Tipe Herpes 6

Antarane kabeh jenis herpes virus pathologies, herpes tipe 6 dianggep dadi kondisi sing cukup umum.

Wiwit ditularaké kanthi droplèt udhara lan kontak, tipe 6 herpes kena pengaruh populasi umur lan jender, sanajan penyakit iki ditemokake ing bocah-bocah luwih asring.

Ing pasien diwasa, wangun herpetik iki nyebabake keletihan sing kronis, lan ing bocah-bocah, roseola, sing ditemoni karo rashes kulit lan hyperthermia sing tetep.

Alesanipun

dhokter2 Penyebab hierarki cukup macem-macem. Tipe 6 herpes utamane nyebabake sel limfositik sing nyumbangake pembentukan pertahanan imun marang penyakit tartamtu.

Umumé, ana 2 subtipe herpes 6: A lan B. Herpes 6A ditemokake ing pasien-pasien sing nduweni kekebalan kekuwatane ing negara sing gering, umpamane, ing pasien hemoblastosis utawa ing wong sing nambani HIV.

Kajaba iku, herpesvirus 6A asring ditemokake ing wong-wong kang nandhang lelara saka serat serat saraf (contone, ing pirang-pirang sclerosis). Tipe herpet kasebut kaya langka.

Subtipe 6B dianggep luwih umum lan ditemokake ing pasien saka umur beda. Umumé, jinis herpes iki cukup umum.

Paling pelarut virus iki, awak ngasilake antibodi kasebut. Newborns nampa antibodi saka para ibu-ibu, supaya sasi kapisan urip kasebut dilindhungi.

Secara bertahap, antibodi kasebut ora bisa nolak serangan virus iki, lan banjur herpes katon minangka rubella palsu utawa exanthema.

Ing wong diwasa, herpes 6B ing negara dorman lan awakened dening sawetara faktor, kayata hepatitis, pneumonia utawa encephalitis.

Cara infèksi

Infeksi karo wangun herpesvirus iki bisa rampung kanthi pirang-pirang cara:

  • Tetesan udara;
  • Liwat barang rumah tangga;
  • Nalika transplanting organ donor;
  • Melu jarum syringe sing ora steril lan instrumen medis liyane;
  • Ing proses transfusi getih;
  • Fetus kasebut kena infèksi saka ibu nalika ngandhut;
  • Lan mesthi herpevirus ditularake liwat jinis sing ora dilindhungi.

Statistik

Miturut statistik, ngetik 6 virus herpes dumunung ing 90% populasi, sing paling akeh anak. Nanging yen pangayoman kekebalan ing tingkat sing bener, virus ora ngancam apa-apa, amarga herpes diaktifake nalika kekebalan gagal.

Tanda lan gejala patologi

Gejala utama patologi sing diprakirakake dening tipe 6 herpes yaiku ilang saka alam sing apik, sing diarani pseudorasnuha utawa roseola.

Awak kabeh bocah kasebut ditutupi kanthi rashes rada munggah ing permukaan kulit, ora disertai sensasi gatal. Biasane, sadurunge pembentukan ruam, pasien kuwatir babagan demam, nanging ora nyebabake aktivitase bocah kasebut.

Biasane, kondisi hyperthermia tahan kira-kira 4-5 dina, banjur demam mudhun lan bocah kasebut ditutup kanthi ruam.

Foto (klik kanggo mbukak)

Kadhangkala, tipe 6 herpes ora berkembang dadi ruam, sing asring ndadékaké diagnosis salah kayadéné campak utawa enterovirus. Kasunyatan sing menarik yaiku kerep demam minangka akibat saka herpesvirus aktif. Herpes enem bisa "pura-pura" kanggo campak, otitis media utawa rubella, sepsis, meningitis utawa pneumonia, reaksi narkoba, eritema, lan liya-liyane.

mriyang Nalika ruam herpetic wis muncul, ora tahan suwe, ilang ing dhewe sawise sawetara jam, jarang dina. Pasien ora duwe napsu, gampang marak, kurang mobilitas, lan kelenjar getah bening bisa nambah.

Uga ana 6 herpes bisa mujudake:

  1. Myocarditis;
  2. Macem-macem pneumonia;
  3. Meningoencephalitis;
  4. Wangun Hepatitis Fulminant;
  5. Purpura;
  6. Sindrom mononukleosis, lan liya-liyane.

Kanggo tipe 6 herpes simplex, mesthine minangka patologi sing bisa ditularake, mula gejala kasebut kerep disebabake tandha-tandha saka penyakit kasebut. Yen ing bocah cilik ana 6 jenis infeksi virus herpes, mula kekebalan kanggo patologi iki dibentuk kanggo urip. Ing wong diwasa, herpes bisa balik, nanging asimtomatik, sanajan bakal ana ing tes getih.

Yen virus tipe herpes enem entuk awak pisanan, pasien bakal duwe gambaran klinis sing padha karo bocah, yaiku ruam lan hyperthermia .

Taktik perawatan

Kabeh cara perawatan virus herpes 6 minangka gejala, amarga obat modhèrn durung mangerteni carane nyingkirna selawas-lawas. Para ahli nganggep ora ana gunane kanggo nglawan manifestasi utama saka herpes tipe 6, amarga awak perlu diwenehi wektu kanggo ngasilake antibodi lan kekebalan luwih dawa urip.

Apa sing kudu dilakoni nalika exacerbation

rebenok-boleet Yen bocah berkembang tandha patologi, perlu ngunjungi dokter anak sing bakal resep resep obat miturut klinis. Antivirals biasane diwenehake, yen perlu, obatan antipiretik perlu.

Saliyane obat-obatan, pasien perlu ngombe teh herbal kaya kompote, woh-wohan, utawa banyu. Sing penting yaiku persiapan vitamin adhedhasar retinol, tocopherol lan asam askorbat.

Kadhangkala gejala saka herpes virus sing kaping enem dumadi ing wong diwasa amarga transplantasi organ, amarga kekebalan ing pasien kasebut ditindhes kanthi khusus supaya ora nolak larangan jaringan. Ing kahanan iki, herpes ora dianggep, amarga pasien iku penting kanggo njaga kakebalan sing kurang.

Obat biasa

Paling asring, obat-obatan kayata Ganciclovir, Foscarnet utawa Tsidofovir digunakake tumrap tipe 6 herpes. Ganciclovir dianggep paling efektif tumrap herpesvirus 6B, lan Foscarnet uga aktif tumrap subtipe patologi. Perlu ditemokake yen dana iki diijini digunakake ing perawatan pasien nalika umur 12 taun .

antib2 Kemungkinan migunakake obatan kayata Adefovir utawa Lobukovir ing terapi antiherptik dites, nanging nganti saiki lagi diuji. Vaksin marang jinis 6 herpes uga dikembangake.

Kanggo nyuda demam, bocah bisa diwenehi tamba kanthi zat aktif kaya ibuprofen utawa paracetamol. Obat-obatan antipiretik kaya Nurofen utawa Panadol biasane diwenehake. Aja wedi marang infèksi liwat ruam, amarga ora nyebabake rasa ora nyaman, supaya bocah ora nggaret lan ora ngilang.

Kompleks multivitamin apik kudu ditambahake ing perawatan.

Nyegah Pathologi

Kanggo nyegah infèksi karo herpesvirus keenam, sampeyan kudu tetep njaga status imun sing luwih dhuwur, sing bakal mbantu rekomendasi kasebut:

  • Mode timbang kerja, istirahat, turu;
  • Kegiatan motor, rekreasi, pendidikan fisik, olahraga apa wae;
  • Sayuran seger, woh beri, lan woh-wohan kudu ditampilake ing menu saben dina, khususe ing musim dingin;
  • Prosedur hardening, kerep mlaku-mlaku ing liburan seger, sambutan ing negara kasedhiya.

Babagan nyusoni minangka langkah nyegah kanggo ngiyatake kekebalan ing bayi, amarga kabeh unsur tilak lan zat liyane sing perlu kanggo bayi kanggo njaga status kekebalan sing dhuwur ana ing susu ibu.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.