Candidiasis usus: manifestasi penyakit lan subtleties saka perawatan

Kandidiasis usus yaiku penyakit sing disebabake dening jamur pathogen kang kondhisi saka Candida genus. Kondisi patogenik kondhisi kasebut disebut amarga micromycetes minangka mikroorganisme uniseluler sing ditemokake ing usus ing luwih saka 50% (artine wong sing ora golek dokter karo gejala kandidiasis) wong sehat.

Penyebab perkembangan lan manifestasi klinis

bakteri usus ing mikroskop Patogen usus pankaya adalah Candida fungi. Biasane ana spesies (Candida glabrata, Candida albicans , Parapsilosis Candida, tropis Candida, Candida dubliniensis, Candida krusei), nanging biasane akeh banget ing awak manungsa. Wutah koloni disebabake dening bifidobacteria, Escherichia coli, lactobacilli, enterococci, lan glikoprotein mucin saka dinding sel epitel sing nutupi membran lendhut. Sing terakhir nyegah lampiran mikroba menyang sel epitelium.

Candida ora duwé pangaruh sing signifikan marang organisme inang, lan mung nalika pertahanan awak dicegah, kekebalan jamur bakal ngurangi, mula mulai aktif nambahi lan ngrebut manéka bagean usus. Loro-lorone usus microflora lan senyawa larangan normal nyumbang marang perlawanan antifungal (resistansi), lan kanthi suppressing utawa ngurangi aktivitas salah sijine faktor kasebut, pertahanan awak lan jamur ragi bisa nambani lingkungan internal.

Apa sing ndadékaké panyimpenan antioksidan? Kondisi lan penyakit sing beda-beda:

  • penyakit onkologis (terapi antitumor nyuda sistem kekebalan awak lan nyegah pasukan protèktif saka tutup epitèl usus);
  • fisiologis immunodeficiencies (umur lan kondisi: awal bocah lan umur lanjut, kahanan kang ora ngepenakke lan meteng, immunodeficiency);
  • kelainan endokrinologis (diabetes decompensated);
  • angsal sindrom immunodeficiency;
  • penyakit alergi lan otoimun;
  • penyakit sing nyebabake utawa nglawan sing ana pelanggaran penyerapan lan pencernaan pangan (proses kasebut diiringi dening pertumbuhan koloni microorganism aktif);
  • transplantasi organ

Penyebab paling umum yaiku terapi antibiotik lan nutrisi ora seimbang. Biokenosis microbial ing usus iki gampang diganggu dening asupan obat antibakteri jangka panjang. Kajaba iku, jumlah protein sing ora nglebet awak bisa nyebabake aktivitase fagosit lan bakteri.

Rusak saka napsu, lemes, kembung lan abot ing weteng, putih, kaya keju kémah, blotches ing dhingklik, rasa sakit ing weteng, bangkekan empon lan rasa ngobati ora ngelungake sampah - ora minangka daftar lengkap manifestasi klinis saka candidiasis usus. Minangka sampeyan bisa ndeleng, ora duwe kekhasan mutlak, saengga luwih trep tumrap dokter lan ngalami pemeriksaan klinis lan laboratorium lengkap, sawise kasebut perawatan kasebut rada ora nyenengake lan mbebayani.

Diagnostik

mikroflora ing mikroskop Diagnosis iki rumit amarga kasunyatan manawa agen causative candidiasis bisa sacara pasif ana ing usus utawa melu ing proses patologis.

Seringkali riset klinis lan laboratorium kalebu:

  • Ujian endoskopik. Sampeyan ngidini sampeyan kanggo netepake kondisi membran lendhut, ngonfirmasi anané utawa anané ulkus lan plak putih.
  • X-ray saka usus.
  • Riset Mikrobiologis. Ngidini sampeyan nemtokake spesies patogen lan pilih antimikotik sing cocok kanggo perawatan. Sowing feces uga duweni nilai diagnostik. Dadi, diagnosis wis dikonfirmasi. Yen jumlah koloni sing diidentifikasi luwih saka 105-106 CFU saben gram.
  • Pemeriksaan histologis lan cytological. Biasane kobong saka membran mukus usus, biopsi gable, biopsi sikat bisa ngumumake pseudomycelium Candida kanthi pewarnaan biomaterial utawa kanthi perawatan karo asam chromat.
  • Kandhutan candidiasis fokus lan non-invasif

Manifestasi klinis saka candidiasis usus gumantung marang mekanisme invasi jamur Candida ing jaringan. Dadi, yen wangun filamen saka jamur ora diweruhi ing jaringan, lan Candida kanthi aktif ngasilake lumen ing usus, candidiasis dianggep ora invasif . Ing wangun candidiasis, mung pencernaan perut lan parietal dilanggar.

Perasaan sabar:

  • Gatal ing anus
  • Kursi sing ora ana
  • Rasa nyeri ing usus
  • Flatulence
  • Nyeri weteng
  • Pratandha keracunan entheng

Ora dieting utawa nolak perawatan antibiotik mbebayani. Dinamika positif bisa ditelusuri mung ing perawatan obat antimikotik.

Diagnosis saka candidiasis usus invasif digawe nalika jamur nyerang lapisan epitelium lan membran basement. Iki ditondoi kanthi abot lan diiringi gejala duodenal ulcer .

Perasaan sabar:

  • Nyeri weteng
  • Diare karo getih lan lendhut
  • Flatulence
  • Demam subfebrile
  • Fenomena peronal candidodermatitis

Yen wektu ora miwiti perawatan saka candidiasis invasi ing usus, mula bisa dadi transformasi candidiasis sistemik kanthi lesi membran lendir organ liyane.

Arah perawatan obat kanggo candidiasis usus

pills2 Ana sawetara babagan terapi sing ditrapake minangka rencana perawatan kanggo candidiasis usus.

  1. Decontamination intestinal sing dipilih, yaiku: njupuk obat-obatan sing bakal ngilangi agen penyebab penyakit kasebut - Candida fungi.
  2. Perawatan penyakit utama lan sing gegandhengan.
  3. Penetapan prebiotik lan probiotik kanggo ngolah mikroflora antimikroba alami saka mukosa usus.
  4. Terapi diet.

Obat antifungal (antifungal) nyegah biosintesis ergosterol saka dinding sel jamur. Nanging, sawetara agen antifungal diserep ing usus ndhuwur, lan ing lumen saka usus besar lan ileum ora kasedhiya ing konsentrasi cekap, lan ana koloni jamur utama sing dikonsentrasi ing candidiasis usus. Ing babagan iki, panampa obat antipung kaya ketoconazole , amphotericin B, fluconazole , itraconazole ora bakal menehi efek. Nanging, perkembangan hepatitis beracun lan macem-macem efek samping bisa uga.

Mangkono, agen antifungal sing ora bisa diserap kudu digunakake kanggo perawatan.

Obat Dosing
Pimafucin
  • ora diserep saka saluran gastrointestinal
  • ora nyandhet microflora usus normal
  • Resiko saka jamur ing tamba ora berkembang
  • diijini kanggo bocah lan ngandhut

4 kali pil (100 mg) kanggo 7-10 dina - wong diwasa.

2 kali dina, 1 tablet (100 mg.) Kanggo 5-10 dina.

Contraindication: hypersensitivity kanggo komponen obat kasebut.

Levorin Dewasa: 2-4 kali dina kanggo 10-12 dina kanggo 500.000 IU Anak (miturut bobot per kg): nganti 2 taun kanggo 25-30.000 IU, 2-6 taun kanggo 20-25.000 IU, luwih saka 6 taun - 200-250 000 IU. 2-4 kali dina. Contraindications: peptic ulcer, pancreatitis, meteng, umur nganti 2 taun, gagal ginjel.
Nystatin Durasi saka perawatan yaiku 10-14 dina. Dewasa: ing dosis 500 000 IU. 3-4 dina saben dina. Kanggo bocah-bocah: nganti setaun - kaping telu dina kanggo tablet ¼ ing dosis 250.000 IU., Nganti 3 taun - ing dosis sing padha 3-4 kali dina, luwih lawas saka 3 taun - 4 dina luwih lawas 13 taun dosis maksimal 1 000 000 IU. saben dina. Contraindication: idiosyncrasy. Sajrone meteng, tamba wis diijini.

Perawatan karo obat antijamur dianggep efektif yen gejala penyakit wis sirna lan data panalitiyan miologi nerangake normalake jumlah jamur. A asil positif saka nyebar bisa nuduhake operator candida, sing, ing kenyataan, ora penyakit.

Panyakit serentak dianggep sejajar. Contone, penyakit refluks ulcerative lan gastroesophageal diobati karo obat antisecretory (lanzap, nexium) lan blocker reseptor H2 histamin. Terapi Helicobacter pylori ditindakake dening amoksisilin, omeprosol. Prebiotics (stimulants sing disebut intensif microflora pertumbuhan intensif) uga kudu kalebu ing diet. Wiwitane banget yaiku pectin, lactulose, Eubikor - obat sing kaya serat dietary, asam amino lan vitamin. Serat protein, tanpa ngalami owah-owahan, entuk usus gedhe lan dimetabolisme dening microbiota. Sing terakhir ngrangsang pembentukan lendhut lan sel, ing ngendi bifidobacteria lan lactobacilli aran nyaman.

Sajrone perawatan candidiasis usus, para ahli nganjurake supaya ora ngandhet mangan pangan sing kaya karbohidrat sing prasaja: susu, woh beri, gula, confectionery, kvass, bir, madu.

shamanisme Kanggo wong sing, kanthi alasan apa wae, ora nampa perawatan obat-obatan, kita nyawisake resep resep obat tradisional. Nalika tansah ngelingake: perawatan awak ora aman, takon dhokter sampeyan.

Godhok oat (tbsp 5 tbsp 15 tbsp. Banyu) kanggo telung jam, Nyaring broth asil lan nglangi 3 kaping dina, 100 g saben. ing wangun panas. Duration of treatment nganti 4 sasi.

Ing ¾ gelas saka brandy nambah tbsp 3. uyah, aduk nganti kristal uyah dissolve. Sawise setengah jam, dilute tincture karo nggodhok banyu saka aspek 1: 3. Obat sing diasilake diombe kaping sapisan, nambah 2 tbsp. tinctures 6 tbsp. banyu, 1 jam sadurunge dhaharan. Durasi saka perawatan iku 25 dina.

Yen ora ana perawatan karo obat-obatan rakyat, utawa perawatan obat-obatan menehi hasil, mula iku bisa kanggo njlentrehake diagnosis lan diteliti ing klinik miologi khusus. Kurang perawatan diguliti kanthi kerusakan organ parenchymal lan perkembangan perforasi usus lan sepsis jamur.

9 komentar

  • Elena :

    Masalah karo usus wis setengah taun ... sawisé artikel aku mikir, kabeh padha, aku arep menyang dhokter, mesthine bakal mandheg postponing ..

  • Cyril :

    Iki bener informasi sing migunani, sawayah dokter kaya ngene, nanging ora bisa nerangake kanthi gamblang.

  • Konstantin :

    Masalah usus kanggo sawetara wulan
    Aku isih kudu nggoleki wektu kanggo awak golek rumah sakit ...

  • ala :

    Wiwit cilik aku wis nandhang candidiasis ing usus ... lara (Apa ora mung mabuk, obat saiki lan diet amphotericin B pungkasan, sistem ora bisa tahan) ngira minangka penundaan ngombe ing botol 10-12 kanggo rong dosis saben dina lan njaluk iki hard mung 100 lembar lan langgeng kanggo 9 dina (Candida bali (... Aku mutusaké kanggo nyoba maneh dhawuh 250 bêsik 14 bêsik / dina ... Aku ngarep-arep kanggo ngatasi iki penyakit ... Yen dumadakan wong ngerti saka pengalaman pribadi nulis kula ing kav28leta84 mail @ mail.ru ... Maturnuwun

    • Admin :

      Good afternoon

      Apa sampeyan nampa tablet pimafucine? Iku mung kanggo LCD, pilihan sing paling ora apik.

      • ala :

        Mesthine, nystatin lan pimafucin, uga ngombe keselak ... lan amphotericin B ora bisa mbantu ... apa sing kudu dilakoni ??? Hubungi kula mangga ... 89 ********* yen sampeyan bisa bantuan karo soko.

        • Lena :

          Coba ngombe soda!

          • Svetlana :

            Mung soda terhidrasi! Sampeyan bisa malah enema karo soda / uyah. Cukup usus colon.
            Lan sakabehe bisa diilangi dening kelompok prakshalana (iki kanggo maju).

    • Eugene :

      Coba saben wulan Bacillus subtilis sporobacteria. Ana ing ancang-ancang: Sporobacterin, Vetom, lan liya-liyane.
      Enem sasi mengko, baleni. Kanggo gangguan ing bangkekan - enterol
      Lan diet kudu katahan kanggo urip !!! Kalebu gula, baking, roti putih lan roti. produk, permen lan ombenan manis, alkalgol, susu, mayonnaise !, ketchup!. Kanggo ngurangi panggunaan pedhes, pedas, kaleng, asap.
      Mangan liyane jus lan seger jamu! Protein liyane - daging, iwak, unggas, soya keju, endhog. Ginger
      Ing wayah wengi, manawa arep mangan semanggi papak sing disemprot kanthi cairan cilik - saben dina kanggo sethithik taun!

      Lan uncalan kit pertolongan sampeyan, luwih ngombe sawetara tambahan - bakal luwih murah

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.