Carane ngobati wangun mlaku saka jamur?

Tahap pengabaian ing gambar Sampeyan bisa dadi infèksi karo jamur ing toko sepatu, yen wong kanthi penyakit kaya wis nyoba ing pasangan sadurunge sampeyan, ing udhara, adus utawa blumbang. Amarga wektu sing salah kanggo miwiti perawatan, penyakit bisa berkembang cukup cepet.

Ing tahap awal, akeh pasien ora mangerteni masalah kasebut, amarga ora ana rasa nyusahake lan rasa ora nyaman, lan katon ora akeh. Mulane, wangun mycoses sing abot banget ora kaya langka. Untunge, dheweke wis dianggep, sampeyan kudu sabar.

Sadurunge miwiti perawatan:

  1. Penting kanggo ngilangi sababe mycosis abot. Iki bisa dadi kunjungan terus-terusan menyang mandi umum tanpa syal utawa, contone, nggunakake sepatu wong liya ing karya. Apa wae sing bisa nyebabake infèksi kudu dikalahake.
  2. Sampeyan kudu tansah eling babagan kesehatan - sampeyan kudu njaga sikilmu resik lan garing, nyandhang kaos kaki sing resik saben esuk, supaya omahmu resik. Kadhangkala, yen kabeh kuwi, nanging ing kasunyatan, yaiku kebersihan sing ngidini sampeyan supaya ora bisa infeksi. Sakwise perawatan, kabeh sepatu kudu disinfektan .
  3. Kanggo njaga kekebalan awak, sampeyan kudu ngombe vitamin, mangan panganan sing sehat lan nglirwakake kabiasaan ala.
  4. Pungkasan, perawatan kudu terus-terusan. Kita kudu ora lali kanggo ngombe pil lan nggarap preparasi lokal, yen kabeh perawatan iku sampah.

Maca liyane babagan formulir lan tahapan pengabaian ing kene (foto).

Perawatan

Perawatan saka jamur kuku saka wangun sing diabaikan mbutuhake pendekatan terpadu. Ing tahap iki ora mungkin kanggo ngobati, mung nggunakake tamba kanggo njaba njaba (ointment utawa varnish, umpamane), kompleks obat-obat dibutuhake:

  • Pangobatan lokal (gel, varnishes , ointments lan krim , irungnya).
  • Obat sistem ( tablet kanggo administrasi lisan).
  • Mechanical removal. Iki bisa dadi reresik / nglereni bagian kuku sing rusak, pedicure medis ing rumah sakit, utawa persiapan sing cocok kanggo nylametake kuku.
  • Pangobatan restoratif (multivitamin dibutuhake) lan agen sing ngaktifake sistem kekebalan.

Coba conto-conto tartamtu saka praktik medis:

case1 1. Pukul kuku ing jempol kaki. Pasien tindak menyang klinik sawise bagian kuku runtuh.

Sample scraping lan seeding digawa metu. Infèksi sing ditepungi kanthi dermatophytes.

Tablet orungal diwènèhaké kursus kanggo 1 minggu, istirahat antarane kursus 3 minggu, mung 3 kursus.

Ing 3 sasi kapisan, tetes Exoderil ditetepake, sawisé asil perbaikan sing signifikan, bagian rusak saka kuku kasebut dibuang dening pasien kanthi bebas. Iki rampung karo file kuku, mboko sithik, sadurunge saben aplikasi irungnya.

Sawise kuwi, pasien ditransfer kanggo nambani Loceril, diterapake 1 dina 2 minggu. Sadurunge saben aplikasi kedhah nyopot sisa varnish lawas.

Mung enem wulan mengko, dandan sing penting ana sing katon (foto ngisor). Dianjurake kanggo terus nglamar varnish kanggo enem sasi liyane, disinfecting shoes lan panggonan urip, sing multivitamin saben 2 sasi.

cilik2 2. Kasus sing padha, kanthi ora kalebu patogen, yaiku kulawarga jamur sing kaya ragi.

Ditampa tablet Lamisil kursus kanggo 2 minggu, istirahat antarane kursus 4 minggu, mung 2 kursus.

Ana pirang-pirang prosedur pamrosesan mekanik ing klinik kanthi aplikasi varnish khusus, sawisé bagean sing penting saka kuku wis dibusak. Ing salawas-lawase, pasien kasebut ngetokake anti-jamur saben dinane.

Foto kapindho dijupuk sawise 8 sasi, luwih apik banget, ora cepet kaya ing kasus sepisanan, manawa umur sing luwih solid pasien.

Dianjurake kanggo aplikasi varnish antipung lan pengamatan luwih dening dhokter.

Contone, conto liyane apik, kursus lacquer + pil:

13 komentar

  • Ruslan :

    pinten biaya kanggo mbusak paku kanthi bener. lan apa waé sing kuku sehat bakal tuwuh

    • Admin :

      Dokter bedah ing klinik utawa ARC bisa mbusak kebijakan kasebut kanthi gratis. Ing klinik mbayar dheweke biasane nggoleki kanthi alon-alon liwat pirang-pirang sesi, ndeleng video. Mulane, sawetara rega gedhe banget, pilih rumah sakit paling cedhak ing bagean "Klinik", padha bisa tansah menehi saran ana.

      Menehi regrowth - ing kasus jamur, arang banget yen kuku mati rampung, ing 99% kasus kudu diobati suwene lan hard, nanging bakal terus berkembang. Ana bakal kepéngin waras.

  • Alexey :

    Microderil + terbinafine, cara sing paling efektif kanggo nyisihake jamur kasebut. Dermatolog iki sing menehi aku iki.

  • Romawi :

    Lan sabaraha perawatan laser ningkatake kasempatan?

    • Doc :

      Laser perawatan iku pilihan sing ora angel lan sing paling lembut kanggo kuku.

      Mung minimal kuku sing dibutuhake dibusak, banjur sinar laser penetrating jero sing dipengini mateni spora.

      Ing bab utama - kesabaran lan konsistensi, jamur minangka penyakit bisa ditrapake.

  • Mary :

    Hello!
    Kuku kuku wis alus, rapuh, wis berubah warna (kuning-coklat karo werna abu-abu) lan dadi cembung. Yen sampeyan nyoba nyuwek kuku, ujung-ujungnya bengkok lan pecah. Ana thickenings lan furrows melintang. Siji dermatolog pribadi sajrone pengawasan nyebutake yen onychodystrophy lan ora ana jamur kuku (aku ora njupuk jamur saka jamur). Lan dermatologist liyane (ing klinik kasebut) ngendika yèn iku jamur (dheweke ora nglebokna) lan menehi perawatan - Eszol + Estezifin. Ngomong apa, aku kudu apa? Iku misale jek kula yen aku duwe jamur sing diabaikan, lan minangka asil, dystrophy kuku. Carane aku bisa dianggep?

    • Doc :

      Hello

      Sayange everyone bisa salah. Ing klinik mbayar padha seneng nggoleki dhuwit saka klien, ing klinik-klinik gratis padha nindakake kabeh miturut skema sing diadegaké.

      Temtokake jarak adoh sing ora bisa, mulane saran kasebut. Sampeyan kudu ngandharake yen dermatologis pribadi: 1. ngirim kanggo scraping, 2. jeneng penyebab saka onystrophy lan pilihan perawatan. Banjur nerusake dhasar informasi iki.

      Yen ora bisa nggawe dialog kanthi cara iki, sampeyan bisa miwiti perawatan sing diwenehake ing klinik kasebut. Yen ana jamur, tablet lan tetes bakal menehi asil. Kuku mesthi tuwuh alon, nanging nang endi wae ing sasi bakal ketok manawa kuku sehat tuwuh utawa dystropi terus.

      • Mary :

        Lan yen sampeyan miwiti perawatan, sing diwenehake ing klinik, lan jamur ora bener, bisa ngrusak kuku?

        Lan liyane pitakon kuwi. Yen saiki ora ana kamungkinan kanggo pindhah ing cuwir ing jamur, apa bisa ing ngarep kanggo nemtokake manawa ana jamur utawa ora? Aku maca sing padha nggunakake solusi kalium permanganate utawa yodium. Lan carane nemtokake gula ing omah? Ngomong aku, monggo.

        • Doc :

          Iodine nemtokake jamur ing kulit, nyekel jalur sing ngliwati tapel wates. Wilayah sing kena pengaruh dicet luwih kuat. Nanging ing kuku, ora efektif.

          Remedial njaba ora bakal ngrusak kuku. Yen dianjurake pil, mesthine ana tekanan kanggo awak, nanging, maneh, dokter ngerti luwih apik ing panggonan manawa jamur utawa ora.

  • Sergey :

    Ngomong piye carane dadi? Wis luwih saka setahun kepungkur, dheweke mencet ing sikil lan nambani dheweke menyang getih. Telung minggu mengko, aku weruh infeksi kuku karo jamur. Dheweke wiwit perawatan karo exoderil saklawasé sasi. Kanthi cara, kabeh wis kelakon (aku ora ngelingi akeh, amarga ora katon apa-apa), lan telung minggu aku nemokake ing sikil liyane lan tingkat infeksi sing luwih gedhe. Pangobatan wiwit karo obat-obatan rakyat: telat larut ing cuka (1.5-2 wulan pengobatan) - ngantuk, nanging ora tamba; Iodine (1.5-2 wulan) - asile padha, Zelenka (kira-kira 3 wulan.) Ora ana asil. 2 wulan kepungkur Aku menyang dhokter, Mikosan wis diwenehake lan tablet Terbinafin, mundhut sasi, ora ana asil, aku malah ngomong ngelawan, jamur mula nembus oyot kuku, driji mulai membengkak. Dokter diwènèhaké Mikospor, minggu perawatan, nganti asilé ora jelas. Aku mangu-mangu kepinteran dhokter sing enom (mbokmenawa tanpa guna saiki). Aku mutusake kanggo nguripake sowing kanggo ngenali jenis jamur, nanging iki uga masalah, aku mung ditemokake ing INVITRO, disebut: nyebar jamur kanggo dermatophytes. Aku ora ngerti yen iki anaziz! Dina iki, Sabtu, aku ndaftar kanggo dhokter ing dina Senin, aku bakal weruh apa sing bakal dheweke ngomong, luwih-luwih wiwit dokter sing nekani kudu nggaret (kaya sing diundang ing invitro). Apa sing kudu dilakoni lan kepiye ?? Mugi-mugi saran profesional.

    • Doc :

      Hello

      Uga, sepisanan kanggo sasi ora mungkin ngobati jamur kanthi obat eksternal, iki rampung nganti kuku sehat mundhak, rata-rata nem sasi utawa taun.

      Tablet disaranake bebarengan karo agen eksternal. Yen Terbinafin ora mbantu, sampeyan bisa nyoba wong liya, nanging sawise break, ngidini dhokter milih.

      Remedial rakyat biasane mung ngluwihi masalah. Mulane, aja scraping, pilih obat lan nambani. Bab sing paling angel yaiku nglamar tamba saben dina, tanpa ilang, ing sadhuwure wae.

      Kajaba iku, sampeyan kudu nyisihake sepatu, ngresiki udan, monitor kesehatan, amarga spora jamur urip dawa njaba awak manungsa.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.