Cara kanggo nyingkirake papillomas kanggo abad

papilloma ing tlapukan Yen wulu ana ing kulit kelopak mata sing ngisor utawa ndhuwur, mula patologi iki minangka bedhah sacara eksklusif.

Kanggo iki, operasi radikal tradisional, terapi laser, cryosurgery lan teknologi terapi gelombang radio digunakake.

Papilloma minangka neoplasma benang asal virus. Transmisi infeksi virus papilloma dumadi liwat seksual lan kontak.

Wiwit nalika virus kasebut nglebokake awak menyang pembentukan pratandha-pratandha panyakit sing sepisanan bisa nganti sawetara taun.

Indikasi kanggo operasi bedhah

Campuran Radikal ing wêdakakèkan lesi ing kulit jaringan mata dituduhake ing kasus kaya mangkene:

  • cacat kosmetik;
  • ciloko kronis saka jaringan ocular saka pertumbuhan papillomatous epidermis. Ing kasus kasebut, ana bebaya degenerasi maligna saka kutil;
  • ing ngarsane konjungtivitis kronis, disebabake wart ing kelopak mata.

Fitur kekalahan saka kelopak mata

papilloma ing kelopak mata Lapisan kulit sing tipis ing kelopak mata lan lokasi cedhak apel ing lapangan kudu ahli bedah ngetutake aturan kasebut:

  • teliti isolasi ing bidang bedhah;
  • nindakake teknologi operasi low-traumatic;
  • pilihan metode perawatan bedhah adhedhasar asil kosmetika positif.

Cara, kaluwihan lan cacat

Eksisi radikal warts ing tlapukan dilakoni kanthi cara ing ngisor iki:

1. Surgery

Sing sabar ing anestesi lokal. Banjur ahli bedah mbusak kabeh jaringan papillomatous kanthi scalpel. Operasi rampung kanthi jahitan tatu kanthi jahitan kosmetik khusus.

Keuntungan saka tèknik iki kalebu kesederhanaan prosedur, akurasi eksisi jaringan atipikal lan risiko minimal ngembangaké komplikasi pascamoperasi.

Kerugian utama operasi yaiku mbentuk scar nalika ngubur tatu. Sawise operasi kasebut, paling akeh pasien ngalami prosedur resurfacing laser kanggo bekas tatu, sing nampilake cacat kulit sing katon.

2. Terapi laser

terapi laser kelopak Burning wart laser ditindakake miturut anestesi lokal. Sajrone prosedur, spesialis tumindak ing wilayah patologis saka kelopak mata ndhuwur lan ngisor kanthi laser fokus sing mbusak kabeh jaringan atipikal.

Sawise operasi ing situs wart, kudung cilik tetep ing ndhuwur, ditutupi karo kulit. Ing panggonan iki, prosès regeneratif bakal diwiwiti. Sawisé pemugaran kulit (rong minggu), pasien tetep lancar ing epidermis.

Kaluwihan teknologi laser dumunung ing wektu sing cendhak operasi (10 menit), ora ana parsial lan bekas tatu.

Kerugian saka terapi laser yaiku kerumitan prosedur, biaya sing dhuwur lan anané cacat minor ing kulit sawise operasi.

3. Cryotherapy

Acupressure ing papilloma suhu ultralow nyebabake pati. Sadurunge manipulasi, pasien ditrapake anestesi. Tlatah kulit karo wart dianggep kanthi gel khusus karo anestesi (Novocain, Lidocaine, Ultracain, Trimecain), sing nyedhiyakake rasa isin kulit.

Dadi nitrogen cair dibiyantu kanggo nidus papillomatous. Akibaté, ana pembekuan jero jaringan patologis, sing ditindhes kanthi mboko sithik. Lan ing panggonan cryodestruction ana lumahing tatu. Pemulihan sabar dumadi 1-2 minggu.

Kaluwihane cryotechnology ana ing kesederhanaan prosedur kasebut, ora ana bekas lara pasang bedhil, painlessness lan manipulasi tanpa getih.

Kerusakan cryotherapy kalebu biaya dhuwur saka prosedur.

4. Teknologi penghapusan gelombang radio

Teknologi panyimpenan wol gelombang radio Iki minangka cara non-kontak kanggo mbungkus jaringan alus lan koagulasi sel-sel atipikal kanthi nggunakake gelombang radio sing aktif. Pangleluwihan wilah ana amarga panyawangan panas dening sel epidermal sajrone wacana gelombang radio.

Keuntungan teknologi: manipulasi tanpa getih absolut, eksisi tanpa rasa lan ora langsung kontak langsung saka alat lan kulit, sing dianggep minangka pencegahan infeksi pasca luka.

Kerugian saka perawatan gelombang radio yaiku kerumitan teknologi, sing mbutuhake staf medis sing paling qualified.

Apa mbantah swara?

Doctors-dermatologists ngalangi perawatan dhéwé saka warts sing ana ing jaringan okollahnyh. Iki amarga kasunyatan manawa mayoritas obat-obatan farmasi lan obat-obatan tradisional (paling ora sing efektif), kalebu zat-zat sing cukup agresif ing komposisi.

Manungsa waé! Iki bisa nyebabake inflammation saka kulit, konjungtivitis beracun lan karusakan ing mripat dhewe!

Kajaba iku, zona eyelid ndhuwur lan ngisor aktif nyedhiyakake getih lan syaraf. Seng nembus infeksi bakteri menyang jaringan subkutan sajrone ngobati kanthi otomatis nyebabake kerusakan ekstensif ing jaringan alus ing pasuryan kasebut.

Pengobatan sing komprehensif

wart ing tlapukan Dokter nunjukake yen mbusak kutil lokal ora ngatasi kabeh masalah. Virus sing ana ing awak bisa diaktifake sawayah-wayah lan formulir papilloma ing panggonan liyane.

Mulane, kanggo perawatan komplèks pasien, bebarengan karo pembedahan saka jaringan patologis, terapi obat dilakokaké.

Pasien ditugasake loro kelompok obat:

  1. Obat antiviral sing numpes kabeh galur virus papilloma.
  2. Immunomodulators . Obat-obatan iki ditujokake kanggo nambahi kemampuan kanggo awak, sing wiwit nyedhiyakake infeksi virus kanthi bebas.

Nyegah penyakit

Kanggo nyegah pangembangan kutil bisa dadi cara:

  • pribadi kesehatan;
  • diet seimbang lan seimbang;
  • latihan fisik fisik biasa.

Tanda-tandha akibat wuwuh ganas warts

Papilloma sing dumunung ing tlapukan wis nyedhaki trauma kronis lan iradiasi periodik kanthi sinar ultraviolet. Iki bisa nyebabake transformasi neoplasma benign menyang kanker. Tanda kasebut bisa dadi owah-owahan dramatis ing werna, ukuran wart lan dumadi getihen.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.