Carane njaluk papilloma ing tangane dhewe

wart ing driji Weruh iku wutah sing kuat ing kulit kanthi bentuk nodule utawa papilla sing kasusun saka keratinisasi sel dermis.

Neoplasma iki katon kanthi tambah divisi sel kulit; Virus papilloma manungsa nyebabake reaksi kasebut.

Paling populer, nanging ora mung cara ngirim HPV, yaiku seksual.

Nanging ing kulit tangane virus kasebut kerep nyemprotake kulit sing tatu. Kadhangkala microtrauma cukup, kayata retak cilik, sing muncul amarga kulit garing.

Kerusakan kaya mengkono uga ora bisa ditemokake ing mripat manungsa, nanging nalika ndelok sulur utawa nggunakake handuk utawa sandal wong liya, patogen kasebut bisa nyerang kulit lan nyebabake sel kasebut ora bisa dipisahake.

Varian saka infèksi HPV kluwarga:

  • nalika nggunakake produk sanitasi wong liya (anduk, kain, kain lap, cukur);
  • liwat sandhangan lan sepatu wong liya;
  • ing sauna, kolam renang nalika mlaku ing lantai ing papan umum tanpa sepatu (saunas, kolam renang, kamar ganti).
Penting! Lingkungan sing lembab lan anget mbantu nglindhungi viabilitas virus ing njaba awak kanggo wektu sing cendhak, cukup kanggo nginfeksi wong liya.

Resiko infeksi tambah dening:

  • ngarsane karusakan ing kulit (wounds, ngethok, abrasions);
  • ngurangi kekebalan;
  • sweating tangan lan kaki sing gedhe banget.

Apa penting kanggo mbusak kutil?

warts ing jempol Warts minangka pusat infèksi sing cilik, konsentrasi virus sing ana dhuwur banget. Wabuh ing tangan kasebut kanthi signifikan nyedhiyakake panularan virus ing rumah tangga.

Dening awake dhewe, warts ora mbebayani kanggo kesehatan, padha biasane tuwuh dadi ukuran tartamtu lan ora nyedhiyakake maneh, nyedhiyakake rasa ora nyaman mung ing istilah estetika.

Nanging, kaya tumor entheng, papilloma nduwe bahaya potensial. Nalika rusak, upaya ora bisa ditindakake kanthi otomatis, sawise sinar ultraviolet, lan kadhangkala ora ana alesan sing jelas, wick wiwit tuwuh ing ukuran, ngganti werna, bisa ngalami getih lan nyeri.

Iki minangka gejala mbebayani! Neoplasma bisa ngalami tahap malignant, saéngga paling apik kanggo mbusak kutil kanggo nglindhungi piyambak.

Indikasi kanggo pambocoran cepet:

  • pain nalika ndemek papilloma;
  • werna, ukuran, getihen;
  • ukuran tumor gedhe.

Ing kabeh kasus kasebut, aja ragu-ragu, amarga wart dadi duweni potensi mbebayani.

Carane mbusak warts ing tangan sampeyan dhewe?

warts tangan

Wabuh ing tangan bisa dicopot dhewe, yen ora ana contraindications kanggo iki (wutah tiba-tiba, getihen, soreness).

Penghapusan papiloma ing omah kanthi bantuan sarana rakyat utawa farmasi minangka proses sing gampang, nanging efektifitas asring dipahami.

Informasi ing ngisor iki kanggo tujuan pendidikan. Yen sampeyan pengin asil terjamin, hubungi dhokter sampeyan.

Bawang putih. Cara sing paling gampang yaiku mung nglancarake area sing kena pengaruh karo jus bawang putih kanthi swab katun, ora bisa nyandhang kulit sehat.

Cara liya yaiku nyiyapake salep sing digawé saka warts. Kanggo nindakake iki, papak endhog sing disarut kanthi lisah, ditambahake cukà sing sethithik kanggo tetep dicampur. Salep iki kudu diobati ing umume lan sore kanggo sawetara dina.

celandine Celandine Salah siji cara sing paling populer kanggo nyingkirake papilloma ing omah. Jus Celandine ngandhut zat sing bisa numpes sel-sel kanker. Alesan utama kanggo nggunakake cara tartamtu sing kerep - celandine kasedhiya lan tuwuh ing ngendi wae, iku tanduran ganja.

Nanging, jus celandine kanggo nyingkirake pertumbuhan kulit mung efektif ing periode ngembang, sing tetep saka Mei nganti Juni.

Kanggo jus marasake awakmu, luwih becik ora nyuwek godhong tanduran, lan motong stem kanggo banget. Cairan sing metu ing potong kudu digunakake kanggo nambani kulit sing kena ing kaping 3-4 dina kanggo 2-3 minggu. Kanthi perawatan biasa, wutah mundhak peteng, banjur garing lan mudhun.

Cukà Nemokake sepelan kapas ing 9% cuka lan aturake wil, ngamati kanthi plester. Kompres iki kudu ditinggalake sewengi. Baleni prosedur nganti wungkus tiba.

Sampeyan bisa nyingkirake warts ing tangan kanthi bantuan alat farmasi. Padha ngemot instruksi sing cetha kanggo nggunakake, dirancang kanggo nggawe nggunakake obat-obatan minangka aman sabisa.

Verrukatsid. Iki ditrapake ing permukaan wabah kanthi bantuan aplikator, sing diwenehake karo tutup alat iki. Kanggo nambani wilujeng cilik, aplikasi siji cukup, yen tumor gedhe, umume 3-4 kali. Sampeyan ora dianjurake kanggo ngobati tamba ing kulit alus antarane driji, minangka Verrucicide bisa nyebabake sing diobong ing wilayah kasebut.

super resik Super Cleaner Piranti kasebut nduweni efek cauterizing, kudu ditrapake kanthi teliti kanthi swab katup utawa tusuk gigi (ing kasus ukuran wart cilik), nyegah kontak karo kulit sehat.

Sayange, ing wayahe ana manufaktur Super Cleaner, lan konsentrasi alkali ing solusi kasebut ora kasebut, saéngga ora bisa njamin asilé.

Kolomak. Asas alat iki - asam salislik, sing nduweni sipat keratolitik. Iki ngresiki tissue wartu sing dikubur, sing banjur gampang dibusak. Siji glepung Kolomak ditrapake ing papilloma 1-2 kali dina.

Duration of treatment gumantung marang ukuran wutah lan karakteristik pasien. Durasi rata-rata panggunaan nganti bisa ngrusak lengkap wutahé kulit yaiku 3-4 dina. Obat iki relatif aman.

Cryopharma lan Wartner Cryo. Prinsip tumindak obatan kasebut mirip karo cryodestruction ing klinik, nanging ana sing bakal luwih murah.

Langkah-langkah aplikasi: gagang sing dipasang dipasang ing aplikator lan dianakaké ing posisi iki sajrone 3 detik, sawise kasebut aplikator kudu dipasang ing wart sajrone 15-20 detik. Tisu-tlatah ing wilayah sing kena ora bisa diuripake ing sangisoré pengaruh. Miturut prodhuk, wabah bakal tiba ing wektu 7-10 dina.

Uga kedadeyan sing warts ilang kanthi spontan - miturut pengaruh respon kekebalan awak marang virus. Mulane, penting kanggo ngurus kesehatan lan njaga kekebalan supaya bisa ngatasi masalah awak karo penyakit iki.

Cara kanggo ngilangi ing klinik

Electrocoagulation Iku dhokter sing bisa mbusak tatanan kanthi cepet, tanpa rasa sakit lan aman kanggo awak. Adhedhasar jinis wart, dermatologist bakal menehi saran cara sing paling cocok kanggo sampeyan.

Electrocoagulation

Cara iki kasusun ing cauterizing area kasebut kanthi elektroda khusus (karo anestesi lokal awal). Nalika pembuluh elektrokoagulasi disegel, métode kasebut ora ana getih. Cara iki biasane ditrapake kanggo ukuran warts sing relatif cilik.

Liquid nitrogen removal (cryodestruction)

Nitrogen cair digunakake ing wart kanthi aplikator. Sawise iku, area sing diobati, jaringan wart mati lan tumor dhewe mati ing sawetara jam.

Cara laser

Laser minangka salah sawijining metode sing paling efektif kanggo ngilangi pertumbuhan kulit. Kaluwihane ana ing kacepetan, rasa ora kepenak, safety dhuwur lan minimisasi resiko reappearance saka papilloma.

Laser nglumpuh prau cilik ing dhaerah dasar kutil, lan iki tegese virus ora lumebu ing aliran getih, uga kanthi cara tanpa getih iki, risiko infeksi saka njaba bisa ngurangi.

Laser ora ninggalake bekas tatu sawise surgery (kajaba iku nduweni kulit banget tipis lan sensitif). Sawise prosedur, kerak disimpen ing situs wart, kang bakal ilang ing sawetara dina.

Cara bedah

Eksisi rutin saka jaringan kutil kanthi scalpel bedhah. Cara iki arang digunakake, biasane digunakake kanggo kasus wart ukuran gedhe. Cara bedah nduweni kekuwatan sing signifikan, kayata resiko reinfeksi dhuwur lan munculé bekas.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.