Urticaria ing bocah-bocah

Gejala

Paling asring, patologi ana ing bocah cilik, nanging perkembangane bisa wae ing remaja. Kaping pisanan yaiku lecet karakteristik, pembentukan kulit warna pink, sing muncul minangka asil saka busur intercellular.

Asring ana gatel amarga gangguan ing reseptor kulit nalika mbentuk busung.

Ana 4 jinis urtikaria:

  1. Alergi akut. Patologi berkembang sawise wektu sing cendhak sawisé ditampa saka alergen. Ing pembentukan blisters wangun ora duwe aturan, beda ukuran iku karakteristik. Sawetara unsur bisa gabung kanthi pambentukan siji hearth. Werna kerep ana ing tangan, bokong, bali. Anak kasebut kuwatir babagan gatal parah. Temperatur bisa nganti 390 C. Tandha-tatarane gangguan pencernaan bisa berkembang: muntah, sembelit utawa diare. Durasi serangan saka sawetara menit nganti 2-3 dina.
  2. Quincke dadi gedhe . Iki minangka alergi sing paling abot, bisa dadi bejat. Ditondoi kanthi cepet ing edema. Cairan kasebut kasil ing kelopak mata, lambe, labia. Kulit dadi mantep, tegang sajrone palpasi. Kanthi bengkak ing respiratory respiratory gagal jantung.
  3. Wangun kronis . Ditondoi kanthi anané lara cepil ing awak, sing disertai gatal-gatal. Gejala sing ora pati pas karo urtikaria akut, nanging kesalahan ing nutrisi bakal nimbulaké perkembangan rashes anyar.
  4. Wangun fisik. Patologi ditondoi kanthi katon unsur-unsur sing akeh. Asring faktor sing nyenengake yaiku sinar srengenge , nggunakake ombenan sing adhem . Ditondoi dening musim kanggo kedadeyan gatal lan rashes.

Peculiarities saka urticaria ing bayi

gejala khas urticaria akut Perkembangan patologi ing taun diwiwiti uga kena diathesis karo kongenital diathesis .

Ciri sing khas yaiku katon ing pipi, dagu, pundhak, punggung lan tangan.

Ora kaya wong diwasa, bocah bisa nandhang gejala kasebut:

  • lethargy;
  • kulit garing sing gedhe banget;
  • muntah lan diare;
  • kuatir

Prinsip perawatan ora beda karo sing diwasa, nanging penting banget kanggo milih obat sing tepat, kaya sing kasebut ing ngisor iki.

Alasan utama pangembangan urtikaria ing bayi yaiku diet sing salah ing ibu sing nyusoni, saéngga penting banget kanggo ngatasi diet hypoallergenic. Sawise pemulihan bayi, sampeyan bisa ngenalake panganan anyar menyang diet, nanging kanthi bertahap.

Bayi sepindah

Kanthi blisters urticaria akut bisa ilang ing dhewe sawise 2-3 dina. Nanging, gatal bakal nimbulaké gangguan banget bocah kasebut. Kanggo nyegah saka microtraumas nalika ngiseni, dianjurake:

  • short cut nails;
  • sijine krim bayi krim;
  • ngilangi ngagem kain sintetis;
  • aplikasi senyawa anti-gergasi lokal: Gistan, Fenistil , Elidel , Desitin. Padha diijini wiwit cilik;
  • cooling compress karo decoction of chamomile, thyme.

Perawatan

pil ing sendok Wiwitan pangobatan alergi nglibatake penghapusan kontak luwih saka alergen (panganan, obatan, pets ).

Antihistamines digunakake minangka therapy dhasar. Padha bisa ngurangi isi histamin ing getih lan nahan gejala utama urtikaria.

Kanggo ngeculake gejala alergi cepet, antihistamines generasi pisanan digunakake ( Diazolin , Suprastin ). Nanging akeh efek samping, kayata, reaksi psikomotor, lan fungsi kognitif.

Manungsa waé! Yen bocah ngalami edema abot ing latar mburi mual, mundhut kesadaran, tachycardia, masalah napas, sampeyan kudu nyebat brigade ambulans.

Uyah ing ngisor iki digunakake kanthi wiyar:

  • Zyrtec Obat iki kasedhiya ing tetanduran lisan kanggo bocah cilik (saka 6 sasi nganti 2 taun nganti 5 tetes). Ing wangun tablet bisa digunakake kanggo bocah liwat telung taun. Anak sing umur 3-6 taun disaranake 10 tetes. Sawise 6 taun, dosis nganti 20 tetes.
  • Ksizal (tetes diidini saka 2 taun, tablet saka 6 taun). Obat iki minangka generasi pungkasan, wiwit tumindak 40 menit sawise administrasi.
  • Peritol. Piranti kasebut kanthi efektif ngurusi gejala alergi, uga menehi efek sedative ringan. Kasedhiya ing sirup. Dosis: umur 6-24 wulan - 0,4 mg / kg bobot awak saben dina, 2-6 taun - 5 ml sirup kaping telu dina, saka 7 taun - 10 ml 3 kali dina.
  • Tavegil . Obat iki nduweni aksi sing dawa, ora nyerang sistem saraf. Kasedhiya ing pil, sirup lan wangun injeksi. A bocah saka umur enem wis diijini nggunakake formulir pil. Anak sing umur 1 nganti 3 diwenehi 2,5 ml saben dina. Anak umur kelompok 3 nganti 6 taun - 5 ml. Anak sing umur 6-12 taun bisa dijupuk saka 5-10 ml sirup saben dina utawa setengah tablet. Saka umur 12 taun, dosis dewasa diwenehake - 1 tablet saben dina;
  • Fenkarol . Obat iki nyuda produksi histamin ing awak bocah, mbusak rashes kulit. Efek bisa katon 20 menit sawise diestion. Obat iki kasedhiya ing wangun tablet, supaya ora dianjurake kanggo bocah-bocah ing rong taun. Anak sing umur 3-7 taun ditampilake 10 mg saben dina kaping pindho, saka 7 nganti 12 taun, 15 mg disaranake kaping 3 dina. Saka umur 12, gunakake dosis dewasa 25 mg 3 kali dina;
  • Suprastin . Resepsi diwenehake ing bayi sing luwih lawas tinimbang 1 sasi. Ora duwe efek sampingan karo kepatuhan dosis akurat. Dosis: kanggo bocah nganti umur 1 taun - ¼ tablet nganti kaping telu dina, ing umur 1-6 taun - 1/3 tablet 3 kali dina, saka 7 nganti 14 taun - setengah tablet telu dina. Saka remaja njupuk 1 tablet kaping telu dina;

Magne B6 Uga, kanggo perawatan urtikaria, sedatif dituduhake kanggo ngatasi kegedhen. Ing laku bocah, obatan sing digawé nganggo bahan-bahan herbal. Iki nyuda kasempatan efek samping.

Kanggo normalake turu, gunakake tincture Valerian, Persen, Magne B6, sing dituduhake kanggo perawatan bocah saka umur telu.

Tanpa anané efek, lelara sing abot, penyakit gatal, obat hormonal ( glukokortikoid ) bisa ditindakake, kanthi cepet bisa nyegah gejala utama. Nanging iki bisa ditindakake mung kanthi ijin saka dokter lan ing kontrol.

Yen produk pangan dadi penyebab urtikaria, banjur bebarengan karo asupan antihistamin, sorben diwenehake ( Lactofiltrum , Enterosgel , Karbon Aktif , Polysorb , Smekta ). Iki bakal nggampangake naleni alergen lan mbusak awal. Anak sing umur 3 taun disaranake nggunakake Smecta lan Enterosgel.

patologi autoimmune kronis ing pasuryan Ing penyakit otoimun kronis, bocah kasebut dirawat ing rumah sakit. Therapy nglibatake plasmapheresis (penghapusan bagean plasma sing sirkulasi, antibodi fungsi kanggo kelas imunoglobulin E).

Kanthi resistance kanggo perawatan, immunoglobulin disuntikake sacara intravena, sing mandheg resolusi membran sel mast kanthi pelepasan histamin.

Diet Hypoallergenic

Sawise nem sasi, panyebab utama urtikaria yaiku entri allergens menyang awak bebarengan karo panganan. Mulane, kanggo nyegah kambuh penyakit, sampeyan kudu ngawasi nutrisi anak. Gumantung ing keruwetan alergi, para ahli nganjurake sampeyan ngetutake diet hypoallergenic kanggo 4 minggu.

Barang sing diijini:

  • Produk asam susu (keju kéju, kefir);
  • Sayuran lan sayuran: zucchini, cucumbers, brokoli, kubis putih, dill, parsley, kentang sing direndhem;
  • Roti tanpa ragi lan roti;
  • Porridges masak ing banyu (ing wektu iku luwih apik kanggo ngilangi buckwheat);
  • Daging kelinci, kalkun;
  • Minyak sayur.

Yen ora ana blisters sajrone minggu, sampeyan bisa nggodhok iwak pitik lan lemak rendah ing diet.

Urticaria minangka penyakit alergi paling umum ing bocah-bocah, sing nimbulaké akèh gangguan kanggo pasien cilik. Patologi mbutuhake perawatan lan pengamatan ing wektu sing tepat.

1 komentar

  • Rabinovich :

    Minangka statistik nuduhake, urtikaria akut ing bocah-bocah, uga wong diwasa, asring banget, nanging ora mbutuhake perawatan khusus, kaya sing wis ilang. Wangun kronis paling kena pengaruh wanita.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.