Fitur kanthong conjunctival

mripat Rongga sing ana ing antarane mripat lan tlapukan disebut kantung konjungtiva. Eyeball lan eyelid mbentuk tembok pandhuan lan ngarep, lan wilayah sing padha karo antarané yaiku kubah konjungtiva.

Définisi tas ora diwenehi kasempatan, nanging amarga kanthi kelopak mata tertutup, nggambarake rongga sing nutup ing kabeh sisi. Sampeyan cocog volume cairan ora luwih saka 1-2 tetes. Gerbang ndhuwur duwe ambane rata-rata 10 mm, lan ngisor - 8 mm.

Werna kantong conjunctival ditutupi karo cangkang lembut warna pink lembut. Sudut njaba lan njaba saka conjunctiva ora kuwat lan abang, amarga ana pirang-pirang kapal ing kono. Kantong konjungtiva perlu kanggo ngetokake luh lan wetting mata, ngilangi partikel-partikel debu lan serat bebarengan karo cairan lendir.

Carane aplikasi tetes mata?

ngubur mata Sembarang obatan ophthalmologic dikubur langsung ing kantung konjungtiva. Lan supaya luwih tepat, banjur ing ngisor bageyan ngisor.

Iki amarga kasunyatan sing sawise nutup eyelids, alat iki merata disebarake lan envelops kabeh mucous membran ing mripat. Apa nyumbang kanggo nyerep obat kanthi cepet lan manifestasi saka tumindak farmakologis.

Nalika nguburake mata kudu ngetrapake aturan kasebut:

  1. Wisuh sikil kanthi sampurna.
  2. Gesang botol karo solusi.
  3. Geserake sirah sing rada nyedhaka, tarik eyelid ngisor kanthi driji lan masang 1-2 tetes menyang lengkung konjungtiva, ngeculake tlapukan. Nalika instilled, murid diarahake munggah, lan tip saka botol ora ndemek mripat.
  4. Tutup eyelids kanggo 2-3 menit.
  5. Kanthi nyopir kanthi sacukupe sac kanthe, sing ana ing cedhak sudhut ing mripat, supaya remnants saka medicine metu (yen ana). Kanthi alon-alon mbusak kelembapan kanthi kain resik utawa serbet.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.