Perawatan herpes nalika ngandhut

Ngandhut ing baris Herpes minangka salah sawijining penyakit sing paling umum ing planet iki. Sawise ing awak sapisan, wong minangka operator kanggo urip. Ana 8 jinis virus herpes.

Virus tipe 1 nyebabake membran mukus saka pasuryan (irung, lambe, dll.) Virus jenis iki ora mbebayani kanggo wanita ngandhut. Dheweke mung bisa ngrusak atine ibune sing bakal teka kanthi penampilan sing ora apik banget.

Infèksi sing paling umum kaloro yaiku herpes kelamin . Panyakit sing serius nalika meteng sing wis ditindakake dening gynecologist kanthi seksama nganti lair. Sawise kabeh, infeksi iki mbebayani banget kanggo janin lan perkembangan normal.

Kasunyatan menarik

  • Kanthi utama HPV-2, risiko infeksi jabang bayi cukup dhuwur lan kira-kira 50%, kanthi reinfeksi mung nganti 7%.
  • Ing loro trimester wiwitan lan katelu, infeksi kasebut bisa nyebabake keguguran ing kira-kira 50% kasus.
  • Ing setengah bayi sing isih urip, infèksi ing jero kandungan weteng ndadékaké menyang carol laten kanthi panemon gangguan dysfunctional wis ing umur sing luwih tuwa.
  • Infèksi sing dumadi ing wanita ngandhut, asimtomatik utawa ing wangun atipikal, ora menehi kapercayan yen kabeh bakal tanpa konsekuensi kanggo bocah sing durung lahir. Sayange, mung 15% bayi tetep sehat.

Penting! Herpes nalika meteng ing sembarang wektu kudu dianggep. Lan cepet - luwih apik, amarga ana komplikasi serius.

Komplikasi sing bisa kanggo ibu

Ngandhut Organisme ibu sing bakal teka kanthi wiwitan meteng wis dibangun maneh, sahingga bisa ngurangi kekebalan. Kanggo penyakit, kasunyatan iki banget disenengi. Virus herpes asring kasebut penyakit kekebalan. Infeksi bisa nimbulaké ora mung keguguran, nanging uga cacat abot ing perkembangan janin.

Penyakit iki mengaruhi kesejahteraan perkembangan kandhutan, nyebabake:

  • Nilar aborsi yaiku komplikasi 1 semester. Awal ngenani kandhutane apik, nanging perkembangan embrio luwih cetha. Iki minangka komplikasi sing serius banget, kaya wong wadon asring ngrasa normal. Awak dheweke ora nolak janin. Akibaté - intoxication.
  • Aborsi spontan.
  • Lair prematur.
  • Lair saka bocah mati.

Penting! Wektu kanggo ngenali babagan janin perkembangan janin.

Komplikasi sing bisa kanggo bayi sing durung ana bayi

  • Penyakit jantung.
  • Perkembangan sing ditundha.
  • Sindrom hemorrhagic (getihen).
  • Kekalahan sistem saraf pusat.
  • Mati lan / utawa wuta.
  • Jaundice ing wangun protracted.
  • Hidrosefalus, lan liya-liyane.

Woh

Infeksi bayi sing diwasa kanthi HSV-2 ana ing sajrone saluran kasebut liwat kanal lair, nanging malah caesarean ora tansah mbusak infeksi.

Ing kasus bocah, ing 30% kasus, sistem syaraf rusak, ing 40% kasus, kulit lan mata rusak, sing paling kerep nyebabake cacat utawa malah mati.

Yen bayi lair prematur, mesthine biasane meh mati. Statistik nuduhake yen mung 10% bisa urip. Kekalahan plasenta bisa kedadeyan kapan wae.

Infèksi karo panyebab virus:

  • ing trimester kaping telu kanggo perkembangan abnormal saka saluran pencernaan ing janin, panyakit sistem kardiovaskular, microcephaly, lan liya-liyane.
  • ing trimester ke-2 lan ke-3 kanggo hépatitis herpetic, anemia, pancreatitis, malnutrisi lan iki, sayangé, ora kabèh dhaptar efek sing ana.

Sajrone infèksi awal karo virus sawise 32 minggu, bayi kasebut lair kanthi kulit lara, katarak, nekrosis serebral. Konsekuensi paling parah yaiku sepsis atau meningoencephalitis, ing endi kritis ing 80%. Mung sajrone perawatan diwiwiti kanthi cepet, kemungkinan kematian bisa nganti 20%.

Kesimpulan:

Iku pancen salah anggone mikir yen wanita ing laboratorium sing wis duwe herpes ora bisa ngasilake bayi sing sehat.

Mung infèksi pisanan sing langsung nalika meteng iku mbebayani.

Risiko infeksi jabang bayi gumantung ing tingkat sing abot banget saka lelarane ibu lan wektu kontak anak karo kanal lair.

Yen ana kemungkinan ngalami infeksi virus, banjur, supaya ora nyebabake konsekuensi sedih kanggo bayi sing bakal teka, perlu kanggo nganakake tes kanggo ngarsane ing awak sadurunge ngandhut kandhutan lan sadurunge lair kanthi cepet.

Perawatan

kegel-exerciser-doctor Perawatan HSV ing demolisi entuk gol ing ngisor iki:

  • Gejala mitigasi.
  • Pecah proses regenerasi.
  • Ngurangi jumlah kambuh virus.
  • Ngurangi keruwetan penyakit ing lesi.

Ngukur terapeutik ora nyebabake obat tamba lengkap, nanging bisa mbusak gejala sing ora karu lan ngurangi jumlah kambuh.

Penting! Wong wadon diwajibake ngontak gynecologist dheweke ing manifestasi pisanan virus kasebut. Efektivitas pengobatan herpes alat kelamin gumantung banget marang perawatan pasien ing klinik. Persentase probabilitas sing paling dhuwur kanggo sukses ditularake ing dina pisanan sawise rash.

Prinsip dasar pengobatan penyakit adalah terapi antiviral (penggunaan obat antiherpetik).

Ing perang nglawan virus, persiapan kanthi zat aktif uga cocok:

Dosis lan pilihan ubat-ubatan kasebut, uga wektu kanggo ngandhut, yen bisa digunakake, mung bisa ditemtokake dening dokter! Aja nyoba kanggo nambani awak dhewe.

Zat paling populer yaiku acyclovir. Obat-obatan sing didhasarake kanthi aktif nglawan meh kabeh jinis herpes. Ing basis kasebut ana akeh obatan. Paling misuwur yaiku Zovirax .

ointment karo acyclovir Nanging ana akeh liyane sing rada kurang dikenal, nanging pancen ora kalah karo kualitas. Contone, Gerpevir, Acik, Virolek lan akeh liyane.

Studi wis nuduhaké yèn zat aktif acyclovir, sanadyan bisa ngalami plasmenta, nanging ora nyebabaké preterm tenaga kerja kanthi cara apa waé.

Kanggo lubrication saka wilayah sing kena pengaruh nggunakake krim karo acyclovir utawa oxolinic ointment .

Sajrone infeksi dhisikan, dhokter biasane nulisake Valaciclovir kanthi dosis 500 mg, 2 dina. Jangka perawatan sing dibutuhake yaiku 10 dina.

Yen kambuh wis ana, perawatan bakal luwih pepak:

  • Acyclovir kanthi dosis 200 mg, 3 kali dina, 5 dina.
  • Cream, endi zat aktif acyclovir.
  • Reli nyeri kanthi bentuk semprotan utawa krim berbasis lidocaine kanggo nyeri abot.
  • Kajaba iku, bath bisa ditugasake ing posisi lungguh kanthi tambahan chamomile, nduweni efek sing nyenengake.

Penting! Priksa manawa sampeyan maca instruksi sadurunge nggunakake tamba kasebut.

Para ahli nutrisi nyaranake nglirwaake coklat ing wektu penyakit, amarga nyebabake aktivitas virus kasebut. Nanging lysine, ing salawas-lawase, dheweke kepengin bali. Mulane, diarani diet wong wadon meteng yaiku pitik, sayuran lan woh-wohan.

Kunci kanggo kesehatan ibu lan anak mangsa iku nutrisi sing tepat nalika ngandhut, mlaku-mlaku kanthi cepet ing udara seger.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.