Hubungi dermatitis

Gunakake sarung tangan (yen ora ana gangguan ing karet) Isi

Kontak dermatitis kalebu klompok sakabèhé patologi kulit sing nduwèni sipat peradangan. Paling umum:

Uga, ing artikel iki kita bakal nganggep kontak (irritant) dermatitis saka alam sing ora alergi. Penyakit iki biasane kedadeyan sawise kontak kulit bocah utawa wong diwasa karo irritants: bahan kimia, minangka asil gesekan utawa suhu dhuwur.

Kontak dermatitis bisa berkembang ing wangun akut utawa kronis, pilihan perawatan gumantung saka iku. Gejala biasane katon ing pasuryan , tangan, lan gulu.

Informasi umum

Bahan kimia rumah tangga Patologi nduweni sifat iritasi sing iritasi lan muncul saka konsentrasi bahan kimia ing kulit, kayata saka bahan kimia rumah tangga, saka obat, pangan utawa sandhangan, lan liya-liyane.

Semen lembab, alkali, lan asam kalebu klompok rangsangan kuat, amarga solusi kasebut bisa nyebabake pembentukan senyawa kimia sing akut lan abot.

Ing dermatitis kontak non-alergi, dermatitis kasebut minangka inflamasi kulit sing akut sing dikembangake ing area kulit sing winates, sing gegandhèngan karo irritant, lan ditondoi karo wates sing jelas.

Minangka asil saka irritant karo kulit, pembangunan patologi wiwit lan gejala sing cocog katon.

Kabeh wong kena penyakit, tanpa watesan umur, nanging miturut statistik, iku luwih umum ing wanita amarga wanita asring nggunakake parfum lan kosmetik, bahan kimia kluwarga, lan liya-liyane.

Alesanipun

Paling kurang 100 ewu bahan kimia sing bisa nyebabake perkembangan dermatitis kontak sing dikenal. Nanging panyebab dengue dermatologis sing ora ana alergi dadi:

  • Banyu (chlorinated);
  • Bahan kimia rumah tangga;
  • Plaster;
  • Asam;
  • Various alkalis;
  • Pelarut;
  • Kimia kanggo perawatan utawa pencucian logam;
  • Irit mekanik.

Kanggo ngresiki banyu saka pemutih, gunakake penyaring utama Minangka conto sing paling umum, kita bisa mbedakake rashes kaya eczema ing tangan ibu rumah tangga, kimia sing diobong saka asam, ruam ing dering, dermatitis saka lampin bayi, rashes amarga sarung tangan karet, ruam dermatologi ing pasuryan amarga lotion kosmetik utawa gel .

Asring ana ruam dermatologis ing tangan wong-wong sing kerja ing bidang katering lan nduweni kontak terus-terusan karo deterjen lan banyu, uga ing antarane wong-wong sing terus dilat bibit.

Uga, hubungi dermatitis minangka akibat saka paparan hawa dingin sing adhem, saka interaksi sing cedhak karo fiberglass, saka sandhangan utawa sprei bedhok sing dicampur karo wêdakakêna sing kuwat, saka kontak karo paku utawa godhong sawetara tetanduran.

Gejala

Gatal Intensitas saka lesi sing dikembangake gumantung marang bahan kimia lan karakteristik, durasi lan intensitas kontak. Dermatitis kronis biasane diiringi kemunculan dryness tipis, retak asil redness, dll. Dermatitis non-alergi akut, ana hiperemia kuwat, infiltrasi kulit.

Ibu-ibu sing enom kudu waspada, amarga dermatitis kontak bisa kedadeyan ing sembarang wektu, menehi manifestasi karo kerak utawa popok rash.

Ing bocah, dermatitis kasebut asring diwujudake dening pembakaran, gatal, hiperemia, edema, demam ing situs edema. Uga bakal kedadeyan minangka asil saka pembengkakan abot.

Ing kahanan sing padha, minangka aturan, gejala karakteristik katon ing wilayah sing rada gedhe.

Umumé, intensitas saka tanda-tanda dermatitis kontak klinis raket banget karo durasi interaksi, konsentrasi lan daya stimulus.

Foto

Ciri khas dermatitis kontak prasaja yaiku reaksi kasebut kanthi tegas ing titik kontak karo rangsangan. Sampeyan bisa ndeleng dhewe kanthi ndeleng foto:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Rangsangan kuat nyebabake reaksi langsung, sing ditondoi dening gejala:

  • Erythema;
  • Sensasi kobong;
  • Puffiness;
  • Ulceration;
  • Kadhangkala nangis-nangis gelembung.

Asil agen iritasi entheng diwujudake :

  • Erythema;
  • Retakan nyeri;
  • Garing kulit lan peeling.

Diagnostik

kaca-kaca dokter Penyakit iki mbutuhake ati sing sensitif banget kanggo kondisi awak. Kontak dermatitis saka dalan sing kronis biasane ana kanthi tekanan utawa friksi sing rada suwe.

Kulit ing panggonan-panggonan lesi dipateni, lendhut cilik katon, nyebabake rasa ora nyenengake. Pasien ngalami sensasi kobong lan gatal-gerah, kulit kerak bakal dibentuk ing panggonan sing rusak. Ing kasus-kasus langka, ana wektu nalika pasien ngrasakake rasa nyeri.

Nalika ndandani, kanggo ngilangi lesi etiologi jamur , sawijining panaliten ditindakake kanthi solusi kalium hidroksida, lan test tambal salib dileksanakake kanggo ngilangi alergi.

Patologi kerep disalahake karo eksim, neurodermatitis, dermatitis alergi, kudis, eczema, dll. Mulane, perlu kanggo nganakake diagnosis diferensial karo dermatitis atopik , bentuk alergi lan agen jamur.

Apa liyane dermatitis yaiku:

Miturut distribusi lan gejala: panangis , bullous , exfoliative , popok .

Ana aturan sing prasaja cara mbedakake dermatitis kontak sing gampang saka alergi: yen iritasi ngluwihi area kontak, iku alergi . Nanging yen ora, banjur awake dhewe meh ora bisa mbedakake, supaya sinau bisa ngerteni tes.

Cara perawatan

nanesenie-mazi Tugas utamane dermatologist yaiku kanggo nyukupi kabutuhan patologi. Iki dianggep minangka salah sawijining indikator sing paling penting sing mbantu ngobati penyakit kasebut.

Yen sabab ora bisa ditemtokake, perawatan wuta bisa nimbulaké sawetara komplikasi. Sakwise ditetepake patologi provokat, dianjurake:

  1. Pisahake pasien saka kontak langsung karo irritant;
  2. Mulai ngilangi pengobatan dermatitis kontak.

Sampeyan perlu ngendhegake kontak kanthi rutin kanthi rangsangan intensitas rendah kayata sabun, banyu, deterjen, utawa gesekan sing tetep.

Supaya bisa mulihake fungsi protèktif kulit, ing saliyane mbusak kontak, penting kanggo nggunakake emolien kaya vaseline sing ngresiki kulit.

Yen akeh sing ditrapake ing tangan, disaranake nyandhang katun banjur sarung tangan karet nalika ngontak karo banyu. Kanthi cara iki, bakal bisa nyegah wetting tangan sing kena pengaruh dermatitis.

Salep Kortikosteroid Yen aktivitas profesional nglibatake nggunakake bahan kimia, reagen utawa pelarut, sampeyan kudu netepi langkah-langkah safety sing kudu dilakoni lan digunakake ing sarung tangan sing cocog.

Yen ora ana gejala sing kuwat, titik pisanan cukup kanggo pasien bisa pulih lan ora tau ngadhepi masalah kasebut maneh. Dokter bisa nulis obat yen perlu.

Obat lokal sing disyorkan - salep kortikosteroid (dhaptar) .

Contone Advantan , Elidel utawa Lokoid .

Ointments ditrapake kanggo kulit sing kena pengaruh sapisan dina karo lapisan tipis, alon-alon massaging. Durasi saka perawatan nganti ngilangi gejala lengkap, biasane ora luwih saka 2 minggu. Sadurunge nggunakake, maca instruksi sing teka karo obat kasebut.

Panganggone agen kasebut biasane dituduhake kanggo proses inflamasi kulit sing diucapake kanthi erosi lan lecet.

Daya tarik sing tepat wektu kanggo dermatolog, diagnosa sing bener lan terapi tengen mbantu nyingkirake dermatitis kontak kanthi aman lan akibat kesehatan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.