Red lichen planus

Antarane penyakit kulit sing kronis, sing paling terang, menehi macem-macem rashes, sing ora bisa bingung karo apa-apa, lichen ruber planus, lichen ruber planus.

Punika ditondoi dening kanthong nodular saka akeh. Lokalisasi preferensial - lumahing lendhut lan kulit. Ana pemilihan manifestations - wanita sing wis mandeg liwat wates limabelas taun. Ora contagious.

Penyebab saka manifestasi

Kekebalan Genesis penyakit kasebut dumadi ing latar sing patologis sing nglanggar negara kabeh organisme. Antarane alasan sing dominan:

  • Kelainan patologi ing proses metabolisme lan kekebalan ing endi sing nanggepi respon saka sel jaringan menyang stimulus eksternal dipicu.
  • Prediksi genetik - ditandhani lesi familial. Mungkin pusaka dominan autosomal, nalika pasien sing nampi gene sing diowahi iku ora dadi operator, nanging uga bisa dadi target infeksi.
  • Kejadian amarga faktor neurogenik, virus lan beracun-alergi.

Gagal nyalahake gen Bukti saka faktor neurogenik ing perkembangan lichen planus yaiku kasus manifestasi penyakit ing latar mburi faktor refleks neuro (hypnosis) utawa manifestasi emosi sing kuwat (pengalaman).

Nanging yen pangembangan awal patologi ana ing membran lendhut saka lumahing tutuk, mula penyebab regulasi saraf ora ana ing kene. Proses iki "dipandu" dening faktor-faktor alergi beracun.

Rash ing tutuk sing diiringi:

  • macem-macem patologis proses saka saluran pencernaan (gastritis, colitis);
  • penyakit ati lan masalah pankreas;
  • kelainan kardiovaskuler lan hipertensi arteri;
  • endokrin penyakit (DM).

Persentase gedhe saka rashes ing tutuk nalika lapisan lendhut ndhuwur wis cilaka (obyek sing cetha, balung iwak), minangka asil patologi dental utawa disababaké déning mekanisme alergi sing paling gampang:

  • njupuk macem-macem obat-obatan;
  • nggunakake obat antibiotik;
  • obat anti-tuberculosis kemoterapeutika;
  • kontak karo obyek sing kalebu unsur kimia (sinetron, bubuk, deterjen).

Gejala klinis

Pelokalan kutaneous ing lichen planus ana ing area kulit apa wae. Katon fokus fokus sing suda, dhuwur ing kulit. Sakwise ditemtokake kanthi fokus, luster (fitur karakteristik) katon kanthi jelas ing permukaan. Ukurane cilik (nganti 3 mm.) Ukuran, kanthi tipis ing tengah. Werna lichen beda-beda - manifests dhewe pink-ungu utawa layung-abang.

Foto

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Lichen foci sing cilik, nanging rawan fusi, mbentuk plak gedhe. Proses peeling kanthi sisik cilik banget wiwit (gejala ciri). Sampeyan bisa ngenali kanthi tes sederhana (tanda Wickham):

  1. Pérangan paling dhuwur ing tatanan iki diiseni karo lapisan cilik saka lenga sayur-sayuran, sawisé titik putih cilik sing katon jelas ing permukaan permukaan.
  2. Liwat tebal dermis, loreng putih ora mesthi katon, amarga paningkatan lapisan ndhuwur.

Lokalisasi kulit diiringi gejala subyektif sajrone:

  • pruritus;
  • terus-terusan nyeri banget;
  • gangguan turu lan napsu;
  • gejala kaya neurosis.

Situs lokalisasi favorit:

  • extensor surfaces of arms;
  • axillary hollows;
  • sendi pergelangan tangan;
  • pangkal paha lan jero femoral.

Ing sawetara kasus, ruam disusun ing garis-garis, ganti kulit sehat - fitur liyane. Kepala, pasuryan, palmar lan permukaan plantar ora kena. Sawise pemulihan lan ngilangake formasi fokus, jejere karakteristik tetep kanggo wektu sing suwe.

Luka lendhut saka rongga lisan

Lichen ing lendhut Kadhangkala penyakit milih skenario sing beda banget nalika ora ana formasi ing kulit lan permukaan lumahing mucous wis kena infeksi. Pelokalan formasi lichen sing wiyar - bagian mulut utawa lumahing lendhut lanang lan vestibule saka alat kelamin wadon.

Formasi ing bagian ing pipi katon minangka knot werna abu-abu cilik (kayata pinhead). Padha dumunung ing klompok sing mbentuk formulir paling sing ora dikarepake - dering, jaring, lan renda.

Manifestasi ing ilat katon kaya plakat werna putih, kanthi jags ing pinggir, kaya salju.

Nalika ditrapake ing lambene, unsur lesi nutup lapisan lendhut saka lambung ngisor. Pusat iki nduweni werna ungu lan permukaan sing bersisik, ditutupi karo "bolong" putih abu-abu.

Kanggo diagnosa abang lichen, ing sawetara pasien, mbok menawa kanthi owah-owahan ing piring kuku. Lumahingé ditutupi karo garis-garis longitudinal kaya kulit scallops. Ranjang saka piring-piring kasebut kerep diarani reaksi alergi, dadi abang. Ing piring kasebut katon mendhung.

Cara klinis penyakit sing suwe bisa tahan setahun. Penyakit iki bisa nyebabake kulit kabeh, njupuk karakter sing umum. Mbokmenawa panggoni bentuk sekunder erytoderma, kanthi pembentukan gedhe nekrosis kulit.

Iki minangka gambaran klinis khas lichen planus. Karakteristik kasebut ora mesthi kasus kasebut. Ing ngarsane penyakit kulit lan tambah akeh faktor sing nyebabake - patholog internal latar mburi, ketidakstabilan imun, ketidakseimbangan metabolisme, akeh tipe atipikal lichen planus berkembang.

Jinis manifestation

597981 Hypertrophic (warty) ditepungi utamané ing sisih ngarep tibia. Manifestasi utama yaiku pirang-pirang neoplasma warty cilik karo werna ungu utawa coklat. Kanthi tatanan ing basis lapisan sing kandhel saka dermis. Lème nodular biasa sing biasa katon ing saubengé kutil.

Atrophik lan sclerotic macem-macem. Punika ditondoi dening manifestasi biasa saka nodular plak - ing wiwitan saka penyakit. Ing perkembangan luwih lanjut, plakir ilang, mbentuk sawisé dermis sing dikembangaké, dipérang (sclerosed).

Kanthi kekalahan saka dermis ing endhas ing rambute, foci saka kebotakan sing dibentuk. Hyperkeratosis kulit katon ing extensors saka sikil - gejala "Little - Lassuera".

Bubble (pemphigoid) jinis patologi langka. Iki ditondoi dening nodul vesicular, ukuran kacang. Isi kasebut diisi cairan utawa ngisep. Katon piyambak utawa ing perusahaan fod nodular. Lokalisasi - kaki dan kaki. Manifestasi klinis ditemokake ing hubungane karo gejala-gejala saka simpangan lichen sing prasaja.

Wangun moliniform langka. Rashes teka ing chain utawa kalung. Ukuran saka knots ora ngluwihi ukuran watu ceri. Padha mbentuk fome sing bentuke kubah, dhuwur ing ndhuwur kulit. Kadhangkala, pratelan sing cedhak karo formasi cilik kasebut minangka parut linier.

Sawetara formasi mengaruhi dahi, kuping, lan cervical area, dilokalisasi ing lipatan sikil lan ing permukaan tangan, zona perut lan gluteal. Ora kena pengaruh kulit irunge lan pipi, wilayah supraclavicular lan interscapular.

Dermis sikil lan telapak tangan ora bisa diombé. Akeh ilmuwan nganggep jenis patologi iki minangka manifestasi saka penyakit bebas, kanggo alasan individu.

dhokter katon liwat microscope_0 Kanggo jinis ruam perifollikular (spiky) , bisa nyebabake kulit kepala. Ing rambute, bebarengan karo rashes prasaja depriving, conical knots karo ndhuwur spinous "coexist". Sakwisé ngilangi formasi nodular tetep, banjur mudhun ing kulit.

Tampilan berbentuk cincin - terus-terusan wujud sing ringkih, amarga wutah fokus sing cepet. Kanthi wutah intensif ing titik kasebut, bagian tengah kasebut heals, ninggalaké werna karakteristik sing padhang ing tengah. Stain kaya cincin. Saliyane cincin, busur, setengah cincin utawa gondhel bisa mbentuk.

Proses transformasi ora mung dumadi saka perkembangan titik, nanging uga proses nggabungake pirang-pirang panggonan. Spesies iki selektif. Genitalia lanang luwih kerep kena pengaruh. Persamaan karo papules formasi sifilis ngasilake formulasi diagnosis lan perawatan sing ora bener.

Varietas zosteromorphic lan linear digabung dadi siji, amarga kamiripan saka manifestasi. Foci eruptions padha karo herpes, localized ing Course innervation saka trim syaraf.

Ulcerative erosive appearance - patologi paling parah. Mèmbran lendhut saka tutuk kasebut kena. Cacat ing lambe bisa diowahi dadi ulkus, dikubengi kulit rusak, ing endi endhog khas lichen foci dumunung. Piranti fokus cilik sing ditutupi film lan mekar, bisa uga duwe kontur sing beda. Nindakake film sing nyebabake getihen. Formasi kasebut ora akeh lan ora nyebabake gejala kasebut. Kanthi perawatan, wong bisa ilang ing dhewe, lan kanthi mandiri terapi maneh. Proses kasebut bisa njupuk wektu suwe.

Diagnostik

Ing ngarsane pratandha ciri, ana cara diagnostik khusus sing dibutuhake.

Malah inspeksi siji cukup kanggo mbedakake lichen planus saka pathologi liyane. Pasinaon tambahan ditegesake kanggo proses patologis ing membran mukosa, amarga gejala kasebut beda-beda saka gejala patologi kulit.

Diagnosis sing dibedakake digawe kanggo nyegah leukoplakia, lupus erythematosus utawa syphilis. Arah utama - identifikasi penyakit latar mburi sing nyebabake penyakit kasebut. Survei pasien sing rinci bisa nemtokake faktor anggapan utawa keturunan.

Cara perawatan

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti sing lichen planus ora jamur saka ngendi sampeyan mung bisa tuku salep ing apotek. Kene, perawatan tansah kompleks lan tansah mbutuhake partisipasi spesialis.

dhokter2 Sukses lan efektifitas proses perawatan gumantung marang faktor penyebab sing nyebabake wabah kasebut.

Ketiadaan faktor tunggal ing mekanisme pembangunan penyakit nemtokake nggunakake macem-macem teknik terapi. Tujuan saka perawatan yaiku kanggo mungkasi perkembangan penyakit kasebut.

Pendekatan terapi terpadu ndadekake proses perawatan paling efektif lan efisien. Iku kalebu sawetara tahapan:

1st - eliminasi faktor provokatif : perawatan penyakit sing gegandhengan, normalisasi proses metabolisme, koreksi imunitas lan neurologis.

2 - penghapusan gejala :

  • Obat hormon ing kombinasi karo aminoquinoline;
  • antihistamin lan kortikosteroid ;
  • antidepressants lan sedatives;
  • obatan sing ningkatake metabolisme seluler;
  • vitamin therapy;
  • cara "PUVA", phototerapi selektif lan fotokimoterapi;
  • nggunakake therapy hipnosuggestive lan electrosleep;
  • sesi latihan cryodestruction, hydrotherapy lan lumpur;
  • Novocainic blockade;

3rd - Ing kasus sing paling umum, kanthi manifestasi entheng lichen planus, terapi lokal ora dilakoni. Pangecualian yaiku manifestasi saka jinis hipertrofik:

  • dressage bandage karo preparasi steroid digunakake;
  • injeksi intracutaneous saka obat glukokortikoid;
  • karusakan laser utawa gelombang radio saka formasi.

wanita-ngomong-dhokter Kanthi asor mucosa lisan, phyto anti-inflamasi lan obat-obatan kanggo mbilas diwenehake, diiringi kanthi nggunakake lenga, aplikasi salep lan templat kayata sing ngrangsang epithelisasi lesi.

Obat-obatan sing ditetepake sing nambah resistance (resistance) lapisan mucous lan kontribusi marang regenerasi (recovery) - aerosol, rinses, solusi kanggo baths.

Ana akeh obatan sing efektif, nanging dianggep sejatine sejatine. Aja golek resep ing sembarang publikasi. Ing kasus lichen abang, resik obat - satus persen prerogatif saka dokter. Self-treatment ora nyata. Sampeyan mung bisa mimpin kanggo ngeculake penyakit lan proses rumit. Dipercaya spesialis kesehatan panjenengan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.