Urticaria nalika ngandhut

wanita hamil lungguh ing pekarangan Urticaria minangka salah sawijining reaksi alergi paling umum. Kemungkinan perkembangane mundhak akeh ing wanita kanthi wiwitan meteng.

Sajrone mangsa nglairake, urtikaria ana ing wangun sing bentuke entheng lan abot, sing bisa nyebabake efek sing mesthine.

Pangobatan saka reaksi alergi kudu dipilih kanthi tepat sabisa, amarga sawetara antihistamin ngelibatake pangembangan janin.

Apa urtikaria

Urticaria iku sawijining penyakit alergi, sing ditemokake dening pambentukan omben-omben saka macem-macem ukuran ing awak. Saliyane ing plak, wong sing kuwatir babagan gatal-gatal sing abot, kanthi pathologi patologis sing kronis, gegayutan berulang.

Penyakit iki cukup gampang dianggep yen alergen utama wis diinstal. Panganggone rejimen perawatan antihistamin, nggunakake ointments lan sawetara obat liya ngidini sampeyan bisa cepet normalake kondisi kulit.

Nanging meteng yaiku wektu sing ditondoi dening hormonal restructuring awak lan ngurangi kerja sistem kekebalan, sing perlu kanggo konsolidasi luwih apik janin. Iku faktor loro sing mengaruhi fakta sing urtikaria luwih kerep tumrap wanita ngandhut.

Alergen sing wis lumebu ing awak ora ketemu amarga "repulse" lan reaksi alergi wiwit. Ana risikonya sing luwih dhuwur ing awak lan ing ibu-ibu sing bakal teka, sadurunge wiwitan panandha, wis ngalami kabeh "daya tarik" reaksi alergi.

Penyebab lan gejala penyakit

Kaya sing kasebut ing ngisor iki, alesan utama urtikaria sing kerep ana ing wanita ngandhut yaiku owah-owahan rasio hormon lan penurunan kekuatan protèktif. Lan alergen bisa dadi macem-macem zat - pangan, komponen saka bahan kimia kluwarga lan kosmetik, bledug omah, protèin asupan kewan, serbuk sari, manéka warna tetanduran, obat-obatan.

Pregnant godhong menehi tandha ing dalan reaksi alergi. Urticaria paling asring ditepungi: endhog ing dhadha

  • pembentukan blisters ing awak - plak sing diandharake ing ndhuwur kulit, beda, sing paling asring ora duwe aturan lan werna abang. Ukurane bisa nganti paling sethithik 2 mm utawa raksasa - ing sawetara kasus panggonan nganti 15 cm;
  • gatal parah;
  • tambah nervousness lan irritability, sing pungkasanipun nemen ngganggu turu.

Kaping pisanan, sawetara panggonan bisa uga katon ing awak, kanthi patologi sing entheng, biasane kabeh iki diwatesi lan sawisé rembulan bakal ilang bebarengan karo gatal-gatal. Mangkene, gejala kasebut ora perlu ditularake medis lan mulane ora nyedhaki kena infeksi.

Ing kasus sing abot, lepuh wiwitan ing lambung, banjur pindhah menyang bokong lan paha, lan wiwit nutupi tangan, dodo, lan pasuryan.

Urticaria kronis nyebabake, saliyane gejala sing kadhaptar, wanita ngandhut kanggo ningkatake suhu awak, sakit kepala, kelemahan abot.

Kanthi alergi sing ngalami akut ana risiko angioedema, sing ditondoi dening pembengkakan saka pasuryan, tenggorokan lan serangan asma. Kondhisi iki mbutuhake bantuan langsung.

Bebaya sarang kanggo awak wadon lan janin

Reaksi alergi ing awak dhewe ora duweni pangaruh ing perkembangan janin. Sing siji sing mundhak sawise lair ing bocah yaiku kecenderungan alergi.

wanita hamil ing kantor dokter Nanging perlu kanggo mangerteni yen obat-obatan tartamtu, pilihan sing salah, dosis lan durasi perawatan bisa ngganggu pembentukan organ anak sing berkembang ing kandhutan. Mulane, kanggo penunjukan anti-alergi lan kelompok-kelompok obat kanggo urtikaria ngirim kontak karo alergis sing duwe pengalaman.

Efek negatif saka reaksi alergi ing awak wanita sing ngandhut diwiwiti kanthi nyatane menawa penyakit kasebut amarga gatal saka awak lan manifestasi liyane nyebabake nervousness abot lan ngobati turu. Kelenturan kanthi tetep, ora bisa turu nyebabake rasa ora nyaman sacara psycho-emosional, sing ora apik banget kanggo ibu lan bayi ing mangsa ngarep.

Ancaman uga nambah angioedema. Tenggorokan sing muncul ing komplikasi iki tanpa nggunakake terapi obat khusus bisa dadi sebab akibat sing mateni.

Sampeyan kudu eling yen ing wanita ngandhut kabeh prosès patologis berkembang cepet, lan yen alergi wiwit nambah, ambulans kudu diarani langsung.

Ciri-ciri saka penyakit ing macem-macem trimesters saka meteng

Paling asring, urtikaria ing wangun akut dumadi ing minggu pisanan sawisé angen-angen. Iki amarga kasunyatan sing ing wektu iki kekebalan iku paling lumahing lan nyoba kanggo ngganti organisme, sing isih asing - janin.

Alergi dikalahake kanthi nyatane yen ana ing trimester pisanan yen wanita luwih cenderung duwe toksikosis abot. Pengobatan urtikaria awal kudu paling aman.

Uji urtikaria ing minggu kapisan bisa ngalami utawa ngurangi nalika wiwitan trimester kapindho. Nanging ana bebaya transisi menyang wangun sing kronis, sing nyebabake panggrundingan kanthi rangsangan banget.

Ing minggu kepungkur, urticaria bisa digabung karo preeklampsia, saéngga uga ora bisa diilangi lan dianggep bebas.

Keperluan kanggo perawatan

Sampeyan ora bisa milih obat kasebut nalika ngandhut. Pisanan, sampeyan kudu netepake diagnosis kanthi akurat. Kapindho, pangobatan sing dipilih kudu ora nembus plasenta.

Pamilihan mung sing bener minangka daya tarik kanggo alergis, dhokter bakal nulis tes, nganakake ujian lan pilih obat.

Ing bentuk urticaria sing luwih cerah, perawatan bisa tanpa nggunakake antihistamin. Kadhangkala kanthi reaksi alergi sing bisa nyebabake bisa ngatasi bantuan dana karo tumindak lokal lan kanthi nggunakake obat-obatan liyane. Skema standar kanggo perawatan urtikaria kalebu:

Saka antihistamin, obat-obatan kayata Suprastin , Ketotifen, Tavegil , Pipolfen, Betandrin wis dilarang kanggo resep kanggo wanita ngandhut.

Minangka obat njaba digunakake salep lan talkers karo tumindak sing nyenengake lan antiprurit. Aja nyebabake reaksi negatif krim La Cree, Bepanten , Psilo-Balsam, Nezulin. Gatal uga mbusak fenistil-gel .

Cara nyuda urticaria

Ngurangi gejala urticaria ing wanita ngandhut bisa dadi non-obat. Wong wadon kudu nolak:

wanita sing ngandhut krim ing tangane

  • saka kosmetik hiasan. Iku perlu kanggo nggunakake deterjen lan krim hypoallergenic;
  • saka kerep nggunakake bahan kimia kluwarga;
  • saka nggunakake obat tanpa ijin saka dokter. Sawetara obat-obatan bisa uga nyebabake reaksi alergi, utawa ndadekake luwih abot;
  • saka sawetara produk.

Alergi ing manifestasi kasebut asring disebabake panganan. Wanita sing meteng saka wektu sing lawas kudu ngilangi woh-wohan jeruk gedhe, woh-wohan seger kanthi werna abang, produk asap, produk karo perasa lan penambah rasa.

Ing acara urtikaria, sampeyan kudu ngetutake diet hypoallergenic, sanajan alergen ora ditrapake kanggo panganan.

Yen urtikaria dumadi, wanita ngandhut kudu nyedhiyakake alergen sanalika lan nemoni dokter kanggo janjian kanthi terapi. Pengobatan sing luwih cepet wis diwiwiti, sing luwih dhuwur kemungkinan ibu mangsa ora bakal keganggu dening ibu sing bakal teka.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.