Pengobatan lan panyegah saka dermatitis panangis

Kulit manungsa nindakake fungsi protèktif, nanging yèn ana kekebalan utawa kekuwatan kanggo ngedhunake zat-zat agresif, aktivitas protèktif kulit bisa ngrusak, lan manéka warna dermatitis berkembang.

Alesanipun

Masalah karo saluran pencernaan Lembab dermatitis minangka jinis kulit sing rada ora adil lan ora sugih.

Prabédan utama yaiku mbebasake cairan, getih, lan uga massa purulent saka rusak sing dibentuk ing wilayah sing kena.

Sejatine, ana akeh jinis dermatitis lan paling akeh bisa nyebabake retake lan ulkus kanthi mbebasake cairan. Penyakit iki biasane adhedhasar sawetara faktor:

  • Kabeh jenis kelainan pencernaan, penyakit, kelainan saluran pencernaan. Kabeh faktor iki nyebabake pamisahan sing ora cukup kanggo dadi komponen energi, pangan ora bisa digunakke lan reaksi ana ing bentuk lesi kulit;
  • Kelainan fungsi ing ati utawa ginjal;
  • Reaksi alergi karakter pangan;
  • Kaku kronis, strain saraf, depresi;
  • Kekebalan Hubungi kanthi kekuwatan saka macem-macem bahan kimia sing nduweni tingkat alergenik (tetanduran, kimia, kosmetik, kéwan). Ing tembung liya, wong-wong sing nyalurake alergen utamane ing risiko kena dt alergi utawa dt kontak sing prasaja lan, kanthi mangkono, dermatitis, minangka salah sawijining manifestasi;
  • Prediksi keturunan kanggo penyakit, utamane ing kasus wangun atopik ;
  • Ing ngarsane mikroflora bakteri, sing nimbulaké pembentukan gelembung ing wilayah sing kena pengaruh. Topikal kanggo bayi kanthi popok dermatitis ;
  • Obat alergi utawa reaksi kanggo njupuk obatan tartamtu.

Dermatolog uga kabagi dadi dermatitis dadi sawetara macem-macem etiologis: wangun bakteri, rumah tangga, karier, utawa jamur.

Gejala lan diagnosa

Gambaran gejala dermatitis sing akeh ditemtokake dening umur sabar:

  • Ing bocah-bocah ing sangisoré umur 3 taun, penyakit kasebut ditepungi kanthi munculé ulkus lan fisura, sing banjur mbentuk kerak ing permukaan lesi. Kanggo bocah umur iki, panggonan-panggonan khas kanggo tresno paling kerep yaiku sikil lan lutut, lengen, lan langka kasus lesi sing dibentuk ing awak.
  • Ing pasien umur 3-12 taun, dermatitis bisa ditemokake kanthi rambute ing pucuking dhadha, gulu, lan ing panggonan sing nutupi geger. Ing kasus iki, résistènsi kulit ditandani kanthi abang lan bengkak sing kuwat, banjur retak lan papulé dadi wangun, sing ngasilaké komplatisi lapisan kulit. Rash iki dadi udan kanggo wektu sing suwe lan angel ditambani, lan sawise iku ana ciri peteng.
  • Kanggo bocah 12-18 taun, tandha-tandha sing padha minangka karakteristik kanggo grup umur sadurunge. Nanging ing umur iki, gejala penyakit bisa sirna dhewe utawa dumadakan worsen. Ing kasus sing terakhir (nalika eksaserbasi), wilayah lesi ngembangake sacara signifikan.
  • Ing pasien diwasa , dermatitis sing nangis kasebut utamané ing lipatan kulit, ing gulu lan pasuryan, ing ankles, wilayah carpal lan tangan, sing ditondoi kanthi répés erythema lan vesicular, sing, sawisé diseksi, dadi erosi lan tangisan.

Foto dermatitis lembab:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Penyusutan dermatitis kadhangkala kleru karo eksim, nanging nduweni wujud sing beda: dermatitis dibentuk ing lapisan kulit jero, saingga iki ditondoi dening edema sing luwih penting, lan eksim kerusakan dangkal. Umumé, dermatitis panangis sing didiagnosis ing ngarsane gambar klinis kasebut:

  • Munculake mikrokompresi lan retakan kulit jero kanthi discharge lan ichor;
  • Puncul rembulan ing permukaan kulit, ditondoi dening anané papules lan vesikel;
  • Alam kukul purulent;
  • Pembengkakan wilayah sing kena.

Kanggo konfirmasi diagnosis, yen perlu, tes kulit lan tes getih dijupuk, sawise sing dhokter menehi resep perawatan sing perlu.

Perawatan

Claritin Prinsip terapeutik utama kanggo dermatitis yaiku ngilangi faktor iritasi kanggo ngatasi penyebaran lesi luwih lanjut.

Secara umum, arah perawatan saka dermatitis panangis iku kompleks lan digabungake:

  1. kebersihan wilayah sing kena pengaruh;
  2. anti-inflamasi perawatan;
  3. antiallergic treatment.

Kanggo nyegah gejala alergi, antihistamin ditrapake , kayata Telfast , Claritin utawa Tavegila . Perlu dicathet menawa obat paling anyar saka grup iki ora nimbulake gangguan perhatian lan ngantuk, saingga sajrone perawatan, pasien bisa kanthi tenang bisa ngetrapake cara urip sing normal lan biasa.

Telfast Asring, terapi nyakup obat-obatan lokal kaya salep hormonal (Akriderm, Diprosalik , Sinaflan , Advantan , Elokom , lan liya-liyane). Ing bocah, luwih becik ora nggunakake agen kasebut, nanging menehi pilihan kanggo ointments adhedhasar seng - padha duwe antibacterial efektif, antijamur, anti-inflammatory efek.

Sampeyan uga dianjurake kanggo nambani wilayah sing kena dermatitis, infusions saka babakan oak utawa chamomile pharmaceutical. Prosedur kasebut nyumbangake pangatusan kulit. Gadget Furatsilinovye menehi efek sing padha.

Solusi yodium ngirim ora digunakake kanggo nambani wilayah sing kena pengaruh, mung cocok kanggo ngobong tatu-tatu supaya bisa nyebarake proses infeksius.

Akriderm Penting! Yen pathologi kasebut diiringi dening pembentukan vesikel, gelembung kasebut kudu dibukak miturut syarat antiseptik lan aseptik. Manipulasi iki kudu digawa mung dening spesialis ing kondisi steril saka kamar perawatan. Kanthi sipat neurologik saka dermatitis panangis, panularan obat herbal sedative kayata Valerian, Motherwort, Glycine, tinju Peony, Novo-Passit, Persen, lan liya-liyane.

Salep diprosal Yen etiologi saka penyakit kasebut digandhengake karo pathologi organ saluran gastrointestinal, banjur terapi diarahake kanggo perawatan penyakit kasebut. Pangobatan kaya asring diiringi pengamatan rezim diet, sing mbungkus penghapusan produk alergi (jeruk, coklat, endhog, madu, lan liya-liyane).

Yen dysbacteriosis minangka panyebab penyakit kasebut, banjur dianjurake kanggo njupuk preparasi prebiotik kayata Probifor utawa Linex, lan uga nambah produk asam-susu menyang menu saben dina.

Sawisé pemugaran mikroflora usus, kabeh manifestasi saka dermatitis oozing mboko sithik. Terapi sing komprehensif, kanthi discretion saka dokter, bisa ditambah karo prosedur physiotherapeutic kanggo banyu, terapi lumpur, elektroforesis, terapi magnetik, perawatan laser, lan liya-liyane.

Nyegah

Gaya urip sehat Supaya pangembangan dermatitis nangis utawa kanggo nyegah kambuh, perlu kanggo nepaki kahanan sing prasaja:

  • Tindakake aturan kesehatan pribadi;
  • Ngilangake gangguan gemeter, depresi lan stres, supaya ora ana kahanan sing gegayutan karo kahanan kaya mangkene;
  • Mangan rasional ;
  • Wong gumantung allergen ngirim ngilangi kabeh kontak sing bisa diduweni karo alergi;
  • Pengobatan ing patologi organ internal kanthi cepet, kanthi munculé gejala dermatitis pisanan, sampeyan kudu langsung kontak spesialis .

Ing formulir akut, ketaatan sing ketat marang kabeh rekomendasi medhis njamin kanthi cepet panyingkiran manifestasi gejala lan obat tamba lengkap. Yen dermatitis lembab wis mlebu ing formulir sing kronis, banjur ing remisi kasebut penting banget kanggo nglakoni terapi kekebalan awak.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.