Carane ngerteni apa sing nyebabake alergi?

bocah iki dijamin karo selendang saka kucing Ora ana janjian siji karo dokter lengkap tanpa pitakonan: "Apa ana alergi kanggo obat?".

Saben tiyang sepah ingkang nyukupi, sadurunge tuku kirik utawa kucing, bakal mikir: "Nanging iki bakal nyebabake alergi ing bayi?".

Saben bocah wadon ngerti yen kosmetik anyar kudu diaplikasi ing bagian cilik ing kulit lengen, supaya ora nyebabake reaksi komplèks.

Iku supaya sing alergi - salah siji saka penyakit sing paling umum. Iku luwih gampang kanggo nyegah tinimbang ngatasi akibate. Amarga iku penting banget kanggo ngerti apa sing nimbulaké gejala penyakit kasebut, lan supaya ora kena kontak karo alergen.

Apa sing paling sering nyebabake alergi?

Alergi bisa nyebabake apa wae zat sing sampeyan gunakake. Bisa dadi obat, pangan, lan deterjen laundry.

Allergens utama:

Carane kanthi bebas verifikasi anané reaksi?

Kanggo ngerti persis apa wae sing nyebabake gejala sing ora trep, sampeyan kudu nganalisis panampilane. Apa alergi dicet ing omah utawa ing omah? Apa dina wektu? Sajrone utawa sawise mangan? Apa ana hubungane karo njupuk obat utawa nglamar kosmetik? Apa wektu ing taun utawa wektu nyebabake gejala?

Jawaban kanggo pitakonan kasebut kudu nyurung sampeyan menyang alergen. Banjur sampeyan kudu nggawe, kanggo nemtokake reaksi nalika sampeyan ngubungi.

Puppy and kitten Contone, kanggo ngenali alergi kanggo rambute kewan, sampeyan bisa ngobati kucing (asu), banjur ngeruk irung utawa mata karo tangan iki. Tumindak kasebut kudu nimbulaké gatal-gatal, kemerahane membran mukus, ngeculake irung lan irisan.

Gejala kasebut nuduhake yen sampeyan alergi menyang kucing (asu). Kanggo luwih tepat, alergi kuwi disebabake dening protèin saka banyu udan. Pet licks ilat wol. Protein tiba ing kulit kewan, banjur ing membran lendhut, nyebabake rasa ora nyaman.

Kabeh percobaan kasebut kudu ditindakake kanthi teliti. Tansah ngalih antihistamin (suprastin, tavegil), hormon (prednisone) karo sampeyan, lan siap nyiapake ambulans yen kondhisi luwih gedhe.

Learning alergi panganan luwih angel (kajaba nalika reaksi kasebut wiwit cepet sawise mangan produk). Cara paling gampang kanggo ngilangi sajian saka diet, lan yen gejala penyakit wis sirna, mangan maneh. Yen reaksi kasebut diulang, produk iki kudu diilangi saka pangan.

Reaksi alergi kanggo kosmetik utawa deterjen uga bisa diidentifikasi sacara bebas.

Coba, contone, krim tangan. Kanggo mesthekake yen alat anyar ora nyebabake sampeyan alergi, sampeyan kudu nyelehake ing sikil utawa gulu siku (ana kulit sing banget sensitif). Yen, sawise 30-40 menit, rashes, abang, gatel katon ing kulit, banjur sampeyan alergi menyang krim saka merek iki.

Cara kanggo ngenali reaksi ing obat?

pil sing kasebar ing meja Alergi kanggo obat-obatan nduweni manifestasi sing luwih serius, amarga kabeh obatan bisa diserap ing getih.

Mulane, iki nyebabake dhewe ora mung sacara lokal, nanging uga sacara sistematik (nganti kejutan anafilaksis ).

Reaksi kasebut penting banget kanggo dielingake dhisik.

Diagnosis awal bisa rampung ing ngarep.

Coba alergi kanggo procaine. Zat obat iki digunakake kanggo anestesi konduksi (operasi minimally invasif, administrasi antibiotik, lan sapiturute).

Kanggo mesthekake yen tamba ora cilaka, sampeyan kudu nyelehake solusi 0.5% ing kulit sikile sikil (test aplikasi). Reaksi kasebut dievaluasi ing setengah jam. Tampilan sembarang rasa ora nyaman nyatake alergi.

Tes lan tes kulit

Kanggo nemtokake apa sing nyebabake alergi, sampeyan kudu takon dhokter. Alergis karo bantuan cara khusus ujian bisa nyorot alergen lan menehi saran babagan perawatan penyakit. Ing diagnosis panggunaan:

tes alergi

  • test scarification kulit - ing bagian jero saka lengen karo scarifier nggawe ngeruk lan netes solusi allergen. T. o. nganti 15 zat bisa dicenthang bebarengan. Yen ana pembengkakan utawa bengkak ing situs injeksi sawise 20 menit, test kasebut dianggep positif;
  • Test-test - introduksi solusi karo alergen karo jarum khusus nganti jerone 1 mm. Asil kasebut dievaluasi sawise 10-15 menit;
  • conto intracutaneous - dilakokaké kanthi analisis scratch. 0,02 ml saka cairan kanthi alergen disuntikake intradermally karo jarum suntik tuberkulin. Evaluasi asil ing comparison karo kedudukan kontrol (0.01% histamine);
  • isolasi saka IgE tartamtu - kanggo analisis iki, getih vena pasa dikoleksi (5-10 ml). Yen serum ditanggepi karo alergen, banjur kelas E immunoglobulin dibentuk, sing tanggung jawab kanggo penyakit alergi. A sawetara dina sadurunge sinau, sampeyan kudu supaya ora kakehan lan kaku;
  • immunoblotting - panel standar sing digunakake kanggo analisis, saben kang ngandhut 20 alergen. Getih vena wis ditrapake kanggo membran khusus kanthi protein sing tanggung jawab kanggo reaksi patologis. Yen analisis positif, bar peteng katon ing label. Cara iki banget informatif lan ora ana contraindications.

Fitur awak bocah

Anak-anak sing umure 6 sasi wis immunoblot lan dites kanggo IgE. Ing umur luwih enom, panliten iki ora bakal menehi asil, amarga ana isih akeh imunoglobulin ing jero getih.

ibu lan anak

Ing bocah-bocah ing umur 5 taun, diagnosis kulit penyakit alergi jarang ditindakake amargi kegagalan sistem kekebalan awak.

Wiwit Badan awak isih kurang kawangun kanthi wektu iki, asil tes asring palsu. Kajaba iku, tes scarification bisa nyebabake komplikasi serius.

Anak tuwa nggunakake kabeh metode sing kasebut ing ndhuwur.

Contraindications to diagnosis (umum kanggo bocah lan wong diwasa):

  • penyakit pernapasan akut;
  • exacerbation alergi;
  • penyakit sing abot ing organ internal;
  • therapy hormon.

Nyegah

kulawarga bola-bali Kanggo nyegah reaksi alergi, perlu ora mung kanggo matesi kontak karo alergen, nanging uga kanggo mirsani gaya hidup sehat. Mangan tengen , ngleksanani, lumaku ing hawa seger. Ngalangi stres fisik lan emosi. Iki bakal nguatake awak, lan bisa gampang nahan alergi.

Yen tiba-tiba ndeleng gejala penyakit, langsung hubungi klinik. Dokter bakal bisa nindakake diagnosis sing cukup lan menehi resep. Aja ngombe!

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.