Immunomodulators lan adaptogen

Isi:

Klasifikasi

pil-lollipop Obat-obatan imunostimulasi modern diklasifikasikaké miturut asal-usulé ing golongan kasebut:

  • Obat herbal - ekstrak utawa tinctures saka Echinacea, Eleutherococcus, Schizandra, Immunal, lan liya-liyane. Iki obat duwe efek adaptogenic lan immunostimulating entheng lan diwenehake kanggo pasien karo immunodeficiencies. Ing administrasi prophylactic, agen kaya mengkene ngurangi risiko kena infeksi utawa infeksi saluran pernapasan, nyegah patologi radiasi lan nyuda gawe piala saka sitostatika;
  • Preparat mikroba - Imudon, IRS-19 lan liya-liyane. Preparat sacara langsung nyebabake macrophages lan monosit, sing, sawisé ngaktifake, ngasilake sitokin sing micu reaksi imun sing ningkatake penyisihan mikroba;
  • Interferon - Anaferon, Viferon. Obat sing njaga awak saka kabeh jinis serangan antigenik saka bakteri, virus lan asal liyane;
  • Obat sintetik - Amiksin, Trekrezan, dll. Ningkatake resistensi sakabèhé marang efek njaba lan merangsang respon imun;
  • Agen endogen - Timogen, Timalin. Iki minangka preparasi adhedhasar sel-sel sumsum plancental utawa sumsum tulang wesi utawa timus. Padha mulihake jumlah normal sel getih, nyebabake produksi interferon lan aktivitas imun luwih apik.

Preparat karo aktivitas adaptogenik utawa immunomodulator ora dianjurake supaya dijupuk kanthi bebas, sing perlu kanggo resepsi kasebut kudu ditemtokake dening imunolog.

Obat populer

Trekrezan (250 r *)

Instruksi lan review

Tampilan umum Trekrezan imunomodulator adaptogenik ngrangsang produksi interferon, ngatasi lan mbenake status kekebalan pasien. Minangka asil saka tamba:

  • Tambah daya tahan awak sajrone pambudidaya mental lan fisik;
  • Ngurangi efek beracun saka macem-macem obat-obatan lan bahan kimia;
  • Awak duwe resistensi khusus kanggo kekurangan oksigen, owah-owahan suhu lan faktor agresif liyane.

Amarga efek sing padha Trekrezan kasil digunakake kanggo tujuan terapeutik lan prophylactic ing kasus infeksi respiratori, flu utawa selesma. Ing ngarsane efek stres (contone, kekurangan oksigen, hipotermia, utawa panas), iki nyumbang kanggo ningkatake kesehatan lan resistensi awak.

Temtokake immunomodulator iki ing perawatan komplikasi saka mundur alkohol utawa ing kasus keracunan karo logam abot. Alat kasebut contraindicated nalika meteng, bocah nganti umur 12 taun lan ngandhut, karo intoleransi laktosa.

Immunal, Echinacea (300 r *)

Instruksi lan review

Solusi Minangka bagéan saka komponèn saiki imun saka tanduran asal (jus echinacea). Obat iki nimbulaké kekebalan non-spesifik. Amarga aktifitas fagositosis lan tambah leukosit, obat iki nyegah reproduksi lan perkembangan mikroorganisme patogen. Kajaba iku, Immunal nduweni aktivitas anti virus marang herpes utawa influenza. Prekara Echinacea lan Immunal minangka analog karo bahan aktif sing padha (ekstrak saka herba Echinacea), supaya padha duwe efek sing padha.

Loro-lorone obatan digunakake:

  1. Yen sampeyan duwe pratandha wiwitan flu utawa pangolahan catarrhal, uga kanggo nyegah pathologi kasebut;
  2. Kanggo nambah status imun ing proses pengobatan antibiotik jangka-panjang;
  3. Ing perawatan saka kambuh patologi urining lan respiratory.

Echinacea dikontraindikake ing patologi otoimun, immunodeficiency (HIV), AIDS, multiple sclerosis, hypersensitivity kanggo tanduran lan komponene, bocah ing umur 12 taun, ing ngarsane patologi sistemik kayata leukemia, tuberkulosis, dll. Aja nyaranake supaya dijupuk tanpa perlu lan ngandhut , amarga ora ana asil riset pungkasan babagan efek obat ing janin lan nalika ngandhut.

Immunal ing wangun solusi kasebut contraindicated ing bocah-bocah luwih enom saka taun, lan ing tablet kanggo bocah-bocah ing umur 4 taun. Sampeyan ora bisa njupuk obat ing autoimmune lan pathologi sistemik kayata AIDS utawa HIV, multiple sclerosis lan leukemia, tuberkulosis, dll. Sampeyan ora bisa njupuk Immunal kanggo wong sing duwe hypersensitivity utawa intoleransi kanggo echinacea lan komponen obat liyane. Ora kaya Echinacea, Immunal bisa dijupuk lan ngandhut, nanging mung nganggo resep dokter.

Immunomax (800 p)

Instruksi lan review

Ampoule Immunomax Immunostimulant efektif, miturut pengaruh sing ana tambah telung dhuwure aktivitas selular saka sistem kekebalan awak. Immunomax nambah resistensi awak marang virus kaya herpes utawa wabah, papillomavirus utawa parvovirus. Kajaba iku, obat kasebut nglindhungi awak saka mikroorganisme bakteri kaya klamidia, staphylococcus, Escherichia coli, Salmonella utawa Mycoplasma, ureaplasma, lan liya-liyane.

Immunomax Contraindications:

  • Nganti 12 taun;
  • Menyusui lan ngandhut;
  • Hypersensitivity menyang tamba utawa komponen individu.

Reaksi ala obat kasebut ora nyebabake. Lan ing kasus sing luar biasa, bisa diwenehi nalika meteng.

Galavit (tablet 300 r *, prik 600 r *)

Instruksi lan review

galavit3 Immunomodulator modern, sing kasedhiya ing wangun lilin, tablet lan bubuk kanggo injeksi . Obat iki duwe efek anti-inflammatory tambahan. Galavit nuduhake imunostimulér sintetik lan saiki ora ana analog. Obat iki diberkahi karo aksi spektrum sing akeh:

  1. Iku nambah produksi antibodi sing perlu;
  2. Meningkatake produksi macrophages, sing dibedakake kanthi kemampuan kanggo ngilangake patogen patogen;
  3. Mundhakake produksi interferon sing nyumbang kanggo resistensi marang macem-macem infeksi;
  4. Nduweni efek antioksidan;
  5. Ora ana aktivitas hepatoprotective, yaiku nglindhungi ati.

Galavit contraindicated kanggo patients ing umur 6 taun sing lactating, ngandhut, utawa wong karo intoleransi kanggo obat iki.

Arbidol (250 p *)

Instruksi lan review

Kapsul Arbidol Agen antiviral karo kegiatan imunomodulator sing moderat. Obat kasebut dituduhake kanggo penyakit kaya:

  • SARS, kasus abot panyakit pernapasan, rumit dening pangolahan pneumonik utawa bronkial, jinis influenza A lan B;
  • Lesi pneumonic, perawatan komplikasi bronkitis kronis, herpes berulang, pneumonia;
  • Pemugaran lan perbaikan status imun, administrasi prophylactic saka obat kasebut sawise operasi;
  • Ing perawatan Komplek lesi usus akut saka rotavirus asalé ing bocah-bocah pediatric (lawas saka 3 taun).

Obat iki wis ora ana contraindications lan efek samping. Iki ora diwènèhaké marang bocah-bocah ing umur telung taun, uga pasien sing hypersensitive karo obat kasebut. Antarane reaksi sing saleh, manifestasi alergi banget jarang diamati.

Isoprinosine (600 p)

Instruksi lan review

kothak lan blisters ing loro-lorone Preparation tableted antiviral lan immunostimulating tumindak. A alat asal sintetis, turunan saka purin, digunakake kanggo penyakit kaya:

  1. Papillomavirus, kalebu karo organ-organ genital lan larynx;
  2. Macem-macem bentuk ARVI lan flu;
  3. Shingles and chickenpox;
  4. Cytomegalovirus;
  5. Macem-macem modifikasi virus herpes kabeh jinis, uga keratitis herpetic, lesi herpetic genital, lan liya-liyane;
  6. Molluscum contagiosum;
  7. Corey;
  8. Mononukleosis saka sumber infèksi, lan liya-liyane.

Antarane owah-owahan tamba kasebut, para pasien ngelingake ana ing reaksi ngarepan kaya sindrom mual-muntah lan nyeri epigastris, gatal-gatal ing kulit, rasa nyuda lan pusing, gangguan tidur lan sirah, eksaserbasi asam urat utawa kelainan usus. Awit tamba nimbulaké panambahan urea getih, kontraindikasi ing urolithiasis, asam urat, fungsi ginjel sing ora cukup lan arrhythmia. Kajaba iku, izoprinosine wis kontraindikasi ing bocah-bocah cilik sing boboté kurang saka 20 kg lan luwih enom saka umur 3 taun.

Imunofan (500 p *)

Instruksi lan review

Kabeh formulir Imunofan minangka obat immunomodulator kanthi aktivitas hepatoprotective, detoxifying, antioksidan lan immunostimulasi. Kajaba iku, obat-obatan ngalangi kedadeyan resistance seluler marang obatan antitumor.

Obat iki kasedhiya ing wangun suntikan, suppositories rektum utawa semprotan siram. Imunofan efektif ing nambani:

  • Infeksi HIV;
  • Macem-macem jinis immunodeficiency;
  • Papilomavirus;
  • Cytomegalovirus;
  • Hepatitis virus saka macem-macem jinis;
  • Herpes;
  • Ing therapy antitumor Komplek, lan liya-liyane.

Obat iki ora digunakake ing perawatan bocah-bocah ing umur 2 taun lan wanita ngandhut sing duwe konflik rhesus karo janin.

Tiloron (600 p *)

Ozon packaging Obat Lavomaks , Amiksin, lan Tiloram minangka analogue, nduweni bahan aktif sing padha (tilorone) lan kalebu kelompok obat - induktor sintesis interferon, kanthi tumindak imunomodulator lan anti virus. Preparation digawe ing wangun tablet.

  1. Lavomax nyebabake panyebaran antibodi, ngrangsang struktur sel stem sumsum tulang, nyuda aktivitas imunosupresif. Iki digunakake kanggo herpes lan infeksi cytomegalovirus, hepatitis virus, infeksi saluran pernapasan lan influenza ing pasien diwasa. Contraindicated in pregnant women, children and teen under 18 and lactating.
  2. Amiksin nduweni efek sing padha lan bisa nyegah reproduksi virus. Sampeyan bisa digunakake ing pediatrik saka umur 7, Nanging, wis contraindicated sajrone dipakani lan meteng.
  3. Tiloram, kayata Lavomax, wis kontraindikasi ing pasien ing umur 18 taun, pasien ngandhut lan nandhang laktating. Antawisipun reaksi saleh kadhangkala dumadi rashes alergi, ngenceraken tipis lan dyspepsia (gangguan pencernaan).

Timalin (500 p *)

Instruksi lan review

10 botol Obat digawe ing bentuk lyophilisate kanggo nyiapake solusi injeksi. Zat aktif obat kasebut yaiku ekstrak tysmus, sing diduweni dening nambani kewan saka kelenjar timus.

Obat iki efektif nalika perlu kanggo ngatasi aktivitas imun. Kajaba iku, marang latar mburi njupuk Timalin, para pasien ningkatake proses substansi substansi sel, mulihake formasi getih lan akselerasi regenerasi.

Timalin dituduhake:

  • Kanthi status imun nyuda marang latar mburi werna-werna jinis jaringan alus lan patologi tulang purulent-inflamasi;
  • Ing luka infèksi saka baktèri utawa asal virus;
  • Ing panindesan fungsi hematopoietik lan kekebalan ing latar mburi perawatan chemotherapeutic utawa radiation tumor lan proses onkologis, uga kanthi terapi antibiotik sing dawa, lan liya-liyane.

Obat iki ora ana contraindications lan ora diwenehake mung kanggo wong sing hypersensitivity kasebut. Ing kasus-kasus langka, panggunaan Timalin diiringi reaksi alergi sing saleh.

Ana analog adhedhasar inti sing padha - Taktivin .

Riboxin

Instruksi lan review

Iku gegayutan karo aturan metabolik, nduweni aktivitas antiarrhythmic lan antihypoxic. Minangka asil saka obat kasebut, sirkulasi getih jaringan koroner wis normal, kaseimbangan jantung jantung saya mundhak. Zat aktif yaiku inosin. Obat iki digunakake mung ing pasien diwasa ing perawatan iskemia miokardial lan aritmia, sing diprakirake kanthi njupuk glikosida jantung.

Cytoflavin

Instruksi lan review

Persiapan multikomponen sing ngandung inosin, asam succinic, vitamin В₂, lan PP. Cytoflavin nuduhake obatan metabolisme sing ningkatake nutrisi jaringan lan respirasi selular, sirkulasi getih. Wis aktivitas anti-iskemia lan neuroprotective. Diprodhuksi ing tablet lan injeksi, sing dipigunakaké kanggo ngobati pasien sing umur. Iku ora apik kanggo nggunakake nalika ngandhut lan ngobati pasien.

Aku bisa ngandhut

Dokter ora duwe pendapat sing jelas babagan ngakoni immunomodulators ing wanita ngandhut, nanging mayoritas cenderung kanggo pracaya yen dheweke ora bakal dijupuk. Sebagéan gedhé dana saka grup iki ana ing pasar pharmaceutical kanggo wektu sing relatif singkat, saéngga efek samping jangka panjang saka administrasinya durung dingerteni.

Kanggo ngiyatake kekebalan kanggo wanita ngandhut, luwih becik kanggo mbenerake diet, ngenalaken karo sayuran, jamu lan woh-wohan, kanthi rasional ngatur rejimen, duwe wektu maneh kanggo lumaku ing udara terbuka, lan liya-liyane.

Ing kanak-kanak

rebenok-boleet Ing perawatan bocah, panggunaan immunomodulators lan adaptogen diakoni ing kasus:

  • Selesma, flu lan flu kerep banget;
  • Tanpa anané gejala hiperthermik sajrone infèksi lan influenza respiratori;
  • Nalika gangguan turu, kelemahan abot, kerut sirah;
  • Ing kasus alergi pangan;
  • Kanthi nambahake tandha kelenjar getah bening.

Nganti umur 1,5 taun, imunomodulator digunakake mung ing kasus sing luar biasa. Anak sing luwih lawas, kanthi ketat minangka indikasi medis, bisa diwenehi immunomodulator saka grup interferon. Ora ana gunane kanggo menehi jeneng tartamtu kanggo obatan kasebut, amarga mung bocah cilik sing ngirim resepne. Minangka immunostimulants lan adaptogen ing bocah-bocah, luwih becik nggunakake obat alami kaya madu, hips mawar, bawang putih utawa bawang, eucalyptus, lan liya-liyane.

Prinsip umum tindakan

pil Obat imunomodulator dirancang kanggo nimbang tingkat struktur sel sistem kekebalan kanthi anané patologi otoimun. Obat-obatan iki nyatakake kegiatan kabeh komponen imun, suppressing, yen perlu, utawa ngaktifake. Tindakan adaptogen ditujukan kanggo ningkatake resistensi struktur organik tumrap pangaruh njaba, virus lan liya-liyane.

Obat-obatan imunomodulator ditrapake kanggo pasien kanthi masalah kesehatan sing serius. Ana sawetara patologi sing ora bisa tahan karo lara infèksi sing paling gampang. Patologi sing paling misuwur kasebut yaiku virus manungsa immunodeficiency. Kanggo nyegah selesma lan flu sing adoh karo hipotermia sing rada entheng, pasien kasebut diwajibake imunomodulator.

Uga bayi sing durung premati mbutuhake terapi immunomodulator, utamane nalika lagi nekani institusi pendidikan prasekolah. Ing kahanan iki, bocah bisa dadi lingkungan sing anyar, sing nduweni bakteri lan mikroorganisme dhewe, saengga, sakwisé periode adaptasi, bocah-bocah dianggep adaptogen sing:

  1. Ngaruhi struktur neurosistem;
  2. Mulihake aktivitas endokrin;
  3. Akselerasi reaksi owah-owahan nyata;
  4. Mbentuk resistance awak kanggo efek njaba;
  5. Sumbangan kanggo ngapikake kinerja, portability, beban gedhe, etc.

Dadi obat adaptogenik ora nglanggar proses aktivitas normal awak. Wong-wong dianjurake supaya dijupuk dening para buruh industri mbebayani lan kerja keras, atlet lan wong ing kahanan stres utawa gangguan depresi. Yen sampeyan nggunakake adaptogen kanthi tekanan mental lan fisik sing dhuwur, obatan kasebut bakal nambah aksine awak tanpa nyebabake otak lan aktivitas otot.

* - Nilai rata-rata ing antarane sawetara saliyane ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

1 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.