Perawatan onychomycosis nganggo laser

therapy laser marang mycosis

Onychomycosis, utawa kuku jamur, minangka salah sawijining penyakit kuku sing paling umum ing populasi diwasa lan nyatakake 1/3 kabeh penyakit kulit jamur. Padha kerep kena pengaruh sikil sing gedhe.

Iki amarga dermatophyte Trichophyton rubrum lan Trichophyton mentagrophytes (padha nyebabake kuku ing 90% kasus), fungi jamur (Aspergillus niger and Candida). Yen kita ngomong babagan sing ngalami onychomycosis luwih asring, mula iki wong, lan yuswa umur 40 nganti 60 taun umur 15-20%, banjur ing 70, persentase kasus meningkat nganti 48%.

Sampeyan meh ora bisa nemtokake yen sampeyan ngalami onychomycosis, amarga penyakit katon kaya psoriasis, dermatitis atopik , lan lichen planus. Nanging, yen penyakit lan kahanan kasebut ana ing sajarah, risiko infeksi kuku kanthi jamur mundhak akeh.

  • Kekebalan lokal kurang
  • Kerusakan mekanik kuku;
  • Penyakit-penyakit somatik: penyakit onkologis, diabetes, kelemon, penyakit pembuluh darah, pathologi endokrin;
  • Kahanan psikologi khusus, kayata, menopause;
  • Malnutrisi saka amben kuku;
  • Faktor kimia: kontak langsung karo deterjen, banyu, lan liya-liyane.

Ora kelakon jamur kasebut langsung katon ing piring kuku. Kapisan, jamur bisa nyebabake kulit ing tangan utawa sikil, lan mung banjur kena infèksi, wiwit saka mburi marginal lan pungkasan karo matriks, kuku.

laser-treatment Saiki, perawatan umum standar kanggo onychomycosis (jamur kuku) yaiku terapi antijamur sistemik. Amarga kasunyatan menawa piring kuku padhet ing strukture, preparasi lokal ora bisa nembus lan ngasilake. Iki minangka alesan utama sing dermatologists prescribe obat sistemik kanggo perawatan.

Pendekatan iki uga ora sampurna: terapi sistemik minangka proses dawa lan njupuk saka 6 nganti 12 sasi. Pangobatan jangka panjang kaya obat sing larang regane ing dosis dhuwur negatively mengaruhi kondisi awak minangka kabeh, lan efektifitas ing sawetara kasus saka 40 kanggo 80%, kadang therapy sistemik rampung contraindicated amarga efek signifikan umum beracun.

Kita ngomong babagan pasien karo pathologi ati, bocah, wanita ngandhut lan lactating.

Dina iki, efektifitas efek langsung radiasi laser ing galur jamur lan potensial fungistatic sing mungkin ditindakake kanthi aktif. Hasil studi klinis sing dilakoni sajrone limang taun kepungkur yaiku nyemangati lan meyakinake: perawatan onychomycosis kanthi laser ora angel lan efektif banget.

Apparatus kanggo perawatan kuku jamur

FDA ngijinake pirang-pirang sistem laser. Iki minangka piranti laser saka Sciton Medical Inc (California, USA), Fotona (Slovenia), PinPoint (Cynosure, USA), FriendlyLight Neo (Aerolase, USA) lan liya-liyane.

Fotona Dynamis SP minangka laser neodymium dawa sing sinambung ing spiral sadawane piring kuku. Course saka perawatan kasusun saka 4 sesi, sing dianakaké karo interval 7 dina. Inti saka prosedur: sinar laser gegandhèngan karo sel-sel saka mycelium jamur, minangka asil saka energi cahya wis diowahi dadi panas, lan suhu ing wilayah pangaruh mundak dadi 45-53 derajat.

Temperatur iki cukup kanggo denaturasi protein sel jamur. Suhu lokal diukur kanthi piranti khusus - Thermal imager FLIR ThermaCAM. Amarga kasunyatan sing dadi panas ing piring mung 15 milidetik lan sak wektu iki sel kulit ora duwe wektu kanggo nanggepi lan panas banget.

Iki minangka alasan utama pasien ora perlu anesthesia: 46% subjek ora aran apa-apa, lan 54% mung felt anget. Kanggo nyenengake maksimum sajrone tata cara, cooling lokal kanthi aliran hawa dingin digunakake dening instalasi Jerman Cryo 6.

Asil perawatan.

  • Portabilitas prosedur - 100%
  • Efek sisih - ora dikenali
  • Lengket lengkap - 86,2% kasus

Kajaba iku, panaliti nguji piranti laser iki teka ing kesimpulan yen teknik iki mung efektif yen piring kuku rusak dening jamur dermatophyte. Flora cetakan lan ragi ora angel ditrapake (mung 40% saka pasien sing pulih).

Perawatan Pasca-Operatif-Laser-Nail Sciton Medical Inc - ing sistem laser nggunakake ClearSense muncung sejagat, sing ngijini sampeyan ngontrol suhu online. Iki nyebabake dosis daya laser, sing uga njamin karusakane koloni jamur, pemugaran kuku lan ngalangi overheating jaringan ing sakubenge.

Ndol 870 nm, 930 nm, Nd: YAG 1064 nm, nd: YAG 1319 nm digunakake kanggo perawatan. Ambane anget - 7 mm. Durasi sesi siji yaiku 15-20 menit (yen kabeh 10 driji diproses). Jumlah sesi ditemtokake dening spesialis (mung siji cukup).

Hasil perawatan:

  • Ora ana efek samping
  • 79% pulih ing pungkasan wulan kaping 3 perawatan, 100% pulih ing sasi kaping 12 (tanpa njupuk obat antijamur)

PinPointe FootLaser yaiku sistem laser kanthi sistem pulsa lan modulasi pulsa laser sing unik. Course saka perawatan kasusun saka 2 prosedur karo interval 6 minggu. Inti saka prosedur: saka pinggiran proksimal saka pucuk menyang distal diisi liwat jumlah sing ditemtokake dening dokter.

Dhiameter titik minimal, kanthi siji titik ora ditumpangi ing sisih liyane. Saben pinPointe FootLaser pulsa kalebu 10 pulsa mikro. Padha dilayani mung 0,5 detik. Interval antarane micropulses punika 0,05 detik, nanging wektu iki cukup kanggo capillaries dipanasake ing ngisor jamur kanggo ngadhemke lan ora bisa ngrusak tissue sehat.

Daya saben pulsa mikro yaiku 20 J / cm2 saben 100 ms, utawa 200 mJ / cm2. Struktur pangaruh kasebut diarani stacking.

Kondisi perawatan: kekandelan piring kuku ora bisa luwih saka 3 mm, sadurunge gawe kuku kanthi agen keratolitik utawa mesin pedicure.

Asil perawatan.

  • Ngrampungake tamba - 81,5%
  • Ora ana efek nyeri
  • Impuls karo modulasi nyegah kobong jaringan ing kuku
  • Kemampuan kanggo nggunakake "sikil diabetes".

Ramah Ramah inggih punika lintang neodymium kanthi panjang gelombang 1064 nm ing garnet yttrium-aluminium kanthi 0,65 ms. momentum. Course saka perawatan 2-3 prosedur kanthi interval 3 minggu. Inti prosedur: saben kuku, sing kena pengaruh jamur, diproses kanthi cara salib kanthi rong titik pulsa laser pulsa (siji ing bidang vertikal, liya - ing permukaan kuku sacara horisontal).

Ing perawatan siji kuku ing siji sesi njupuk maksimum 45 detik. Wektu iki cukup kanggo entri sinar laser menyang amben kuku lan panas overheating saka jamur, sing dipeksa kanggo ngalangi wutah. Pain amarga durasi ultrasonik dhuwur ora kedadeyan, nanging, lan wilayah sing sehat ing kulit ora rusak.

Penyejuk ora perlu, nanging pasien sing sensitif bisa nggunakake es supaya bisa ngendhog.

Cara iki ora efektif karo lumahing kuku sing ora rata lan ing kasus endi kuku rusak ora rata.

Asil perawatan.

  • Dandan pinunjul ing tampilan kuku
  • Kurang rasa ora nyaman.
  • Sajrone sinau, 7 saka 8 pasien nyingkirake jamur kasebut.

Inti prosedur lan manfaate

1-M-na0909nf-laser1 Ing jamur sing ditemokake ing kuku manungsa, mycelium (mycelium) nduweni bentuk stroma. Isine kabeh spora jamur lan gizi. Iku ana ing mycelium sing ngobati laser kuat-intensif diarahake. Agen antimisikotik njaba ora bisa nembus kanthi jero (miselium dumunung ing jero 7 mm.), Mulane, perawatan saka wong-wong mau asring ora efektif.

Sembarang sistem laser bisa digunakake ing teknologi sing padha: pamanasan, kuku lan zona pertumbuhan. Wonten ing pangaribawanipun, spora jamur nulungi lan boten wonten.

Rekomendasi spesifik babagan carane nyiapake sesi therapy laser bakal diwenehi dening spesialis sing nglakoni, amarga padha gumantung marang apparatus sing digunakake ing klinik. Umumé, ing wayah wengi prosedur kasebut, dianjurake kanggo ngapiki kaki ing bathuk soda-sabun, ngempel kuku kaya-kaya lan potong permukaan.

Kajaba iku, kanggo 7-10 dina sampeyan kudu mungkasi njupuk obat, lan 2 dina sadurunge njupuk tes kanggo ngarsane jamur, copot varnish kosmetik saka plate paku. Maneh, manipulasi iki mung perlu yen dermatolog kudu ngonfirmasi kabutuhan.

Para ahli nganjurake kanggo ngirasake 10 piring kuku sanalika, sanajan ing sajroning lesi siji utawa loro.

Keuntungan unik saka terapi laser:

  • Efek terapeutik tahan
  • Kurang rasa nyeri utawa level minimal
  • Pengobatan laser duweni efek disinfecting.
  • Ora ana efek samping
  • Course saka perawatan cendhak lan ora mbutuhake perawatan ing rumah sakit.
  • Rehabilitasi ora dibutuhake
  • Ora duwé spora jamur kanggo ngganti sinar laser
  • Wektu cahya saka balok menyang piring kuku lan daya wis dosed strictly individu
  • Prosedur sing ora sopan (anestesi ora dibutuhake)
  • Tali sehat ora rusak
  • Kurang rasa mabuk
  • Efek cepet (asil pisanan katon sawise sesawangan pisanan)

Contraindications lan mungkin komplikasi

Kaya cara perawatan liyane, terapi laser nduweni sawetara contraindications. Iki kalebu:

  • Sembarang tumor (enthung lan ganas)
  • Coagulopathy (cacah platelet sing murah)
  • Kelainan sistem kekebalan awak
  • Penyakit endokrin
  • Periode meteng lan laktasi
  • Kekeringan kulit mundhak lan nipis
  • Njupuk obat sing ora bisa dibatalake
  • Tato laser
  • Diabetes
  • Penyakit jaringan kasebut
  • Epilepsy
  • Proses pangreraban akut
  • Kulit kimiawi diprodhuksi kurang saka 2 minggu kepungkur
  • Solarium utawa kunjungan pantai kurang saka 2 minggu kepungkur
  • Penyakit sing kena infèksi

Sistem laser dilengkapi kabeh sing perlu supaya efek samping ora ana. Yen sawise prosès kobongan kudune muncul, piring kuku kasebut cacat utawa bekas tatu, mula iki ora amarga overheating jaringan, nanging perawatan buta huruf karo spesialis karo piranti laser.

Terus: perawatan kuku laser kuku

Hasil

asil pengobatan onychomycosis Efektivitas pengobatan onychomycosis sikil karo laser bisa dihukum mung sawise 6-12 wulan. Punika pinten wekdal ingkang dipun ginakaken kangge ningkataken piring kuku ingkang sehat. Spesialis bisa sok dong mirsani asil kasebut sawise sesi pertama, nanging iki mbutuhake studi mikrobiologis.

2 komentar

  • Tonya :

    Muga-muga Gusti Allah nyatakake angka 80%, sing wis rampung ditambani. Lan kabeh thanks kanggo krim Akriderm GK. Aku ngelingi ing wiwitan mula aku ora pengin nggunakake, banjur dhokter nyengkuyung. Lan hooray hooray! Kabeh apik karo kula!

    • TAYMINE :

      Hello tom. SAY PLEASE. Sampeyan wis disaranake dening ACRIDERM ing MUSHROOM NAIL? Lan yen sampeyan nggunakake piranti kasebut. THANKS

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.