Hemangiomas ing bayi anyar

bayi karo hemangioma ing sirah

Hemangioma bayi (hemangioma bayi) iku tumor jinis sing kasusun saka sel endotel. Jenis birthmark iki ditemokake watara 4% bayi. Wong kasebut kawangun dening pembuluh getih sing durung berkembang sing bisa tuwuh kanthi cepet.

Ukuran hemangiomas banget variatif, uga lokasi lan werna. Padha katon kaya benjolan abang ing lumahing kulit (hemangioma gua), utawa minangka titik biru utawa coklat, tenggelam jero.

Hemangiomas biasane katon ing minggu-minggu awal urip. Banjur nandhani wutah sing cepet, kanthi fase ngurangi tumor ukurane. Sanajan panyebab hemangiomas ora dikawruhi, padha ditondoi karo alam sing ora becik, yaiku, padha ora duwe sifat kanker.

Ing saperangan kasus, ora nyebabake masalah kesehatan, sampeyan bisa ninggalake dheweke dhewe kanggo ngenteni ngilangi spontan. Nanging, sawetara pasien sing isih butuh perawatan, lan ing sawetara kasus kudu ditarik langsung.

Panyebab

Mekanisme hemangiomas isih durung dipahami. Nanging, ora ana bukti sing ana hubungane karo obat-obatan sing dijupuk nalika ngandhut, uga minangka paparan lingkungan tartamtu. Ing sawetara kulawarga, hemangiomas bisa turun temurun, sing ditularake liwat generasi. Iki nuduhaké anané sifat genetik jinis tumor iki.

Tahap penyakit

hemangioma ing bayi ing palem Ing kasus iki, hemangiomas ora katon nalika lair utawa ora ana. Ing kasus sing terakhir, bisa uga katon minangka bagéyan utawa bagéan kulit ing kulit. Biasane, formasi iki dumadi ing jero 2-4 minggu pisanan. Tahap-tahap perkembangan hemangioma di bawah ini bisa dibedakan:

  • Proliferasi pucuk . Ing wektu iki, tumor wiwit tuwuh kanthi cepet, nalika periode pertumbuhan kanthi cepet biasane dilebokake ing 4-8 minggu urip bayi. Nanging, ing sawetara kasus, wutah bisa bertahan nganti pirang-pirang wulan.
  • Tahap involusi . Sajrone periode iki, pertumbuhan pendidikan mandheg, lan tumor terus dadi involusi, yaiku, ngurangi ukuran. Proses iki bisa nganti pirang-pirang taun. Hemangioma paling ilang kanthi 5 taun.

Sawise mundhut tumor iki, kulit normal biasane tetep ing panggonane. Senajan kadhangkala uga ana penyimpangan tipis ing tampilan, kulit bisa uga katon dawa utawa diblegehake. Ing kasus iki, keluwihan kasebut bisa ditindakake kanthi cara operasi, lan laser bisa digunakake kanggo ngatasi warna.

Gejala

Hemangiomas bisa dadi entheng, yaiku, ing lapisan ndhuwur kulit, utawa luwih jero. Hemangioma dangkal ing tataran awal nduweni werna abang sing cerah lan biasane munggah ing ndhuwur permukaan kulit. Hemangiomas jero ditondoi kanthi werna abu-abu utawa biru. Sawetara formasi digabung, yaiku, sing ana ing jero kulit lan ing wektu sing padha teka ing permukaan.

Akèh bocah mung duwe siji hemangioma, nanging sawetara uga duwe tipe tumor ing jinis iki. Kira-kira 60% saka anak-anak pendidikan dumunung ing sirah lan gulu. Kira-kira 25% hemangiomas kacathet ing awak, lan sekitar 15% ing tangan lan sikil. Sawise hipotermia utawa stres, tatanan kasebut bisa mundhak kanthi cepet.

Foto bayi anyar karo hemangiomas

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Diagnostik

Prosedur MRI kanggo bocah Ing kasus-kasus sing paling umum, diagnosis kasebut digawe miturut pemeriksa fisik lan analisis medis. Yen ana keraguan babagan diagnosis diferensial saka jinis patologi liyané, banjur pindai ultrasonik bisa digunakake kanggo njupuk jawaban pungkasan babagan sifat penyakit kasebut.

Ing kasus sing jarang, scan MRI utawa CT perlu kanggo nemtokake lumahing lesi kulit. Yen ana gegayutane karo malignancy saka formasi, biopsi bisa digunakake. Ing kasus iki, sepasang jaringan saka area sing kena pengaruh dijupuk kanggo pemeriksaan mikroskopik.

Apa penyakit mbebayani

Komplikasi sing relatif langka sajrone jenis neoplasma iki. Antarane komplikasi paling sering yaiku ulkus kulit, gangguan fungsi visual, gangguan pendengaran utawa napas. Proporsi pasuryan bisa uga dilanggar. Sawetara manifestasi hemangiomas luwih mbebayani, utamané nalika dumunung ing bagean awak. Anak-anak sing ngalami stres kasebut kudu diteliti dening spesialis.

Hemangiomas arang nate nyebabake rasa sensasi sing nandhang sengsara mung nalika integritas kulit wis rusak, yaiku, nalika ulcerasi. Fenomena iki diamati kira-kira 10% saka bocah-bocah sing ngalami hemangioma. Paling asring, masalah kasebut kacathet kanggo armpits, lambe, lan area sing dijamin lampin.

Sanajan hemangiomas minangka proliferasi jaringan pembuluh darah jinak, pendarahan parah sing jarang ditularake tumor jinis iki. Formasi iki minangka koleksi pambuluh getih cilik, nanging isi getih cilik lan getihen biasane gampang mandheg.

Perawatan

pemeriksaan bayi dening dokter Ing kasus iki, hemangiomas ing bayi lan bocah ora mbutuhake perawatan. Biasane, pemeriksa tumindake standar dening dokter cukup kanggo ngawasi kahanan. Ing kasus entitas cilik ing area sing disandhang dening sandhangan, solusi sing paling apik bakal ngalang-alangi apa wae khusus kanggo pendidikan.

Nalika ditemokake ing pasuryan lan sawetara bagéan awak, motif kanggo ngobati perawatan khusus luwih dhuwur. Tujuan saka perawatan kasebut yaiku supaya cepet proses pambuahan hemangioma, uga kanggo nyegah pertumbuhane. Sampeyan kudu ngubungi pakar ing patologi babagan pembuluh darah, yen tumor dumunung ing wilayah kasebut:

  • pasuryan (utamané ing kelopak mata, irung lan lambé);
  • kuping tip;
  • bagian tengah saka gulu lan dagu;
  • ing sisih ngisor utomo;
  • wilayah awak ditutupi popok;
  • keti

Sampeyan uga kudu hubungi spesialis yen bocah duwe:

  • macem-macem hemangiomas (iki bisa nuduhaké anané formasi kasebut ing organ internal, lan kahanan kaya mengkono mbutuhaké perawatan khusus amarga bebaya sing gedhé);
  • wutah banget pendidikan;
  • Mamang babagan bener ing diagnosis.

Jinis hemangiomas sing nimbulaké kemampuan visual, pareng, lan pernafasan mbutuhake perawatan sing mendesak. Padha ditrapake kanggo kemampuan mangan panganan. Malah hemangioma cilik ing kelopak mata bisa nimbulaké deteksi vaksin permanen, yen ora digathekake.

Ciri-ciri perawatan hemangiomas gumantung banget marang ciri-ciri individu babagan pendidikan tartamtu ing bocah-bocah. Sawise kabeh, tumor beda-beda kanthi ukuran, lokasi, tingkat keterlibatan beda lapisan kulit, tingkat pertumbuhan. Mulane, perawatan kudu adhedhasar mung pendekatan individu.

Pembedahan bedah

operasi Pendekatan iki ditrapake kanggo hematomas sing nimbulaké masalah sing wigati ing jaringan lingkungan, ngancem struktur vital awak utawa nyebabake pendarahan reguler. Sajrone operasi, anestesi umum biasane digunakake. Nalika milih cara optimal kanggo perawatan, kudu ditrapake manawa perawatan bedhah godhong tatu.

Corticosteroid

Sadurunge introduksi beta-blockers menyang laku, wangun utama perawatan obat yaiku nggunakake kortison. Ing sawetara kasus, administrasi lisan digunakake, dene ing wong liya, injeksi hemangioma digunakake. Saiki, obat-obatan sing digunakake relatif jarang, biasane mung ing kasus endi propranolol sing ora ditoleransi. Sejatine, padha paling efektif nalika digunakake ing 6 sasi kapisan kanggo bayi anyar.

Efek samping jangka pendek saka panggunaan kortikosteroid yaiku irritability, swelling of face, nyeri ing weteng, worsening sleep and growth retardation. Kabeh efek samping iki rampung sawise njupuk obat. Amarga kasunyatan sing njupuk kortikosteroid nambahake kerentuhan awak saka bocah, panggunaan vaksin virus urip ing wektu iki kudu nyingkiri.

Beta blockers

Propranolol obat Ing dasawarsa pungkasan, beta-blocker wis umum ing antarané obat sing dipigunakaké kanggo ngobati hemangiomas. Propranolol narkoba, sing dipigunakaké sacara lisan, wis dianggo sacara umum kanggo ngobati tumor jinis iki ing bocah-bocah wiwit umur 5 minggu. Biasane obat iki dijupuk kaping pindho saben dina paling sethithik 6 wulan.

Ana wangun beta blocker sing digunakake kanggo njaba fungsi. Obat-obatan kasebut wis bisa mbuktekaken piyambak ing pamblokiran pertumbuhan hemangiomas, ngurangi ukuran tumor kasebut lan nyegah komplikasi. Saka efek sisih kacathet nalika njupuk propranolol, ana tingkat jantung sing cepet, hipertensi lan paningkatan tingkat gula. Mulane, perawatan obat-obatan kasebut mbutuhake ati-ati ngawasi babagan kondisi bocah dening dokter.

Cara tambahan

Kanthi perluasan pembuluh getih lokal, uga ulserasi, terapi laser bisa digunakake. Nanging, jenis perawatan iki mbuktekaken ora efektif ing tahap wiwitan ngembang hemangioma, amarga bisa nyebabake mbentuk parut serius.

Minangka cara tambahan perawatan, kita bisa nimbang pemantauan biasa dening spesialis kanggo nglacak kahanan pendidikan. Pendekatan kuwi paling ditrima ing kasus hemangiomas paling sithik, amarga sebagian tumor kasebut ilang.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.