Fucis

Analog

Futsis - macem-macem formulir Diflazon, Diflyuzol, Diflucan , Koneal, Medoflyukon, mikomaks, Mikosist , Tierlit, Flugal, Fluzamed, Fluzid, Fluzon, Flukon, Flukonaz, Fluconazole , Flukonorm, Flunol, Flyuzak, Flyukozid, Flyukorik, Forkan, Fungid, Fungolon.

Pandhuan kanggo nggunakake

Jeneng dagang: Fucis

Jeneng internasional: Fusys (fluconazole).

Komposisi

1 tablet kasusun saka:

  • Fluconazole - 50, 100, 150 utawa 200 mg;
  • excipients.

Formulir Dosis

Piranti babak saka werna putih kanthi ujung beveled. Garis kesalahane mung siji.

Tindakan farmakologis

siji tablet fucis lan kemasan Fucis minangka agen antifungal saka senyawa triazol. Proses tumindak obat kasebut kedadeyan amarga pamblokiran sintesis jamur sterols. Ndadekake jamur enzim sing gumantung marang cytochrome P450. Aktif nglawan Candida spp. (termasuk inflamasi organ internal, kayata bronchitis, radang paru-paru, lan liya-liyane), neoformans Cryptococcus (kalebu infèksi intracranial), Microsporum spp., Trichophyton spp., uga karo patogen mycoses endemik (Blastomyces dermatitides, Coccidioides immitis / infèksi intracranial (Hystoplasma capsulatum).

Pharmacokinetics

Sawise njupuk pil uga diserep saka saluran gastrointestinal. Jumlah total zat kedokteran sing lumaku ing papan tumindak (bioavailability) luwih saka 90%. Mangan ora duwé pangaruh ing kegiatan penyerapan tamba kasebut. Cmax (konsentrasi tamba maksimum) ing plasma getih kacetha sawise 30-90 menit saka momen ingestion.

Tingkat kejenuhan tamba ing plasma getih sacara langsung karo dosis sing ditampa. Pengikat protein plasma 11-12%. Kanthi nggunakake tablet kanggo 4-5 dina sapisan dina Css (konsentrasi stasioner saka obat) ing getih dirayakake ing 90% pasien. Efek sing padha bisa kedadean ing dina kaping kalih perawatan yen sampeyan njupuk dosis sing disambungake saka dina pisanan.

Fluconazole uga cukup ditemokake dening kabeh cairan awak. Isi obat ing saliva lan sputum cocok karo kejenuhan ing plasma. Ing cairan cerebrospinal, minangka aturan, konsentrasi fluconazole 80% saka tingkat ing getih. Epidermis, dermis, cairan kring ngandhut saturasi tamba luwih saka ing serum.

Indikasi

  • cryptococcal meningitis (inflamasi membran otak lan sumsum tulang belakang);
  • infeksi kriptokokus paru-paru, kulit;
  • umum kandidiasis (infeksi jamur organ internal);
  • candidiasis (infeksi fungal) saka membran mukus;
  • akut lan kambuh (terus muncul) genital candidiasis ;
  • dermatomycosis (infeksi kulit);
  • pityriasis versicolor;
  • onychomycosis (infeksi jamur ing piring kuku, wangun sing diabaikan );
  • mycoses endemik jero;
  • pencegahan kambuh saka candidiasis genital;
  • Nyegah infeksi karo infeksi jamur kanthi kakebalan kurang;

Contraindications

  • a dosis tunggal terfenadine lan fluconazole ing dosis sing padha karo utawa luwih saka 400 mg;
  • ati gagal;
  • meteng;
  • wektu nyusoni;
  • bocah ing umur 7 taun;
  • intoleransi individu kanggo senyawa fluconazole lan azole.

Efek sisih

876555 Sistem saraf pusat:

  • sirah;
  • dizziness;
  • kejang.

Sistem pencernaan:

  • nyeri weteng;
  • diare;
  • flatulence (bloating);
  • mual;
  • muntah;
  • tumindak hepatotoksik, yaiku peningkatan fosfatase, bilirubin, aminotransferase, pangembangan hepatitis;

Sistem getih:

  • neutropenia (nyuda tingkat getih neutrofil);
  • agranulocytosis;
  • owahan platelet.

Reaksi alergi:

Liyane:

  • nambah kolesterol, trigliserida, kalium ing getih;
  • ngganti rasa.

Overdosis

4 tablet Hallucinations, perilaku paranoid.

Perawatan karo overdosis

  • lambung abnormal;
  • Terapi simtomatis, yaiku, perawatan kanggo ngilangi gejala overdosis;
  • nggunakake terapi detoksifikasi adhedhasar stimulasi kencing (diuresis dipeksa);
  • Sesi hemodialisis sajrone wektu 3 jam bakal nurunake tingkat flucanol ing getih nganti kira-kira 50%.

Dosis lan administrasi

Isi 1 tablet saben dina, tanpa dipangan.

Informasi penting! Dosis lan durasi perawatan diwenehake khusus dening dokter sing nengsemake, adhedhasar pasien individu lan penyakit kasebut.

Tablet Futsis sing ngemot 100, 150 utawa 200 mg fluconazole digunakake kanggo nambani wong diwasa lan bocah-bocah luwih saka 7 taun.

Kanggo bocah, pil lan cara administrasi diwenehake mung dening dokter.

Sajrone meteng lan lactation

Sampeyan kudu nyegah nggunakake obat "Futsis" nalika ngandhut. Ing kasus infèksi jamur sing ngancam parah lan potènsi, obat bisa dimanfaataké manawa manfaat tamba bisa ngluwihi risiko tumrap fetus. Sajrone nyusoni, Futsis ora dianjurake.

Sing nglanggar ati

Dhaptar contraindications kalebu gagal ati. Sawatara pasien sing nandhang cacat fungsi ati kudu diobati mung ing pengawasan medis. Ing ngenali pratandha klinis karusakan ati, sing dipicu dening panggunaan fluconazole, tamba kudu dibatalake langsung.

Ing kasus fungsi ginjel mboten saget

Dosis obat kasebut bisa diatur.

DwKjPdUlygWf2T7y3xLdew Instruksi khusus

  • pasien sing nandhang indeks fungsi ati sing cacat kudu tansah dadi pengawas spesialis;
  • pengobatan dibatalake kanggo kasus deteksi klinis indikator karusakan ati sing gegayutan karo asupan fluconazole;
  • Panyakit AIDS, amarga luwih cenderung ngalami penyakit kulit abot kanthi nggunakake obat-obatan;
  • reaksi alergi sing bisa digandhengake karo njupuk fluconazole mbutuhake putusane tamba;
  • pasien infèksi jamur sing nyerang / sistemik sing ndeteksi dumadi saka ambegan mbutuhake pengamatan sing ati-ati, lan yen erythema polymorphic muncul (reaksi kulit inflamasi sing ditondoi dening foci target-kaya), kudu ngilangake obat kasebut;
  • Menimbang manifestasi degdegan irama detak jantung (arrhythmia) sing disebabake dening prolongation interval QT, ing pasien sing nampi obat antifungal azole kanthi kombinasi terfenadine, dosis siji flukonazole ing 400 mg utawa luwih karo terfenadine dilarang. Panganggone fluconazole sakedhik saka 400 mg lan terfenadine kudu dilakokaké mung ing sangisoré pengawasan dokter;
  • Panggunaan tamba ing fungsi ginjel cacat bisa ngurangi 2 kali (kanthi biji rino 20-50 ml / menit) utawa kaping 4 (kanthi rutin 10-20 ml / menit).

Interaksi

  • Warfarin. Kanthi aplikasi siji mundhak wektu prothrombin.
  • Fucis bisa ningkatake wektu setengah saka agen hipoglikemik lisan, obat-obatan grup sulfonylurea (PSM).
  • Phenytoin. Tingkat kejenuhan phenytoin mundhak.
  • Hydrochlorothiazide. Pamiringan saka hydrochlorothiazide mundhak derajat saturasi fluconazole ing getih, nanging dosis, minangka aturan, ora owah.
  • Dosis Fucis 50-200 mg ora mengaruhi efektifitas persiapan kontrasepsi oral.
  • Rifampicin. Iku nyebabake pangurang AUC lan T1 / 2 fluconazole kanthi 25% lan 20%, saben.
  • Theophylline. Gejala sing overdosis bisa.
  • Cisapride. Reaksi sabanjure kanggo sistem kardiovaskular bisa dumadi, kalebu serangan kontraksi ventrikel (tachycardia ventricular paroxysmal) sing dumadi lan pungkasan.
  • Zidovudine. Konsentrasi mundhak, sing ndadékaké manifestasi reaksi salabetipun.
  • Obat dimetabolisme karo sistem cytochrome P450. Konsentrasi ing plasma getih nambah.
  • Cymeditin utawa antacids. Ora nyebabake panyerepan saka Fucis.

Ninggalake saran sampeyan ing komentar!

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.