Nalika iku bisa uga perlu kanggo mbusak kutil

Warts rai Tumbukan tumor minangka tumor jembar ing wangun kulit.

Penyebab penyakit kasebut dianggep minangka virus papilloma. Ilmu pengetahuan mangerteni luwih saka 100 jenis infeksi kasebut.

Infeksi awak kasebut sawise kontak karo obyek kasebut, permukaan utawa manungsa. Penyakit iki nduweni wektu inkubasi sing dawa. Penyebab virus iki ora bisa nyumurupi anané infeksi virus.

Penyebaran papillomatosis dumadi saka kontak lan laku sacara seksual. Tanda-tanda penyakit klinis bisa muncul ing 1-10 taun. Perkembangan pathologi mengaruhi kekuwatan. Kanthi nyuda cendhak ing tingkat pasukan perlindungan, virus kasebut diaktifake.

Nalika perlu dibusak

  1. Pasien ngrasa rasa ora nyenengake kanthi ora ngemot ing panggunaan lesi virus ing kulit ing pasuryan lan gulu.
  2. Lokalisasi kutil ing zona gesekan geser kulit lan unsur sandhangan. Cacat kronis jaringan atipikal bisa nyebabake kamunduran tumor tumor.
  3. Wangun papilloma genital. Ing kasus kasebut, pasien didiagnosis karo kutil alat kelamin, sing, tanpa perawatan sing cocok, bisa nyebar menyang struktur tetangga.
  4. Varian plantar warts. Ing kasus iki, pasien kena pain, sing mundhak nalika mlaku-mlaku.
  5. pirang papillomas ing pasuryan Sawetara wangun growths papillomatous. Loro-lorone unsur virus saka lesi bisa nuduhake eksistensi proses sing padha ing permukaan organ internal.

Ing sawetara kasus, pertumbuhan papillomatous jaringan epitelium bisa ilang sacara spontan, sing nuduhake tingkat kekebalan sing dhuwur.

Cara perawatan

Terapi papilloma diwiwiti kanthi efek medis ing neoplasma entheng. Pasien disaranake obat kasebut:

  • Perangsang kekebalan. Iki bisa interferon , immunostimulants lan immunomodulators . Ngaktifake kemampuan protèktif awak nyumbang kanggo karusakan saka sel virus dening sistem limfatik.
  • Agen antiviral . Tindakan obat antiviral ditujukan kanggo ngilangi galur virus papilloma tartamtu. Farmasi kasebut ing tingkat sistem dibutuhake karo infeksi virus.

Cara bedah

Ing praktik medis, paparan radikal saka papiloma ditindakake kanthi cara ing ngisor iki:

  • Surgery . Campuran radikal tradisional bisa diterapake ing kabeh lokalisasi papilloma. Sadurunge surgery, pasien disuntikake karo anestesi lokal. Kanggo ngilangi jaringan kasebut, dokter bedah nggunakake pisau bedhil. Kekurangan kunci saka cara iki yaiku mbentuk sawijining bekas pasca operasi, sing mbutuhake plastik sabanjure.
  • Laser therapy Operasi iki ditindakake miturut anestesi lokal. Eksklusi neoplasma ditindakake dening sinar laser sing mbebayani jaringan patologis. Sajrone prosedur, pembuluh getih occluded kanthi otomatis diblokir, sing ngalangi perkembangan perdarahan pascaoperasi. Keuntungan saka manipulasi iki yaiku kesederhanaan prosedur, panyimpenan lengkap sel-sel atipikal lan pengawetan integritas jaringan sehat fisiologis. Kerugian saka terapi laser yaiku mbentuk parut. Kanggo ngilangi cacat kasebut dening laser resurfacing kulit.
  • Cryodestruction Efek lokal saka suhu ultralow ing wart nyebabake pembekuan jero papilloma lan penolakan saka jaringan mutasi. Penyeosan wutah kulit digawa metu nggunakake nitrogen cair. Kauntungan saka Cryotechnology yaiku ora anané cures lan sutures, nyingkirake neoplasma jinak lan gampang ngapusi. Kerugian saka cryodestruction iku nggunakake cara sing winates kanggo nemokake warts cedhak membran mukus. Uga, kanggo nindakake freezing cryo, peralatan rumit perlu, sing ora tansah kasedhiya ing institusi medis.
  • Teknik pamisahan gelombang radio . Inti saka metode inovatif iki ana ing impact fokus fosil gelombang radio frekuensi dhuwur. Ombak kasebut, ngliwati jaringan alus saka awak, nyebabake panas lan leleh saka kutil. Keanehan saka teknik iki yaiku penghapusan jaringan patologis. Kanggo operasi kasebut, piranti therapy gelombang radio universal "Surgitron" digunakake. Kauntungan saka cara iki yaiku akurasi, painlessness lan pembedahan tanpa getih. Kekurangan mung teknik kasebut yaiku biaya manipulasi dhuwur.

Home Treatment

Ing basis rawat omah, warts bisa dianggep kanthi teknik ing ngisor iki:

  1. Moxibustion karo yodium . Obat iki bisa nyebabake lara ing kulit. Kanggo perawatan kasebut, epidermis ing sekitar papilloma diolah karo krim lemak. Weruh wartane kasebut ditutupi karo lapisan yodium tipis. Sampeyan perlu ngulang manawa saben minggu kanggo manipulasi. Akibaté, ana penolakan lengkap babagan pertumbuhan kulit.
  2. Celandine perawatan . Tanduran iki digunakake ing obat rakyat kanggo perawatan paling penyakit kulit. Kanggo tujuan terapi, jus celandine digunakake. Kanggo iki, batang iki retak lan cairan oranye ditrapake menyang papilloma. Ambalan ulang prosedur kaya mengkono nekrosis jaringan patologis.
  3. Preparasi farmasi kanggo cauterization warty growths. Bisa dadi "Verrukatsid", "Solkoderm". Dana iki ngrusak papilloma kanthi bantuan bahan kimia.

Aman saka wanita ngandhut

papiloma ing weteng saka wanita ngandhut Papillomatous lesion kulit ora nyebabake bebaya langsung nalika ngandhut.

Yen wulu ana ing negara iki menehi rasa ora nyaman sacara estetika marang wong wadon, nyopotake neoplasma sing entheng ditindakake ing trimester kaping kalih.

Manungsa waé! Panyebab mung kanggo perawatan langsung infeksi virus papilloma ing wanita ngandhut dianggep minangka wangun patologi vagina. Ing kasus kasebut, ana kemungkinan infeksi jabang bayi ing babak bayi.

Menyusui

Ibu sing nyusoni diijini ngetokake warts kanthi cara operasi. Kondisi mung kanggo iki yaiku prosedur kanggo 1,5 jam sadurunge nyusoni bayi. Yen ora, nalika lactation, adrenaline dirilis, sing bisa nimbulaké rasa seneng banget ing bayi.

Apa operasi kuwi dilakokaké kanggo bocah-bocah

ing ngarep bocah Kebutuhan kanggo perawatan warts ing pasien pediatric ditemtokake individu.

Anak-anak sing papilloma dumunung ing papan sing cedera permanen, kudu nglakoni perawatan antivirus.

Ing kasus kasebut, dermatolog nyaranake nggabungake efek obat lan bedhah ing neoplasma entheng.

Maca liyane babagan njabut warts ing bocah-bocah ing kene.

Pasien lawas

Wong tuwa sing kerep didiagnosa karo wart senapan, yaiku lengen seborohe kulit. Jeneng liya saka penyakit iki yaiku keratosis seborohe.

Para ahli wis nyatakake yen penyebab penyakit iki ora infeksi papilloma-virus.

Kanggo ngobati patologi iki, dokter nggunakake terapi laser lan cryodestruction. Rehabilitasi pasien kasebut bisa njupuk sawetara sasi.

Komplikasi sing mungkin

Antihistamin Efek negatif saka intervensi radikal ing jaringan papillomatous yaiku:

  • Reaksi alergi kanggo anestesi nyuntik lan obat-obatan saka terapi konservatif. Ing ngenali komplikasi iki, perlu kanggo nyegah perawatan lan njupuk antihistamin .
  • Kerusakan pembuluh getih ing lapangan kasebut nyebabake pendarahan spontan.
  • Infeksi ing lumahing tatu, ing endi ana inflammation umum kulit.
  • Nambani penyakit. Wartosan wart ulangan diamati kanthi mbusak jaringan atipikal sing ora lengkap. Tuwuhing kulit papillomatosis bisa kedadeyan ing 1-3 taun.

Nyegah

Nyegah pangembangan infeksi papillomavirus manungsa kanthi ngindhari aktivitas sistem kekebalan awak. Kanggo nindakake iki, wong kudu kanthi cepet mangan, nglakoni olah raga terapeutik.

Nyegah pangguna infeksi virus menyang awak manungsa yaiku ngati-ati aturan aturan kesehatan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.