Couperose

couperose bolong ing pasuryan Kulit resik minangka indikator kesehatan sakabèhé. Kadhangkala patologi organ internal ditepungi utamane ing pasuryan.

Contone, couperosis arupa penyakit saka pembuluh getih, minangka asil saka jaringan pembuluh darah abang katon ing pipi, dagu utawa swiwi hidung. Penyakit iki paling kerep ditemokake ing wanita.

Tandha penyakit

Manifestasi rosacea - telangiectasia utawa, digunakake, pembuluh vena. Iki dilap (nganti 1 mm) pembuluh kulit subkutan cilik (arteriol, venule, kapiler).

Bebarengan padha mbentuk titik utawa kothak ing pasuryan, sing ngasilake kesan "isin". Padha bisa pucet jambon, abang lan malah biru-violet, saengga padha banget dibedakake ing kulit cahya.

Asterisk katon paling kerep ing pasuryan: ing kulit pipi, sayap irung, dagu, arang ing dahi. Kadhangkala sampeyan bisa nemokake gejala penyakit ing sikil lan lengen.

Faktor pangembangan

Telangiectasia bisa dadi manifestasi ora mung kuperosis, nanging uga penyakit liyane:

  • congenital: Penyakit Rondeu-Osler, sindrom Louis-Bar, Penyakit Weber;
  • angsal: rosacea, dermatomyositis, sistemik lupus erythematosus, sistemik scleroderma, gagal ati.

wanita hamil Uga, tembok vaskular kerep diganggu amarga fluktuasi ing tingkat hormonal - ngandhut, njupuk obat kontrasepsi utawa glukokortikosteroid. Ningkataké tampilan vena laba-laba lan owah-owahan ing tekanan getih.

Penyebab liyane babagan pembuluh darah:

  • owahan ing suhu kanthi cepet;
  • penyalahgunaan alkohol;
  • kegiatan fisik sing kuat;
  • diet ora sehat (irritating panganan pedhes);
  • nandheske.

Couperose kerep warisan.

Cara kanggo nyegah penyakit

Supaya ora ngalami gejala rosacea, perlu kanggo nyegah efek saka faktor-faktor sing nyenengake. Sayange, kita ora bisa ngetrapake penyakit genetis bawaan. Nanging perkembangan patologi sing diduweni bisa dicegah.

Iki perlu kanggo njaga gaya urip sing sehat. Iku penting yen sampeyan njupuk test getih lan biokimia sethithik saklawas taun kanggo mangerteni kahanan awak sampeyan. Kanggo nyegah, iku migunani kanggo ngombe vitamin lan obat-obatan sing ngiyatake tembok pembuluh darah.

Yen salah sijine kerabat sing lara karo rosacea, sampeyan kudu ngunjungi dokter supaya dheweke bisa gawe rencana pencegahan individu. Dokter sing ngurusi patologi babagan pembuluh darah yaiku salah siji ahli bedah pembuluh darah utawa phlebologist. Ing kasus sing nemen, sampeyan bisa pindhah menyang dermatologist utawa terapi.

Ing musim semi lan musim gugur luwih becik supaya ora langsung sinar srengenge ing kulit pasuryan.

Pengobatan pathologi

pijet pasuryan Ing perawatan rosacea, pendekatan terpadu penting banget. Eksternal (tutup, krim, massages) lan internal (obatan sing ngiyataken tembok vascular) digunakake.

Cara kanggo perawatan bisa ditemokake ing apotek, ing toko kosmetik biasa utawa kanggo nyiapake dhewe. Terapi laser lan pangobatan kosmetik uga digunakake kanggo mbusak cacat kosmetik.

Pilihan saka metode iki tansah dilakokaké dening dhokter sing nekani. Sadurunge nggawe diagnosis, dheweke nduwe pemeriksaan pepek lan nyerahke metode tambahan pemeriksaan.

Pengobatan farmasi

  • Ascorutin minangka persiapan Komplek sing dumadi saka vitamin C lan rutin. Alat iki nguatake tembok vascular, nambah elastisitas, ngurangi fragility. Askorutin diombe sawise dhahar, 1 tablet 2-3 kali dina. Cara perawatan yaiku 20-30 dina. Contraindications: reaksi alergi kanggo komponen, awal bocah, 1 trimester meteng, diabetes, asam urat.
  • таблетки на основе диосмина. Phlebodia 600 - tablet berbasis Diosmin. Ditunjuk kanggo apa wae pelanggaran microcirculation. Piranti ningkatake nada saka prau cilik lan gedhe, ngetokake tembok. Dosis: 1 tablet 1 dina saben dina kanggo 2 sasi. Aja nggunakake Flebodia ing bocah-bocah ing umur 18 taun, nalika meteng lan lactation.
  • Troxevasin (Troxerutin, Troxeneol) - agen venotonic, kasedhiya ing bentuk kapsul lan gel kanggo panggunaan njaba. Troxevasin nduweni efek protèktif ing tembok-potongan kapal cilik. Gel dileksanakake menyang wilayah sing kena pengaruh kaping pindho saben dina kanggo 2-3 minggu. Kapsul ora bisa digunakake ing awal kandhutan lan ing akut inflamasi penyakit ing weteng.

Produk kosmetik

  • Dirozeal - krim ngresiki bengkak lan inflamasi, nyepetake metabolisme sel, lan memperbaharui kulit. Prodhuk ditrapake ing wayah esuk lan ing wayah sore, ing rong minggu asil positif kudu katon.
  • Belita-Vitex kulit sing sampurna - pelindung krim-kapiler saka manufaktur Belarusia. Mengkono kulit, katon metu werna. Kang menehi kritik kanthi review, kanthi nggunakake krim sing luwih dawa mbantu mbusak kothak vaskular kasebut.
  • Krim "Bark" - pelindung kapiler, nada, lan nada ing pasuryan. Tegese wis aroma alus sing nyenengake.

Kosmetik banget ngremuk lapisan kulit sing luwih tliti, amarga efek kasebut tetep ragu.

Terapi rakyat therapy

kentang

  1. Topeng mentahan kentang : pil rong tubers saka kentang, grate ing grater nggoleki. Ing slurry asil nambah 2 sendok teh susu lan 1 sendok sayur-sayuran lenga. Aplikasi produk ing kulit, supaya garing, banjur tambah lapisan liyane. Topeng diselehake ing pasuryan kanggo 15-20 menit, banjur pasuryan wis diresiki.
  2. Topeng lempung abang : lempung diencerke karo banyu mineral utawa susu skim, sampeyan bisa nambah 1 tablet ascorutin ulig kanggo massa sing diasilake. Topeng diaplikasi ing pasuryan lan diinkubasi 20 menit. Sawise mbilas nganggo banyu mlaku.
  3. Topeng oatmeal lan chamomile : kembang chamomile lan oatmeal 1: 1 sak suweng. 1 tbsp. a spoonful saka dicampur poured 3 tbsp. spoons saka banyu sing nggodhok, sampeyan bisa nambah calendula. Tegese njaga kelangan, banjur ditrapake menyang kulit sing kena. Sawise setengah jam, sampeyan bisa mbilas nganggo banyu lan ngresiki rai karo moisturizer.

Maca liyane babagan perawatan rosacea ing omah kene .

Prosedur kosmetik

Prosedur elos

  1. Mbusak kothak vaskular kanthi laser - inti saka metode kasebut adhedhasar efek sing tepat saka sinar laser ing dinding pembuluh getih. Solders kapiler ing rusak, lan vena laba-laba ilang. Cara kasebut efektif lan ora krasa. 5-7 sing dibutuhake kanggo pambusakan. Duration of treatment ditemtokake dening spesialis. Prosedur iki biasane dileksanakake ing pusat kosmetik pribadi.
  2. "Surgitron" minangka piranti khusus kanggo operasi gelombang radio. Dheweke nglakokake koagulasi kapal kanthi bantuan gelombang radio. Minangka asil saka prosedur, ora ana lara, edema lan inflamasi, sing nyebabake lelara kanthi cepet. Pangopènan dilakokaké miturut anestesi lokal.
  3. лечение телеангиоэктазий лучами световой энергии. Phototherapy - perawatan telangiectasi karo sinar energi cahya. Cara perawatan digabungake kanthi nggunakake scrub lan peeling saka kulit.
  4. микроинъекции лекарственно-витиминных препаратов под кожу. Mesotherapy - microinjection saka obatan lan vitamins obatan ing kulit. Cara nambah sirkulasi getih lan mbatesi pembuluh getih.
  5. в полость травмированного сосуда тоненькой иглой вводится кислородно-озоновая смесь. Terapi ozon - campuran ozon-oksigen sing disuntikake menyang rong rongga sing tatu kanthi jarum tipis. Keuntungan saka perawatan iki kalebu ora ana bekas lan pigmen ing pungkasan.

Pijet karo rosacea

Sampeyan kudu dilakokaké mung dening spesialis sing qualified, supaya ora luwih kuwat kondisi prau. Sajrone prosedur, stroke lan gerakan rhythmic kuwat ganti. Pijet ora bisa ditrapake ing periode akut penyakit iki, uga ana ing ngarsane puffiness utawa karusakan ing kulit.

Ramalan

nglamar krim ing pasuryan Kuperoz ora nandhang ancaman kanggo urip pasien, nanging bisa nyebabake rasa ora nyaman amarga owah-owahan ing pasuryan. Mulane, saben pasien nyoba nyingkiri gejala kasebut. Ing kasus paling akeh, iki sukses.

Obat modern bisa nangani vena spider. Wangsulan utama yaiku kanggo nyegah kambuh ing mangsa ngarep. Njaga gaya urip sehat, mangan tengen lan luwih ing hawa seger. Lan uga supaya ora nyedhaki faktor patologis. Iki bakal ngidini sampeyan lali babagan couperose selawase.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.