Cara ngalahake jamur saka kuku kuku

Kuku kuku lan retak antarane driji - masalah ora estetis. Iki minangka manifestasi saka onychomycosis, sawijining panyakit jamur sing mlumpat kanthi cepet saka salah siji piring kuku menyang liyané, nyebabake crumble, exfoliate lan ngganti warna.

foto sing resik kaki

Kene driji tanpa jamur :)

Penyebab panyakit lan faktor-faktor sing nyumbang kanggo pembangunan kasebut

Jinis jamur ( liyane ) Infeksi jamur bisa ditularake saka wong marang wong, nanging sing paling kerep panyebab jamur kuku ing sikil iku obyek ing saubenging kita, sing jamur patogen "urip". Ana telung jinis jamur kuku ing sikil: 1. Dermatophytes. Patogen iki ing 95% kasus sing ditemokake kanthi rusak saka piring kuku. Spesialis ngenali telung jinis mau:

Apa kaget Carane kawujud
Trichophyton rubrum Iku bakal nyebabake sikil lan kuku Ing wiwitan, bisa nyebabake pinggir sisi piring kuku, banjur garis-garis panjang lan bintik kuning katon.
Trichophyton mentagrophytes Ditemokake ing kuku kaping 1 lan kaping 5, uga ing kulit 3-4 interdigital lipatan Owah-owahan diwiwiti ing pinggiran kuku sing gratis, lan titik sing tambah gedhe katon ing ketebalan. Kuku tuwuh kurang, kenthel, tipis utawa exfoliate.
Epidermophyton floccosum Baya ing jurang 1 lan 5 Lintasan kuning padhang katon ing tengah pinggir, kadhangkala kuku kandheg, pinggiran bebas katon corroded.

2. Jamur jamur Candida kandel tipis. Iki entuk werna kuning lan ora ana maneh ing pucuk kuku. Jamur kuku ragi luwih dhisik nyebabake bantal kuku (iki minangka kulit sing nutupi ing pinggir kuku ing telung sisi), banjur puffiness katon, kadhangkala puffiness diiringi puffiness. Kulit kuku ora tuwuh, dadi coklat lan wiwit crumble. Ing kasus-kasus canggih, kuku kasebut kapisah saka ranjang kuku (iki lapisan jaringan penghubung ing ngendi piring kuku rests). Jamur kaya jam rame kerep "ngrampungake" ing toenails wadon. 3. Cetakan jamur. Wong ora bisa nembus menyang kuku, nanging bisa ngganti werna piring kuku: dadi ireng, biru, coklat, ijo utawa kuning. Ana kasus sing kerep nalika wong nemokake jamur jinis jamur. Jamur ing kuku bisa kanthi telung cara:

  • Liwat punggung saka pucuk. Melu piring kuku, sing ahli nyebut bagian punggung, jamur ora jarang.
  • Liwat roller kuku, banjur menyang amben utawa matrik (zona germ), nyebabake owah-owahan dystrophik.
  • Liwat pinggir distal saka piring kuku. Ing pinggiran distal ana apa-apa, nanging pinggiran kuku sing gratis, sing dipotong nalika regrowth. Kanthi cara penetrasi, proses destruktif ora kedadeyan ing piring kuku, nanging ing ngisor, ing pucuk kuku. Keratosis subungual mbentuk alon-alon, sing ndadékaké pamisah kuku saka amben.

Endi aku bisa njaluk jamur kuku kuku?

Kedokteran nganggep jamur kuku kuku minangka penyakit umum, lan ora kaget yen sampeyan kenal karo daftar panggonan ing ngendi piring kuku paling asring kena infeksi.

  1. Kolam renang, bak mandi umum, saunas. Timbangan kanthi jamur pathogen, sing tiba saka wong sing wis dadi gerah sajrone gerakan, tetep ing gratings ing udan, benches, lantai, karpet, lan trotoar. Ing kondisi dhuwur asor, utamane ing permukaan sing ora dicithak ing kayu, jamur bisa tambah entheng.
  2. Kamar mandi. Ana asring infeksi kulawarga. Alesan kasebut - perawatan bathi sing ora cukup sawise ngumbah wong sing kena infeksi, nggunakake bathuk, handuk, tikar lan rak.
  3. Aksesoris pedicure sing ora diproses.
  4. Ing toko, nalika wong tuku nyoba nganggo sepatu ing sikil sing dawa.
  5. Ing pantai. Partikel-partikel sing diinfeksi dicampur karo pasir lan kanthi aman "ngrampungake" ing kuku.

Sawise maca dhaptar, sampeyan bisa uga mikir babagan iki. Pools, pesisir, lan baths dibukak dening massa wong, kok mung "wong milih" ngatur kanggo Pick jamur? Pancen, mikroba wiwit ngancurake kuku mung sing duwe predisposisi tartamtu kanggo onimimicosis.

Ing cara kasebut, jamur ora mung ndadekake sikil, bisa ditemtokake, umpamane, ing sangisore kuku tangan, ndeleng panyebab lan gejala .

Faktor-faktor sing nyumbang kanggo perkembangan onychomycosis

kaki ing lantai kayu

Jamur paling gampang kanggo dijupuk ing panggonan umum.

Yagene jamur supaya kanthi cepet saya tambah ing piring kuku saka sikil lan nolak ninggalake dheweke malah kanthi perawatan intensif? Iku prasaja: iklim negara kita kaya sedané ing taun kita mlaku ing sepatu tertutup, ing ngendi ana kondisi kanggo urip jamur: sepatu ing jero, sepatu bot, sepatu sing anget, peteng lan lembab. Kajaba iku, sirkulasi getih ing driji ora kaya ing driji, lan sistem kekebalan ora tansah ngakoni, lan, kanthi mangkono, ora numpes infeksi jamur.

Coba nyinau faktor liya sing nyumbang kanggo pangembangan jamur kuku ing sikil :

  1. Umur Miturut statistik, 35% saka Rusia antarane umur 18 lan 55 nemokake dhewe karo jamur ing kuku kuku. Biasane wong lanang. Anak-anak nandhang onychomycosis arang banget, nanging ing wong tuwa, tingkat kena kadar 90%. Iki amarga kasunyatan sing kanthi umur tingkat pertumbuhan kuku berkurang, pH kulit berkurang.
  2. Profesi Suhu dhuwur ing kamar, polusi, ing ngarsane radiasi ionisasi yaiku sabab umum jamur kuku ing sikil buruh metallurgi, penambang. Kajaba iku, buruh bathi, udan, petugas sanatoriums, institusi medis, laundri, atlet lan personil militer kena infeksi jamur kuku.
  3. Pelanggaran fungsi penghalang epitel. Nalika mikrocracks, jagung utawa karusakan kanggo integritas piring kuku (contone, ing kasus cilaka mechanical) dumunung ing sikil, driji, banjur luwih gampang kanggo jamur kanggo nembus seratus kali saka kulit kanggo kuku. Amarga cedera mekanik sing paling akeh, ana kuku jempol kaki.
  4. Fitur anatomi lan fisiologis (struktur abnormal saka sikil, sikil rata, interval interval antarane sikil dawa).
  5. Penyakit-penyakit sing gegandhèngan karo onychomycosis (gagal jantung, vena varikosa, obesitas, diabetes mellitus, psoriasis, penyakit getih, status immunodeficiency, limfostasis, kelemahan umum).
  6. Fitur individu saka sweating: hypothyroidism lan hyperhidrosis. Peningkatan sweating bisa dadi asil saka predominance saka tipe sympathetic sistem syaraf otonom utawa nganggo sepatu sing cramped digawe saka synthetics sing ora ngidini udara bisa dilewati. Lingkungan sing anget lan nyenengake sepatu kuwi nikmate tambah akeh jamur. Hypotherosis (kekuwatan kulit sing berlebihan) ngasilake nyuda jumlah asam lemak ing kulit. Asil iku alkalization saka lingkungan kang jamur uga multiply uga.
  7. Pangobatan. Wong sing njupuk kortikosteroid, antibiotik, lan sitostatika wis beresiko ngembangake onikrokomi.

Babagan kaasaman

PH lingkungan sing netral yaiku 7, lan pH saka wong sing sehat yaiku 5,5, yaiku, kulit ing negara normal nduweni acidity tartamtu, sing uga perlu kanggo perlindungan marang mikroflora patogen.

Kanggo supaya ora ngurangi kaasaman, sampeyan kudu ngetutake aturan prasaja:

  • Mesthi, kulit kudu dikumbah nganggo sabun utawa deterjen liya, nanging kudu rampung ora luwih saka sepisan dina. Lan penting banget kanggo mbilas supaya ora ana jejere deterjen.
  • Kanggo nyegah penyakit jamur kanthi langsung, sampeyan bisa ngilangke area masalah kanthi solusi cuka banget, siji sendok apple (9% !!) cukà saben 200-250 ml banyu.
  • Gunakake krim lan macem-macem tutup kanggo njaga kulit lan pemulihan.

Yen sampeyan tundha karo perawatan ...

Rincian ing perawatan saka jamur

foto kuku kuku sing kena pengaruh jamur Akeh sing nganggep jamur minangka masalah kosmetik. Atusan wong nundha kunjungan menyang dermatolog nganti kuku wiwit nyebabake ketidaknyamanan ing saben dinten. Dadi, jamur sing kuwat ing kuku sikil bisa numpes piring kuku, nyebabake rasa ora nyaman nalika ngaso lan nyeri nalika lumaku. Saliyane manifestasi negatif njaba, jamur kuku kuku ora bisa ngrusak awak kanthi wutuh.

  1. Jamur sing ora diaktifake mbukak gapura kanggo infèksi liya.
  2. Jamur bisa nyebabake komplikasi saka penyakit kayata diabetes. Umume, infeksi gangrene utawa balung bisa kedadeyan amarga infeksi, lan ing kahanan kaya mengkono, mung cara metu yaiku duwe amputasi limb.
  3. Jeblugan jamur bisa nyebabake hypersensitivity kanggo jamur. Alergi kasebut bisa nyebabake exacerbation saka dermatitis atopik , reaksi kulit lan bronkial asma.
  4. Efek jamur kuku ing sikil bisa luwih serius: kanggo wektu sing ilang amarga ora dianggep bakal diobati, jamur kasebut bisa ngetokake organ internal liwat getih, lan infeksi nyebar ing kabeh awak.

Mbok menawa, arep golek dhokter yen durung miwiti kekalahan kuku bakal bisa nyurung argumen liyane, finansial. Pangobatan infeksi jamur ing tahap wiwitan bisa diwatesi kanggo ngilangake pernis khusus sing murah, nalika jamur kuku sing ora bisa dianggep mbutuhake komplikasi (efek eksternal lan internal), lan uga perawatan bedah.

Nyegah jamur ing sikil

  1. Sepatu tengen. Ora perlu sacara teratur lan dawa kanggo lumaku ing sikil sing cedhak, cedhak. Udhara ing lingkungan kasebut sirkulasi ora patiya, sebabe sikil ngetokake kuwat banget. Sepatu sing ora dipilih (sepatu ora mantep, kepenuhan, ukuran) uga mbebayani. Dheweke ngagem busana kanthi tatanan jagung, jagung, wounds. Melu wong-wong mau, jamur gampang kena ing kukus utawa nginfeksi kulit.
  2. Sandhangan sing tepat. Aja digawa nganggo sutra sintetis: celana, kaose sikil, kaose sikil. Sikil kasebut ora ambegan, kakehan ngetokake, lan lingkungan basa iku microclimate becik, proporsi jamur.
  3. Tindakake aturan kesehatan pribadi:
  • Nganggo sandal nalika ngunjungi pantai.
  • Ing blumbang, sauna, adus, njupuk nganggo sandal karet sing ditutup.
  • Sawise saben wisuh, ngusap sikilmu kanthi saksama, mbayar manungsa waé tartamtu menyang liputan interdigital. Yen sampeyan ana ing bak mandi umum utawa kolam renang, nambani wilayah iki nganggo wedha khusus utawa antifungal prophylactic .
  • Ganti kasut lan kaos kaki saben dina.
  • Aja nganggo sepatu wong liya. Ngunjungi nganggo sandal, lan nyandhang kaos kaki pribadi nalika nyoba sepatu ing toko.
  • Rampung ngresiki grates ing jedhing lan udan, supaya omah resik.

3 komentar

  • Mary :

    Aku menehi saran supaya sampeyan ora bisa nambani perawatan, aku ngerti yen aku ngangkat jamur, aku ora bisa nyisihake kanggo 2 sasi.

  • Natasha :

    Sawise artikel iki aku bakal pindhah menyang dokter kanggo mriksa, utawa digunakake dadi medeni piye wae kanggo kesehatan

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.