Candida esophagitis

panggonan esophagus Sumber infeksi ing awak manungsa ana ing usus lan tutuk. Infeksi esophagus ana dalane munggah lan mudhun. Fungi nambah lan nuduhake sifat-sifat patogen sing kanthi nyuda resistensi awak, immunodeficiency, utawa kondisi sing luwih apik.

Populasi jamur saka genus Candida ing esophagus mundhak, sing ndadékaké perkembangan candidiasis.

Saka lingkungan njaba, patogen lumebu ing awak:

  • nalika kontak karo pasien utawa operator,
  • kanthi mangan panganan sing tercemar,
  • nalika nggunakake barang rumah tangga sing kontaminasi lan produk perawatan pribadi.

Faktor-faktor sing nyebabake perkembangan candidiasis esophageal:

  • Luka utawa kerusakan esophageal kanthi obyek sing landhep
  • perawatan jangka panjang kortikosteroid
  • therapy antibiotik jangka-panjang
  • diabetes mellitus
  • dawa therapy antacid,
  • inxication of various genesis,
  • rokok lan alkohol
  • alergi
  • kacepetan motility ing saluran pencernaan,
  • Kurang protein ing awak sawise diet sing dawa,
  • nutrisi parenteral
  • transplantasi organ
  • hipofungsi saka kelenjar adrenal utawa kelenjar parathyroid,
  • kekebalan kekebalan - AIDS,
  • oncology,
  • efek kemoterapi,
  • infèksi kronis parah - tuberkulosis.

Candida nyemprotake jaringan esophagus saka organisme sing ora aktif, ngembangake kanthi aktif lan mbentuk pseudomycelia. Pemeriksaan histologis spesimen biopsi nandheske diagnosis esophagitis candidal sawise deteksi filamen mycelium. Koloni Candida individu ditemokake ing membran lendir esophagus ing kondisi normal utawa nunjukake carriage saka jamur kasebut. Kahanan kasebut ora mbutuhake perawatan.

Gejala

Sampeyan bisa uga ora weruh penyakit kasebut ing wektu suwe. Candida esophagus - salah siji sing paling angel kanggo ndhiagnosis penyakit sistem pencernaan. Kurang setengah pasien ora duwe patologi.

Gejala utama candidiasis esophageal yaiku:

  • pain ing weteng ndhuwur,
  • dysphagia - nglanggar panandhang,
  • nyuda utawa kurang napsu
  • pain nalika ngulu,
  • rasa ora nyaman ing mburi sternum,
  • heartburn
  • mual lan muntah-muntah methik film
  • mriyang,
  • ngandhut bangkekan karo lendhut.

Intensitas nyeri nalika ngulu iku beda: saka suntingan kanggo pocapan, ngganggu asupan normal pangan lan banyu. Komplikasi kasebut bakal nyebabake dehidrasi.

Ing tahap wiwitan saka penyakit, infèksi mung kena kanggo membran lendhut, banjur nglebokaké jaringan lan struktur sing luwih jero. Lumahing membran lendhut ditutupi karo film karakteristik sing bisa ngalangi lumen esofagus.

Komplikasi candidiasis esophageal (apa sing bakal kelakon yen sampeyan ora nambani lan nyegah penyakit kasebut):

  • jaringan nekrosis
  • phlegmon,
  • ulcers
  • perforasi,
  • ketat esofagus.
  • getihen saka pembuluh getih.

Diagnostik

Esophagoscopy - metode diagnostik utama candidiasis esophageal. Esophagoscopy ditindakake kanggo kabeh pasien sing ngemot kesulitan lan nyeri nalika ngulu panganan. Pemeriksaan endoskopik ngidini kita kanggo nliti membran mukosa esophagus kanthi bantuan peralatan optik khusus.

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Tanda-tanda esophageal candidiasis:

  • kerentanan permukaan lumahing lendhut nalika kontak,
  • puffiness lan hiperemia,
  • celengan berserat ing lendhut.

Kajaba iku:

Endhogitis Catarral ditondoi dening edema mung saka membran lendhut, hiperemia nyebar, getihen tumrap kontak, pembentukan plakat putih ing permukaan.

Ekspoliasi fibrinous diwujudake dening serangan rontokan ing wangun plak babak cilik, kerentanan kontak lan hiperemia.

Esofagitis Erosive-fibrious diiringi dening pembentukan plakat ing membran lendhut berupa pita abrit fringed, sing dumunung ing ndhuwur lipatan longitudinal. Katon erosi manéka warna formulir. Membran lendir esofagus hiperemik, bengkak dan sangat rentan.

Cara diagnostik liyane kanggo esophagitis candidal yaiku pemeriksa radiografi sing nggunakake agen kontras.

Nglakoni studi mikrobiologis saka lendhut sing dijupuk saka esophagus, kanthi nyebar ing media nutrisi. Sawise nemtokake agen penyebab penyakit kasebut, sensitivitas kanggo obat antijamur. Sinau budaya babagan materi biologi kudu ditindakake kanthi candidiasis berulang lan resistensi jamur kanggo terapi antijamur.

Cara morfologis morfologis kanthi maneka warna pewarnaan smear bisa ndelok pseudo-mycelium: miturut Romanovsky - Giemsa utawa kanthi spesimen biopsi berwarna CHIC.

Perawatan

pil Pengobatan dadakan saka candidiasis esophageal yaiku nggunakake agen antijamur lan stimulan sistem imun.

Pilihan saka agen anti-mycotic ditemtokake dening asil tes laboratorium lan sensitivitas sing ditemokake saka mikroorganisme sing dideteksi kanggo macem-macem obatan.

Ana akeh agen antijamur. Kanggo perawatan esophagus, sing paling efektif yaiku sarana tumindak sistemik, kanthi tembung liyane, pil - " Ketoconazole ", " Fluconazole " lan " Itraconazole ".

Fluconazole sing misuwur, dijupuk 100-200 mg / dinten sacara lisan ing sasi.

Carane liya bisa ngobati candidiasis esophagus? Pangopènan endoskopik radiasi radiasi intensitas tinggi lan konsentrasi granulosit bakal nandhang efek apik. Prosedur iki bisa nambah fungsi imun.

Terapi etiotropik meh tansah diiringi pengangkatan obat-obatan sing normalake karya sistem gastrointestinal lan ngemot jaringan epitel karo bifidobacteria lan lactoflora acidophilic. Pasien uga ditampilake obat pharmacological kanggo ningkatake pangreksan awak marang awak.

Diet kanggo candidiasis esophagus ngirim nyedhiyakake awak kanthi jumlah protein, vitamin, lan trace. Produk sing ngandhut akèh karbohidrat sing prasaja (manis lan glepung) kudu diklumpukake saka diet pasien sajrone wektu.

Produk susu lan woh-wohan jeruk uga medium nutrisi kanggo flora jamur. Padha uga kudu dibusak. Wong kanthi kandidiasis sing abot banget, ditemoni kanthi nyenyet, dituduhake parenteral utawa probe saka campuran protein dhuwur, bebarengan karo hidrasi cukup.

Perawatan obat rakyat yaiku nggunakake macem-macem herbal: saka juniper, eucalyptus, sage, chamomile, calendula , yarrow .

Patologi patologi rakyat minangka terapi adjuvant sing ngarah nyepetake proses penyembuhan lan ngobati sensasi ora nyenengake sing disebabake dening penyakit kasebut.

Perawatan candidiasis esophageal tansah kompleks, dilakokaké ing sangisoré pengawas dokter. Efektivitas ditemtokake kanthi nggunakake metode instrumen ujian.

13 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.