Dokter sing mlaku nganggo papilloma

Papilloma utawa warts umum - sing umum kulit rentangan antarane populasi. Nanging, sawetara saka kita ngerti sapa sing arep tindak lan apa sing kudu dilakoni karo papilloma. Ing artikel iki kita bakal nyoba njawab pitakonan kasebut.

Gambaran

wart ing driji Papilloma - pembentukan lemah ing kulit wong utawa membran mukosa. Tekstur kerep mirip karo papilla cilik, ngadeg ing stalk tipis. Werna beda-beda gumantung saka cahya jambon nganti coklat peteng.

Alasan wong duwe kutil yaiku manungsa papillomavirus (HPV singkatan). Mung liwat 100 spesies virus iki dikenal, mung 80 sing diteliti.

Sawise infeksi, wong bisa urip suwe, ora peduli saka penyakit kasebut. Supaya bisa nyebabake gejala kasebut, faktor-faktor pendesak perlu:

  • colds;
  • kaku emosi sing kuat, kaku;
  • obat-obatan hormonal, kalebu kontrasepsi oral.
  • paparan gedhe banget kanggo ombak ultraviolet (ing ambane penyamakan, umpamane);
  • iritasi kulit kanthi faktor eksternal (kerah, perhiasan, jam tangan);
  • ora netepi kesehatan pribadi.

HPV ditularake saka wong marang wong liwat kontak membran, kulit, cairan, lan liya-liyane. cara domestik utawa seksual:

  • liwat urip bebarengan;
  • jinis;
  • meteng (saka ibu kanggo anak);
  • liwat lara cilik ing kulit lan membran mukus.

Ing kasus nalika papilloma mengaruhi lumahing mucous saka tutuk utawa kulit ing jejere, bisa kanggo ngirim virus liwat kiss. Cara utama kanggo ngirim HPV yaiku kontak.

Kanggo sapa ing diagnosis?

Yen sampeyan nemokake warts, sampeyan kudu takon dhokter. Pitakonan sing siji? Jawaban gumantung ing panggonan lokalisasi pendidikan:

Mbusak

  1. Bukak, panggonan sing bisa diakses ing kulit - ahli bedah dermatolog.
  2. Crotch, anus - proctologist.
  3. Organ kelamin minangka urolog (kanggo wong) utawa ahli gynecologist (kanggo wanita), ahli botani.
  4. Mouth - dokter gigi, otolaryngologist.

Yen ana akeh kekalahan, lan ana ing papan sing beda-beda ing watu, angel banget kanggo milih dokter apa sing bakal ditindakake - mlebu kanthi dermatolog, dheweke bakal ngrujuk sampeyan spesialis tengen.

Ing kantor, salah sijine spesialis kasebut ing ndhuwur diwiwiti saka ngoleksi anamnesis (informasi babagan negara pasien sing dicritakake). Ilustrasi dhokter paling akeh:

  • suwene sampeyan duwe pendidikan;
  • apa wis diganti warna lan ukuran;
  • ana gejala liyane saka njaba;
  • kepiye carane sampeyan wis kena infeksi;
  • Apa sampeyan duwe HPV ing kanca-kanca sing tresna sampeyan, kanca-kanca?

papilomma examination Sawise ngumpulake riwayat kasebut, dokter nglakokake pemeriksaan visual saka wart, nyatet nomer, ukuran, warna, struktur, lokalisasi. Kabeh data kasebut perlu kanggo milih metode perawatan ing mangsa ngarep.

Yen ana curiga tumrap awake miskin, dhokter menehi resep pemeriksaan histologis (analisis jaringan awak).

Kanggo nemtokake jinis infeksi ditujokake kanggo nganalisis laboratorium PCR. Kanggo analisis, sekresi urin utawa vagina dijupuk saka vagina (uretra).

Cara perawatan

Pangobatan mung kasedhiya kanggo obat modern yaiku penghapusan papiloma. Bisa ditindakake nggunakake teknik utawa konservatif teknik.

Eksisi bedah

Tipe paling gampang kanggo operasi yaiku eksisi kanthi scalpel. Nanging, ora bisa digunakake yen area lesi ing awak gedhe. Ideally, eksisi bedhah digunakake kanggo mbusak mung siji formasi.

Electrocoagulation

Prosedur iki dileksanakake miturut anestesi lokal. Pemusnahan wabah ana ing sangisoré pengaruh arus listrik frekuensi dhuwur. Sawise electrocoagulation, jambon pucuk jambon utawa coklat katon ing panggonan pembentukan.

Laser therapy

Sacoro bedho, electrocoagulation ora mbutuhake anestesi. Aman nganggo laser pancen ora angel. Kauntungan sing penting saka cara iki yaiku yen sampeyan ngidini sampeyan ngetung ambane efek lan godhong ora katon ing kulit.

Terapi laser contraindicated ing wong sing hemofilia lan predisposisi kanggo kanker.

Cryodestruction

Diprodhuksi dening papilloma beku kanthi nitrogen cair. Kekurangan cryodestruction yaiku proses penyembuhan sing kuwat lan efek samping sing bisa nyebabake pigmentasi kulit. Ora ditrapake ing wilayah pasuryan.

Operasi gelombang radio

Prosedur sing ora sengaja sing ditindakake sanajan ing wilayah genital. Contraindications: ngarsane ing awak manungsa unsur logam (pecahan, klip), implan.

Nyegah

Jaga kesehatan sampeyan, nggunakake cara kontrasepsi, babagan kesehatan masyarakat. Selaras karo langkah kasebut bakal mbantu sampeyan ora kena infeksi.

Kesimpulan

Dadi, kita nyawang papillomas lan carane diobati. Aja nyegah perawatan, yen sampeyan nemokake penyakit, dina iki gampang kanggo ngatasi kanthi prestasi paling anyar saka obat.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.