Carane mangan yen sampeyan duwe dermatitis

Miturut riset, saka 1 nganti 10 persen anak duwe predisposisi kanggo dermatitis atopik .

Ing wong diwasa, uga kadhangkala recurs.

Nutup-up-of-baby-drinking-006 Hygiene, panggunaan emolien , eliminasi pemicu potensial (faktor sing nyumbang kanggo pangembangan alergi ) lan irritants, kayata deterjen agresif lan shampo, sing perlu.

Njaga diet sehat lan matesi isi ing diet panganan tartamtu bisa bantuan ngurangi manifestasinya.

Titik penting! Sembarang bocah-bocah dokter sing ngalami masalah bakal ngonfirmasi yen bocah sing overeat utawa tresna manis luwih akeh ngalami AD. Lan anak-anak, sing ibu ora nahan panganan, meh ora tau duwe masalah kesehatan.

Alesané prasaja, awak bocah bisa nyerap panganan tartamtu. Lan iku keluwihan sing ora dipérang banget lan ora ditampilake ing wektu lan dadi alergen.

Lan sampeyan ora ngombe dhewe? Tes alergi digunakake kanggo nemtokake produk pas sing nyebabake alergi. Uga, kanggo nemtokake produk panganan sing bakal nyebabake manifestasi penyakit kasebut bisa kanthi cara ngetokake kanthi cara kasebut ing diet utawa, sebagéyan, kajaba.

Penting sumurup yen yen siji produk dikenal sing nyebabake exacerbation saka dermatitis, banjur reaksi sing padha bisa kedadeyan ing wong liya sing duweni kulawarga sing padha.

Contone, yen ana reaksi ing papak, banjur bisa uga kasebut ing bawang bombay. Iki ora perlu, nanging cukup kerep.

Produk paling alergi

1. Produk Meat Fatty

Lemak daging Lemak daging, sanajan kaya domba lan daging sapi, uga sosis, iki ngemot lemak jenuh akeh, sing bisa nyumbang kanggo nguatake proses inflamasi. Contone, Pusat Medis Universitas Maryland ngendika yen wong-wong dermatitis atopik nggunakake sumber sing kurang jenuh, lan daging abang uga ditrapake.

Tanpa alergi kanggo iwak, bakal dadi panggantos sing paling apik lan lengkap kanggo daging. Omega-3 asam lemak, sing umum ing iwak lemak, kayata salmon, herring, mackerel bisa duwe efek anti-inflamasi. Aja uga digawa nganggo iwak abang, sampeyan bisa njaluk hypervitaminosis utawa keluwihan logam abot.

Pilihan sulih liya yaiku daging unggas, utamane kalkun.

2. Susu lan produk susu

Produk susu Produk susu, senadyan sumber protein, kalsium lan vitamin D sing terkenal, bisa nimbulaké utawa nimbulaké gejala dermatitis atopik ing sawetara wong.

Mesthi, iki ora ditrapake kanggo susu ibu, amarga bayi iku produk sing becik.

Kajaba iku, sawetara produk susu, ing keju tartamtu, uga ngemot lemak jenuh akeh.

Biasane, asil sing apik yaiku ngganti susu sapi karo susu wedhus. Utawa nyoba ngilangi produk susu kanggo sementara.

Ing kasus penolakan saka susu ing salawas-lawase, risiko mundhut kekurangan vitamin, iki mbebayani banget kanggo bocah-bocah , mula sampeyan kudu takon karo ahli nutrisi utawa dokter anak babagan nyetel diet.

3. Produk glepung

285x285_Foods_to_Avoid_with_IBS_slide_3 Produk glepung, kayata roti putih lan pasta, ngemot akeh gluten, sing asring pemicu kanggo reaksi alergi, utamane ing bocah-bocah.

Kanggo mriksa iki, ninggalake beras, buckwheat, jagung, kentang, kacang asem minangka sumber karbohidrat. Kabeh sereal, kajaba buckwheat lan beras, ngilangi.

4. Gula lan Manis

Coklat Nambah gula, kayata gula tebu, sukrosa, maltosa, dextrose, madu lan sirup jagung, nambah kalori lan rasa manis. Dianjurake kanggo matesi asupan gula kanggo ngurangi gejala dermatitis. Sumber gula sing paling umum yaiku: permen, coklat susu, sirup, frosting, es krim, sele, biskuit, kue, kue lan kue-kue.

Coba tambah kurang, utawa malah luwih apik, ngilangi gula ing tèh, kopi utawa sereal, utawa nggunakake substitusi sing ditemokake tanduran. Minangka minuman ringan, ngombe teh herbal, jus alam lan banyu.

5. Saliyane ing ndhuwur, produk kanthi aktivitas alergi dhuwure biasane kalebu:

Jeruk

  • Alkohol ing wangun apa wae, kalebu produk alkohol low (bir, omben-omben).
  • Endhog pitik lan daging pitik.
  • Kabeh jinis jeruk (tangerine, jeruk, lemon).
  • Kopi lan coklat, uga produk sing ngemot.
  • Kacang (terutama kacang).
  • Madu
  • Rye lan gandum.
  • Tomat.
  • Raspberries lan strawberries.
  • Melon, anggur lan nanas.
  • Mustard, celery.
  • Jamur
Elinga yen kabeh iku banget individu lan alergen kuwat ora njamin reaksi, lan prodhuk sing ketoke ora resik nyebabake masalah.

Produk kanthi derajat alergi sedhengan

  1. Buckwheat, beras, jagung, kacang polong.
  2. Kentang lan ijo mrico.
  3. Turkey daging lan daging babi.
  4. Banana, currant red, watermelon, lan cranberry.
  5. Woh-wohan apricot lan peach.

Produk hypoallergenic

  1. Daging lambe kurang lemak (angel ditemokake ing realitas modern).
  2. Labu lan squash padhang.
  3. Ijo cucumbers, apel ijo lan kuning.
  4. Plum, turnip lan gooseberry.

Mangkono, diet karo dermatitis atopik kalebu:

siap-mangan I. Pengecualian produk alergen, daging sing dianggo, produk sing isiné rempah-rempah lan pengawet (mayonnaise, cuka), horseradish lan radish saka dietmu. Pengalihan alkohol lan udud.

Ii. Sampeyan bisa mangan:

a) Porridge: oat, beras, buckwheat, kentang sing digodhog.

b) Sup masak tanpa daging, sayuran utawa sereal.

c) Daging sapi rebus.

d) Kefir endhog lan keju cottage.

e) Olive, sunflower and butter.

f) Dill, parsley lan timun ijo.

g) Kompaun Apple lan apples panggang.

Kanggo bocah cilik

Yen dermatitis atopik ndhelikake ing bocah cilik, sing ibu nyusoni, banjur dheweke kudu ngetutake diet.

Kanggo bocah setengah taun, pakan sing bener banget penting.

baby-with-candy Gegayutan kanggo menehi produk anyar kanthi ganti-ganti, diwiwiti kanthi bagean cilik ing setengah sendok, kanthi bertahap nambah normal. Miturut cara kasebut, bagean normal kanggo umur sing cocok bisa ditemokake ing rekomendasi WHO. Kita ora bakal mbaleni, amarga Informasi iki akeh banget ing Internet.

Iku luwih apik kanggo wiwit dipangan karo sayuran utawa sereal hypoallergenic (ndeleng ndhuwur) lan mboko sithik mindhahake dhaptar.

Sampeyan kudu njaga buku harian pangan, ngatasi reaksi karo produk sing beda. Yen sampeyan alergi marang apa wae, prodhuk iki bakal diilangake paling sethithik nem sasi.

Kanggo dermatitis herpetiformis

Kanthi manifestasi ekzematous iki ing kulit, kaya dermatitis herpetiformis , diet bébas gluten digunakake (kajaba produk sing ngemot gluten). Produk sing kalebu barley, gandum, rye lan triticale (macem-macem campuran rye lan gandum) ora kalebu ing diet.

Hasil

Kanggo wong-wong sing nandhang penyakit dermatitis atopik, bisa uga ngetrapake sawijining diet hypoallergenic sing bisa nyedhiyakake efek sing nyata, kaya ngurangi inflamasi kulit lan, kanthi mangkono, ningkatake kondisi umum.

Nanging asil sing luwih apik bisa diduweni dening nggoleki pitulungan . Sawise kabeh, diet dhewe mung minangka terapi adjuvant. Lan dhokter bakal bisa kanthi tepat nemtokake gambaran lengkap saka penyakit kasebut, nglakoni tes alergi lan menehi resep-resep sing berkualitas.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.