Angiomas ing kulit nalika diwasa

angioma stellate Angioma minangka jeneng umum kanggo limfatic benang (lymphangioma) lan etiologi vaskular (hemangioma).

Para panaliti ngubungake pertumbuhan tissue iki dadi penengah antara tumor lan malformasi bawaan.

Hemangiomas nandhang akèh kasus bocah (70% -80% saka insidensi). Asring ngatasi hemangiomas spontan ing bocah-bocah, supaya dokter biasane ora menehi saran campur tangan bedah mendesak ing deteksi hemangioma ing bocah, yen ora ana bukti spesifik.

Jantung saka angioma kasusun saka hypertrophied blood utawa limfatic vessels. Ukuran lan formulir bisa dadi macem-macem, luwih asring minangka titik abang utawa bluish ing awak.

Jenis tumor vaskular ing ngisor iki:

  • Kapsul . Hemangioma dumunung ing lapisan permukaan kulit. Struktur tumor - intertwined lan akrilik capillaries. Lokalisasi paling umum yaiku wilayah kepala dan gulu. Tumor kapiler mbebayani amarga germinasi ing lapisan jero jaringan lan organ jejer.
  • Cavernous. Awake tumor diwakili dening prau gedhe, biasane venous. Tumindak ing ndhuwur kulit ing wangun ungu utawa ungu. Neoplasma kasebut ora rawan kanggo germinasi ing lapisan tissue sing luwih jero, mung bisa nyerang jaringan subkutan.
  • Campuran Iku kasusun saka kapiler lan venous prau. Pelokalan macem-macem - saka epidermis menyang organ internal, ing sawetara kasus, balung tengkorak utawa tulang belakang sing kena pengaruh.

Foto klasifikasi sing beda

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Lokalisasi sing paling sering yaiku sirah lan gulu, hemangiomas organ kelamin kurang umum, lan tumor vaskular internal uga ditemokake, sing asring angel didiagnosis tanpa riset khusus.

Alesanipun

wanita hamil lungguh ing pekarangan Hemangiomas sajrone kasus iki yaiku kongenital; nemokake yen prasyarat kanggo penampilan dilebokake ing trimester pisanan ngandhut. Téori faktor infèksi, sing dadi dorongan kanggo pangembangan hemangioma ing janin, ditampa sacara umum. Angiomatosis ora amarga keturunan, saéngga ora bisa prédhiksi kanthi pranyata penyakit kasebut ing bayi.

Yen nyebabake hemangiomas ing bayi dadi kongenital, wong diwasa bisa ndarbeni neoplasma sing ora becik amarga faktor-faktor ing ngisor iki:

  1. radiasi ultraviolet sing akeh banget;
  2. akibat saka tatu menyang kulit utawa organ internal;
  3. kembange hemangioma sing sadurunge dibusak.

Kadhangkala katon hemangiomas klebu pembentukan tumor ganas.

Iku mbebayani

Kanthi piyambakipun, hemangiomas boten mbebayani, amargi sifatipun mboten ngandhut. Tumor cilik ora duweni resiko kanggo pemilik, nanging ora metastasize, padha ora rawan cidera. Nanging, paningkatan kasebut minangka gejala sing mbebayani, wutah sing kuat bisa nduweni akibat ing ngisor iki:

  • karusakan kanggo organ sing tumor sing akeh ditrapake. Utamané mbebayani nalika germinasi ing jaringan tetanggan. Contone, tumor ing tlapukan bisa nyebabake wuta; hemangioma ing gulu, sprouted ing wilayah laringge, ndadekake nafas angel;
  • tumor gedhe gedhe ing kulit gampang rusak, uga neoplasma kaya rawan ulceration, sing fraught karo penetration saka infèksi nganti sepsis sakterus;
  • nalika dumunung ing wilayah organ internal, utamané ati, ana probabilitas pendarahan sing dhuwur amarga karusakan saka prau. Pendarahan hemangioma ati bisa diperluas lan disertai risiko gedhe kanggo urip;
  • ing ngarsane tumor babagan pembuluh darah gedhé duweni pangaruh sing mbebayani tumrap getih pembekuan.
Manungsa waé! Kanthi nambahi ukuran kanthi cepet, iku penting banget kanggo njaluk dhokter. Ing kasus kasebut, tumanggal tumor darurat ing 3 dina dituduhake.

Busak utawa ora

surgery kanggo mbusak neoplasma wajah Hemangioma ing bocah-bocah sing ana ing area sing nduweni risiko cecekelan sing umum dianjurake kanggo dibuang umur sekolah, yen tumor kaya mengkono ora bisa didandani sacara spontan. Mulane, birthmarks abang bawaan ing awak ing wong diwasa biasane tetep mung ing panggonan dijamin dening sandhangan, lan mulane ora tundhuk luka.

Yen hemangioma cilik lan ora ngganggu pemilik, ora ana indikasi kanggo bisa ditarik. Istiméwa kasebut minangka jarak kanggo saluran pernafasan, ing ngendi intervensi medis dianjurake.

Kanggo mungkasi aman, hemangiomas dianjurake ing wilayah genital, amarga padha cenderung kanggo ciloko, infeksi lan wutah.

Sebagéan gedhé hemangiomas internal katon ing diwasa. Masalah kasebut dumadi ing diagnosis angel tumor kasebut, dhokter mung bisa nggawe diagnosis akurat kanthi ultrasonik utawa MRI.

Yen kasunyatan munculé hemangioma internal dikonfirmasi, ing kasus sing paling akèh bakal kaputusan bakal ditindakake. Neoplasma vaskular organ internal mbebayani karo kemungkinan pendarahan, saéngga perawatan wajib dianjurake.

Cara perawatan

penghapusan laser angioma Kedokteran menehi cara sing paling ngisor kanggo mbusak hemangiomas:

  1. Sclerotherapy. Cara iki dumadi ing introduksi alkohol menyang awak hemangioma, sing nyebabake lara kimia saka jaringan lan scarring kasebut.
  2. Nitrogen cair. Pangobatan beku biasane digunakake kanggo neoplasma kapiler.
  3. Aman nggunakake laser. Laser nglumpuhake kapal sing ngumbah hemangioma.
  4. Radioterapi voltase rendah. Cara iki ditrapake kanggo hemangiomas kapiler ing area gedhe. Asring iki mung cara kanggo nyingkirke cacat estetis sing ngetingake. Uga, metode panyiraman digunakake yen ora bisa nggunakake metode liya (contoné, lokalisasi hemangioma sing angel ing wilayah orbit utawa ing kolom balung mburi).
  5. Cara bedah. Mbusak tumor babagan pembuluh darah kanthi scalpel. Iki digunakake kanggo ngobati hemangiomas organ internal.

Ing ngarsane hemangiomas cilik ing kulit, akeh kasus prognosis. Yen ana sawetara tumor utawa ukuran sing gedhe, perawatan kasebut bisa ditundha. Sampeyan uga bisa mbentuk reaksi tumor ing situs kasebut wis dibusak.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.