Hypo-allergenic pets: pilihan bisa.

Kéwan Pets nambah energi saka apartemen, menehi swasana ati positif lan tresna marang pamilike. Tampilan pet disambungake karo akeh masalah ing saben dinten: kudu mlaku kewan (yen asu), kanggo ngawasi kebersihan baki toilet lan macem-macem diet.

Kadhangkala anané "anti-kaku" ing omah iki ndadékaké perkembangan alergi ing antarané para anggota kulawarga, sing diiringi gejala sing ora nyenengaké minangka watuk , wahing sing terus-terusan, nyuwék , urtikaria , lan sapiturute. Yen kepéngin miwiti hewan peliharaan sing kuwat banget, manifestasi saka penyakit, sampeyan kudu ngerti sing pets ora nyebabake alergi.

Alesanipun

Alergi dikembangake kanggo nanggepi cahya menyang irritant kimia sing gegandhèngan karo aktivitas vital saka pet. Ing sawetara kasus, dipercaya manawa penyakit iki bisa nyebabake jas pet. Iki ora sengaja, alergi bisa kedadeyan saka bau, tandha, lemak, lan malah ketombe.

Paling asring, penyakit kasebut minangka réaksi awak manungsa menyang protein sing ana ing getih, urin, lan cidra pet. Ing wektu sing padha, allergens bisa nglumpukake awak ing wektu sing lawas lan katon tiba-tiba, nem sasi utawa taun sawisé akuisisi.

Pilihan kewan

Boy lan chinchilla Pet sing becik kanggo alergi yaiku sing ora duwe wol, ora nduweni kelenjar sing kringet lan sebaceous, ora perlu mbusak baki kasebut lan mangan panganan diet tanpa bahan kimia. Kewan semacam kuwi ora ana ing alam, mula kudu milih saka wakil sing minangka resiko sing paling murah kanggo nampilake respon manungsa .

Hypoallergenic pets supaya nambah kemungkinan reaksi:

  • iwak iwak;
  • reptil;
  • rodents;
  • pilih jenis kucing lan asu.

Pedunung akuarium

Tiyang emas Aquarium - cocok kanggo alergi, cocok kanggo wong sing sepi lan bocah-bocah sing introvert. Aktif shalunishkam, lan akeh wong diwasa, mbebayani kanggo nonton buntut monoton, iwak, udang lan siput, amarga sampeyan ora bisa ngomong karo iwak, nanging uga ora bisa nyerang.

Uga nyebabake perlu kanggo ngganti banyu kanthi cepet, mbilas kayu nabati lan aksesori aquarium sing beda-beda ing banyu sing mlaku, "tipis metu" tanduran banyu. Mambu sing mlebu saka panganan iwak bisa nyebabake alergi amerga akeh pengawet sing dirancang kanggo ngluwihi umur simpan produk.

Manungsa waé! Yen sampeyan arang banget ngresiki banyu ing akuarium lan tetep ngluwihi dhuwit sing dianjurake saben dina nalika dipangan, banjur jamur bisa nampung tembok tangki, lan penguapan saka banyu tawar yen ora ana tutup bisa nyebabake pangembangan penyakit kasebut.

Reptil

Turtle Penyu, macem-macem jinis kadal (iguana lan bunglon), tukang kayu lan uga ula minangka conto kewan sing bisa ditemtokake ing omah tanpa gawe marem sistem kekebalan. Iku menarik kanggo nonton wong-wong mau, padha bisa dijupuk lan disetrika, ananging reptil sing ora pati adhem ora ndadekake wong akeh.

Kéwan iki duwe diet sing spesifik, kudu ndhukung panggonan sing kapisah kanthi patuh ing paramèter kayadéné cahya lan asor.

Gagal kanggo netepi nilai-nilai standar asor ing terrarium bisa nyebabake pembentukan jamur, lan faktor iki bisa nyebabake serangan alergi.

Rodents

Tikus ing buku Tikus-tikus lucu sing apik lan energik, iku menarik kanggo mirsani lan gampang kanggo ngurus. Minangka pet hypoallergenic, sampeyan bisa milih:

  • chinchilla eksotik;
  • Hamster wong Siria;
  • "Wuda" ​​guyonan baldwin sing diasilake.

Alergi marang babi montor sing ora duwe rambut, lan uga kanggo wong Sirian sing rodok, arang banget. Dipercaya reaksi ing ngarsane chinchilla ing omah ora bisa muncul amarga kasunyatane ora ngeculake lan ora nduweni kelenjar ligan lan kringet.

Mesthi wae, rodent iki ora "ngeculake" wol musim muster kaping pindho saben taun (ing musim gugur lan musim semi), Nanging, pembaharuan rambut ora kedadeyan sacara teratur. Nanging, gerakan kewan diwatesi ing sanjabane kandhang, supaya dheweke ora bisa "nyebar" wol nang endi wae.

Chinchilla aktif, emosional lan lucu, ngarsane bisa nyalurake gaya urip keluarga.

Manungsa waé! Paling asring, reaksi alergi ora dumadi ing kewan kasebut, nanging ing urine utawa feces, ing bledug sing kudu ditindakake sajrone serbuk gergaji utawa kobong digunakake minangka sprei ing kandhang.

Sampeyan bisa nyuda resiko nyebar alergen yen:

  • nyegah kandhang rodent;
  • ora kanggo nyelehake kandhang ing kamar tur kamar turu (sing padha turu);
  • nindakake pembersihan ing bandage gauze utawa respirator;
  • wisuh tangan sawise ngomong karo kewan;
  • nggunakake resik udara kanthi tetep;
  • luwih kerep nindakake reresik basah ing kamar ing pet gesang.

Kucing lan asu

Puppy and kitten Kéwan sing paling apik yaiku kucing lan asu. Sampeyan bisa nyerang wong-wong mau, bisa ngomong, seneng lan emosional karo kanca-kanca. Nanging, frekuensi kedadeyan reaksi alergi ing golongan kewan iki diamati banget .

Dipercaya yen kucing sing duwe rambut panjang ora bisa nyedhaki alergi. Alergen sing paling umum ora kalebu villi, nanging protein spesifik Fel D1, sing dumadi ing saliva kucing. Saben dina, ing proses ngrawat bulu, saliva kucing nutupi kabeh awak.

Minangka asil saka gerakan sing tetep saka kewan kasebut, protein sing disebabake iki ana ing endi-endi: ing debu omah, ing karpet, ing ranjang, sanajan ing udara. Njupuk lumahing lendhut utawa kulit wong, zat iki nandhang reseptor, lan gejala utama alergi katon.

Sawetara suku ngasilake glikoprotein kurang lan duwe rambut cendhak, lan diklasifikasikake minangka kéwan hypoallergenic.

Ngobrol karo kanca papat kasebut bisa dibayangi dening alergi. Lan kabeh amarga saka protein sing saiki ana ing saliva lan jas asu. Minangka reaksi alergi minimal sing disebabake dening kewan sing ora bisa ngeculake (sethithik) lan ora dibedakake dening "lawase" sing gedhe banget.

Kanggo preliminarily nemtokake manawa sistem kekebalan manungsa bakal bereaksi marang kewan kewan tartamtu ing apartemen, iki ditemtokake ing proses kontak cerak. Ngurangi kemungkinan alergi nalika ngurus kucing lan asu bakal mbantu:

  • reresik basah reresik saka apartemen;
  • pengamatan tata cara kesehatan ing njaga kewan (ngumbah, nyisir, ngombe);
  • reresik saben mangkok lan mangkok pangan;
  • Processing saben pesawat kabeh horisontal (sofa, kasur, kursi-kursi) kanthi cara ngresiki vacuum cleaner;
  • pilihan saka jenis hypoallergenic.

Kucing hypoallergenic

Cat Yen risiko reaksi alergi iku cilik, sampeyan bisa njupuk resiko. Nanging, sadurunge sampeyan miwiti pet, coba komunikasi karo dheweke kanggo mriksa dhewe.

Dipercaya, yen peteng rambut peteng luwih bisa nyebabake reaksi alergi tinimbang pasangan sing cerah, lan konsentrasi protein ing saliva kucing sing ora ditambani luwih dhuwur tinimbang karo kucing.

Sawetara suku dibedakake karo hypoallergenicity relatif:

  • Don Sphynx banget merdika, nanging ing wektu sing padha seneng lan cerdas. Penampilan kasebut tartamtu, nanging ora ana wol sing ngidini kucing jenis iki kanggo mimpin daftar kéwan non-alergi;
  • Devon Rex mirip karo elf sing ora duwe pangerten kanthi mata sing luar biasa banget lan kuping gedhe. Kucing ora mung nyedhaki wong sing ana ing jejere dheweke, dheweke pancen tresna marang pemilik lan ora bakal "ngangkat" paw marang bocah. Praktis ora nyebabake reaksi alergi;
  • Cornish Rex - rambut cendhak, elegan, mirip karo dolanan mewah, kucing saka jenis iki duweni panggonan sing nyenengake;
  • Sapi Skotlandia lan Britania Raya dibedakake dening kabecikan lan kamardikan; ing ngarsane dheweke jarang duwe reaksi sanajan ana ing antarane wong alergi;
  • Kucing Bali sing tentrem lan manut. Senadyan kasunyatan manawa kéwan-kéwan iki duwé rambut sing kandel, risiko kena penyakit kasebut minimal;
  • Shorthair Oriental apik banget lan anggun. Wis jaket sing cekak, alergi nalika nangani jenis iki bisa dikalahake;
  • Kucing Siberia, sanajan nduweni jas sing dawa karo mantel sing padhet, nanging dianggep minangka jinis alergen.

Ing sawijining wektu, penipu sing ngetokake kucing sing diarani kucing hypoallergenic, kayata Simon Brody, muncul: "Alergi" sing éndah sing senilai $ 7.000 ora beda karo kucing liya.

Nalika pamilik sing kecewa, nemokake trik, mulai ngetokake perusahaan kasebut karo tuntutan hukum lan tuntutan kanggo ndandani karusakan, pengusaha licik ilang nalika.

Nanging, sawisé sawetara taun, dhèwèké lagi nandhang sensasi anyar - asring "asher" setengah ora mung hypoallergenic, nanging uga unik ing genotipe, lan mulane luwih larang - $ 20.000! Nanging ana wong sing maneh percaya marang penipu. Lan maneh dheweke ngilangi skor sing gedhe banget lan mlayu, wektu iki kanggo Kanada.

Wigati! Ing saindenging jagad iki, ora ana sing bisa nemokake kucing sing ora bakal ngasilake protein alergen.

Anjing hypoallergenic

Anjing lan anak kirik ing leashes Derajat hypoallergenicity saka jenis dipengaruhi dening faktor ing ngisor iki:

  • ukuran kewan. Cetha yen asu cilik, sing luwih cilik jumlah wong cacat ora ana ing karpet lan lantai;
  • karakter. Dipercaya menawa gelisah lan terus nyusut ing kewan nggoleki bisa "disebarake" luwih saka wolfhound sing tenang ing sakupenge rambute. Mulane asu cilik sing aktif lan asring ora bisa cocog karo alergi;
  • struktur anatomi. Mangkono, bulldog ora bisa "ora ngasilake" keroting amarga struktur awak.

Kanggo anakan asu sing ora nyebabake alergi ing manungsa, kondhisi (!) Kalebu:

  • Australia Silky Terrier (Silky Terrier). Asu iku banget kompak lan cilik, nduweni karakter sing energik lan energik. Jas lurus lan dawa, nanging ora ana jas, sing nyuda resiko alergi kanthi komunikasi sing tetep;
  • Terrier Amerika tered. Asu cilik iki ora duwe wol, ora duwe kecenderungan "ngiler", lan mulane pancen aman kanggo penderita alergi;
  • bedlington terrier Padha ditondoi dening karakter apik, kebecikan, pengabdian lan ketulusan. Wulu dawa banget, kandel, kaya wol. Rambute sing ambruk sawise nyedhot ora tiba kanthi massal ing lantai, nanging secara harfiah "njaluk macet" ing jerone alus sing kalebu curling villi;
  • Bichon Frize. Ngelingi dolanan mewah sing apik. Jas iki dawa, kandel lan banget kriting, arang banget alergi;
  • bologna. Asu iki ora aktif banget, nanging banget ramah lan tentrem. Praktis ora ngeculake, wol nduweni siji lapisan, kekurangan mantel nyegah pangembangan reaksi alergi menyang lingkungan karo asu lucu iki;
  • watesan terrier Iku nduweni karakter sing degenerate, nanging bisa uga apik karo bocah-bocah. Wulu cendhak, kriting, tipis, ora nyebabake alergi;
  • welsh terrier. Anjing aktif lan nyenengake. Sanajan rambute loro-lorone, iku angel banget, saengga jarang ngeculake rambute ora "mabur" ing udhara, nanging kanthi cepet dumunung ing lantai. Manuk ora rentan kanggo molting, supaya asu iki bisa dianjurake lan alergi;
  • Irish Water Spaniel. Apike ditemoni karo bocah-bocah, nanging ing wektu sing padha asu iku pengawal sing apik banget. Jas iki kriting, ora mbutuhake ati-ati lan prakteke ora mandheg;
  • naked chinese crested. Asu iku rada resah, nanging banget ramah lan manut. Ora duwe wool, mula alergi sawise kontak karo iku arang banget;
  • Kerry Blue Terrier. Kéwan sing seneng main, kaya mlaku kanthi aktif. Wulu iku keriting, lapisan celana ora ana, sacoro prakteke ora mandheg;
  • Xoloitzcuintle. Perwakilan saka jenis iki bisa dadi loro wuda lan cendhak;
  • Maltese Sanajan asu-asu sing nyenengake iki duwe jas sing sutra dawa, dheweke ora bisa ngeculake lan, yen kudu dijaga (disuntik), aja nyebabake alergi;
  • poodle Anjing duwe wool sing keriting tanpa mantel, sing rada gudang.

Alergi - ora ana ukara sing bisa urip tanpa pet. Ana macem-macem kéwan hypoallergenic sing bakal mbantu milih kanca sing tresna marang jantung saka penyu kanggo asu.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.