Jamur luka ing tenggorokan - cara nambani

Panyebab lan gejala

Panjenengan tenggorokan lara? Candidiasis minangka penyakit jaran. Bisa ditularake saka wong kasebut liwat kontak langsung (kiss) utawa objek umum (piranti meja, umpamane: cangkir, sendok, garpu, piring, lan liya-liyane). Spora Candida bisa ditemokake ing produk biasa. Yen produk kasebut kurang dicampur utawa wis ngalami perawatan panas ora cukup, jamur bisa gampang "ngrampungake" ing tenggorokan.

Perlu dimangerteni yen miturut sawetara data, operator jamur iki meh setengah saka wong, nanging ing wiwitan, wong sing ngurangi kekebalan bisa beres. Mulane, aspek sing penting yaiku pencegahan candidiasis: pengetesan umum, nutrisi sing tepat, vitamine lan hawa seger.

Gejala utama jamur ragi ing tenggorokan yaiku lapisan whitish karakteristik ing membran mukosa saka tutuk lan tenggorokan. Uga ciri:

  • Pain nalika ngulu, nyeri ing tutuk;
  • Burning, gangguan ing tenggorokan utawa ing tutuk kabeh;
  • Radang amandel;
  • Garing tutuk;
  • Lemah, kelemahan;
  • Tampilan sores abang ing tenggorokan lan tutuk lendhut.

Diagnostik

Biasane, ora nyebabake kasulitan lan kasusun ing pemeriksaan umum pasien, uga panuntutan tes laboratorium tambahan: analisis getih lan cairan lengkap, ngobong tenggorokan lendhut. Kanggo tujuan perawatan efektif perlu kanggo nemtokake jinis jamur. Sawise nemtokake subspesies, bakal bisa ngomong babagan cara ngobati jamur ing tenggorokan. Mung wolung varieties, nanging mung papat sing paling angel kanggo nambani:

  • Candida albicans minangka jamur sing ditemokake ing 60% wong diwasa. Lan paling asring ing wanita;
  • Parapsilosis Candida minangka jamur sing ditemokake ing 50% bocah;
  • Candida glabrata - jamur sing paling umum ditemokake ing wong tuwa;
  • Candida tropicalis yaiku jinis candida jamur sing paling langka ing tenggorokan lan mulane sing paling angel ditambani.

Manungsa waé! Isi uga ora nyenengake kanggo ndeleng - 'jamur tenggorokan'

Perawatan

Dima bakal ngluwari sampeyan saka kasangsaran Khusus, carane ngobati jamur ing tenggorokan bakal disaranake dening dokter sing nekani sawise pemeriksaan sing cocok lan asil laboratorium.

Perlu dicathet yen perawatan "thrush" ing tenggorokan, minangka aturan, ditindakake sacara komprehensif:

  1. nggunakake obat topically;
  2. antimikotik (pil).

Preparation lokal, sing mbilas nganggo chlorhexidine (0,05 solusi banyu), Miramistin , Lugol solusi , lan propolis dituduhake. Ora ana sing nangani kanthi perawatan gejala jamur ing tenggorokan, aerosol antiseptik, sing ana ing sembarang apotek.

Miramistin utawa chlorhexidine - sing luwih apik?

Yen penyakit kasebut ora mung ing tenggorokan nanging uga ing sudhut tutuk, banjur artikel iki bakal mbantu.

Yen pasien duwé alat palsu, bisa disinfèksi sacara teratur.

Minangka obat antijamur sing nggunakake salah siji saka rong pilihan:

  • Nystatin - pil saka 500.000 unit sing wis diatasi 3 kali dina, sawise dhahar, sawise nyisihake untu lan mbilas;
  • Fluconazole 50 utawa 100 mg (analogues: Diflucan , Mikosist , Futsis lan liya-liyane) - njupuk siji tablet saben dina kanggo 2 minggu;

Kajaba iku, sampeyan kena nambah diet:

  • Komplek vitamin lan mineral;
  • immunomodulator (contone, Arbidol, Immunal, Echinacea);
  • probiotik (Bifiform, Bifidumbacterin, Linex, lan liya-liyane)

Inggih, lan sing paling penting, tinimbang perawatan dhokter, sampeyan kudu tansah menehi pilihan kanggo konsultasi karo dokter; ahli terapi sembarang wae kudu yakin bisa ngatasi diagnosis kasebut.

Tenggorokan sore throat - gejala lan foto .

2 komentar

  • Akhmetov Maxot :

    Aku duwe diagnosa jamur hypopharynx. Carane sampeyan bisa dianggep? Mangga nulis obat kanggo penyakit iki.

    • Doc :

      Hello

      Njupuk fluconazole 1 dina dina, 100 mg kanggo 2 minggu + irigasi karo Miramistin semprotan utawa semprotan Lugol 2 kali dina kanggo 2 minggu sing padha.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.