Candida urethritis

Pangobatan urethritis candidal kudu cepet, mula jamur bakal terus berkembang, nggawe fokus infèksius.

Urethritis

Yen aku nggarap sirah, ora masalah! Uretin urethritis wong ditempatake ing uretra nalika wektu kekuwatan tembok wis cukup murah. Ing kasus iki, ternyata infeksi uretra kedadeyan terus. Infèksi bisa liwat kulit, saka usus, nanging luwih asring nalika ngobati.

Penyakit iki ora bakal katon nganti tembok uretra nduweni sistem kekebalan sing dhuwur lan efisien, nanging sawisé kekuwatan ningkat, infèksi bakal muncul, proses inflamasi maju, lan bisa nyebabake gejala kasebut.

Uretritis minangka primer lan sekunder. Uretritis primer minangka proses inflamasi sing langsung saka uretra. Lan urethritis sekunder, infèksi kasebut lumantar kanal urin saka organ liya: kelenjar prostat, kandung kemih, lan organ panggul sing jejer.

Apa gejala kasebut?

lanang-dhokter Kanggo wektu sing cukup suwe, penyakit kasebut ora bisa ngandharake kanthi cara apa wae, meh asimtomatik. Sampeyan kudu mangertos yen ana uga periode inkubasi, yaiku, infèksi ora kedadeyan sawise sesambungan. Minangka aturan, butuh 3-7 dina kanggo jamur Candida dadi aktif ing organisme anyar, kadhangkala periode inkubasi bisa tahan 2-3 dina. Apa gejala kasebut?

  • Burning and itching, sing ngalami intensif nalika urin.
  • Rasa sensasi saka karakter potong.
  • Luwih akeh discharge saka urethra. Discharge nduweni karakter mucopurulent, werna kehijauan lan ambu ora enak.

Ati-ati! Nalika urethritis ing wong ora diamati umum kekuwatan awak lan demam. Nanging, yen wektu ora ngatasi penyakit iki, urethritis candidal kronis bisa berkembang, sing ndadékaké perkembangan penyakit kasebut lan kemungkinan komplikasi.

Diagnosis saka penyakit

Nglakoni prosedur diagnostik, dokter sing nekani, ing wiwitan, kudu ngenali agen penyebab, "amarga" sing nyebabake proses inflamasi. Agen penyebab kasebut bisa dadi infeksi genital lan flora oportunistik. Kanggo nggawe diagnosis, pasien kudu dites kanggo infeksi loro jinis kasebut.

Iki ngidini sampeyan nemtokake diagnosis final, lan sing paling penting, nemtokake perawatan sing cukup.

Kanggo ngonfirmasi diagnosis pasien, dhokter njupuk sampel saka discharge saka uretra, yen ora ana kalonggaran, mriksa bagian urine pisanan. Luwih, ing kahanan laboratorium, iki nemtokake agen penyebab penyakit kasebut, uga sensitivitas kanggo macem-macem obatan antibakteri.

Komplikasi sing mungkin

Ing urethritis, komplikasi bisa dumadi ing wong, utamané ing kasus-kasus sing ora ditangani kanthi tepat wektu sing tepat. Komplikasi bisa uga kaya ing ngisor iki:

  • Urethritis ing wangun akut bisa dadi kronis.
  • Prostatitis minangka inflamasi kelenjar prostat.
  • Orchitis minangka inflamasi saka testis.
  • Vesiculitis minangka inflamasi vesikel seminal.
  • Balanitis lan Balanoposthitis .
  • Strastase uretra - nyepetake uretra.

Perawatan

lanang-dokter-ing-rumah sakit Pengobatan urethritis ing wong adhedhasar solusi rong tugas utama - penghapusan infeksi saka kanal urinasi lan pemugaran maneh tembok. Paling asring, infeksi iki diilangi dening terapi antibakteri, preparasi sing dipilih kanthi njupuk panaliten diagnostik.

Saliyane antibiotik, pasien bisa uga dianjurake obat sing nyegah munculé efek samping saka perawatan antimikroba, uga imunomodulator lan vitamin. Dokter sampeyan bisa nemtokake enzim sing bisa nambah panyerapan antibiotik lan minangka agen prophylactic kanggo prostatitis.

Uretritis kronis luwih angel diobati. Kanggo nyingkirake penyakit kasebut ing wangun sing kronis, sajrone terapi antibakteri, pasien kasebut dianjurake obat ing uretra, panggunaan immunotherapy.

Nyegah

Kanggo nyegah perkembangan urethritis, perlu kanggo nyegah faktor-faktor sing bisa nyebabake penyakit iki. Faktor apa sing kudu dicegah:

  • Penyakit peradangan kronis, utamané penyakit saka organ panggul.
  • Hypothermia
  • Urip ora seneng karo jinis uripe, owah-owahan pasangan sing kerep, sesambetan sing ora bisa ditrima.
  • Ciloko menyang penis.
  • Kurang nutrisi, mangan akeh gorengan, pedhes, asem, pedas, lan panganan. Asupan alkohol berlebihan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.