Kita ngobati stomatitis candidal

rash ing sudhut tutuk 20% saka pedunung ing planet kita ngerti langsung babagan stomatitis kasebut. Ya, mesthine, lan sampeyan tau ing sudhut tutuk sores-zadyy. Iki minangka wangun stomatitis sing paling gampang lan ora sampurna, sing ora mbutuhake perawatan medis.

Spesies

Akeh pedunung sing ngerti yen stomatitis candidal diawali karo glossitis - inflamasi saka permukaan ilat. Ora ana wong sing ngelingi kasunyatan sing basa dadi apik, kaya polesan. Lan mung sawetara dina salajengipun sampeyan bakal weruh yen ing lathi lan ing pipi ana plak putih wiwit mbentuk, sing minangka salah sawijining gejala penyakit iki.

  • Kanthi siji jenis sariawan lisan, peptida reseptor saka atrophy, karo liyane, padha dadi inflamed.
  • Candida stomatitis bisa ngalami alur jero ing permukaan ilat.
  • Jamur patogen nyebar menyang lambene lan jembar sing dibentuk.

Cacahing cangkeme ora mung panyakit bocah cilik sing diwasa, wong diwasa uga kena pengaruh, lan uga wong tuwa. Luwih saka stomatitis uga nyatane yen ora gampang didiagnosis. Nganti saiki, para ilmuwan ora teka kanthi cepet apa tes sing gampang nemtokake ngarsane stomatitis candidal ing pasien.

Dokter mung bisa nindakake pengawasan visual lan, adhedhasar pengalaman praktis, nggawe diagnosis, ing basis sing menehi resep perawatan stomatitis candidal ing wong diwasa. Senadyan mangkono, stomatitis ora minangka sawijining penyakit sing mandheg, nanging gejala saka sawetara pelanggaran serius organ internal.

Penyebab penyakit

pg-08-apa-dentits-can-tell-about-health-full

  • Bakteri lan virus. Wong bisa dadi wong sing sehat, kanthi kekuwatan sing gampang nandhang reproduksi patogen patogen stomatitis. Nanging nalika ana gap ing pertahanan kekebalan awak, jamur genus Candida ana ing kono.
  • Nutrisi sing ora cocog. Kurangé vitamin lan mineral sing penting nimbulaké munculé sariawan.
  • Stress lan stomatitis candidal sing raket banget. Bebener diwenehi marang kabeh penyakit saka syaraf!
  • Ciloko menyang mukosa lisan. Akeh pasien sing nyatet yen penyakit kasebut wiwit ngganggu wong-wong mau sawise dicekel pipi utawa ilat, padha tatu dening makutha utawa padhet pangan (kacang, balung iwak). Jebule, tatu bakal waras sacara mandiri, nanging ing sawetara kasus kudu golek dhokter.
  • Diabetes Pasien karo gula getih dhuwur kerep sambat saka gejala candidal stomatitis.
  • Sindrom Sjogren lan tutuk garing. Coba aja nyedhaki elixirs lan obat tutuk. Kasunyatane iku padha banget lendhut, nyebabake munculna stomatitis candidal.
  • Pregnancy Ibu mangsa wis ganti hormon, sing ngganti latar mburi bakteri ing njero tutuk.
  • Ngelingke kebersihan pribadi. Iki luwih bener saka wong sing nganggo denture.
  • Antibiotik nggunakake jangka panjang. Obat-obatan antibakteri lan kortikosteroid bisa nyebabake pangembangan stomatitis candidiosis atrophik. Kanthi jenis candidiasis iki, pasien nggresula rasa nyeri, kobong, kekeringan saka mulut garing lan rusak. Sabanjure, dokter diagnosa mucosa lisan getih kanthi abang kanthi permukaan sing nggilat.

Gejala

  1. Nyuda rasa nyenengake, rasa sensasi ing ilat - iki minangka gejala pertama babagan sariawan. Secara bertahap, jamur nyebar liwat membran lendhut, lan ora nyenengake mudhun menyang laring, dadi angel ditelan.
  2. Basa sing ditutupi mekar putih utawa kuning-putih sing ora bisa dibusak. Yen sampeyan nyoba nyingkiri konsistensi fokal sing nduweni konsistensi cheesy, banjur wounds mulai berdarah.
  3. Rasa metalik ing tutuk.
  4. Uga, pasien ngelingake sensitivitas weteng lan nyuda sensitivitas reseptor rasa.

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Njupuk nyisihake jamur ing tutuk

thrush Kaping pisanan, dhokter bakal nulis resep obat kanggo ningkatake fungsi sistem imun awak. Sampeyan kudu luwih ati-ati ngawasi kesehatan mulut lan mesthekake diet seimbang lengkap. Kanggo ngobati stomatitis candidal ing ukuran entheng ngukur iki luwih saka cukup. Lan rong minggu sampeyan bakal bisa nyatakake yen sampeyan pancen sehat.

Tingkat rata-rata lan abot saka penyakit kalebu:

  • asupan obat anti jamur ing ( Fluconazole , Mikosist , Itraconazole , Irunin ). Course perawatan ditrapake banget dening dhokter, nanging biasane luwih saka seminggu (maca instruksi ing pranala).
  • Yen infèksi wis nyebar ing lambé , dhokter uga bakal nulis aplikasi njaba salep antifungal ( Nystatin , Levorin). Salep ditrapake kanthi lapisan tipis ing wilayah sing kena. Aja lali kanggo ngolah lenga paling ora kaping pindho saben dina. Coba diaplikasi supaya lenga ora kena menyang tutuk. Ing sajrone jam sawise ngemot obat kasebut, sampeyan kudu ngenteni mangan pangan lan cairan. Course saka perawatan kira-kira 12 dina.
  • nggunakake antiseptik lokal ( Miramistin , Dimexide , Furacilin). Solusi kasebut kanthi aktif nglawan jamur saka genus Candida, nanging ora bisa ngresiki membran lendhut saka rongga lisan. Paling sethithik kaping 8, sampeyan kudu ngresiki cangkeme nganggo solusi kasebut (Miramistin kaping 4).
  • yen sampeyan nggunakake denture, banjur menehi perhatian khusus kanggo kesehatan. Temenan ngumbah denture kanthi solusi khusus, ngewangi sampeyan nganggo sikat sepatuku. Sampeyan ora kudu nganggo denture sing bisa dicopot kanggo wayah wengi, luwih becik ninggalake sewengi ing solusi chlorhexidine . Obat iki bisa dituku ing sembarang apotek, nanging bisa ngetokake dhuwit. Tune kanggo perawatan long-term sing bakal njupuk luwih saka telung minggu.
  • Liyane babagan perawatan komplikasi ing rongga lisan

Kabeh bakal apik!

Cuci mulut sampeyan kanthi reguler! Saiki sampeyan ngerti carane ngobati stomatitis candidal. Lan apa sing kudu dilakoni kanggo ngatasi kondisi sampeyan sajrone perawatan?

  1. Menehi minuman panas. Teh lan kopi ing wektu perawatan dilarang. Pilih compotes sing adhem, jus adhem lan banyu resik. Ngombe minuman nganggo jerami.
  2. Nyuda, gampang ngulu pangan dadi prioritas. Ora ana krupuk lan kripik! Sayur-sayuran, serealia, lan mentega daging bakal dadi basis dietmu.
  3. Mangan cuci mulut kanthi banyu salted.

Yen sampeyan wis ngalami kabeh "jimat" saka stomatitis candidal ing awak dhewe, banjur ngerti yen wiwit saiki, sampeyan ana risiko. Aja nglirwakake pencegahan ing babagan nyenengake: ngetutake diet, supaya ora kaku lan ngawasi kondisi rongga lisan. Bless kowe!

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.