Griseofulvin

Analog

Griseofulvin 40 tab.

  • Suspensi Griseofulvina;
  • Griseofulvin-forte;
  • Gritsin;
  • Tumindak.

Rega

: 253 р. Rata-rata online rega * : 253 r.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Griseofulvin Jeneng International Non-proprietary: Griseofulvin.

Komposisi

Bahan aktif:

  • griseofulvin.

Bahan kimia tambahan:

  • pati pati;
  • lactose (gula susu);
  • kalsium stearat;
  • polyvinylpyrrolidone (povidone) bobot molekul sing kurang.

Farmgroup

Agen antifungal.

Tindakan farmakologis

Gelut karo jamur genus Trichophyton, Microsporum, Epydermophyton Achorionum. Iki nyebabake pelanggaran struktur spindle mitosis (sawijining set kromosom, kutub lan serat) lan sintesis dinding sel saka jamur sing ngandung kitin, nyegah pertumbuhan sel jamur ing metaphase (fase kedua divisi sel ora langsung) lan sintesis protein amarga nglanggar matriks asam ribonukleat. Cenderung nglumpukake ing sel kulit, rambut lan kuku, saéngga mbantu keratin dadi luwih tahan kanggo invasi jamur (infeksi). Sanalika keratin sing dipisahake dipisah, diganti karo jaringan sing luwih sehat.

Pharmacokinetics

195 Penyerapan cukup dhuwur: wangun microcrystalline 25-70%, wangun ultramikrokristalin meh 100%. Proses penyerapan ditingkatake sawise njupuk panganan lemak. Limit konsentrasi tamba ing getih ditetepake 4-5 jam sawise sampurna, saturasi maksimum griseofulvin ing plasma yaiku 0.5-5 mg / l. Interaksi karo protein plasma - 80%. Selektif iki kasil ing stratum corneum (lapisan paling njaba epidermis) lan adendum, uga ing ati, jaringan lemak, lan otot rangka. Jumlah cilik disebarake ing cairan awak lan jaringan. Penetrates liwat plasenta. Metabolized (decomposed) ing ati kanthi pembentukan metabolit ora aktif (produk metabolisme), utamané, turunan 6-methylgrisofulvin lan glucuronide. Kanggo 24 jam setengah urip saka tamba. Diiseni dening ginjal (kalebu 1% ora diowahi) lan usus (36% saka wangun ora diganti).

Indikasi sing digunakake

  • kulit mikrospor alus;
  • mycosis kulit;
  • onychomycosis ( bentuk abot );
  • trichophytosis;
  • kulit atlit alus;
  • microsporia saka kulit;
  • favus

Contraindications

  • sensitivitas dhuwur;
  • meteng lan lactation;
  • porphyria;
  • sindrom kayata lupus lan sistemik lupus erythematosus;
  • penyakit getih sistemik;
  • ati gagal;
  • leukopenia (jumlah sèl getih putih sing kurang);
  • Organic liver and kidney disease;
  • malignant neoplasms;
  • umur bocah.

Instruksi khusus

  • Disaranake nggunakake cara kontrasepsi non-hormonal, minangka griseofulvin ngauripake nyebabake kinerja reproduksi lanang lan wadon;
  • pasien kudu ngendhaleni aktivitas saka mbebayani sing mbutuhake tingkat perhatian lan kabut reaksi psikomotor;
  • Sampeyan ora dianjurake kanggo nggunakake griseofulvin ing bentuk-bentuk sing lembut saka penyakit, nalika bisa mbatesi cara antijamur saka njaba nggunakake.

Dosis lan dianjurake dosis

griseofulvin_borschagovskyy-cpp

Njupuk mung minangka ditampa dening dokter.

Griseofulvin digunakake ing jero, sawise pangan, kanggo siji utawa sawetara receptions.

Wong diwasa disaranake 500 mg / dosis, lan ing formulir sing abot dosis kudu tambah.

Anak - 10 mg / kg saben dina.

Duration of treatment kanggo mycoses abot nganti 12 wulan.

Course kanggo mycosis ing awak tahan 2-4 minggu, ing kasus jamur saka kulit kepala - 4-6 minggu, mycosis saka sikil - 4-8 minggu, leloro driji - ora kurang saka 4 sasi, lan pungkasanipun, kanggo driji sikil, perawatan tahan ora kurang saka 6 sasi.

Batas paling dhuwur saka tingkat saben dina - 1 g.

Efek sisih

Sistem saraf:

  • sirah;
  • dizziness;
  • kelemahan;
  • kepenak;
  • gangguan tidur;
  • karusakan ing saraf sistem saraf periferal (peripheral neuropathy);
  • kekurangan koordinasi;
  • mundhut gagasan sing bener babagan wektu lan papan (disorientasi);
  • necrosis saka lumahing kulit, katon "goosebumps" utawa nyeri ora wajar nalika nutul (paresthesia saka extremities);
  • kebingungan

1561 Sistem pencernaan:

  • mual;
  • muntah;
  • diare;
  • nyeri weteng (gastralgia);
  • Penyakit mukosa lisan (stomatitis candidal, dumadi ing wong diwasa lan bocah );
  • hepatitis

Organ pangobatan getih:

  • ngurangi isi granulosit (granulositopenia);
  • ngurangi neutrophil getih (agranulocytosis);
  • ngurangi jumlah leukosit (leukopenia).

Ana uga manifestasi alergi - ruam, gatal, urtikaria , sensitivitas tambah kanggo radiasi ultraviolet, angioedema, lan liya-liyane.

Ing kasus sing jarang, dermatitis bullous alergi (necrolysis epidermal beracun utawa sindrom Lyell) bisa uga.

Overdosis

Ora diidhèntifikasi. Hypersensitivity to griseofulvin bisa kedadeyan, minangka asil kang kudu ditolak kanggo njupuk tamba. Dokter sing nekani kudu ngirim resep obat desensitizing (ngresiki reaksi alergi).

Perawatan karo overdosis

Dokter sing nekani prescribes terapi gejala.

Apa obat lan zat ora bisa dijupuk nganggo griseofulvin:

  • Etanol Efek kasebut meningkat.
  • Kontrasepsi oral lan anticoagulan saka estrogen sing ora kalebu jinis tindakan sing ora langsung. Kegiatane kurang.
  • Primidone lan barbiturates. Padha nyuda efek antijamur.

Kondisi panyimpenan

Simpen tablet kudu ing panggonan sing garing. Suhu sungu ora luwih dhuwur tinimbang 20 ° C.

Urip rak

3 taun 6 sasi.

Ulasan

Aku wis ngetokake mycosis kulit. Aku wis diwènèhaké Griseofulvin kanggo perawatan. Dheweke njupuk 2 minggu lan isih ngolah lenga karo ointment. Saiki aku sehat banget. Sofia, Rostov

Nambani cacing. Mung efek sisih mung ing minggu kapisan yaiku sakit kepala, nanging banjur kabeh lunga. Daria, MO

Ninggalake saran sampeyan ing komentar!

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

1 komentar

  • Nadya :

    Aku lungguh karo anakku ing rumah sakit, ing sirahé. Dheweke duwe mual lan ngelu amarga obat kasebut.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.