Kulitsidoz: alergi kanggo nyamuk ing bocah

Nyamuk ing awak Kanggo umume, gigitan nyamuk minangka fenomena musim panas sing umum, mung sethithik banget. Nanging, ing sawetara pasien, sawijining panyakit kayata Kulikidoz, sing alergi marang gigitan nyamuk.

Utamané kerep anak-anak nandhang alergi kasebut.

Alesan kanggo reaksi kasebut

Kedadeyan fenomena iki bisa kanggo alasan kaya mengkene:

  • Predisposition tipe hereditary.
  • Tambah konsentrasi ing awak imunoglobulin E.

Immunoglobulin kasebut bisa diprodhuksi sajroning jumlah sing berlebihan kanthi diet monoton sing ora cukup, metabolisme cacat, lan uga lingkungan sing paling rusak.

Nanging, ing kasus-kasus sing paling umum, penyakit iki dumadi amarga predisposisi turun-temurun, saéngga manawa wong tuwa kasebut nandhang reaksi alergi marang gigitan serangga, mesthine bayi uga bakal ngalami vulicide.

Ing kasus nyamuk, anticoagulant tumindak minangka zat sing nyebabake fenomena sing ora nyenengake (yaiku cairan sing cukup beracun sing disuntikake dening serangga menyang kulit wong).

Carane Kulitsikoz

Kanthi reaksi manungsa normal ing kasus cokotan, papule cilik ukuran katon (biasane ora luwih saka rong sentimeter). A papule bisa nyebabake rasa ora nyaman sacara entheng amarga gatal (reaksi inflamasi saka alam lokal wiwit).

Menawa swelling kasebut diowahi dadi titik abang kanthi ukuran gedhe, sing nimbulaké gatal-gatal sing abot lan mundhak ing ndhuwur permukaan kulit umum, kita bisa ngomong reaksi alergi saka alam lokal (tingkat keruwetan reaksi kasebut cukup gampang).

Nalika awak kebak nandhang proses patologis, siji bisa uga ngomongake panggunaan asamosis sing gampang . Ing kasus iki, fénoména ing ngisor iki bisa uga:

  • Reregetan diamati ing saindhenging awak;
  • akeh rashes bisa katon;
  • Gagal dadi ora bisa ditambani, bocah kasebut bisa capricious, amarga rasa ora nyaman nolak.

Ing kasus iki, cukup kanggo aplikasi ing kulit, contone, Fenistil emulsion utawa agen sing ngandhut alkohol (asring disaranake nggunakake tincture Calendula )

Patologi kerumitan sing sithik berkembang ing acara sing ana pelanggaran organ internal. Kanthi reaksi alergi kasebut, fénoména ing ngisor iki:

  • Pelanggaran proses pernapasan, sesak ambegan;
  • pain ing abdomen;
  • dizziness, mual, lan kelemahane.

Yen mual nimbulake muntah, lan sesinga ambegan - suffocation, kita bisa ngomong babagan tahap culicidosis sing abot . Kanthi patologi kasebut, perlu kanthi cepet kanggo nggoleki pitulungan medical.

Gejala liya sing mbebayani yaiku reaksi alergi yaiku pembengkakan kanthi cepet, utamane lambe lan mata. Bebaya saka patologi iki yaiku yen wong bisa mati ing sawetara menit. Edema Quincke bisa uga kena pengaruh, umpamane mung mata utawa pasuryan, lan bisa mblokir saluran udara. Shock anaphylactic ditondoi kanthi nyuda eling lan suffocation, nalika kegiatan jantung meh rampung ditrapake.

Perlu dicathet menawa gigitan nyamuk jarang bisa nimbulaké reaksi sing keruwetan sing padha karo bayi, nanging wong tuwa isih perlu ngerti babagan bebaya iki.

Cara perawatan

Tablet Claritin Ing sawetara kasus, sistem kekebalan anak bisa ngatasi gangguan sing kaya mengkono. Nanging, yen sawise dina rambute ing kulit isih tetep, lan bocah nggresula gatal ora bisa ditambani, aja nundha kunjungan menyang alergis.

Perawatan penyakit iki rumit amarga kasunyatane bocah sing kerep ora nyenengake gigitan, lan infeksi bisa nembus menyang wounds.

Ana akeh antihistamin (obatan antiallergic) ing pasar farmasi modern, kayata, mbantu ngatasi gejala Suprastin utawa obat modern - Claritin (cukup ngombe pil siji).

Kanggo menehi pertolongan pertama, obat-obatan kasebut bakal cocok, nanging ing mangsa ngarep, sampeyan isih kudu ngubungi spesialis.

Ora becik nyuda gatal lan tinctures propolis utawa calendula, sing kudu diresiki kaping pirang-pirang dina ing panggonan sing kena pengaruh. Beda karo kapercayan populer, efek ing kasus iki bisa ditampa dening alkohol, yaiku bagean saka tinctures.

Kanggo ngredhakaké gatal lan ngurangi dadi gedhe, sampeyan bisa nggunakake gel lan ointments, kalebu panthenol . Padha aman lan cocok kanggo kulit sing isih sensitif saka bocah.

Nerangake marang bocah yen sampeyan ora kudu nyampurake situs gigit, yen sampeyan bisa nginfeksi tatu kanthi cepet, banjur sampeyan kudu ngobati ora mung alergi.

Manungsa waé! Yen reaksi kasebut berkembang kanthi cepet, ana swelling ing pasuryan lan gulu, ambegan kanthi angel - langsung nelpon ambulans. Edema Quincke lan kejutan anafilaksis saka gigitan serangga ngisep getih - sawijining rarity, nanging iki bisa uga.

Babagan langkah-langkah pencegahan

Spray wedhus wong wadon Ora mungkin kanggo nyegah Kulitsidoz, nanging sampeyan bisa ngilangi reaksi alergi. Yen sampeyan pindhah karo anak menyang alas, dianjurake kanggo nyandhang sandhangan cekak. Kajaba iku, manawa sampeyan nggunakake semprotan khusus lan krim sing ajur adoh serangga iki (saiki produk kanthi komposisi sing lembut, sing becik kanggo kulit anak sing sensitif, wis didol).

Aja lali menawa gigitan nyamuk bisa dipisahake karo nyokot serangga liya , yen sampeyan ora ngerti carane beda-beda.

Apa sampeyan ana ing omah? Ing mangsa panas, migunani kanggo nyelehake jambul ing jendhela, lan ing wayah wengi nggunakake piring nyamuk. Ing kasus iki, sampeyan nglindhungi anak saka reaksi alergi sabisa-bisa.

Kang spesialis kudu kontak?

Yen alergi abot katon ing gigitan nyamuk, disaranake hubungi dokter anak sing, yen perlu, bakal nulis rujukan menyang spesialis.

Yen kasus iki abot lan bocah wiwit keselak, sampeyan kudu ngundang ambulans.

Apa kasus alergi gigitan serangga ulang? Rekam anak kanggo konsultasi karo alergis utawa dermatolog: spesialis kasebut bisa menehi saran antihistamin paling apik.

Mangkene, Kulitsidoz minangka penyakit sing ora nyenengake lan kadang ngancam, sing bisa nyebabake komplikasi ing bentuk kejutan anaphilactic (Nanging, kasus kaya iki jarang, kerep bisa kanggo nindakake perawatan tanpa rawat inap darurat).

Mulane, yen kasus reaksi alergi marang serangga kaget, sampeyan kudu ngubungi alergis. Spesialis kompeten bakal nliti bocah, ngenali alergen pas, lan banjur menehi rekomendasi migunani babagan cara nyegah alergi alergi ing musim panas.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.