Carane mbilas klorheksidine?

Digluconat klorheksidin Sadurunge nerusake prosedur, kita ngelingake sampeyan yen kanggo mbilas sampeyan kudu nggunakake solusi saka 0,05% - ing formulir iki didol ing apotek. Dilute ora perlu. Nanging ora trep kanggo nindakake luwih konsentrasi, bisa mbebayani.

Nanging, aja lali yen njupuk chlorhexidine ing weteng iku mbebayani manawa ana konsentrasi. Yen kedadeyan kasebut kanthi kacilakan, iku banget dianjurake kanggo ngindhuksi mutah. Banjur njupuk lusin tablet saka karbon aktif, diwenehake kanthi banyu akeh.

Kanggo alasan sing padha, bocah ora dianjurake kanggo ngombe utawa ngombe klorheksidine. Alesan sing kapindho kenapa bocah-bocah ora bisa nulis apa wae ing rasa pahit. Sampeyan bakal terus mlaku ngombé kaya bocah, lan dheweke ora bakal dianggep maneh kanggo apa-apa.

Sejatine, ana akeh antiseptik kanggo tutuk lan tenggorokan, loro-lorone ana ing wangun sprays lan berupa solusi. Siap, utawa contone tas kanggo nggawe bir. Mulane, sadurunge miwiti prosedur sing padha, takon dhokter sampeyan, sampeyan bakal luwih cocog karo alat liyane, kayata Miramistin .

Chlorhexidine ngobong membran mucous, kadhangkala nyebabake gejala sing luwih abot yen ana alergi utawa idiosincrasi. Sadurunge nggunakake dhisik, ajurake sawetara tetes solusi kasebut menyang bend sikil lan tindakake reaksi setengah jam. Yen ora ana gangguan lan kobong sing kuwat, kabeh kudu ana.

Tuangi menyang kaca Yen dhokter wis nyatakake yen mbilas kuwi kanggo sampeyan, utawa ora ana obat liya ing tangan, banjur prosedur kasebut kaya mangkene :

  1. Iku luwih apik kanggo mbilas tutuk lan tenggorokan kanthi banyu panas (36 ° C) pisanan. Iki duwe sawetara kaluwihan - nyisihake residu pangan, moisturizes ing lendhut, yen garing, washes pus saka tonsils yen, etc, supaya efektifitas saka sembarang mbilas mundhak.
  2. Manually says that 10-15 ml is enough for rinsing, which is about half a tablespoon. Yen iki cukup kanggo sampeyan - uga, yen ora - nambah liyane, ora menehi hasil gedhe.
  3. Cuciake nganti 30 detik sak menit. Aja terus dawa, lendhut ora wesi :)
  4. Siji "panggilan" kuwi cukup. Kapindho mung bisa mung ing kasus abot lan mung kanthi ijin saka dokter.
  5. Cuci mulut kanthi banyu sawise prosedur ora perlu. Ing sawetara menit luwih luwih kanggo ngidoni bangkit, ora ngulu.
  6. Panganan ora dianjurake kanggo njupuk jam utawa loro sawise mbilas. Aja nyolong untu.

Rinsing Kanggo prosedur tenggorokan digawa 2-3 kali dina. Durasi saka perawatan ditemtokake dening dokter. Panganggone sing dipercoyo biasane nyebabake efek samping, ndeleng ngisor.

Kanggo untu:

Chlorhexidine bisa ditrapake sawise operasi dental. Ing kasus iki, hak ora mbilasake "bath" - mung njaga solusi ing sisih pinggir (utawa sing wis sehat). Uga 2-3 kaping dina.

Ngilangake untu Durung biasane dalan mbilas nganggo chlorhexidine yaiku 7-10 dina. Efek samping sing bisa nyebabake efek samping, utamane kanthi cara sing dawa lan yen sampeyan tetep obat ing cangkeme suwene:

  • Pewarnaan enamel untu;
  • Tartar;
  • Pelanggaran rasa.

Biasane gejala kasebut ilang sawise nolak tamba, mung babagan tartar luwih apik kanggo kontak dokter gigi.

Apa sing bisa ngganti obat kasebut yen mbebayani?

Inggih, sepisan, mbilas digunakake kanggo tujuan sing beda-beda. Yen dhokter diwenehake sawise surgery utawa ing kasus abot tenggorokan, banjur ana cara metu. Apa sing teka ing dhokter maneh lan takon babagan analog.

Deleng daftar analog Miramistine lan Chlorhexidine .

Yen ngwitake perlu kanggo kadhemen umum, banjur opsi massa:

  • Lollipops: Faringosept, Strepsils, Coldorp Lorpils, Septolete.
  • Aerosol: Bioparox, Hexoral, Kameton, Proposol.
  • Solusi: Stomatoidin, Stopangin, Rotokan.

Lan akeh liyane.

Minangka aturan, ing samubarang apotek sawetara rakhe diisi karo antiseptik lokal, lan apoteker bakal mbantu sampeyan nemokake sing bener miturut budget lan properti.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.