Panyakit jamur ing kulit

idiva_answers_receding_hair Yen rambutmu sing gembur lan ngilok-kikuk tiba-tiba wiwit fade, gatal-gatal, rambut lan rambut rontog, lan wekasane dadi wektu kanggo nyedhiyakake weker: sampeyan bisa nemokake masalah kaya jamur kulit sirah. sampeyan urip, complicating sawijining akeh cilik masalah.

Nanging aja nglokro: conto sukses perawatan saka jamur kulit kepala sing ngandhut obat modern bisa ngatasi penyakit iki.

Gejala

Mesthine, saben penyakit duwe pratandha dhewe, nanging ana uga gejala umum jamur kulit. Iki kalebu:

  • Rontok lan gratuitous deterioration saka katon ing rambute.
  • Kekeringan lan brittleness, rontog rambut.
  • Munculake kambus sing akeh banget (loro garing lan berminyak).
  • Gatal, kemerah-merahan kulit, munculé plak sing dibunderaké jambon sing nduweni timbangan kuning / werna abu-abu sing cilik.
  • Ing sawetara bentuk jamur saka kulit kepala inflamasi malah purulent bisa diamati.

Yen sampeyan ora ngowahi kosmetik kanggo rambut lan ora kena tekanan, nanging sampeyan isih duwe siji utawa luwih saka gejala kasebut, langsung hubungi spesialis. Trichologist bakal bisa nemtokake kanthi pratandha eksternal rambute, uga nggunakake asil analisis kultur lan kultur bakteriologi, jenis mycosis (jamur sing disebut) nyerang sampeyan.

Penyakit umum lan gejala kasebut

pamisah tips

  • Microsporia. Salah sawijining penyakit jamur sing paling cepet nyebar. Fitur khas kasebut yaiku kemerahan sing katon ing kulit, sing banjur bisa ditutupi dening umpluk cilik. Rambute ing situs iki dadi brittle lan tiba metu.
  • Trichophytosis. Versi sing luwih umum saka jeneng penyakit iki yaiku ringworm. Minangka sajrone penyakit jamur liyane, penyakit iki nyebabake rasa beracun, kulit peeling, munculake wilayah abang, pecah rambut, lan pembentukan embun abu-abu ing papan pecah rambut. Ana uga wangun jero trichophytia, sing ditondoi dening pembentukan bengkak kanthi kontur abang utawa biru sing jelas katon. Iki foci inflammation uga duwe gelembung cilik lan crusts, ing kang accumulate purulent discharge. Kajaba iku, kanthi bentuk cemlorot jero, gejala kayata malaise umum, rash ing awak, bengkak ing wilayah kelenjar getah bening, lan deformasi piring kuku bisa katon.
  • Favus Jeneng liyane yaiku scab. Penyakit iki ora khas kanggo lintang-lintang kita, iku umum ing negara-negara Asia lan ing Timur Tengah. Nanging, ana kasus penyakit ing negara-negara Eropah. Penyakit iki diwiwiti kanthi munculé kerak kuning, sing, yen ora ditangani, nggedhekake. Rambut ing atropi rusak lan tiba metu, mimpin kanggo kebototan.

Manungsa waé! Isi uga ora nyenengake kanggo ndeleng - 'diagnosa jamur kulit kepala'

Alesanipun

Pangobatan jamur sirah ora bisa diwiwiti tanpa nemokake penyebab penyakit kasebut. Paling kerep, kelemahan kanggo masalah iki disebabake kelemahan sistem kekebalan umum, nandheske, sing nggawe awak luwih mbebayani tumrap kelompok jamur, virus, lan bakteri.

Kajaba iku, ora tetep karo aturan kebersihan pribadi, nggunakake sikat dada lan topi uga bisa nyebabake masalah karo kulit. Mulane, kanggo ngreksa marang jamur, perlu, dhisik kabeh, kanggo nyegah kahanan kasebut.

Fitur perawatan

Sampo khusus - produk pisanan! Amarga sipat kompleks saka penyakit kasebut, bakal dadi resiko gedhe kanggo nunjukake tata cara lan obat-obatan dhewe. Mulane, supaya dhokter bisa milih ngobati jamur ing endhas.

Gumantung ing jinis mycosis, dhokter nyathet obatan tartamtu sing duwe efek sistemik sing kompleks ing awak. Faktor rumit kerep kasunyatan sing paling akeh obat antipung internal, kanggo kabeh efektifitas, uga duwe kontraindikasi.

Contone, akeh sing ora dikarepake kanggo pasien-pasien karo masalah ginjel, nandhang penyakit getih, metabolisme cacat, lan onkologi.

Saliyane obat internal, obat-obatan lokal uga diwenehake. Iki kalebu, pisanan kabeh, shampoo antijamur :

lan liya-liyane, uga balms lan ointments.

Coba conto-conto tartamtu saka nggunakake obatan kanggo penyakit jamur kulit kepala.

  • Ing perawatan saka microsporia nggunakake preparat lokal - - Wijin Terbizil lan Termikon, sing ditrapake menyang wilayah sing kena 1-2 kali dina. Kaping digunakake ing kulit karo lapisan tipis lan alon-alon diusap. Rata-rata, wektu nggunakake obat lokal kasebut yaiku 2-4 minggu. Minangka obat sing diwènèhaké kanthi cangkem, griseofulvin kudu diisolasi: dipigunakaké 3-4 kali dina karo dhaharan (pirsani instruksi ). Kanggo luwih nyerep obat kasebut, dianjurake kanggo njupuk ing teh minyak sayur palsu. Istilah perawatan ditindakake dening dokter, nanging biasane umume kurang saka siji setengah sasi.
  • Nalika ngobati trichophytosis, ointments padha diwenehake minangka trichophoria. Kajaba iku, sampeyan bisa nggarap salep microspore sapisan dina kanggo rong minggu, sing diterapake ing lapisan tipis. Yen penyakit wis pindah menyang tingkat kronis, metode Arievich bisa diwènèhaké kanggo detachment tanduk lapisan. Salep salicylic susu dilebokake minangka kompress kanggo rong dina, sing banjur diganti dening kompres anyar karo salep 2-5% salisilat utawa salislik seng salep. Sawise kuwi, lapisan kulit sing mesum dibusak kanthi scalpel sing blunt, lan titik ireng sing ditinggalake saka rambut diilangi kanthi pita sutra.
  • Favus bisa kena infèksi sing padha kaya trichophytosis. Irunin uga ditindakake kaping pindho sapisan dina, ing perawatan yaiku 21 dina. Sacara internal, sampeyan bisa nggunakake, kalebu salep batrafen, sing ditrapake ing lapisan tipis ing kulit sing kena pengaruh kaping pindho dina kanggo 14 dina.

Folk medicine

dandruff2 Ana pirang-pirang cara kanggo ngobati jamur sirah sing diolah ing pirang-pirang abad kanthi nggunakake obat-obatan rakyat. Nanging perlu kanggo mangerteni yen efektivitase kerep banget. Shampoo antipungal saka farmasi kanggo 300 r bakal luwih efektif.

Mesthi, ora mesthi gumantung mung ing obat tradisional , kanthi ora nggatekake saran saka dhokter, nanging kanggo nambah obat tradhisional tradisional sing luwih utawa kurang ditrima.

Minyak eukaliptus dianggep minangka cara sing efektif kanggo nimbulaké luka jamur kulit sing ana ing sangisoré penyakit ringan. Dianjurake kanggo netes sawetara tetes minyak ing sisir lan nganggo kanthi cara iki ing rambut lan kulit.

Yen ditandhani karo rasa gerah lan kulit abang, sampeyan bisa nggunakake resep ing ngisor iki. Sampeyan kudu nyampur sendok teh jus bawang putih kanthi jumlah minyak zaitun lan jus lemon sing padha. Campuran sing ditampa kanthi spons katun ditrapake menyang wilayah sing kena pengaruh, sawise sampeyan kudu nganggo topi plastik utawa mbungkus sirah kanthi film lan ngenteni jam. Banjur sampeyan kudu ngumbah rambute nganggo sampo. Banyu asring digunakake kanggo mbilas rambut: 2 sendok teh cuka (meja) kudu diencerke ing liter banyu.

Sampeyan bisa nggawe kompres saka werna celandine . Kanggo persiapan iki, infus kasebut perlu kanggo ngetokake 300 gram bahan tanduran sing ditemtokake, tuangkan 0,5 liter vodka ing sakarone, gabus lan ninggalake kanggo nambani seminggu ing panggonan kang peteng lan kelangan. Nalika infus siap, sampeyan kudu ngeculake kapasitas, ketegangan lan nggawe kompres.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.