Kenalog, injeksi

Analog

5 ampul lan pek

  • Triamsinolone
  • Triamcinolone

Persiapan kortikosteroid >> lainnya

Rega

540 р. Rata-rata rega online * 540 p. (5 ampul)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

"Kenalog" - tamba kanggo nyuda inflamasi lan serangan alergi sing abot, sing digunakake ing pirang-pirang pasien. Alat kasebut kalebu klompok hormon glukokortikoid, nanging nduweni efek negatif sing kurang ing awak tinimbang obat sing padha.

Gambaran lan sifat

kanelog-susenziya Komponen utama Kenalog minangka inti sintetik triamcinolone, sing nalika ditelan, duweni efek anti-inflamasi sing kuat (utamané nalika digunakake sacara lokal).

Kajaba iku, tamba berupa suntikan kasebut nduweni efek sing diwenehake marang alergi lan gatal parah, sing kurang bisa diobati dening pil.

Efek terapi saka "Kenalog" yaiku efek ing ngisor awak:

  • nyegah produksi enzim ing area inflamasi, nolak pangembangan proses;
  • nyegah tampilan antibodi;
  • nyuda serangan alergi kanthi nyegah tatanan alergi mediator;
  • nyuda jumlah prostaglandin;
  • nyuda permeabilitas kapiler lan pembuluh getih;
  • nduweni efek imunosupresif;
  • sementara ngeculake fungsi korteks adrenal.

Keuntungan saka Kenalog liwat obatan liyane kanthi mekanisme sing padha yaiku ora nduwe efek depresi ing kelenjar pituitri, lan uga ora nerak imbangan banyu, amarga ora nyegah kalium lan garam sodium.

Konsentrasi saka zat aktif, cukup kanggo njamin aktivitas terapi, wis entuk 8-12 jam sawise injeksi lan nglebokake sirkulasi sistemik. Triamcinolone diekskripsikake ing urin (ing kasus iki, bagean saka obat kasebut diekskripsikake ing bentuk metabolit, lan sawetara tetep ora diganti).

Kenalog diprodhuksi ing wangun suspensi kanggo injeksi intramuskular ing 1 ml ampoules (5 ampul per paket).

Indikasi sing digunakake

Siji ampoule ing meja "Kenalog" ing ampul bisa dipigunakaké sacara lokal lan sacara sistematis - gumantung saka diagnosa, keruwetan kondisi pasien, umur lan efek sing dibutuhake kanggo entuk.

Minangka preparation sistemik, suntikan Kenalog digunakake kanggo penyakit ing ngisor iki:

  • penyakit akut saluran napas ngisor (umpamane, bronchitis lan asma bronkial);
  • dermatitis lan jinis tartamtu saka dermatosis karo gejala karakteristik (kulit kulit, ulkus, wounds, blisters, lan liya-liyane);
  • hay fever.

Panggunaan lokal bisa uga kanthi anané diagnosa kasebut ing sajarah medis pasien:

  • inflammation periosteum;
  • cysts;
  • Rambut rontog (wangun bundher);
  • bursitis;
  • lupus erythematosus;
  • lesi kulit saka jinis terisolasi (psoriasis plak, lan liya-liyane);
  • lesi jaringan artikuler (arthritis, arthrosis, asam urat, dropsy saka sendi).
Punika dilarang banget kanggo nggunakake Kenalog kanthi bebas tanpa resep dokter - iki bisa nyebabake konsekuensi serius.

Carane aplikasi?

Injeksi intramuskular

Kenalog dipasang ing otot glutea kanthi infus jet alon. Penting banget kanggo mesthekake yen jarum ora ndemek pembuluh getih, lan mung banjur miwiti injeksi.

Penting! Gagal ngetutake teknik injeksi bisa matine!

Dosis "Kenalog" karo injeksi intramuskular

Indikasi Dosis Cathetan
Kanggo pasien diwasa 40 mg (1 ampoule), ing kasus abot diijini nggunakake 2 ampul (80 mg) Obat kasebut ditindakake sapisan. Yen reuse maneh perlu, interval 2-4 minggu ing antarane injeksi kudu diamati.
Kanggo bocah-bocah ing umur 12 taun 0,03-0,2 mg / kg
Kanggo nyegah alergi 40 mg (1 ampoule) saben taun Obat kasebut diterbitake sadurunge wiwitan periode ngembang.

Injeksi intra-artikular

Dosis saka "Kenalog" karo injeksi intraarticular antara 10 mg (1/4 ampoule) nganti 40 mg per injeksi. Yen sampeyan kudu ngetik obat ing sawetara sendi, sampeyan kudu nggawe manawa jumlah total tamba ora ngluwihi 2 ampul. Injeksi berulang bisa ora luwih awal tinimbang ing 3-4 minggu.

Penting! Kanthi introduksi dana menyang sendi, perlu kanggo mriksa steril sing lengkap. Wilayah sing kena pengaruh kudu diobati sadurunge operasi. Sawise injeksi, nutupi area injeksi kanthi kain steril (kanggo 5-10 menit).

Contraindications

Prick knee Suntingan saka "Kenalog" ora diserahake marang pasien ing ngarsane penyakit ing ngisor iki:

  • lesi kulit sing disebabake infèksi bakterial utawa jamur;
  • ulcer lambung;
  • ulcerative lesions of the gastrointestinal tract;
  • poliomielitis (ing bocah-bocah);
  • bentuk psikosis lan depresi sing abot, uga histeria;
  • atrophy tulang jaringan;
  • glaukoma;
  • prosès peradangan ing organ internal sing disebabake dening agen virus, jamur lan mikroorganisme bakteri;
  • infeksi kelamin;
  • tuberkulosis.

Injeksi intramuskular saka obat kasebut ora dianjurake kanggo pasien ing 12 taun.

Wicaksana nggunakake "Kenalog" ing kahanan kaya mangkene:

  • jantung, ginjel lan gagal ati;
  • risiko kembange getih;
  • diabetes mellitus;
  • kelainan epilepsi;
  • pathologi kerangka muskuloskeletal (bentuk progresif abot);
  • tumor tumor ing ngarsane metastasis;
  • Sajarah peptik penyakit ulcer (malah dianggep).

Penting! Yen pasien kasebut divaksinasi, suntingan Kenalog dibatalake 8 minggu sakdurunge vaksin diwenehake, lan lagi dileksanakake ora luwih saka rong minggu sawisé.

Efek sisih

Senadyan kasunyatan manawa tamba ditransfer luwih gampang tinimbang pasangan, lan nduweni efek negatif ing badan, efek sing ora disenengi isih bisa.

Efek samping apa bisa kedade nalika nggunakake "Kenalog"

Sistem organ Efek sisih
Sistem pencernaan Ganti stool, constipation, diare, muntah, mual, rusak ulcerative, ilang napsu, heartburn, belching.
Sistem muskuloskeletal Osteoporosis, wutah stunted (ing bocah-bocah), atrophy serat otot, pati tulang.
Organ sing katon Katarak, patologi kornea, tekanan intraokular.
Sistem sirkulasi lan jantung Tambah tekanan, tambah clotting getih, tachycardia.
Sistem imun Reaksi alergi (abang, kobong, gatal).
Integument Kandhutan, sirup, lara lan cures, anget ing kulit ing situs injeksi
Sistem gemeter Insomnia, kuatir, depresi, gangguan mental, tremor perangan awak, sindrom convulsive, lan liya-liyane.
Sistem endokrin Tambah bobot awak, inhibisi korteks adrenal, nambah sensitivitas glukosa
Proses pangowahan Kelainan metabolik kalium, natrium, lan kalsium

Dispensing lan panyimpenan

Kenalog pancen resep. Umur urip saka suspensi kanggo injeksi wis 3 taun saka tanggal pabrik. Simpen ing panggonan kang peteng metu saka bocah cilik, ing suhu ora ngluwihi 25 derajat.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Kira-kira 7 taun, aku nandhang bursitis ing sisih kiwa. Boten mbantu. Tindakan sak wentoro ngasilake relief sing rada entheng, nanging efek kasebut cepet ilang. Nalika teka nyatane yen aku ora bisa nyandhang sepatu ing sikil perih, aku setuju karo injeksi Kenalog. Masalahe, mesthi, sensitif banget lan nglarani, nanging asil iku worth. Nyawa wis rampung, saiki aku bisa gampang, amarga ora ana apa-apa. Tatyana Nikolaevna, 55 taun, Vladimir

Bojone diwenehi injection Kenalog nalika dheweke mlumpat ing chalace. Ing wiwitan, ana siji benjolan, nanging banjur ana telu. Perawatan karo salep lan pamanasan ora mbantu, supaya kita sarujuk karo langkah sing ekstrem. Banjur, mesthi, iku angel, nanging saiki aku ora nyesal apa-apa. Bojone akhire nyingkirake kasalahan iki lan mandheg dadi isin kanggo mlebu Maxim Viktorovich, 40, RF

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

1 komentar

  • Nurik :

    Temtu, Kenalog ing kawitan, mesthine, sensitif banget lan nyenyet, nanging asil kasebut pantes. Nyeri wis liwati, saiki aku mlaku kanthi gampang, malah ana panggonan sing sensitif ing sendi, kaya-kaya ana kardus antarane tengah.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.