Perawatan herpes alat kelamin

Herpes genital dianggep minangka salah sawijining penyakit sing paling umum ing etiologi virus ing donya. Owah-owahan gedhene nyebabake kelamin, lan kekurangan perawatan dadi panyebab utama kabeh jenis komplikasi.

Perawatan pasien karo herpes genital duwe ciri dhewe, kepatuhan sing ningkatake efektivitas terapi.

Gejala, diagnosa

Gejala pisanan herpes genital katon sawetara dina sawise infèksi. Pisanan, sensasi kobong lan gatel katon ing kelamin lan kulit cedhak, banjur gelembung mbentuk. Ukuran gelembung kanggo 0.3 ml, padha asring dumunung ing sawijining klompok. Nalika gejala utama perkembangan infeksi diiringi sindrom febrile, sirah, kelemahan, kelenjar getah bening.

Foto, isi bisa dadi ora karu

Sawise sawetara dina, gelembung mbukak lan ulcers tetep ing panggonan, kang bisa waras nganti pirang-pirang minggu. Wanita bisa nglewati vagina, nalika nyusoni urin ora ditepungi.

Herpes genital didiagnosis kanthi basis ujian eksternal lan tes kayata PCR lan deteksi antibodi kanggo virus ing serum getih.

Cara perawatan

kaca-kaca dokter Herpes genital dumadi ing manungsa ing pangaruh saka rong jinis virus, fitur kasebut minangka umur ing awak. Dadine, obat-obatan farmakologi modern sing ora digunakake kanggo mbusak eradication , yaiku, karusakan lan penghapusan virus. Nanging, perawatan saka pasien karo herpes kelamin tansah perlu lan dilakoni kanthi tujuan:

  • Eliminasi kabeh manifestasi utama herpes ing manungsa.
  • Pengurangan proses aktif penyakit sajrone manifestasi awal utawa exacerbation sabanjure nganti 7-14 dina.
  • Mundhut ing periode infeksi kang ora kuciwa. Hasil becik saka terapi punika remisi urip .

Regimen perawatan kanthi milih sing bener ngurangi kabeh sensasi ora adil, nguatake sistem kekebalan awak, nyegah perkembangan komplikasi. Kanggo nggoleki sasaran ngobati herpes genital, gunakake pendekatan sing terintegrasi lan nulis sawetara kelompok obat, yaiku:

  1. Agen antiviral , perlu kanggo nyegah proses reproduksi lan ngenalake sel virus menyang awak manungsa. Ing kasus herpes genital, obat lisan, njaba lan suntik diwenehake, pilihan jinis obat gumantung saka prevalensi patologi.
  2. Immunomodulators . Kelompok obat iki dibutuhake kanggo nambah pertahanan awak.
  3. Obat-obatan sing dibutuhake kanggo nyuda nyeri lan rasa ora nyaman, sindrom demam, gatal-gatal.

Terapi kanggo herpes kelamin bisa dadi episodic lan suppressive. Pengobatan episodik ditrapake nalika gejala sing metu saka penyakit kasebut dicathet. Pengobatan suppressive perlu kanggo nyegah aktifitas virus herpes lan ngurangi ekskresi virus kasebut. Nemtokake kanggo indikasi tartamtu. Kang kalebu:

  • Kerep (nganti 6 utawa luwih kaping taun) lan karusakan saka penyakit kasebut.
  • Nyegah infeksi pasangan seksual, yen dheweke ora nemokake antibodi kanggo herpes genital ing getih.
  • Dampak negatif saka eksaserbasi infèksi ing kualitas urip pasien lan psychoemotional prilaku.

Kabeh perawatan kudu dipilih dening dhokter sing adhedhasar data uji. Duration saka terapi umum uga gumantung marang sawetara faktor sing ndadékaké pasien tartamtu.

Obat Antiviral Sistemik

pil Telung obat sing saiki wis disetujoni kanggo nggunakake marang herpes genital: Acyclovir, Famciclovir, Valacyclovir.

Dosis obat-obatan kasebut lan kahanan umum saka administrasi sing dipilih gumantung ing tahap infeksi. Sajrone periode infèksi utami utawa nalika exacerbation infèksi, perawatan tetep 5-7 dina, kanthi salah siji obat antivirus sing dipilih lan digunakake miturut skema ing ngisor iki:

Mekanisme aksi Acyclovir lan Valaciclovir adhedhasar introduksi virus kasebut menyang DNA, sing ndadékaké suspensi reproduksi mikroorganisme. Obat loro iki cukup efektif karo perawatan singkat lan ora duwe efek beracun ing awak. Famciclovir mungkasi pangembangan virus kanggo jangka sing paling dawa, nanging pengobatan iki uga nduweni efek samping - kanthi nggunakake jangka panjang, owah-owahan sel sehat.

Yen terapi suppressive diwenehake, agen antivirus digunakake ing dosis sing luwih murah, nanging kanthi kursus sing luwih dawa. Minangka agen prophylactic, tamba kayata Alpizarin uga digunakake .

Agen antiviral lokal

Ointment Ing perawatan herpes , sampeyan kudu nggunakake obat-obatan lokal - krim, ointments karo komponen antiviral.

Panganggone perlu kanggo nyuda pelepasan virus saka umpluk sing mbentuk kulit lan awak.

Ing salawas-lawase, salep antiviral nyuda rasa ora nyenengake - nyeri, kobong, gatal lan nyedhiyakake penyembuhan cepet ing kulit.

Sampeyan dianjurake kanggo miwiti nglamar salep menyang wilayah sing kena pengaruh ing gejala pisanan exacerbation, iki ngijini sampeyan kanggo ngatasi penyakit ing rong utawa telung dina.

ointment karo acyclovir Sebagean gedhe salep herpes kalebu Acyclovir . Asam liyané digunakake Fenistil , Zovirax , Hyporamine , Riodoksolovaya salep, Panavir gel.

Obat kasebut minangka obat kanthi bahan-bahan herbal lan saéngga praktis ora nimbulaké owah-owahan.

Viru-Mertz Serol gel uga èfèktif marang herpes genital, nanging kudu digunakaké mung ing gejala penyakit pisanan, kayata kobong lan gatal.

Salep antiviral ditrapake nganti kaping 6 dina, alon-alon digosok menyang kulit. Nalika nggunakake, pesthekake sampeyan ngetutake aturan dhasar kanggo nglamar produk lokal:

  • Wilayah sing kena awak kudu dicuci dhisik kanthi banyu anget lan sabun lan diubengake karo andhuk individu.
  • Ointment utawa gel wis diterapake mung miturut aturan perlindungan. Mulane, perlu melumasi gelembung nganggo sarung tangan, utawa nggunakake swab katun.
  • Sawise perawatan, tangan uga dicuci.

Pilihan saka salep herpes kudu dibahas karo dokter. Sampeyan kudu eling yen kanggo wanita ngandhut obat-obat antivirus lan sistem antiviral sing kadhaptar ing ndhuwur sing ditrapake mung ing kasus sing luwih abot.

Obat-obatan immunomodulatory

Kekebalan Panganggone imunomodulator diusulake kanggo pasien karo herpes genital ing tahap remisi.

Supaya perawatan kaya dadi efektif, perlu kanggo tes pra-pass kanggo njlentrehake sensitivitas kanggo imunomodulator tartamtu.

Nalika nambani pasien infeksi herpes, imunomodulator kasebut minangka utamane diwenehake:

  • Imunofan . Obat kasebut disuntikake intramuskular ing 1.0 ml saben dina liyane, total 5 suntikan dibutuhake.
  • Meglumine acridone asetat 0,25 mg intramuscularly lan 1 injeksi saben dina kanggo 10 dina.
  • Panavir 3 ml intravena saben dina telung dina, mesthi wae kasusun saka 5 injeksi.
  • Immunomax 100-200 IU intramuscularly 1 dina saben dina miturut rencana tartamtu.
  • Sodium ribonucleate 2 ml intramuscularly 1 wektu saben dina. Ana 5 injeksi sing dibutuhake, sing diselehake miturut skema.
  • Galavit digunakake ing pil. Umumé perawatan karo obat iki dumadi telung minggu karo kondisi nggunakake tablet 1-2 nganti 3 kali dina.
  • Tiloron obat ( Lavomax ) ora mung imunomodulator, nanging uga antivirus. Course dosis obat iki ing perawatan herpes 2,5 gram, dina pisanan mbutuhake dosis 0.125 gram saben dina, banjur sawise rong dina 0.125 gram suwene dina sabanjure.
  • Ridostin ditindakake kanthi 8 mg intramuscularly saben telung dina. Kursus kabeh kasusun saka telung suntikan.

Saliyane obat-obatan kasebut, dhokter bisa nulis resep obat kaya Cycloferon , Interferon , Ganciclovir , Methyluracil , Timalin . Perawatan herpes alat kelamin diwenehake nggunakake supositoria vagina lan rectal. Paling asring diwenehi resepsi Viferon, Genferon , Panavir .

Infeksi lan Pencegahan

bingung-wong-ngomong Penyebab virus herpes sing nyebabake infèksi sing ditularake sacara seksual, ing pirang-pirang kasus, dadi sawise kontak seksual sing ora dilindhungi karo pasangan seksual sing anyar. Kajaba iku, infeksi bisa kedadeyan, sanajan ora ana tanda-tanda sing jelas saka penyakit kasebut.

Transmisi virus ora diklasifikasikake malah karo kontak kulit ing kasus nalika ruos dumunung ing bagean awak liyane. Nanging, ora dianjurake kanggo ngobati jinis nalika herpes luwih parah, amarga malah kondom ora bisa nyedhiyakake jaminan njamin 100% marang penetrasi virus kasebut.

Miramistin intim Yen tumindak seksual sing ora disengaja lan ora bisa dilindhungi, sampeyan kudu nggunakake sawetara agen antiseptik sing bakal mbantu numpes virus sing ditrapake menyang alat kelamin. Klompok obat kasebut kalebu:

  • Miramistin . Kanggo perawatan organ genital nggunakake solusi 0,1%. Pisanan, genitals, wilayah groin wis dicuci nganggo sabun, garing banjur diobati karo swab moistened ing Miramistin. Wanita uga kudu nggunakake dispenser khusus sing ditempelake ing tamba kanggo ngenalake nganti 10 ml larutan menyang vagina lan sekitar 1,5 ml menyang uretra. Sampeyan kudu terus solusi ing rongga paling sethithik rong menit, lan sawise perawatan ora urin kanggo jam. Sajrone dina iku dianjurake kanggo nindakake prosedur paling ora loro liyane.
  • Betadine minangka alat kanggo pencegahan digunakake ing bentuk solusi , suppositori, lan ointment. Piranti iki digunakake ora luwih saka rong jam sesambungan. Wong wadon kudu nglebokake lilin ing vagina lan luwih bisa nambani membran lendhut kulit kanthi solusi Betadine. Wong ngobati wilayah groin lan kelamin. 15 menit sawise perawatan, Betadine wis dicampur karo banyu anget.
  • Semprotan Panavir . Disaranake nggunakake alat iki sajroning kondom.

Nyegah infeksi genital kasebut minangka seks permanen karo mung siji pasangan seksual, sing kesehatan sampeyan yakin.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.