Carane ngobati kukul dhewe

pasuryan cah wadon A godhonge minangka penyakit kulit akut sing ditondoi dening pembentukan pus ing wilayah sing kena. Kanthi patologi kasebut, ora mung inflamasi jaringan, nanging uga inflamasi ing area follicle rambute.

Ana sawetara tahapan pangembangan patologi iki. Ing tataran kapisan, pasien bisa nyuwun panguburan lan tingling ing wilayah kulit, sawise tumor rada nglarani lan padhet karo edemas saka jaringan sing adoh dibentuk.

Kira-kira sawetara dina salajengipun, rod necrotic dumadi ing tengah sirup, suhu awak mundhak, lan kesejahteraan umum deteriorate. Mengko, permukaan godhok dibukak kanthi alami, sawise sing isi purulent metu.

Ing tahap pungkasan, scarring lan healing saka kawah kawangun wiwit, lan banjur mung bekas lara cilik saka godhok. Perlu dicathet menawa formasi-formasi kaya iki bisa dumadi ing bagean awak, kajaba kanggo tangan lan sikil, amarga ora ana folikel.

Komplikasi sing mungkin

Manungsa waé! Ing acara pimple abang kanthi isi purulen, dianjurake kanggo njaluk spesialis sanalika.

godhok ing sisih irung Pangobatan karo obat-obat rakyat mbebayani ing kasus iki, amarga yen tumindak sing salah ditindakake, proses inflamasi bisa uga maju, dadi, getih bisa uga kena infeksi.

Utamané mbebayani yaiku kahanan nalika bentuk godhog ing pasuryan. Kasunyatan iku bagean saka awak iki nduweni sistem sirkulasi sing gegandhèngan karo otak. Mulane ana resiko sing kandungan purulen saka pembentukan bakal tiba ing otak.

Ngukur Independen

Asring ana kahanan sing bisa diwenehi janji karo spesialis ora langsung. Contone, sampeyan pindhah hiking lan menyang rumah sakit paling cedhak 2 dina. Ing kasus iki, sawetara dina sampeyan bisa diobati kanthi dhewe kanthi bantuan obat-obatan sing nduweni efek anti-inflamasi lan efek-efek.

Mbokmenawa pangobatan topikal kulit sing kena pengaruh. Yen sampeyan bisa ngenali gejala ing awal, sampeyan bisa cauterize godhok karo yodium. Yen sampeyan duwe untung, sakabeh staphylococcus bakal numpes, utawa paling akeh.

Salep biopin karo kemasan Luwih, yen godhok terus berkembang, ointments kayata Dimexide utawa Biopin digunakake. Piranti kasebut diterapake ing area sing kena pengaruh kaping pirang-pirang dina, swab katun lan bandage elastis digunakake kanggo fiksasi sing luwih apik.

Sawise sawetara dina, godhok kasebut dibukak, sawise iku ana perbaikan ing kesehatan (suhu awak lan pembengkakan jaringan subside).

Ing kasus iki, rongga saka godhok wis dikumbah saben dina kanthi larutan hidrogen peroksida telung persen, sawise sing ganti nganggo 10% larutan natrium klorida.

Prosedur kasebut perlu kanggo sakabehing reresik lumahing tatu (yen prosès inflamasi bisa dilanjutake).

Manungsa waé! Yen ora, mesthine sampeyan ngresiki godhonge ing omah, bisa nyebabake penetrasi bakteri menyang jero lan panyebaran kanthi cepet infeksi menyang jaringan lan getih ing lingkungan, sing ngancam nyawa.

Ing kit pertolongan pertama, sampeyan perlu duwe salep antibiotik kanggo kasus kasebut.

Apa aku nggunakake pil / nembak

gadis ing dhokter Tanpa konsultasi karo dokter, mesthi ora.

Sanalika kanthi cara eksternal, dhokter bisa nyawijekake terapi antibiotik kanggo sampeyan, sing bakal mengaruhi klompok bakteri tartamtu lan ningkatake kesehatan.

Antibiotik diwenehake kanthi individu (iki bisa dadi cefotaxime, amoxiclav, azithromisin, gumantung marang kelompok bakteri sing nyebabake inflamasi kasebut).

Saliyane kanggo terapi antibiotik, sampeyan mesthi bakal diwenehi komplikasi vitamin, sing nguatake sistem kekebalan awak lan ningkatake pemulihan cepet. Komplek vitamin kasebut kudu nyakup unsur-unsur penting, uga asam askorbat lan vitamin A.

Panularan antibiotik biasane 5-7 dina.

Mangkono, kanthi perawatan komplèks, sampeyan bisa kanthi gampang nyisihake godhok lan nyegah panyebaran infeksi liyané. Ing sawetara kasus, perawatan inflammasi kasebut ora mbutuhake rawat inap, ananging kanthi proses intensif proses infèksius, perawatan ing kahanan ing pasien bisa dibutuhake.

Yen sampeyan ngelingi yen kukul sing nyeri wiwit katon ing awak sacara reguler, dianjurake kanggo ngalami pemeriksaan awak lengkap, mbok menawa ana masalah ing sistem kekebalan awak. Coba obah gaya urip sehat, mirsani kesehatan, nyegah udhara, pangan lan lemak lan omben-omben.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.