Apa jamur katon kaya kulit?

Serius-dokter Jamur bisa muncul ing macem-macem panggonan. Wilayah habitat sing paling disenengi yaiku wilayah weteng: weteng, alas sing ana ing sangisore lutut, lan mycoses asring ditemokake ing dhadha ing wanita.

Ana jinis jamur sing luwih seneng berkembang ing kulit sirah , utawa umpamane ing area groin .

Ing awak

Jamur kulit kasebut manawa minangka kawasan sing ora dipigunakaké pigmentasi utawa zona oval sing diarani abang ing sekitar perimeter (ing tengah-tengah bintik kasebut, warna kulit asring uga dikontrol). Foto nuduhake lumahing siji lesi kanthi jamur ing kulit lan area kerusakan ekstensif. Senadyan, rasa ora nyaman sing nuturi cacing kerep nyebabake rasa ora nyenengake kanggo wong:

  • Sensasi kobong
  • Gatal banget utawa entheng
  • Peeling saka wilayah sing kena pengaruh

Jamur ing kulit - depigmentasi Ing sawetara kasus, pasien mung prihatin karo gejala njaba jamur ing awak, ora disertai sensasi ora nyenengake.

Ing foto jamur kulit, ing sisih kiwa, ana area sing ora ana werna (bisa ditindakake). Asring jinis iki ora disertai gatal lan kobong.

Ringworm ing tangan Foto kasebut nuduhake foci suntingan ringworm ing wangun bunder ing lengen kanthi wernane abang lan desquamation. Kajaba iku, kulit rusak rada dhuwur ing ndhuwur kulit.

Mlaku mycosis ing buttocks Area kélangan gedhé Foto loro kasebut nuduhake foci gedhe saka infeksi jamur. Wilayah rusak ing kulit nduweni werna abang padhang lan, kanthi efek cilik, bisa diowahi dadi ulcerasi.

Mycosis sikil

Jamur kucing asring berkembang ing wong-wong sing ngunjungi bath, kolam renang, saunas, utawa panggonan umum liyane kanthi asor dhuwur. Asring, gejala mycosis ditonton ing mangsa panas ing wong sing seneng sepatu nyenyet.

Mycosis sikil bisa nyedhiyakake manawa ana ing wangun sing paling scaly (lokal antarane driji utawa ing kabeh permukaan sikil) utawa ing wangun tipis kulit, kang ing pengaruh njaba sing paling sithik rusak (luwih sering diamati ing antarane driji) lan mbentuk erosi sing ora nambani. Pasien bisa nemu gerah. Nalika karding, kulit rusak lan ora waras kanggo wektu suwe.

Jamur kucing Ing foto iki, mycosis katon minangka flaking ing kabeh permukaan sikil.

Antarane driji Kene, jamur saka sikil wis disetel antarane driji, wilayah cilik eroded katon, sing ora waras kanggo dangu. Pati tansah nandhang rasa ora nyenengake nalika mlaku-mlaku.

Mycosis mlaku mlaku Ing potret kulit mycosis sabanjuré ditemtokake kanthi magepokan karo jamur ing kuku. Ing kasus iki, kuku jempol rusak banget. Zona karusakan kulit nduweni wangun bunder, kabeh permukaané lemah, sawetara wilayah lan pinggiran duweni akeh ulkus.

Ing pasuryan

Jamur ing pasuryan katon uga ing awak. Infeksi jamur bisa dilebokaké ing wilayah sing cilik, dibunderaké utawa uga duwe wangun sing ora mesthi. Sawetara jinis kukul ing kulit pasuryan iku jamur ing alam. Wilayah sing kena pengaruh nduweni struktur bumpy sing dumadi saka wilayah sing scaly.

Lèmung jamur ing pasuryan Ing foto iki, jamur ing pasuryan duwe kontur sing jelas. Zona karusakan oval rada dhuwur ing sadhuwure permukaan. Kulit sing cedhak karo area sing katon katon sehat.

9 Lan ing kene, panggonan ora duwe garis ketat. Zona karusakan kabeh nduweni struktur bumpy lan werna abang.

Saka akehe bisa salah amarga jerawat Ing foto, cah wadon kasebut nduweni area abang cerah saka infeksi jamur sing katon kaya kukul. Ing wilayah sing kena pengaruh ana ing pipi lan dagu. Ana pirang-pirang lesi ing wilayah temporal.

Jamur ing kulit

Suspicious saka jamur kulit kepala nyebabake sawetara fénoména:

  • Garing rambut, ora sumringah, kulit garing
  • Tambah rambut rontog lokal
  • Peeling saka kulit kepala liwat kabeh permukaan utawa localized
  • Kulit gatal
  • Munculake area pink, rada dhuwur ing ndhuwur kulit

Yen ana siji utawa luwih gejala, jamur kepala bisa uga disaranake. Yen penyakit kasebut diiringi panandhang parah, banjur kardus, malah kanthi tekanan sing sethithik, ndadékaké bakal katon erosi. Wilayah rusak uga putih utawa kuning. Nalika nyoba ngilangake bledosan kulit sing lancip.

11 Ing foto, jamur kulit sirah nduweni wangun bunder sing ketat lan rada nyuda ing wilayah rambut. Tlatah sing kaganggu bisa dadi lemah lan nduweni werna abang. Paling gedhé pasien kasebut gatal.

12 Area sing kena pengaruh jamur ora duwe rambut, lan kulit duwe lapisan putih.

13 Katon minangka area sing kena pengaruh jamur kulit kulit karo patina putih lan ulcer ing tengah. Wilayah infeksi ora ana rambute.

Apa sing kudu dilakoni

doctor_and_nurse-mini Kanggo miwiti perawatan saka mycosis saka sembarang lokalisasi, perlu kanggo nemtokake jinis jamur sing nyebabake manifestasi eksternal. Sampeyan bisa dadi jamur kaya ragi, versicolor, lan patogen liyane. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngontak dhokter sing bakal njupuk potongan saka area sing kena pengaruh lan ngirim materi kanggo riset menyang laboratorium. Miturut hasil analisis, dhokter bakal nulis perawatan sing njupuk kaanan kerentanan organisme patogen kanggo obatan kasebut.

Golek klinik ing wilayah sampeyan

Ana 3 pilihan perawatan:

  1. Nggunakake obat lokal
  2. Nggunakake obat lisan
  3. Terapi gabungan

Obat-obatan lokal diwakili dening maneka warna ointment, gel, suspensi, emulsi lan jinis-jinis persiapan njaba. Padha mung tumindak ing lesi lan ora nembus menyang getih. Digunakake utamane ing tahap wiwitan perkembangan ringworm utawa karo fokus infeksi cilik.

Perawatan biasane ana wiwit minggu nganti pirang-pirang wulan, gumantung saka lekukan saka lesi. Utawa ditrapake kaping pirang-pirang dina. Sajrone proses aplikasi, gatal utawa redness abot bisa kedadeyan, kang ilang sawise sawetara kegunaan. Bebarengan karo komponen antijamur bisa ngemot bahan perawatan kulit lan zat-zat sing nyepetake regenerasi jaringan.

Kanggo perawatan kulit sing nggunakake shampoo .

Obat-obatan lisan dijupuk dening tutuk lan tumindak ing agen penyebab penyakit saka njero awak. Wong duwe efek samping, lan ora mung kena pengaruh wilayah sing kena, nanging uga awak kabeh. Ing sawetara kasus, aplikasi siji cukup, kadhangkala uga perawatan. Digunakna kanggo lara abot lan tahap lanjut penyakit jamur.

Terapi kombinasi digunakake luwih asring. Tumindak obat njaba bisa ngurangi gejala-gejala kasebut, nyepetake penyembuhan wilayah rusak, lan tablet tumindak saka njero ing panyebab penyakit kasebut.

Kanthi pilihan perawatan, mesthi wae, terapi ora bisa diselani. Skema panggunaan obat-obatan lan duration ditemtokake dening dokter . Minangka aturan, perawatan terus sawise ilang gejala lan manifestasi eksternal saka mycoses kanggo sawetara dina liyane (nganti minggu).

14 komentar

  • Basil :

    Thanks kanggo info. Lan cara ngobati jamur ing kuping - jamur otitis media? Ora ana variasi utawa bisa diobati karo obat standar?

  • Svetlana :

    Oke, dhuwit getih bisa nemtokake manawa jamur kulit? Bojo duwe mikrospor, gejala njaba ilang sawise perawatan Aku durung nandhang kontrol, sawise sawetara wektu, aku duwe lichen, nanging aku wis diwenehi perawatan, nanging bojone ora duwe manifestasi eksternal. Dadi sing menarik kanggo kula, apa sampeyan bisa kanthi analisis getih kanggo mangerteni yen dheweke rampung bisa sembrono?

    • Doc :

      Hello

      Ana sawetara banget tes getih tartamtu kanggo deteksi mycoses, lan ing kasus iki padha ora cocok.

      Microsporia asring kasebut infèksi saka kéwan domestik utawa malah ing alam bébas, nanging ora ana manèh, spesies Microsporum uga arang luar awak manungsa.

      Mulane, supaya ora bisa nggresula, penting banget kanggo njaga kebersihan, resik, owah-owahan linen, lan liya-liyane.

  • Victor :

    Aku ana ing tengah-tengah sikil, ana kulit sing diencerke lan ana ing pinggir, kaya getih, nanging ora ana getih!

  • Irina :

    Hello Aku duwe lesions kulit .. ing contours saka lambé lan eyelids punika gatal, gawe, dadi gedhe. Kajaba iku, awak nduweni oval cilik, lancip gatal ... ing weteng, lengen, sikil, lan gulu isih gatal, mung mung sing cilik. Dokter disaranake candidiasis .. nyumbang getih kanggo STI. Nunggu hasil. Aku ngombe fluconazole 10 dina .. tapi ana lesi anyar. Ngomong aku, apa bisa?

    • Doc :

      Hello

      Miturut gambaran, ora ana sing bisa nggawe diagnosis, sampeyan kudu sethithik foto. Tunggu asil lan konsultasi karo dokter.

  • Cyril :

    Hello, Aku jamur kaya iki "Tipe" ing lengen ...

    Ing kira-kira 2-3 minggu, exoderil (krim) wis diobati 2 kali dina, dilewati, redness lan gatal ilang, mung kulit rada peteng tetep. Sawise kira-kira sasi, kemerahan lan gatal wiwit maneh. Ing klinik lokal, dhokter nyatakake yen ora ana titik kanggo nglakoni analisis, lan jelas yen iki jamur. Aku ngerti yen perlu golek klinik pribadi lan gawe analisis ana kanggo nemokake jenis jamur lan pilih obat kasebut. Nanging senajan mangkono, mesthine sampeyan bisa nemokake kayata ing gambar ing tautan?

    • Doc :

      Hello

      Iki minangka kahanan sing cukup umum kanthi perawatan awak, sayangé, sampeyan durung ngrampungake perawatan nganti pungkasan. Kulit gelap minangka salah sawijining gejala. Perawatan kudu terus nganti kabeh gejala ilang, lan sawise kulit kudu diencerke seminggu maneh supaya bisa ngilangi perih.

      Plus, sampeyan kudu ajeg ngganti pakaian, kabeh kudu dicuci lan disetrika, amarga perselisihan tetep cukup suwe ing kaos / kemeja lan outerwear, sprei, etc

  • Julia :

    Good afternoon Ngomong aku, monggo. Ing sandi
    bojomu awal banget jamur ing pucuk sikil. Langsung diwiwiti perawatan bathrafenom. Alami, aku nambani kuku. Aku ora nganggo sarung tangan, banjur aku ngresiki tanganku kanthi alkohol, banjur nganggo sinetron, banjur nganggo oiling aku ngajokake calon. Cara kanggo nglindhungi kuku saka jamur kasebut. Matur suwun.

  • Volodya :

    Aku duwe jamur banget sing diurusi ing ngisor kucing kuku. Lan aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni. Apa ana pil kanggo inestion, bebarengan karo nggunakake ointments.

    • Doc :

      Hello

      Ya ana. Itraconazole, terbinafine, fluconazole, katon ing bagean kita "Preparations". Luwih becik yen pil lan regimen diwenehake dening dokter

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.