Pengobatan sikil mycosis karo obat-obat farmasi (pil)

Ketoconazol Industri farmasi nawakake akeh obat kanggo perawatan kukus jamur. Kabeh kasebut ditondoi dening macem-macem derajat efektivitas bab patogen lan kondisi maneko rupo panggunaan. Dadi, ing counter farmasi sampeyan bisa nemokake varnishes lan solusi, ointments lan krim, drops lan pil marang jamur ing kuku .

Iku mung dhokter sing bisa nemtokake obat apa sing luwih apik kanggo nggunakake, amarga ing kemampuan kanggo nemtokake wilayah sing kena pengaruh, nemtokake jinis jamur-patogen lan kesehatan umum saka wong sing nyuwun. Kanthi bebas, sampeyan mung bisa njupuk agen antifungal prophylactic.

Daftar lengkap obat ing kene.

Coba sing gedhe-gedhe:

A pil kanggo ndhelikake pain? Kanggo ngobrol karo dhokter "ing basa sing padha" ing wektu nalika dheweke bakal nulis perawatan, kita saranake kanggo nyedhaki prekara-prekara sing beda kanggo ngobati jamur kuku ing sikil . Yen ora bisa ngunjungi dokter, duwe informasi, sampeyan bakal bisa nemokake sarana kanggo nglawan penyakit kasebut.

Elinga, kabeh tablet duwe sawetara keracunan kanggo ati, lan efektifitas saka kuku lan jamur kulit luwih murah tinimbang salep, krim, varnalis lan tetes. Biasane tablet diwenehake kanggo jamur ing tenggorokan , paru-paru, usus lan mycoses sistemik liyane.

Pil diwenehake kanggo kuku yen pasien duwe masalah karo kekebalan, diabetes utawa umur 50 taun. Lan mung nganggo tamba lokal (contone, tetes ).

Lamisil (tablet)

lamizil1 Tumindak tamba ditujukan kanggo suppressing enzim saka jamur, minangka asil kang imbangan saka zat aktif diganggu, lan sel infeksi mati.

Perawatan karo lamisil digunakake saka 2 sasi, mung ing wektu iki tablet bisa rampung ngrampungake infeksi. Pengobatan paling dawa yaiku perawatan saka kuku ing driji sikil .

Obat iki diwenehake dening dokter ing kasus infeksi karo jamur dermatophyte.

Amarga nggunakake pil sing dawa banget, efek sisih ngisor bisa uga dumadi:

  • Kurang saka napsu sehat;
  • kekurangan rasa;
  • gangguan weteng, bisa muntah;
  • reaksi alergi.

Sing kudu nyegah saka pil:

  • Ibu-ibu hamil lan lactating
  • Pasien karo penyakit ati utawa ginjel
  • Kanthi tambah sensitivitas kanggo obat kasebut

Ing 3 rekomendasi pungkasan ora mung kanggo Lamisil, nanging uga kanggo kabeh tablet saka jamur.

Fluconazole

flukonazol Carane ora? Jeneng liya saka obat - Diflucan . Iki minangka kapsul sing wis ditrapake kanggo onchomycosis wiwit taun 80-an. Sawise 0.5-1.5 jam sawise njupuk obat, dheweke ketemu ing plasma. Konsentrasi stabil 90% ing lapisan mesum kuku wis dirayakake ing 4-5 dina. Wiwit kuwi, Fluconazole wiwit numpes membran sel jamur.

Sapa sing cocok? Fluconazole sacara efektif nglawan Candida albicans lan Tropicalis Candida, Microsporum spp., Tricho-phyton spp., Histoplasma capsulatum, Cryptococcus neoformans, Blastomyces dermatidis, Coccidioides immitis.

Carane aplikasi? Yen wilayah paku kena, kapsul dijupuk saben minggu ing dosis 150 mg. Ngartekno alon-alon perkembangan infeksi ing minggu kapindho. Nanging suwene pengobatan kuku jamur fluconazole bakal terus ora dingerteni, amarga sampeyan kudu nginum kapsul nganti piring kuku sing anyar tuwuh. Biasane, proses iki njupuk 6-12 wulan.

Ing kasus-kasus lanjut, dermatologists bisa nulis fluconazole 50 mg. saben dina, utawa menehi terapi nadi.

Kekurangan lan efek samping. Ora ana owah-owahan sing signifikan ing sistem hematopoietik, ginjal lan ati sawise nggunakake kapsul sing diperluas, lan nglebokake Fluconazole minangka tamba keamanan dhuwur. Nanging, tamba kudu dijaga kanthi ati-ati ing wong sing kena fungsi ati lan ginjel. Kajaba iku, ora bisa njupuk wong sing duwe hypersensitivity kanggo komponen obat kasebut, sing njupuk terfenadine, cisapride, astemizol (panggunaan bebarengan karo fluconazal dilarang). Uga ora prescribe kapsul Fluconazole kanggo ngandhut lan nyusu, amarga Obat kasebut diekskripsikake ing susu ibu.

Liyane:

Terbinafin_tabletki Terbinafin - tablet sing digunakake kanggo jamur jamur. Wis ing minggu kaping 8, obat kasebut duwe efek ing virus lan gelut kasebut ana ing pucuk kuku. Nanging, mung setaun mengko yen jamur bisa kena pil rampung;

Itraconazole - tablet bisa diwènèhaké marang meh kabeh jinis jamur: jamur jamur, dermatophytes, macem-macem jamur saka kulawarga Candida. Uga, tamba dikenal kanggo efek paling cepet.

griseofulvin_borschagovskyy-cpp Griseofulvin arupa obat sing arang banget digunakake. Efektif mung marang kelompok jamur dermatophyte;

ketoconazol7-1296116213 Ketoconazole - zat sing nyemprotake menyang piring kuku mung ing minggu 12, nanging sawise efek kasebut efektif. Tablet ora dianjurake kanggo dermatophytes lan jamur kuku amarga akeh efek samping.

Opsi sing luwih disenengi:

Loceryl (varnish)

manyeril Carane ora? Preparation (varnish) ditrapake mung ing piring kuku kena pengaruh jamur. Nancepake inti amorolin jamur sing ana ing lacquer (kalebu kelas antimikotika kimia paling anyar). Amorolphin ngrusak sel membran jamur, sing ngalangi saka biosintesis. Sajrone wektu, jamur lan rampung mandheg ing mata pencaharian. Lac "Lotseril" sawise aplikasi menyang piring kuku diserap menyang lan puteran lan wiwit aktif sawise 7-10 dina. Plus ageng obat kasebut ora bakal nglumpukake ing awak lan ora racun kasebut: sanajan sawise nggunakake sing luwih dawa, konsentrasi amorofine ora pati penting.

Sapa sing cocok? Amorolofin tumindak ing pirang-pirang jamur: Scopulariopsis; Trichophyton; Candida; Pityrosporum; Mycrosporum; Alternaria; Epidermophyton; Cryptococcus; Sporothrix; Cladosporium; Singkawang; Fonsecea; Coccidoides; Wangiella; Histoplasma, nanging ora kabeh.

Jamur Actinomyces lan Propionibacteriumacnes amorolin ora sirna. Cukup kanggo diagnosa jenis jamur lan dianjurake kanggo takon dhokter . Yen ora, perawatan bisa uga ora nggawa asil lan dhuwit bakal dileksanakake kanthi muspra. Lan, owahan: tamba bakal biaya 1500-2500 rubel.

Sampeyan bisa nggunakake "Loceryl" lan minangka agen prophylactic. Kanggo nyegah infèksi, kudu diaplikasi kuku dina sadurunge ngunjungi papan sauna, adus, blumbang.

Carane aplikasi? Yen wis tuku " Lotseril " lacquer, sampeyan ora kudu perang karo apa kanggo ngobati kuku utawa carane aplikasi lacquer. Lengkap karo varnish nerangake file kuku (kanggo Processing kuku), tampon, aplikator kanggo nglamar varnish.

Urutan perawatan kuku saben minggu yaiku:

  1. Mbusak bagian sing kena pengaruh saka kuku (yen kuku dawa, luwih apik kanggo nyirep).
  2. Tingkatake swab saka piring kuku.
  3. Nglamar varnish kanthi aplikator khusus (spatula). Sampeyan perlu varnish kabeh kuku, lan iki kudu rampung roto-roto.
  4. Nalika varnish bakal garing (paling ora 3 menit), botol karo varnish kudu ditutup lan aplikator di resiki karo swab.

Seminggu sabanjure, prosedur nglamar varnish diulang, nanging lapisan varnish sadurunge dibusak kanthi swab.

Wektu iki kanggo perawatan kuku kuku saka 9 nganti 12 sasi. Punika pitados bilih salah satu botol varnish kedah cekap (miturut instruksi, 2,5 ml Cukup kanggo perawatan 6 sasi telu kukul sing kena pengaruh). Elinga yen ing perawatan karo varnish sampeyan ora bisa mbangun kuku, uga nggunakake deterjen tanpa sarung tangan, yen jamur ing tangan.

Efek sisih nalika nggunakake "Lotseril" arang katon. Iki utamané abang ing pucuk lan kobong. Yen sawise pangatusan sakabehane varnish ora dilewati, banjur tamba kudu dibatalake. Mbok menawa awak ora ngidini amorolfine. Aja nyipati lacquer Loceril kanggo wanita ngandhut lan lactating, uga kanggo bayi lan bocah cilik.

Manungsa waé! Ing kasus sing salah, contone, nggunakake obat sing ora duwe aturan baku, resistance kanggo obat antifungal bisa dibentuk - jamur bakal nambah perlawanan kanggo amorolfin lan perlu kanggo miwiti perawatan lengkap.

Exoderil

Naftifine hydrochloride Carane ora? Apotik minangka rong bentuk obat kasebut: solusi (tetes) lan krim . Kanggo onchomycosis, mung solusi sing bisa digunakake, wiwit krim mung ditrapake ing sikil sing kena pengaruh jamur. Komponen aktif utama exoderil yaiku naftifine hydrochloride. Iku penetrates kabeh lapisan kulit lan nyumbang kanggo karusakan saka tembok sel jamur. Eksipien duwe efek anti-inflamasi, supaya gatal lan gejala inflamasi liyane cepet ilang.

Sapa sing cocok? Perawatan kuku kuku kanthi exoderil mung cukup lumaku ing tahap wiwitan penyakit. Sampeyan kudu dicathet menawa "Exoderil", kaya obat sadurungé, ngrusak mung jinis jamur tartamtu. Mangkono, aplikasi saben dina solusi ing piring kuku bisa nyuda sikil mung saka cendawan jamur Aspergillus, dermatophytes Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton, ragi lan jamur kaya jamur (Candida), Sporotrix schenckii.

Carane aplikasi? Turunan kanggo perawatan kuku jamur "Exoderil" ditrapake ing piring kuku sing wis dibersihkan. Kanggo ngrampungake gol iki, sampeyan bisa ngumbah sikil kanthi adus kanthi rubbed sinetron 10-15 menit. Banjur, sawise ngosok sikil (sampeyan bisa ngilangke karo andhuk utawa ngenteni pangatusan alami), kuku dipotong nganti maksimal, sisih sing kena pengaruh uga dibusak. Sawise ngukur persiapan, solusi kasebut diterapake ing kuku kanthi infeksi jamur.

Perawatan kuku exoderil kuku bisa nganti 8 wulan. Istilah kasebut gumantung marang kondisi lan jumlah kuku sing kena pengaruh jamur, uga kesejahteraan umum saka wong kasebut. Nganti 18 wulan perawatan bakal dibutuhake kanggo wong sing wis nyabrang tonggak 60 taun, utamané yen jempol kena pengaruh jamur. Yen tamba kasebut ora bisa ngrampungake karo jamur, banjur antibiotik lan agen antipungal liyane uga diwenehake .

Sawise regrowth saka kuku sehat, dokter menehi saran kanggo nggunakake solusi kanggo liyane 3-4 minggu - kanggo nyegah ambalan. Elinga, perawatan karo tamba iki relatif murah - botol bakal ameh mung 500 rubel.

Kekurangan lan efek samping. Solusi Exoderil ora bisa digunakake nalika meteng, nyusoni, nalika bocah, uga yen ana lara ing sikil lan kuku. Panyebab reaksi lokal kayata kobong lan kekeringan kulit, sanajan dianggep minangka efek samping, ora ana alesan kanggo mbatalake perawatan.

Clotrimazole

klotrimazol Carane ora? Obat antifung iki digunakake kanggo nambani mycosis lan onchomycosis. Saiki ing apotek didol ing wangun ointment. Pangobatan jamur kuku kanthi clotrimazole bisa ditindakake, sanajan ora nyenengake lan kurang efektif tinimbang tetes lan pernis.

Kanggo perawatan, sampeyan kudu nglamar krim ing pucuk, tutup nganggo swab katun lan cop kabeh kanthi plester. Kanggo nindakake prosedur kasebut kaping pindho saben dina, nganti kuku sehat mundhak.

Komponen aktif utama yaiku imidazole. Disrupts sintesis saka ergosterol, sing tanggung jawab kanggo operasi Gamelan membran sel jamur. Akibaté, sel kasebut rusak, cangkangé pecah lan jamur mati. Enzim khusus uga mbiyantu ngancurake jamur, sing bebarengan karo imidazole nambah konsentrasi hidrogen peroksida kanthi kaping pirang-pirang. Uga nyumbang kanggo ngrusak jamur. Obat kasebut nyemprotake menyang pinggir epidermis lan kuku. Ing keratin kuku, ditemokake sawise 5-7 dina saka wiwitan aplikasi.

Sapa sing cocok? Clotrimazole nduweni pirang-pirang lesi: nyebabake jamur, jamur kaya jamur, dermatophytes.

Sadurunge nglamar salep utawa solusi sikil kudu disinfected. Pilihan sing apik - mandi soda-sabun kanggo sikil, sing njupuk 10-15 menit. Asam alkalin basa bisa nimbulaké bakteri, nanging sabun kudu dicuci, sauntara bisa ngurangi efektivitas Clotrimazole.

Supaya luwih kenceng nembus kuku menyang kuku, perlu kanggo nyepetake kanthi cepet lan ngajokake bagian ndhuwur piring kanthi file kuku supaya nduweni permukaan kasar.

Waca liyane: Pandhuan panggunaan .

Kekurangan lan efek samping. Ora ana akeh contraindications kanggo nggunakake agen antipung lokal:

  • Alergi (kanthi klotrimazole lan tambahan kaya propylene glikol lan polietilen oksida).
  • Kandhutan (mung telung wulan pisanan).
  • Lactation (ana kamungkinan clotrimazole ing susu).

Ing kasus sing jarang, reaksi lokal bisa kedadeyan: gatal, kemerahan kulit, sensasi kobong. Yen ora ilang kanggo wektu suwe saka panggunaan obat luwih apik kanggo nolak. Antarane kekurangan obat iku ora bisa nggabungake karo agen antiparah, amarga Clotrimazole nyuda efektifitas.

Candide

jujur Carane ora? Komponen aktif utama bubuk / krim kanggo njaba nggunakake "Candida" iku padha 1% clotrimazole. Iku tumindak ing jamur kaya obat-obatan liyane: kerusakan sel membran, minangka asil saka struktur sel sing owah-owahan lan karusakane diamati.

Sapa sing cocok? Perawatan kuku jamur Candida efektif yen agen penyebabe yaiku jamur Candida jamur Candida, Torulopsis glabarata, Rhodotorula, dermatophytes, lan jamur cetakan. Aplikasi bubuk Candide ing tahap pungkasan perawatan, nalika inflamasi wis dibusak dening Candide lotion, Candide krim utawa Candide Cream.

Carane aplikasi? Wêdakakêna ditrapake ing piring kuku 1 nganti 3 kali saben dina. Sadurunge, sampeyan kudu ngumbah sikil lan kuku nganggo sabun kanthi nilai pH netral, ngilangke garing. Duration of treatment gumantung ing lokasi lesi lan keruwetan, nanging sanajan sawise regrowth kuku rampung sehat, wêdakakêna nggunakake liyane 2 minggu. Sajrone perawatan, iku bisa ditrapake kanggo ngobati permukaan jero sepatu kanthi wêdakakêna, sing kena kontak karo kulit sing kena pengaruh jamur.

Tanpa anané bubuk farmasi bisa tuku krim Candid. Kuku lan kulit sadurunge nglamar bakal dianggep kaya sing kasebut ing ndhuwur, banjur krim diwenehake kanthi lapisan tipis lan disapu kanthi gerakan cahya. Kuku kudu dicithak cendhak lan, yen bisa, polesan, supaya permukaané rada kasar. Dadi clotrimazon cepet nyemprotake piring kuku.

Kekurangan lan efek samping. Efek sisih (gatal, kobong, reaksi alergi) minangka sinyal kanggo nyegah terapi lan kudu ngowahi obat kasebut.

Pengobatan obat kuku jamur luwih efektif tinimbang tradisional. Nanging dermatolog kudu milih pilihan obat sing spesifik, kanthi nyathet karakteristik individu kasebut. Mesthi, sampeyan bisa nyawang apotek tanpa konsultasi karo dokter lan tuku produk sing paling diiklanake ing Internet. Nanging, ing kasus iki, sampeyan ora bisa nyegah efek samping, amarga sawetara obat ora bisa dijupuk kanggo sing duwe masalah saluran gastrointestinal lan sistem endokrin.

2 komentar

  • Masha :

    Jamur bisa ngrusak kualitas urip kanggo wong, amarga ana kasus nalika ditemokake ing organ internal saka wong. Supaya ora nglakoni apa kang dilakoni kanthi kotor, amarga perawatan saka jamur iku gampang banget lan terjangkau.

  • Sergey :

    Candide. Alat sing apik kanggo perawatan kukus jamur! Tuku tanpa mikir.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.