Penyakit jamur minangka kosmik modern

perang nglawan jamur ing 3D Kadospundi panyakit jamur kulit sing dianggep dina iki, lan ngapa, sepisan ing permukaan kulit, apa dheweke bisa nyedhiyakake awak nganti pirang-pirang taun lan ora mati nalika kena obat sing kuat?

Miturut panggonan lokalisasi fungi sing nyerang lan gumantung marang derajat reaksi inflamasi, penyakit jamur dibagi dadi subfilah subfilah (subjek). Umumé, kabeh penyakit jamur bisa digolongake ing ngisor iki:

  1. Keratomikosis (trichosporia, lichen colored ).
  2. Dermatophytosis (kaki atlet , atleti penyakit atletik, rubromikosis, trikofitosis (kulit alus, kulit sirah , kuku, favus, microsporia ).
  3. Candidiasis (kuku, membran mukus, umum sing kronis).
  4. Mycoses jero (blastomycosis, mucorosis, histoplasmosis, aspergillosis, chromomycosis, penicilliosis, lan liya-liyane).

Perawatan kulit kulit jamur dilakokaké ing rawat omah utawa pasien rawat inap, gumantung saka jinis patogen.

Candidiasis

Informasi umum babagan penyakit:

Ing massa, penyakit kasebut disebut thrush . Agen penyebab candidiasis yaiku Candida jamur kaya ragi (luwih saka 80 jenis). Jamur saka genus iki dianggep kondisif patogen, amarga mung ing kondisi tartamtu, dadi bisa ngancurake manungsa.

Penyebab utama perkembangan penyakit: antibiotik, sitostatika, hormon steroid, gangguan sirkulasi, luka cairan, sweating berlebihan, kekebalan awak sing kurang, gangguan fungsi sistem saraf otonom, perubahan hormon nalika ngandhut.

Perawatan

grib Kaping pisanan, penyebab sing nyebabake penyakit kasebut diidentifikasi lan, yen bisa, diilangi. Yen pasien dadi ahli mycologist (dermatologist) ing wektu (derajat candidiasis entheng), banjur panggunaan agen eksternal cekap kanggo perawatan penyakit jamur. Iki kalebu solusi alkohol lan banyu saka aniline pewarna, cat Castellani, fukortsin . Wilayah sing kena ing kulit kudu disuntikake 2-3 kali dina.

Yen perawatan saka jamur penyakit rongga lisan perlu, banjur perawatan dilakoni sawise saben meal (dipakani, ing kasus bayi). Perawatan penyakit jamur saka tenggorokan lan mukosa lisan bisa disebabake solusi 10-20% sodium boron ing gliserin, Lugol , Kanesten, dekaminom (rilis wangun - caramel) lan rinses soda klasik (saben 200 ml banyu sing diseduh 1 sdt soda) . Perawatan bentuk candidiasis iki ora bakal efektif yen sampeyan ora nggawe reorganisasi mandiri ing untu utawa perawatan dentures. Kajaba iku, dokter nggunakake nystatin , dekaminova, levorin, salep micoseptic lan clotrimazole .

Penyakit jamur organ kelamin (wadon lan lanang) diobati karo suppositories karo nystatin, levorin, tablet vaginal " Kanesten " lan levorino-gramicidin tempel.

Dianggep luwih angel kanggo nambani penyakit jamur kuku - onychia lan paronychia (tissue periungual lan piring kuku). Nizoral (4-6 wulan, 200 mg saben dina), Diflucan utawa Mikoflyukan (3-6 wulan, 150 mg seminggu). Lucky Loceryl lan Batrafen dipigunakaké sawisé diresiki nganggo adonan keratolitik miturut instruksi. Resep soda sing dianggo, pewarna aniline lan amphotericin sawetara dekade kepungkur, elektroforesis uga diwènèhi resep, nanging sing diarani kuku lan roller kanthi ultrasonografi paling populer.

Yen ana candidiasis kronis, banjur diarani antibiotik antifungal sing ditindakake : Nystatin (mesthi wae 10-14 dina, 500.000 U, 3-4 kali dina), amphotericin B (ditrapake sacara intravena lan digunakake ing kasus sing jarang kedadeyan amarga keracunan sing dhuwur) , levorin (10-15 dina, 500.000 IU, 3-4 kali dina), Fluconazole lan obat-obatan adhedhasar (Forkan, Diflucan - 1 p. 150 mg per minggu), nizoral (2 tablet saben dina). Ing sawetara wangun candidiasis, pimafucin , miconazole , piramycin, mistroklin, pimafucort diwenehake .

Epidermofitiya mandheg lan onychomycosis

mushroom150 Informasi umum babagan penyakit:

Ing kasus-kasus sing paling umum, agen penyebab kasebut yaiku Trichophyton rubrum fungi. Padha bisa kena infeksi liwat barang-barang umum, sepatu "ora ana", dsb. Sumbangan marang pangembangan penyakit atlit, panyakit pembuluh darah kaki, kaki sing rata, nggunakake sepatu sing nyenyet lan ora pernahebat, ngurangi sweating, kurang vitamin.

Bentuk gejala atlet:

  1. squamous
  2. interdigital
  3. dishydrotic
  4. exudative (akut)

Perawatan

Temtokake, njupuk bukti klinis kasebut.

Perawatan penyakit jamur ing sikil ing wangun akut diwiwiti kanthi netralisasi inflamasi (ie, ngilangake puffiness, panangis, abang). Kanggo entuk iki, wong-wong mau ngresiki erosi karo cairan Castellani lan solusi saka pewarna aniline, nglamar lotion utawa dressings nganggo rivanol utawa resorcin. Sawise pangatusan kulit ditindakake:

  • Mikoseptin
  • Mykozolon
  • Mitrofungin
  • Solusi yodium 2%
  • Zincundan
  • Octation
  • Amikazole
  • Esulan
  • Sulfur Ichthyol Ointment
  • Sulfur tar salep
  • Pasta Teymurova
  • Salislik salep

shroomboy Perawatan saka penyakit jamur ing wangun squamous diwiwiti kanthi detasmen saka soles saka stratum corneum saka epidermis. Kanggo nindakake iki, ngetrapake kulit ing sawetara wektu (biasane 6-7 dina) ombenan khusus utawa collodion benzoik salislik. Epidermis exfoliated dibusak ing omah sawise njupuk banyu soda utawa sabun. Terusake perawatan saka prosedur iodine-salep: solusi yodium digunakake ing esuk, ing wayah sore padha aplikasi lenga miturut instruksi. Dina iki, krim lan salep ing ngisor iki digunakake kanggo terapi njaba: "Lamisil", " Pimafucin ", " Travogen ", " Exifin ", " Terbizil ", " Mikospor ", lan liya-liyane.

Perawatan onychomycosis bisa uga lokal lan sistemik. Ing kasus sing pisanan, perawatan kuku kuku sing ditindakake kanthi cara lokal. Perawatan kasebut minangka sing paling aman kanggo manungsa, nanging komponen obat aktif sing ditrapake ing permukaan kuku ora mesthi tekan jamur ing matriks lan amben kuku. Kanggo ningkatake efektifitas obat-obatan lokal, wong-wong mau migunakaké njabut lan nyalenake piring kuku (patches fungicidal lan keratolytic, pembedahan surgical, baths with soda). Pernis sing paling efektif saiki - "Batrafen" lan "Loceryl".

Obat sing dijupuk saka tutuk (perawatan sistemik) tumindak sacara langsung liwat getih. Kanggo perawatan penyakit jamur saka kuku kuku bisa digunakake: " Orungal ", " Nizoral ", " Griseofulvin ", " Terbizil ", " Lamisil ", " Exifin ", " Candide " lan obat-obatan liyane. Kanthi onychomycosis saka sikil, dijupuk nganti paling sethithik 3 wulan, perawatan kanggo kuku ing tangan rada luwih cendhek - 1,5 sasi. Nalika njupuk antimikotik saben 10 dina kudu diwenehi jumlah getih lengkap lan urinalisis.

Sembarang penyakit jamur saka kuku sikil, perawatan sing rampung utawa terus, kudu disertai disinfeksi sepatu kanthi solusi khusus utawa piranti.

Maca maneh cara ngobati jamur kuku.

Penyakit-penyakit kulit lan kulit

Informasi umum babagan penyakit kulit kepala:

Lichen-colored versicolor yaiku ciri penyakit negara-negara kanthi iklim tropis. Iku manifests dhewe ing extremitas ndhuwur utawa gedhe ing wangun foci cilik werna kuning-pink utawa coklat, duwe wangun ora duwe aturan baku.

Tricosporia - nodul cilik lan padhet ing permukaan rambut, duwe werna putih, coklat utawa werna ireng.

Trichophytosis . Superficial - pusat cilik saka wangun bunder sing bener duwe warna pink pucat. Ing kulit sirah ana werna-werna lapisan abu-abu sing katon, rambute ngeculake ing tingkat 1-2 mm.

Microsporia . Ing kulit sirah ana werna-werna puteran ing werna abang. On skin smooth - oval foci of pink color with peeling peeling. Infèksi muncul sawise kontak karo kewan kasebut.

Favus Owah-owahan ing werna rambut, katon kulit garing kuning ing kulit. Yen kerak-kerak akeh, banjur ilang kanthi rambut, nyebabake atrophy kaya scar. Kadhangkala kuku kasebut kena: piring bisa crumble, thicken lan ilang warna.

Perawatan

serangan jamur Multicolor lichen. Dasar saka perawatan saka jamur penyakit saka sirah - scaly lan fungicidal obatan. Yen wilayah lichen warna-warni cilik, banjur cukup kanggo ngolah karo 1% solusi canesten , 3-5% larutan iodine, 3-5% resorcinol alkohol. Ointments wis buktiaken piyambak banget: mikozolon, triderm , nizoral , lamisil (rubbed menyang kulit sirah kaping pindho saben dina). Penyakit ing wangun canggih kasebut diolah miturut metode Demianovich: ngresiki 60% larutan natrium thiosulfat, lan sawise kasebut garing, ana 6% larutan asam hidroklorat. Kajaba iku, obatan sistemik diwenehake kanthi lisan: Orungal (dosis - 100 mg saben dina), Nizoral (dosis - 200 mg saben dina), Diflucan (dosis - 300 mg saben minggu ing siji wektu).

Kanggo nyegah penyakit jamur kulit lan rambut - 2% solusi alkohol salisilat.

Trichosporia. Efek paling gedhe nyedhiyakake rambut cukur. Alternatif yaiku kanggo mbilas rambut saben dinten kanthi solusi hot mercuric chloride (mercury dichloride), uga ngumbah rambut kanthi sabun lan banyu panas, sadurunge ngiseni nodul.

Trichophytosis. Ing wangun kronis lan dangkal:

  • Griseofulvin (10 dina ing dosis 18mg / kg, 4 dina - ngaso, 7 dina ing dosis 18mg / kg). Njupuk tamba digabungake karo njupuk vitamins, ngombe antibiotik karo pangan sing disiapake ing lenga sayur-sayuran utawa 1 sendhok teh. lenga iwak.
  • terbinafine (nganti 20 kg - 62,2 mg, saka 20 nganti 40 kg - 125 mg, luwih saka 40 kg - 250 mg ing 1 utawa 2 dosis kanggo 4-6 minggu).
  • ketoconazole (200 mg saben dina, mesthi - 4 minggu).

Preparat kanggo eksternal therapy sawise cukur rambut: 5% salicylic ointment ing bedtime, 5% solusi yodium sawise turu; salep belerang-salisil, salep belerang, amikazol, mikoseptin , esulan, oktasi. Produk-produk sing adhedhasar terbinafine efektif yaiku: lamican, lamisil, exifan, terbisil. Padha dileksanakake kaping pindho saben dina.

Nalika bentuk suppuratif: salep ichthyol 10-20%, larutan pewarna aniline.

Favus Saliyane kanggo vitamin, griseofulvin diwenehake kanthi kombinasi karo persiapan lokal: 5% salicylic salep, 5% yodium, area ngumbah kena favus karo sabun.

Informasi umum babagan penyakit kulit lan perawatan

goomba Penyakit iki ditondoi kanthi munculake bintik-bintik pink ing kulit, sing tuwuh lan bagean tengahe ditutupi sisik. Ana kemerahan lan gatal-gatal.

Panyakit jamur kulit kulit nyebabake dumadi seborrhea, rosacea, kukul, rosacea lan dermatitis alergi .

Nalika penyakit kulit jamur sing dideteksi, pasien kasebut diteliti amarga ana panyakit sistem endokrin lan status immunodeficiency. Dheweke ditampa terapi fungicidal lan therapy korektif. Kosmetik tegese penyakit ora dianggep.

Panyakit liya sing disebabake dening kelompok jamur parasit

Otomikosis - peradangan saka kanal auditory njaba, amarga saka kontaminasi kuping, tetep ing kuping manca, otitis purulent. Jamur bisa digawa menyang kuping ing ngarsane kulit candidiasis lan candidiasis genital. Agen penyebab kasebut yaiku jamur saka genus Candida, jamur jamur saka genus Aspergillus.

Pengobatan penyakit jamur ing kuping kasusun ing cuci kanthi solusi saka antimisikosis: chinosol, amphotericinam, Burov lan Castellani cairan, nystatin, clotrimazole , lan liya-liyane. Kajaba iku, kudu ngrampungake perawatan lan vitamin therapy. Yen pasien nggunakake antibiotik, dibatalake.

Oksomosis otot jamur uga mbutuhake prosedur lokal. Dadi, meatus pendengar diwutahake karo ointment antifungal, nanging mung sawise tandha telinga. Iku kalebu ngumbah kano kuping kanthi solusi asam peroksida utawa boric 3%, ngilangi plak lan instilasi 5 tetes saka solusi asam salisil 2-4%.

Penyakit sing disebabake dening sawetara jinis jamur diobati karo obatan jamur bakteri: fluconazole, intraconazole lan ketoconazole.

Pangobatan sing tepat ing jamur kulit jamur ing kasus paling pungkasan kanthi pemulihan cepet.

2 komentar

  • Ksenia :

    amarga antibiotik, candidiasis wis wiwit .. nanging aku ora bisa mbatalake, saiki aku setuju maneh.

  • Mary :

    Carane akeh penyakit ora duwe wong !!!! Cukup elek ... Sampeyan wektu kanggo dicenthang, nanging sampeyan ora tau ngerti ... Banjur bakal larang kanggo dianggep

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.