Dokter apa sing ngobati jamur - mycologist utawa dermatolog?

Dr. rsmotriya wart Pangobatan sing nyenengake ing wayahe ora nyenengake bakal ngatasi kabeh jenis komplikasi lan nylametake dhuwit, amarga obat anti agung sing larang kudu dijupuk saka 2 nganti 8 sasi. Punika namung apa jeneng dhokter sing ngrawat jamur? Apa khusus kanggo nggawe janjian?

Dokter sing bisa nangani kabeh masalah kulit yaiku dermatolog . Pendhidhikan sing ditampa dheweke bisa ngobati lesi kulit saka jinis virus lan infèksi, dermatitis lan eksim, penyakit parasit, kabeh jinis rashes, radang kringet lan kelenjar sebaceous, lan, mesthi, penyakit sing disebabake patogen jamur . Ana ahli dermatologi ing saben dispensary klinik lan dermatovenerolog, supaya pamriksan pisanan bisa direkam kanthi tepat. A dermatologist bisa njupuk perawatan, lan bisa menehi arahan menyang ahli mikologi.

Mycologist minangka dermatologist sing padha, nanging dheweke wis ngandhakake kepinginan kanggo nemokake spesialisasi lan menehi hasil mung kanggo perawatan infeksi jamur saka kuku, kulit lan rambut. Nanging dheweke ora ana ing klinik lan ora saben kutha.

Dadi, yen sampeyan duwe masalah mung karo rambut, lan sampeyan ora ngerti persis apa jenis penyakit, iku nggawe akal kanggo nggawe janjian karo trichologist . Iki minangka dhokter khusus kanggo perawatan rambut, dheweke bakal ngatasi masalah penyakit kulit, kalebu jamur lan lichen. Maneh, ora tansah bisa nemokake pakar kaya ing kutha sampeyan.

Sampeyan perlu nambahake yen kanthi vagina candidiasis (thrush) - wanita sing paling apik kanggo kontak karo ginekolog , amarga Kaping pisanan, luwih bener kanggo nganakake ujian ing kantor gynecological. Kapindho, gejala bisa ngomong babagan penyakit liya utawa babagan masalah sing "dokter dhokter" bakal ngatasi.

Sampeyan bisa nemokake pusat dermatologi ing Moscow utawa St. Petersburg ing tautan:

Kompetensi saka mycologists kalebu:

  1. Perawatan lan pencegahan penyakit jamur lan non-jamur kulit, rambut lan kuku. Non-jamur kalebu: owah-owahan kuku lan penampilan sacara sakabèhané, contusions of plate nail, callus. Onychomycosis, candidiasis, penyakit atlet, microsporia, trichophytosis yaiku penyakit saka jamur, amarga disebabake jamur jamur utawa ragi .
  2. Nglakoni studi laboratorium.

Dadi, kita nemokake yen dhokter sing ngrawat jamur kuku diarani ahli mikologi, nanging dermatolog uga bakal bisa menehi resep perawatan sing cocok. Iku tetep mung kanggo nggawe janjian karo mycologist.

Ing kantor dokter

Ujian kulit Sajrone riko pertama, dokter ahli misteri bakal nemtokake suwene masalah karo kulit lan kuku sing wis muncul, nyuwun pitakon sensasi, narik minat kanggo urip, banjur tumindak pemeriksaan pendahuluan visual saka wilayah masalah. Nanging, pratandha njaba saka lesi ora bisa nuduhake apa jenis jamur "urip" ing kulit utawa kuku, saéngga ahli mikologi (dermatolog) bakal nglerek sikil mati saka kuku lan kulit lan ngirim sampel menyang laboratorium kanggo riset. Spesialis bakal nyinaoni bagean bahan ing mikroskop, lan bagean bakal ditanam ing medium nutrisi khusus. Penyelidikan pisanan njupuk sawetara menit lan mung ndadekake mungkin kanggo nemtokake yen jamur kasebut kanthi tepat nimbulaké karusakan. Sowing material njupuk 10-14 dina, asil menehi konfirmasi kuku utawa kulit karo jinis jamur tartamtu.

Konsultasi kedua mikologi kasebut rampung karo resep obat-obatan, sing ditrapake kanthi basis data saka tes laboratorium lan kondisi umum pasien. A dermatologist (mycologist) bisa milih:

  • Persiapan lisan (tablet)
  • Preparation lokal (ointments, krim)
  • Pembedahan kuku saka kuku.

Obat-obatan dhewe ing sawetara kasus bener-bener ora ana gunane: sawetara dirancang khusus kanggo netralake jamur jamur, nanging mung bisa kena pengaruh jamur jamur. Kajaba iku, manawa jamur kuku sing kaping pirang-pirang ing sikil, dhokter bakal nimbali obat sing ora dienggo. Tujuane kanggo nyegah adaptasi jamur kasebut menyang agen sing dikenal.

Kunjungan ing salajengipun menyang dhokter kanggo kelompok jamur perlu kanggo ngontrol. Kasunyatane yaiku yen perawatan saka jamur minangka proses sing dawa. Kadhangkala panyakit kasebut kelara-lara ing salah sawijine wilayah, ananging tambah akeh.

Video bakal menehi sampeyan luwih akeh babagan apa sampeyan kudu menyang klinik apik, apa sing mbebayani yaiku pengobatan dhéwé utawa pendekatan unserious kanggo bisnis:

3 komentar

  • Olesya :

    Matur suwun. Artikel migunani, saiki aku ngerti yen aku kudu ndeleng mikropon dokter.

  • Stephanie :

    Aku tansah nyuwun dhokter dhuwit. Iku mung sing ana kurang antrian, nanging padha ngerti minangka akeh sing gratis)))

    • Natalia :

      Amarga, loro ing mbayar lan gratis - padha dokter :) Ing mbayar padha entuk dhuwit, lan ing free - pengalaman.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.