang rongga cranial, lan banjur dadi aliran getih umum.

Mangkono, peretakan sing ora suwe ora bisa ditemoni utawa bisa ditindakake bisa nyebabake panyebaran flora bakteri ing lapisan otak. Infèksi iki nyebabake thrombosis vena jero lan meningo-ensefalitis. Komplikasi iki asring nyebabake kematian.

Tahap pangembangan godhok

Godhok terus-terusan nganggo rong tahapan berturut-turut:

  1. Tahap infiltrative sing tahan sawetara dina. Pasien duwe redness lan tipis dadi gedhe ing kulit. Soreness kacathet ing wilayah patologis. Suhu awak ing kisaran 36.6-37, 6C. Periode iki rampung kanthi pambentukan "rod inflamasi."
  2. Fase neuron-pura-pura, sing ditondoi dening pembentukan infiltrasi nglarani, pembengkakan jaringan alus, kena kena suhu awak nganti 39 ° C. Pasien nduweni paningkatan kelenjar getah bening daerah lan owah-owahan paramedi getih ing arah leukositosis.

Cara perawatan

rencana penghapusan godhok ing irung Penyakit ing tahap infiltratif kanthi efektif disebabake obat ing rumah. Ing kasus kasebut, pasien diobati kanthi fokus inflamasi karo agen anti-inflamasi, antibakteri lan hypoallergenic, ndeleng ngisor kanggo rincian.

Antibiotik kanggo perawatan bisul diwenehake mung sawise takon dhokter lan ngleksanakake tes getih.

Owah-owahan purulent-necrotik ing kulit vesicle anterior butuh intervensi bedhah. Kaya sabar kudu ing rumah sakit. Inti saka intervensi radikal dumadi ing pembedah abses.

Pengobatan konservatif saka bisul

lenga polimer Terapi narkoba saka furunculosis ditindakake kanthi nggunakake perawatan kulit lokal kanthi agen antibakteri. Kanggo nindakake iki, gunakake salep kasebut sajrone bahan kasebut:

  • Gentamicin. Obat kasebut nuduhake khasiat dhuwur ing akeh jenis infeksi staphylococcal.
  • Tetracycline . Alat kasebut digawe kanthi bentuk tabung 100g. Salep tetracycline iku obat antibakteri spektrum sing wiyar.
  • Levomitsetin. Obat kasebut minangka antibiotik kuat sing kanthi cepet ngilangake lesi purulent ing kulit.
  • Levomikol . Saliyane efek antibakteri, agen farmasi iki duwe efek regeneratif ing jaringan alus. Tandha-tandha kanggo panggunaan kasebut dibukak ulser.
  • Sintomitsin , sing dianggep minangka analog levomycetin ointment.
  • Demexid . Agen kuwi dianggep minangka obat anti-inflamasi non-steroid sing kanthi efektif mbusak tanda-tanda inflamasi lan rasa sakit.

Aplikasi saka ichthyol salep

Salep Ichthyol , komponen aktif yaiku ichthyol, diterapake langsung menyang area kulit sing nyerang. Obat iki nduweni aksi anti-inflamasi, analgesik, lan antiseptik.

Efek terapi saka tamba kasebut ditepungi ing sawetara jam sawise nglamar salep menyang godhok. Penggantian Ichthyol kudu dilakokaké saben jam 8. Dandan sing pinunjul ing kesehatan pasien ditindakake ing dina kapindho.

Pengobatan antibiotik saka irung bisul

Panganggone antibiotik ditindakake sajrone kasus kasebut:

  • Komplikasi inflammation purulent saka folikel rambute ing wangun lymphadenitis (nambah lan kelembaban kelenjar getah bening daerah);
  • Tambah suhu awak nganti 3960С;
  • ing ngarsane penyakit umum sing gegandhengan (diabetes, HIV).

salep tetracycline Terapi antibiotik ditindakake kanthi obat-obatan kasebut:

  • Penisilin (ampicillin, amoxicillin, amoxiclav). Antibiotik iki mateni infeksi staph.
  • Cephalosporins (cefazolin, ceftriaxone, cefuroxime, cefotaxime). A efek terapeutik sing diucapake diamati kanthi biaya antibiotik sing murah.
  • Gentamicin, sing nduweni khasiat bactericidal sing dhuwur. Nanging tamba kasebut contraindicated ing bocah-bocah lan wanita ngandhut.
  • Tetracycline . Antibiotik digunakake ing wangun tablet, suntikan utawa salep.
  • Levomycetin, sing digunakake mung ing wangun lokal.

Prosedur fisik ing perawatan saka bisul

dhokter nambani irung sing sabar Ing tahap wiwitan penyakit kasebut lan sajrone pemulihan, pasien diwenehi langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Terapi UV. Penyinaran ultraviolet saka kawasan patologis ngrusak microflora patologis lan nyumbang marang panyembuhan cepet saka tatu.
  • Laser therapy Radiasi laser ngaktifake suplai getih lokal menyang jaringan, ngrangsang regenerasi epidermis lan ngrusak penyakit.

Terapi saka rusak kulit ing omah

Ing tahap infiltrasi, pasien ing basis rawat omah bisa nindakake langkah-langkah pangobatan:

  • perawatan kulit kanthi solusi antiseptik sing kuwat;
  • ngumbah tangan kanthi sabun germisida;
  • cauterization saka pusat suppuration karo 5% solusi yodium;
  • UHF-therapy lan laser therapy.

Cara bedah perawatan saka sirup irung

operasi Intervensi Radikal ing rusak purba-peradangan kulit irung dilakokaké ing urutan iki:

  • Anesthesia Iki minangka anestesi lokal infiltratif utawa anestesi umum.
  • Pembedahan bedhil saka abses kanthi scalpel.
  • Ngilangake isi purulen lan ngumbah hearth sing nyusup kanthi solusi antiseptik.
  • Pembentukan lan fiksasi saluran (strip karet steril kanggo outflow of pus).
  • Perkawinan saka klambakan bakterial.

Rehabilitasi pasien sawise operasi

Sawise intervensi radikal lan panyiapan saluran, pasien kudu teka saben dina pemeriksaan dening dokter. Wis dikumbah kanthi permukaan tatu lan, yen perlu, diganti karo saluran.

Aman saka steril dressings ditindakake ing dina kaping 7 sawise operasi. Pamulihan lengkap pasien diamati ing 14-21 dina.

Komplikasi utama irung sirup

Tingkat kurang saka sistem kekebalan awak lan perawatan sing ditangkar abses bisa nyebabake komplikasi ing ngisor iki:

  • Abses iku inflammation terbatas saka jaringan alus saka wilayah rai.
  • Perichondritis saka septum njerone irung utawa inflammation saka jaringan cartilaginous irung.
  • Thrombosis sinus cavernous, ing endi getih sing nutupi getih metu saka wilayah mripat lan tengkorak.
  • Pyare. Ing ngarsane pus ing sistem sirkulasi iku komplikasi serius saka furunculosis, sing asring ngarah mati.

Nyegah penyakit

produk perawatan pribadi Kanggo nyegah perkembangan inflamasi kulit purulen kanthi nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • pribadi kesehatan;
  • perawatan pas rasané inflamasi ing pas wektune;
  • therapy sinusitis kronis lan tonsillitis, sing minangka foci infeksi kronis awak.

Kanggo nyegah furunculosis efektif, wong kudu nduweni tingkat imunitas sing cukup lan secara periodik ngalami pemeriksaan rutin dening dokter ENT.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.