Kenapa aku duwe thrush?

Ngenalaken panyebab utama perkembangan thrush yaiku langkah pisanan tumuju perawatan sukses. Penyebab candidiasis akeh lan bisa ditemokake karo pemeriksaan sing lengkap.

Dadi, apa pangaruh perkembangan penyakit kasebut?

Woman-reading-a-book-on-sofa Trus ing wanita utawa kandidiasis vagina, senajan ora bisa dipangan, iku gejala gejala sing luwih ora pikire. Sensasi kobong kuat, gatal sing nyebabake rasa ora nyenengake, lan efek negatif ing urip seksual sing utama, nanging ora mung, manifestasi candidiasis.

Kanggo cepet lan efektif ngobati penyakit kasebut, perlu nemokake panyebab utama babagan sariawan ing wanita, lan ora ana mung sawetara wae kaya sing katon ing pandang sepisanan. Penjelasan faktor sing nyebabake penyakit iki ngilangi pengaruhe, sing mengaruhi efektifitas terapi sing ditindakake dening dokter lan ora ana exacerbation saka penyakit ing mangsa ngarep.

Panyebab umum

Awak saben wanita lan bocah wadon ing umur reproduksi individu, lan mulane pangaruh faktor negatif njaba lan internal duweni efek sing beda banget sajrone fungsi organ internal. Sing, tingkat jamur kaya ragi ing vagina ora bisa dipicu dening siji alesan.

wanita-ngomong-dhokter Gynecologist sing wis pengalaman ngenali ngenali faktor panyakit sing nandhang penyakit iki ing pasien-pasien; iki bisa ngaruhi kualitas perawatan lan perbaikan kesejahteraan wanita ing sawetara dina. Penyebab saka sariawan ing kasus paling gedhe dumadi ing pangaribawa owah-owahan ing awak:

  • Marang latar mburi kakebalan sing kurang.
  • Sajrone perawatan karo antibiotik lan obat liyane.
  • Nalika kegagalan hormon ing awak.
  • Tumindak latar mburi kelainan endokrin.
  • Sajrone penyakit nular.
  • Ing ngisor iki pengaruh stress psycho-emosional jangka panjang.
  • Gagal kanggo netepi kabutuhan sing diperlokake.
  • Ing pangaribawa alergen.

Faktor pendorong iki sing paling kerep dideteksi karo sariawan, nanging ora mung siji. Kadhangkala, kanggo nemokake sabab saka candidiasis asring ditindakake, siji kudu ngliwati siklus sakabehe langkah-langkah diagnostik lan siji ora perlu nganggep yen iki ora duwe pangerten.

Klarifikasi panyebab utama lan paling penting kanggo candidiasis vagina perlu banget kanggo wanita sing ora bisa ngandhut utawa angen-angen rampung ing keguguran. Kadhangkala sariawan nyerang ngombe kandhutan lan bisa dadi sababe candidiasis ing bayi.

Kurangé sistem kekebalan

Kekebalan Trus paling akeh dideteksi ing wanita sing duwe penyakit kronis saka organ internal utawa wis nandhang penyakit serius.

Kanthi kekebalan awak sing kurang, awak ora bisa ngatur kabeh reaksi biokimia sing dumadi lan tingkat mikroflora ono gunane, mula, wutah jamur sing diamati.

Utamané asring, paningkatan ing jumlah mikroorganisme kaya ragi ditularake ing pasien-pasien sing duwe penyakit kronis saka saluran gastrointestinal.

Asring candidiasis dumadi kanggo pisanan utawa dadi luwih abot sawise operasi, operasi weteng. Iki diterangake dening weakening umum awak lan intake saka antibiotik lan obat pharmacological liyane.

Terapi antibiotik

Kanthi panemuan antibiotik, manungsa wis bisa ngatasi akeh penyakit sing nyariosaken ewu jiwa. Bahan aktif antibiotik kanthi cepet ngatasi bakteri nyerang penyakit kasebut lan bisa ngobati wong ing sawetara dina.

antib2 Nanging ana medali medhali iki - terapi antibakteri sing aktif uga nyebabake pangurangan mikroflora ono ing awak, sing ngontrol pertumbuhan microflora patogen.

Ing karusakan saka lactobacilli ing vagina lan usus ngarah menyang kasunyatan sing jamur kaya ragi wiwit multiply kanthi cepet. Iki nyebabake thrush ing wanita nalika periode kasebut sawise terapi antibiotik sing suwe.

Begjanipun, saiki ana suplemen sing bisa ngowahi kanthi cepet mikroflora vagina, kayata:

Penyakit endokrin

Wanita sing duwe diabetes, asring menehi perhatian marang exacerbation periodik candidiasis. Lan kasunyatan iki nduweni panjelasan sing cukup. Tingkat glukosa sing dhuwur ing getih uga ndarbeni owah-owahan ing kaasaman ing lingkungan vagina. Gula disekresi bareng karo sekresi vagina mbantu nggawe lingkungan sing disenengi kanggo jamur sing kaya ragi.

Ketidakseimbangan hormonal

Rumus estrogen Tambah ing tingkat hormon wadon tartamtu ing awak ndadékaké owah-owahan ing lingkungan asam menyang basa siji, ing ngendi jamur kaya jamur berkembang kanthi cepet lan unshindered. Bisa nyebabake ketidakseimbangan hormonal:

  • Pregnancy Tampilan sariawan bisa kedadeyan ing trimester apa wae, perawatan ing wektu iki perlu utamane, amarga candidiasis bisa nyerang anak kasebut.
  • Serangan ing pirang-pirang pasien ana sawetara dina sadurunge haid. Iki amarga kena hormon progesteron lan kena suhu ing mangsa ovulasi, sing uga ono gunane kanggo jamur.
  • Climax.
  • Kontrasepsi. Kontrasepsi karo hormon ngganti lingkungan vagina dadi alkali, ing ngendi jamur berkembang kanthi cepet. Panggunaan jangka panjang IUD uga nyebabake perkembangan koloni jamur.

Ketidakseimbangan hormon sing disebabake dening kontrasepsi bisa didandani yen kontrasepsi sing bener dipilih.

Penyakit seksual

Kerep banget serigala katon ing latar mburi penyakit sing ditularake. Chlamydia, Trichomonas, gonococci lan mikroorganisme liyané ngganti mikroflora vagina, sing ndadékaké nyimpulaké tingkat fungi kaya jamur ing arah pertumbuhané. Lan sanajan thrush ora penyakit seksual, bisa ditularake saka pasangan kanggo partner nalika nuroni.

Sampeyan perlu ngeling yen yen sariawan terus saya tambah lan pengobatan ora nggawa remisi jangka panjang, banjur perlu kanggo mriksa pasangan reguler. Ing wong, sariawan bisa tanpa asimtomatik, nanging ora ateges tingkat jamur kaya ragi iku normal.

Ora mematuhi kesehatan

Hello Kitty Gaskets Salah sijine panyebab utama kandidiasis kandel yaiku kebersihan ora becik ing organ kelamin, yaiku:

  • Cara migunani sabun lan gel warna. Panganggone kosmetik intim tetep nerak microflora normal lan ngembangake lingkungan sing becik kanggo kelompok jamur kaya ragi.
  • Ganti gasket langka. Nemokake ing gasket, jamur bakal kahanan apik kanggo perkembangan cepet lan yen langka kanggo ngowahi barang kasebut ing kabersihan feminin, mikroorganisme bakal lumebu ing vagina.
  • Jamur kaya jamur ana ing usus, lan yen kesehatan ora diterusake sawise gerakan usus, banjur mikroorganisme iki uga bakal mlebu menyang mukosa vagina.

Nganggo jahitan sintetis utawa ketat uga bisa uga dianggep ora nguras kesehatan. Nalika ngagem kathok kuwi, asamitas saka owah-owahan tempek, sing nimbulaké pangembangan ragi.

Pencegahan utama saka sariawan yaiku ngilangi kabeh faktor ing ndhuwur. Nalika ngobati antibiotik, mesthi penting kanggo mulihake microflora usus kanthi probiotik lan diet. Peningkatan jumlahe saka kekebalan uga nyumbang kanggo kasunyatan yen penyakit saka seksual seksual mung dumadi ing kasus sing luar biasa. Soda douching uga wis bukti banget kanggo nyegah penyakit.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.