Candida stomatitis ing bocah-bocah: ngenali lan digdaya

bayi kaget Stomatitis minangka diagnosis sing ditemokake ing kabeh wong tuwa. Amarga kasunyatane yen lelara kasebut kerep banget, wong diwasa serius ora kalebu. Lan tanpa guna, amarga stomatitis candidal kronis (thrush ing tutuk) bisa nyebabake karusakan sistemik ing organ. Mulane, kanggo nambani candidiasis cilik iku kudu. Carane lan apa - saiki ngomong.

Nimbulaké penyakit lan gejala ing macem-macem tahapan

Sayange, bahaya utama kanggo bocah diwasa. Iki minangka sumber utama thrush ing tutuk, utamané kanggo bayi sing anyar.

Miturut studi, 45% tenaga medis minangka calon. Ing laku, katon kaya iki: yen kandidat kandidat kanggo bayi sing bayi nembus kulit, Candida microorganisms bakal tetep bisa dilakoni 2 jam liyane. Yen jamur ditetepake ing dolanan utawa botol, banjur liyane 15 dina, bakal bisa nginfèksi anak.

Wong tuwa kasebut minangka pelarut liyane saka kelompok jamur. Mung persentase cilik bayi kena infeksi nalika ngandhut utawa nalika lagi nggarap (kasus nalika ibu duwe sariawan kronis). Sisane lara sawise lair, amarga ibu lan bapakné secara alami mencium bayi, lan kanthi mangkono nginfèksi bocah kasebut.

Ibune uga duwe susu candidiasis, lan banjur nyusoni minangka dalan langsung kanggo candidiasis. Nalika nggawe panganan, kemungkinan candidiasis lisan uga dhuwur, amarga sawetara ibu njupuk puthung botol ing cangkeme, nyoba pangan. Unit-unit malah bisa nganggo bathi karo bayi, sanajan dheweke ngerti yen dheweke duwe candidiasis vagina.

Punika conto babagan cara candida stomatitis katon ing foto:

Sawise setahun, nalika sinau aktif ing donya diwiwiti, panyebab utama infèksi yaiku dolanan, sing bisa dienggo bocah-bocah cilik ing cangkeme. Stomatitis sing wis ana ing pira-pira preschool yaiku akibat saka kekebalan awak utawa ora bisa ngalami antibiotik.

Faktor provokatif kanggo sariawan ing tutuk bisa uga:

  • Campuran sing dipakani kanthi kandungan gula sing dhuwur;
  • Long tinggal ing rumah sakit, unit perawatan intensif lan reanimasi;
  • Nganggo brambang utawa piring kanggo mbenerake cokotan;
  • Diabetes mellitus lan prematuritas.

Yen paling sethithik salah sijine faktor ing dhuwur ana ing urip sampeyan, banjur cedhak banget ngrekam kondisi bocah kasebut supaya ora kelangan gejala pisanan candidi stomatitis. Iki penting kanggo loro alasan: sepisanan, sensasi nu nyeri bakal nimbulake bayi supaya nyerahake dhadha, sing ora dikarepake, lan kapindho, ing mukosa sing kena infeksi jamur bakal dadi gateway kanggo puluhan penyakit liyane.

bayi ora mangan Ana tingkat stomatitis entheng, moderat lan abot sing disebabake dening kelompok jamur. Gejala ing saben panggung bakal beda.

Gampang:

  • Tenggorokan plak ing tutuk, bisa dideteksi ora mung ing basa, nanging uga ing langit, pipi, lan liya-liyane. Yen keraguan, coba. Film susu bakal ilang tanpa kesulitan, nanging sawise ngilangi film putih, candida bisa kedadeyan.
  • Mambu sing mambu saka tutuk.
  • Nolak mangan.
  • Kekuwatan nalika dipangan.
  • Pembesaran mukosa.
  • Turu, ora bisa turu, tangi, diiringi sesambat.
  • Ing wilayah popok, ruam popok tumindak (jamur nempel ing usus, lan liwat feces nandhang kulit alus).
  • Rash meh padha karo gangguan, ing njero tutuk.

Sedheng lan abot:

  • Tambah ing suhu awak nganti 38 derajat.
  • Kuning abu-abu saka plak.
  • Tenggorokan kelenjar getah bening.
  • Mucous nalika nyoba mbusak tondo plural wiwit berdarah.
  • Basa kasebut dianggo kanthi apik (eling ekspresi "kaya dilapisi katun").
  • Ngeculke sudhut tutuk.
  • Mundhut rasa.
  • Pain yen ditelan.

Pangobatan tamba

pil Kanthi perawatan sing tepat, bocah karo stomatitis candidal wiwit sugih sawise 1-2 dina, nanging obat sing diwenehake dening spesialis kudu digunakake nganti gejala ilang. Kandhutan kronis (tumindak) kudune ditetepake ing wektu utawa sadurunge vaksinasi vaksinasi.

Yen sampeyan ora dadi dhokter, banjur aja nambah dosis obat kasebut lan aja nggunakake luwih akeh tinimbang perlu. Kasunyatane iku antiseptik "kuwat" utawa antiseptik konvensional, nanging ing dosis sing ngemot, nimbulaké stomatitis bakteri. Sing terakhir kasebut amarga mati mikroflora normal ing permukaan mukosa lisan lan pertumbuhan bakteri patogen. Iku luwih apik kanggo ngombe maneka agen antifung khusus tinimbang bakal dianggep antiseptik.

Hubungi pediatrician, ora nyebabake kasehatan bocah kasebut.

Sabanjure tumindak kanggo stomatitis candidal bisa katon kaya iki:

  1. Dokter nemtokake diagnosa lan menehi resep perawatan sing cocok.
  2. Njupuk obat-obatan sing diwenehake dening dokter.
  3. Mainan didhudhuk, tetep puting lan sithik ing solusi soda, ngumbah puting (nalika nyusoni) kanthi banyu anget tanpa sinetron sadurunge saben dipangan.

Saiki kita nyathet objèk antifung utama tumindak lokal sing ora bakal nyedhaki organisme anak sing durung cetha, ananging tugas sing apik banget yaiku tugas kanggo nyegah reproduksi jamur ing njero tutuk.

1. 1% solusi soda: gawe tampon gauze utawa mbungkus driji nganggo wulun katun, udan ing solusi lan proses rongga lisan paling sethithik 3 kali dina (ora lali ing gums lan pipi).

2. Solusi "Candide"

Solusi dianggep luwih efektif tinimbang dana ing ndhuwur. Iku kalebu Clotrimazole lan gliserin, sing menehi produk rasa manis.

Cara aplikasi: dosis tunggal - 10-20 tetes. Padha didistribusi liwat mukus kanthi swab katun. Duration of treatment nganti 10 dina.

Candide minangka salah sawijining obat sing diijini kanggo bayi sing anyar.

3. Diflucan (utawa padha - fluconazole )

ointment Ing stomatitis candidal, dosis saben dina ora kudu ngluwihi 3 mg / kg / dina . Yen Diflucan diwènèhaké marang bayi, banjur 2 minggu pisanan ing urip obat kasebut diwènèhaké ing dosis sing padha, nanging kanthi interval 72 jam. Anak-anak umur 3-4 minggu Diflucan diwenehi istirahat 48 jam.

4. Nystatin lan levorin salep.

Salep adhedhasar nystatin jarang ditemokake saiki. Iki amarga risiko dhuwur komplikasi kayata itching, bengkak, kobong lan reaksi alergi. Levorin salep kasebut contraindicated ing bocah-bocah ing 2 taun.

5. Ancang-ancang kanggo mulihake lendhut

Vitamin A solusi minyak

Ratu buckthorn ing wangun solusi minyak

Viniline (jeneng liya yaiku Shostakovsky Balsam) - mbilas utawa nambani nganggo kemasan gauze minimal 3 kali.

Perawatan karo obat tradisional

wong sredstava Organisme anak-anak bisa ngrugekke lan sensitif, dadi yen sampeyan ngurus obat tradisional, nyerahake biaya multikomponen. Reaksi alergi bisa kedadeyan ing sembarang gulma, lan luwih becik ngerti sing bisa ngatasi serangan.

Infus herbal:

chamomile decoction for rinsing (1 sendhog teh bahan mentahan saben 200 ml saka banyu sing nggodhok)

tèh ijo utawa calendula decoction (kanggo mbilas)

infusions saka SAGE, kulit oak, elecampane, burdock, yarrow (kanggo mbilas sawise saben meal)

aloe (titik lubrication)

Minyak alam:

lenga lenga

lenga rosehip

Peach Oil (kabeh digunakake sawise mbilas)

Supaya ora cilaka ...

bayi sehat - bayi seneng Saiki ayo ngomongake perawatan awak kandidiasis jamur ing bocah-bocah, amarga akeh ibu lan mbah putri sing ngandut kawruh dhewe utawa pengalaman pacar. Kadhangkala "perawatan" iki bisa nyabrang karo bocah.

A soda sing katon aman, sing disaranake kanggo nambani membran lendir, bisa ngobong jamur jamur sing wis rusak. Yen bayi sengaja nyolok solusi soda (saiki babagan rinsing), banjur kambuh, colic lan constipation ana kemungkinan. Kanggo nyegah iki, sampeyan kudu nyiapake solusi soda 1% utawa 2%. Konsentrasi gedhe bakal nyebabake lara.

Perawatan saka rongga lisan karo madu uga bisa nyebabake stomatitis sing rumit. Saliyane kasunyatan manawa madu bisa nyebabake reaksi alergi sing serius, jamur lan mikroorganisme pathogen liyane bakal mulai ngembangake kanthi intensif ing medium nutrisi manis.

Currant, wortel lan jus liyane - delicacy kanggo bayi sing sehat. Nalika mèmbran mèmbran saka tutuk ditutupi kanthi lara, gangguan kasebut muncul, lan bayi wis tumindak kanthi ora nyaman amarga penyakit kasebut.

Obat sing paling mbebayani yaiku catria tetraborate, utawa mung borax ing gliserin. Obat iki diklasifikasikake minangka beracun. Sing diwasa kanggo pati mung 10 gram cukup, apa sing bisa kita gunakake bab bocah. Nganti telung taun, pengobatan iki ora diwènèhaké marang anak-anak.

Stomatitis jamur sing gampang rusak, supaya disiapake kanggo kasunyatan sing pisanan ora bakal dadi pungkasan. Lan luwih apik ora kanggo nggawe improvisasi, lan nggawe janjian khusus. Risiko komplikasi karo perawatan tamba cenderung nol.

2 komentar

  • Anastasia :

    Artikel apik. Aku mung butuh informasi iki.

  • Olga :

    Jus wortel minangka prophylactic apik. Sampeyan bisa menehi jus wortel bayi saka sasi umur, nanging ora nganggo sendok, nanging 1-2 irungnya. Sampeyan mung dilute karo sawetara banyu lan menehi bocah sampeyan cahya "komposisi" sapisan dina sadurunge sampeyan nyusoni. Secara bertahap, jumlah tetesan ing banyu nambah lan ing taun iku gampang menehi nganti 5 teaspoons jus ing sedina.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.